• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç öderken aynı zamanda ailemin maaşıma karışması ?

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
27
Benim 2.500 lira maaşım var bi önceki konumda bahsetmiştim abimle araba aldık borç ödüyorum diye annem çalışmıyo babam emekli abimde iyi bi maaş alıyo
Maaşımın bin lirasını krediye veriyorum arada 300 lira fln eve masraf çıkıyo sonra kredi kartıma yatırıyorım fln 400 500 para kalıyo onu da ay sonuna kadar harcıyorum
Annemgil paramı çok harcadıgımı birikim yapmam gerektiğini söylediler bende zaten araba aldık daha ne birikimi yapiyim para zaten yetmiyo dedim
İnsanlar 1.500 le ev geçindiriyomuş ne yetmiiyomış bi ben mi borç ödüyomuşum yapmak zorundaymışım sanki çalışıpda onu mu besliyomuşum
Bugune kadar ailemden hiç bir maddi destek görmedim kendi imkanlarımla okudum abimi okuttular ama beni okutmadılar yani bana bi yatırımları yok ailenin ilk arabasını da biz aldık
Kızım sana helal olsun bu yaşında böyle bişey yaptın kendi paranı harcayamıyosun diyeceklerine daha nankörlük yapıyolar gerçekten bıktım ya
Yine mi araba diyecek olanlar olabilir
Konu araba değil 8 aydır covid sürecinde eşşek gibi çalışıyorum hemşireyim nasıl çalıştıgımı bi ben bilirim bi takdir edin sadece hep bi şikayet aldıgım paranın hesabını mı vercem diyorum kötü evlat oluyorum ben bu insanları nasıl memnun edicrm ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne ben hesabımı biliyorum merak etmeyin diyip geçeceksiniz. Anlamalarini beklemeyin. Onlarin gözünde ekmek elden su gölden aile evinde hic masrafiniz yok saniyorlar

He deyip geçin ve bir an önce atanmak için ne gerekiyorsa yapın başka türlü kurtulamazsınız.

Araba zaten evin olacak ailemize aldık zoruma giden de bu ya bi teşekkür Sadece en başından beri babamın sanki yıllardır yiyip içip gezen borç takan o değilmiş gibi kendi almış havalarında gezinmesi yada yaptıgım şeyin küçük görülmesi
Yanlışı zaten eve ortak araba alarak yapmışsın.
Kendimden biliyorum yarın bir gün o araba ailene ait olacak ve sen buraya konu açacaksın.
Arabamı bana vermiyorlar diye.
Bir iki kavga ettin mi herkes haddini bilir :)

Daha ne yapılır bilemedim ayda en fazla 300 lira alışverişim olur ama yemeyip içmeyip onlara çalışcam galiba çünkü ben genç değilim ve benim ihtiyaclarım olamaz
Daha napacakmissiniz?1500le ev gecindirenlerin fotosentez ya da deri solunumu yaptigindan supheleniyorum ben sahsen. He he deyin gecin annenize. Allah yardimciniz olsun

Araba zaten evin olacak ailemize aldık zoruma giden de bu ya bi teşekkür Sadece en başından beri babamın sanki yıllardır yiyip içip gezen borç takan o değilmiş gibi kendi almış havalarında gezinmesi yada yaptıgım şeyin küçük görülmesi

Bak ne yazdım aynını ben yaşadım.
Evlenip geldim arabam lazım oldu vermediler.
Hem borcunu öde, hem mtv si ıvırı zıvırı ama sana laf etsinler.
Madem 1.500 tl ile ev geçindiriliyormuş
Kendileri niye geçinemeyip arabayı sana aldırdılar ?

Abiniz iyi maaş alığı halde keşke arabaya ortak olmasaydınız. Kendileri seni okutmamışlar araba aldırmaya utanmıyorlar da kalkıp laf söylüyorlar. Boşverin takmayın. 1.500le ev geçindiren falan da kalmadı beş on sene önceydi o. Ailen 2020de olduğumuzun 5 litrelik yağın 78 tl olduğunun farkında değil herhalde

Evet abimle aramızda yaklaşık 5 bin fark var yani onun harcadıgı bin lira ona koymaz eve de harcar benden de onu bekliyolar okadar doluyum ki böyle zamanlarda yapamadıkları herşey aklıma geliyo ve kin kusuyorum resmen
Abiniz iyi maaş alığı halde keşke arabaya ortak olmasaydınız. Kendileri seni okutmamışlar araba aldırmaya utanmıyorlar da kalkıp laf söylüyorlar. Boşverin takmayın. 1.500le ev geçindiren falan da kalmadı beş on sene önceydi o. Ailen 2020de olduğumuzun 5 litrelik yağın 78 tl olduğunun farkında değil herhalde

Evet abimle aramızda yaklaşık 5 bin fark var yani onun harcadıgı bin lira ona koymaz eve de harcar benden de onu bekliyolar okadar doluyum ki böyle zamanlarda yapamadıkları herşey aklıma geliyo ve kin kusuyorum resmen
Bana da aynısını yapmaya çalıştışar baktım olacak gibi değil vermedim para falan kenara atmıştım düğünde param yok diye sızlarken eşyamın birazını kendin alabildim en azından. Kimseye boyun eğmeyin. Düğün yaparken de laf yapar aileniz. Biriktirecekseniz de onlardan gizli biriktirin ki 500 tl ile de ne birikir bilmiyorum. Ben çalışırken sigara paramdı sadece o para. Siz yine geçimli insansınız.

Zamanında aldığım maaşı son kuruşuna kadar harcar, otobüse binemeyip eve kadar yürürdüm.
Her sabah akşam 1 saat gidiş geliş yolunu.
Ailem dedim canlarım dedim senin gibi borçlarını öde, onu yap bunu yap.
Düğün zamanı 1 çay kaşığı almadan gelin ettiler beni.
Ve ben kendim okudum yıllardır da çalışıyorum gerisini sen düşün.

Yok küçük bi ilçedeyiz işim evimin karşısı fln . Bu konular haricinde mükemmelizdir evde bana prenses gibi davranır iş yaptırmaz çoğu zaman ta ki para konusu açılıncaya kadar
Ayri eve cikma sansiniz var mi araba borcu bitince?

Hep öyle olur, kız çocuğu asla yaranamaz. Erkek harcasa göze batmaz, kızın kendi çalışıp harcadığını bile boğazına dizerler. Erkek eve katkı yapmasa, el atmasa bile aslan oğlumdur, kızın canı bile çıksa görevi olur. Hazır paranızı da kazanıyorsunuz zırnık koklatmayın, evet para benim ben kazanıyorum ben harcıyorum diyin geçin kenara.

Ya zaten okadar doluyum ki yıllarca paramız yok diyip bi dershaneye bile göndermediler sonra sen okumadın sen yapamadın oldu abime varını yogunu verdiler lise mezunu hemşireyim 17 yaşımda mezun oldum ozamandan başladılar işe gir işe gir gerçekten şuan çalışmasam ekmek vermezler çalışıyorumda evde huzurum yerinde yoksa çalışmazken 3 tane kazak beğendiysem içinden birini seçerdim şimdiki gibi para harcamak fln nerdeee daha 16 yaşımda staj yaparken babamın ödemediği elektirği suyu öderdim ama nankörler işte
Bana da aynısını yapmaya çalıştışar baktım olacak gibi değil vermedim para falan kenara atmıştım düğünde param yok diye sızlarken eşyamın birazını kendin alabildim en azından. Kimseye boyun eğmeyin. Düğün yaparken de laf yapar aileniz. Biriktirecekseniz de onlardan gizli biriktirin ki 500 tl ile de ne birikir bilmiyorum. Ben çalışırken sigara paramdı sadece o para. Siz yine geçimli insansınız.

Zamanında aldığım maaşı son kuruşuna kadar harcar, otobüse binemeyip eve kadar yürürdüm.
Her sabah akşam 1 saat gidiş geliş yolunu.
Ailem dedim canlarım dedim senin gibi borçlarını öde, onu yap bunu yap.
Düğün zamanı 1 çay kaşığı almadan gelin ettiler beni.
Ve ben kendim okudum yıllardır da çalışıyorum gerisini sen düşün.

Aylık bin lira araba borcuna ödediğim halde öyle diyince kötü evlat oluyorum Allah bana merhamet versin deniliyo
Hep öyle olur, kız çocuğu asla yaranamaz. Erkek harcasa göze batmaz, kızın kendi çalışıp harcadığını bile boğazına dizerler. Erkek eve katkı yapmasa, el atmasa bile aslan oğlumdur, kızın canı bile çıksa görevi olur. Hazır paranızı da kazanıyorsunuz zırnık koklatmayın, evet para benim ben kazanıyorum ben harcıyorum diyin geçin kenara.

1500 lira annenize veriyorsunuz, size harcamalarınız dışında kalan sadece 500 kağıt. Pardon da, o parayı ay sonuna kadar nerelerde harcayabilirsiniz ki, giderleriniz sorgulansın?
Abinizle ortak araba alarak en büyük hatayı yapmışsınız. Şimdi hakkınızda "tamam ya bu kız araba borcuna da girdi, demek ki bize bakabiliyor" der, hatta sizden elinizden gelenin fazlasını istemekten çekinmezler. Hem merak etmeyin, o arabayı ailesiz çalıştırmanız mümkün görünmüyor.
1500'den yukarıya çıkmayın, geçinmeyi bilsin aileniz. Onlara kulak asmayın.

Ya zaten okadar doluyum ki yıllarca paramız yok diyip bi dershaneye bile göndermediler sonra sen okumadın sen yapamadın oldu abime varını yogunu verdiler lise mezunu hemşireyim 17 yaşımda mezun oldum ozamandan başladılar işe gir işe gir gerçekten şuan çalışmasam ekmek vermezler çalışıyorumda evde huzurum yerinde yoksa çalışmazken 3 tane kazak beğendiysem içinden birini seçerdim şimdiki gibi para harcamak fln nerdeee daha 16 yaşımda staj yaparken babamın ödemediği elektirği suyu öderdim ama nankörler işte

Misal 5.000 mi kazanıyorsun 3 bin kazanıyorum de.
3.000 ni kredi ıvır zıvır derken bitsin kalanı kenara at ama her ay.
İstisnayı bozma asla.
Öylelikle paranı korumuş olursun.
Onu da altın ıvır zıvır al yoksa oda harcanır.
Onun dışında dünyayı ödesen nafile doymazlar.

Back
X