Daha iyi mesaj atın acil lazim oldu yollar misin diyeo öğlenci ben sabahçıyım.Görşemiyoruz.
Bilmiyorum ki asla söyleyemiyorumKendi paranızı geri istemek utanacak birşey değil ki niye çekiniyorsunuz
Sizin çokmuş ama ya, ben 15 bini asla vermem arkadaşıma. Aileme ise eğer çok zordaysa ancak o zaman veririm. Çünkü bu borç alma verme işini hiç sevmem, sıkışsamda kimseden borç istemem.Bende yakın zamanda bi arkadaşıma borç verdim cok acil iki gün sonra odeyecegim dedi, gün parasi gecmisti elime o gün oda onu biliyordu ondan istedi muhtemelen. Bana borc lazim acil verir misin dedi tamam veririm sorun degil dedim basta tutarını soylememisti, sonra söyleyince bende yok diyemedim elimde para olduğunu biliyordu çünkü. Neyse verdim iki gün gecti bir mesaj geldi önümüzdeki ayin 15 inde verebilcem sadece diye tamam dedim önemli degil. Bugün bir mesaj daha geldi. Sana ayin 15inde demistim ama biraz daha gecikecek kusura bakma simdi sana ödesem yine senden borc isterim dedi. Şaşırdım kaldim böyle bisey beklemiyordum öyle kimsenin parasina tenezzül edecek biri de degildir arkadasim bildigim kadarıyla ama beni zor durumda bıraktı. Dolar bozarak verdim bir bucuk ay sonra ödese tl uzerinden ödeyecek her türlü zarar edecegim. Suan bir ay sonra ödese raziyim umarım bir kez daha ertelemez. Bir daha da biri borc isterse eşim sıkıntı ediyor der gecerim vermem artık kimseye. İki gun sonra vereceğim dedigi icin esime soylememistim normalde habersiz borc vermeyi doğru bulmuyorum daha önce böyle bisey yapmamıştım simdi beni o anlamda da sıkıntıya sokmuş oldu. Verdigim para 15 bin TL
Samimiyetme inandığım bir arkadaşım benden borç istemişti.Gönül rahatlığıyla verdm.Açıkçası durumu da çok iyi değildi,tek maaş ,iki çocuk vs.
Hani değer verdiğim birisi.İki ay oldu.Unuttu mu,yoksa aklında da denkleştiremiyor mu bilmiyorum..
Şu ara benim de ihtiyacım var.Olsa rahat ederim.İstemeye de çok çekiniyorum.Kendisi bir de erkek..Belli ki zor durumda kaldı istedi.Ayın on beşi demişti isterken,iki aya yakın zaman geçti.Hani öyle sorumsuz bir insan da değil.
Bellii ki veremeyecek durumda.Ama benim de ihtiyacım var.Bilmiyorum napcam..Sizce istemeli miym?
Bir turlu Isteyemezsin tam cesaret edip istersin kötü olursun meblağ küçükse üstüne su iç değilse gözünü karart iste ama borç alanların belli bir kısmı isterken naif geri ödemeye gelince aslan kesilirler borç verip kötü olacağına verme kötü ol diye boşuna dememişlerSamimiyetme inandığım bir arkadaşım benden borç istemişti.Gönül rahatlığıyla verdm.Açıkçası durumu da çok iyi değildi,tek maaş ,iki çocuk vs.
Hani değer verdiğim birisi.İki ay oldu.Unuttu mu,yoksa aklında da denkleştiremiyor mu bilmiyorum..
Şu ara benim de ihtiyacım var.Olsa rahat ederim.İstemeye de çok çekiniyorum.Kendisi bir de erkek..Belli ki zor durumda kaldı istedi.Ayın on beşi demişti isterken,iki aya yakın zaman geçti.Hani öyle sorumsuz bir insan da değil.
Bellii ki veremeyecek durumda.Ama benim de ihtiyacım var.Bilmiyorum napcam..Sizce istemeli miym?
Kötü düşünmek istemiyorum açıkçası hakkında ama ayıp etti biraz, en başından süresi belli olmayan bir borc olarak istemiş olsaydi bende farklı konusurdum. Günden gelen para 15 bindi tamamini istedi işte kendisi de vardi günde hatta gecen ay o para ona gitmisti. Ne ihtiyacın var diye sormadim bile birazda hata bende. Birde ben birikim yapıyorum bebegim icin, ücretsiz izne ayrilma durumum var bir kac ay sonra. Bunu da bildiginden rahatlıkla istedi heralde. Geri öder ödemesine ama bana sanki bir iki ay surundurecek gibi geliyorSizin çokmuş ama ya, ben 15 bini asla vermem arkadaşıma. Aileme ise eğer çok zordaysa ancak o zaman veririm. Çünkü bu borç alma verme işini hiç sevmem, sıkışsamda kimseden borç istemem.
Siz birde bu kadar çok parayı doları bozup tl olarak vermişsiniz, çok büyük hata yapmışsınız.
Yerinizde olsam o arkadaşa şöyle yazardım; Sen 2 gün dediğin için ben tl olarak vermiştim parayı. Ama artık üstünden aylar geçti. O gün şu kadar dolar bozmuştum senin için, lütfen bana borcunu söylediğin tarihte şu kadar dolar olarak öde.
Hem elinizde yazılı delil olur (ödememesi riski için) hemde onun yaptığına karşılık çok güzel bir cevap olur. Arkadaşınız çok uyanık çünkü kar etmeye çalışıyor.
Geri öder belki ama sizin paranın değeri aynı kalmayacak. Siz hemen paranızı alamazsanız da bari dolar olarak istediğinizi söyleyin, paranız değer kaybetmesin.Kötü düşünmek istemiyorum açıkçası hakkında ama ayıp etti biraz, en başından süresi belli olmayan bir borc olarak istemiş olsaydi bende farklı konusurdum. Günden gelen para 15 bindi tamamini istedi işte kendisi de vardi günde hatta gecen ay o para ona gitmisti. Ne ihtiyacın var diye sormadim bile birazda hata bende. Birde ben birikim yapıyorum bebegim icin, ücretsiz izne ayrilma durumum var bir kac ay sonra. Bunu da bildiginden rahatlıkla istedi heralde. Geri öder ödemesine ama bana sanki bir iki ay surundurecek gibi geliyor
Evet çok haklisiniz benim hatam birikim yaptigimi söylemek oldu, eşim birikim yapmam icin maasindan artan kismi her ay bana gonderiyor bende kendi maasinla kredi karti odemeleri haric kalan kismi biriktirmeye çalışıyorum. Bunu bir defa agzimdan kaçırdım nasilsa bunda para var bisey olursa isteriz diye dusunmeye basladilar heralde. Geri odeme yaptıktan sonra artık birikimi esim yapiyor ben yapmiyorum diyecegim ki benden istemesinler. Bunun sonu gelmeyecek yoksa. Ben hayatimda kimseden bes kurus borç para istemedigim icin birinin de böyle isteyecegini dusunmemistim açıkcasi ama ders oldu banadaGeri öder belki ama sizin paranın değeri aynı kalmayacak. Siz hemen paranızı alamazsanız da bari dolar olarak istediğinizi söyleyin, paranız değer kaybetmesin.
Birde size tavsiyem, kimseye birikim yaptığınızı, kenarda köşede paranız olduğunu söylemeyin.
Valla bu işlerde yalan söyleyeceksin kırmak istemiyorsan.Resmen paranın kokusuna koşmuş .Gün parasını almanla istemesi bir olmuş.Ben o kadar büyük bir meblağ vermem.Olsa bile.Başka ödemem var.Altınlarımı bozduramam orensibim değil derim.Evet çok haklisiniz benim hatam birikim yaptigimi söylemek oldu, eşim birikim yapmam icin maasindan artan kismi her ay bana gonderiyor bende kendi maasinla kredi karti odemeleri haric kalan kismi biriktirmeye çalışıyorum. Bunu bir defa agzimdan kaçırdım nasilsa bunda para var bisey olursa isteriz diye dusunmeye basladilar heralde. Geri odeme yaptıktan sonra artık birikimi esim yapiyor ben yapmiyorum diyecegim ki benden istemesinler. Bunun sonu gelmeyecek yoksa. Ben hayatimda kimseden bes kurus borç para istemedigim icin birinin de böyle isteyecegini dusunmemistim açıkcasi ama ders oldu banada
İlk defa istedigi icin ve yakin arkadasim olduğu için bisey diyemedim başkası istese bende hayır derdim ama asil yakinlara vermemek lazımmıs aman kırılır mı alınır mi diye kendi paramizi isteyemiyoruz başkası olsa derdim kardeşim sen bana böyle böyle demiştin öde simdi diye. Hani bir laf var ya param seni vereyim de mi kötü olayim vermeyeyim de mi kötü olayim diye, gercekten en guzeli vermemek. İsteyince ay Allah razi olsun demeyecek çünkü kimse yine biz kötü olacağız o yuzden en bastan hayir demek en dogrusu. Bu benim icin son oldu birdaha bu kadar yuksek tutarda kimseye borc vermem. Eşim bilse oda bana kizar niye verdin ben yapsam kizarsin kendine gelince yapiyorsun diye. Ondan defalarca borç isteyen arkadasi oldu ben hiçbirinde izin vermemistim. Ama simdi ayni hataya ben düştümValla bu işlerde yalan söyleyeceksin kırmak istemiyorsan.Resmen paranın kokusuna koşmuş .Gün parasını almanla istemesi bir olmuş.Ben o kadar büyük bir meblağ vermem.Olsa bile.Başka ödemem var.Altınlarımı bozduramam orensibim değil derim.
Evet maalesef karşımızdakini kendimiz gibi düşündüğümüz için dürüst davranıyoruz, birikim olarak ne var ne yok söylüyoruz.Evet çok haklisiniz benim hatam birikim yaptigimi söylemek oldu, eşim birikim yapmam icin maasindan artan kismi her ay bana gonderiyor bende kendi maasinla kredi karti odemeleri haric kalan kismi biriktirmeye çalışıyorum. Bunu bir defa agzimdan kaçırdım nasilsa bunda para var bisey olursa isteriz diye dusunmeye basladilar heralde. Geri odeme yaptıktan sonra artık birikimi esim yapiyor ben yapmiyorum diyecegim ki benden istemesinler. Bunun sonu gelmeyecek yoksa. Ben hayatimda kimseden bes kurus borç para istemedigim icin birinin de böyle isteyecegini dusunmemistim açıkcasi ama ders oldu banada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?