Borc isteyen yakın olmayan arkadaş.

Baska sehirde mahsur kalmis yol parasi dahi yok o aklimi kurcaliyor. Bilemedim ki ya.

Yol parası bile olmayan kişi o kadar para ister yüklü bir meblağ istemez. Kaldı ki üzerine yatabilir paranın. Ben olsam miktar fazla geldi maalesef ben de borç ödüyorum yoksa kredi çekerdim senin için falan gibi birkaç lafla savuştururdum.

Verme.

Mahsur kalmiş diyorsunuz acikcasi bu devirde mahsur mu kalinir hic mi akrabasi eşi dostu yok samimi olmadigi sizden yardim istemis hemde zor durumdaysa yol parasi vs yuksek bir meblağ tutmazki.. İnandirici gelmedi iciniz rahat etmiyorsa idare edecegi az bir miktar yollayin hepsini gondermeyin bence

Bu kadar vermeye kalkmanıza çok şaşırdım gerçekten.
İnsan yeni tanıştığı samimi olmadığı insandan isterken utanır bu miktarı. Çok zor durumda kaldı diyelim yine de beklememeli bu kadar vermenizi, eli açık hemen veren biriyse de siz şuan ki samimiyetinizle bilemezsiniz. Sizi zorlamayacak kadarını verin sadece...

Ceylin, 11.sayfaya kadar okudum ve dayanamayıp yazmak için de giriş yaptım." Bu kişi" nin söylediğine ve de parayı geri ödeyeceğine inanmamanıza dair yapılan tüm yorumlara aynen katılıyorum. Ayrıca sizden neden 300-500 lira değil de 3,000 istendi biliyor musunuz? Çünkü hiçbir şekilde geri ödenmeyecek. O yüzden 500 alıp ta ödememektense, 3,000 alıp ta ödememek daha akıllıca birşey .. Bundan iki yıl öce Beş, altı aydır tanıdığım bir kişi de benden bir ay içinde iade etmek üzere 5,000 Euro kadar birşey istedi. Çok ufak bir rakammış gibi istedi. Konu hayır yapmak olduğunda her vesile ile elimden geldiğince gerçekten ihtiyacı olduğuna inandıklarıma bütçem dahilinde zaten yardım ederim. Ama bu kişiden gelen talep hiç hoşuma gitmedi. 5,000 veremiyorsan 1,000 Euro ver seviyesine getirecekti karşımdaki konuyu. Yine bir arkadaş ta yazmış size.. O isterken utanmadı da sen veremiyorum derken mi utanacaksın demiş ya, çok haklı. Ben de o gün aynen öyle davrandım. Birisine bir borç verdiğiniz zaman bu paranın kesinlikle geri gelmeyeceğini düşüneceksiniz önce. Ve verdiğiniz paranın sizi etkileyip, etkilemeyeceğini. Ve elbette karşımızdaki kişinin gerçek ihtiyaç sahibi olup , olmadığını.. Tüm bunlara göre borç verilir veya verilmez. Ben 100 Euro bile vermedim çünkü 5-6 aydır tanıdığım bir kişi çok önemsiz bir paraymış gibi gelip te , deli bir rakamı benden istiyebiliyorsa artık çevresinde isteyebileceği insan kalmamış demektir .Ortak tanıdığımız yıllardır arkadaşları olan kişiler olduğunu hatırlattım Kendisine. Belki onlar destek olabilirler sana bu rakam için ve Yardım edebilseydim keşke ama kendi ödemelerim çok fazla bu aralar dedim. Arkadaşlığı kesmedim ama bu kadar kolay kullanılacak biriymişim gibi bana bu teklifle gelinmesi hiç hoşuma gitmedi. Allah rahmet eylesin, bu arkadaş birkaç ay sonra aniden vefat etti ve çok üzücü ki maalesef hemen her tanıdığından borç almış.. Geri ödeyememiş ve/veya bazılarını hep atlatmış. Kendisinin de alacakları varmış bu arada bazı kişilerden .. Kıssadan hisse olsun diye paylaştım. Karar senin.

Bence çok kişiden böyle Alıp geri vermemistir , e haliyle arayacak kimsesi de kalmamıştır , kurban olarak sizi seçmiştir diye düşünüyorum.
3000 çok fazla riske etmeyin derim ben.

Neyse ki dogru yolu bulmussun hic inandirici degil arkadasin..
Bizi de arada yokluyorlar borc icin.
Esimin akrabasi aradi cok sıkıstimm
10 000 euro ihtiyacim var borc verir misin? Euro? Turkiye?
Tabi ben sok millet uçmuş..

Sakın vermeyin hikayesi bile abartılı mahsur kalmışmış..Hem sizi neden arıyor arkadaslığınız yeni sayılır demişsiniz hiç mi eşi dostu kalmamış;hadi eşi dostu yok kredi kartıda mı yok bu kişinin.3000 lira istemiş birde bu ne rahatlık.Resmen planlamış ya.Hiç mahsur kalan insan 3000 Tl isteyip kendini riske atar mı sonuçta rakam yüksek veremeyebilirsiniz nasıl göze aliyor.

Başlığı görüne içimden "asla vermem." dedim.
Ama mahsur kalma filan meselesine merhamet edip para yardımı yapabilirdim evet. Ama tahminden çok daha fazla diyorsunuz, orası şüpheli işte. Okyanus ötesi ülkeden gelmiyor ya bu kişi, yol ne tutacaksa onu verirdim, gerisini kendi çalışsın bulsun. İyilik yapmakla enayi yerine konmak arasında ince bir çigi var, dikkat etmek lazım.

Arkadaşınız kendi kredi kartından avans çeksin. Hem tek yakını arkadaşı siz misiniz? Yok mu başka aile, akraba felan.

benzer durum yaşadım. aklıma edeyim ki verdim. kendisi suan yurtdışında. geri dönmeye bile parqm yok diyor.
2 sene olacak alamadim. benimki de büyük rakamdı

borç veripte kötü olma
Ödemez senin için kötü olur
İstersende sen kötü olursun
En iyisi mi kimseye borc verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…