Borçlanarak araba almak istiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var

1riposte

evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
171
4
46
İstanbul
Kızlar ben evleneli 5 yıl oldu ...kısaca anlatmam gerekirse bu beş yıldır hiç borcumuz bitmedi..
Eşim takıları düğün masraflarını evin eşyalarını evin tadilatını hep kendi borçla yapmış ...tabi bankada faiz koydukça koymuş bizimki sırf askeri borcunu ödemiş...AMA BU SENE ZAR ZOR BİTİRDİK

Bu beş yılda çok şükür hiç bir şeyimi eksik etmedi çocuğum olmuyor diye doktora defalarca gittik özellere paralar saçtık çocuğum var özel hastanelere götürür hiç bizden kısmaz harcar bize....

Fakat elde yok avuçta yok gelen gidiyor bir araba alalım diyorum borçlanalım yavaş yavaş öderiz diyordumki bankalar eşime daha kredi vermiyormuş sebebi bundan önceki borçlarıymış...

o ise benim ailemden borç bekliyor onlara ödeyelim diyor ben bunu istemiyorum aileme boyun eğmek istemiyorum laf sokmalarına dayanamam artık

eşime söylüyorum ne yapim banka borç vermiyor sende ailene yok diyorsan almayalım diyor.....

ETRAFIMA BAKIYORUM BENİMLE EVLENEN ARKADAŞLARIM AKRANLARIM ALDI BAŞLARINI GİTTİ DURUMLARI ÇOK ÇOOOK İYİ
TAMAM HALİME ŞÜKÜRLER OLSUN SAĞLIK SIHHAT VERSİN AMA BAZEN BUNALIYORUM DARALIYORUM ELDE YOK AVUÇTA YOK BORÇLANARAK BARİ ALALIM DİYORUM KAÇ YILLARDIR HEP OTOBÜSLERDEYİM BİR TATİLMİŞ BİR GEZMEYMİŞ BİLMEDİM KEŞKE EŞİMLE EVLENMESEYDİM DİYORUM .....

NE OLUR BANA AKIL VERİN DERTLEŞELİM MANTIKLI BİRŞEYLER YAZIN BENMİ ABARTIYORUM NE YAPAYIM ARTIK

Son düzenleme:
Mantıklı birşey yazayım: sen abartıyorsun. Araba almaktansa önce borcunuzu kapatın. Bizde otobüse biniyoruz ama bu sürünmek olmuyor. Aç açıkta olup ele muhtaç olursanız işte o sürünmek olur. Bence şükredin.

neden bu fakirlik beni bulduki...

Hep zenginler isterdi beni durumları iyi olanlar nasıl oldu ne olduda ben eşimle evlendim şimşek hızı gibi hala anlayamadım o zamanlar böyle durmuyordu olaylar..

Borçlarımız kapandı ..daha borcumuz yok...tabiki şükrediyorum ama artık doldum sanırım

valla canım böyle şeylere takılırsan imtihan olursun başka şeylerle benden söylemesi. çünkü para araba bugün olmaz yarın olur ama elinde başka değerler varmış değerini bilmezen Allah alıverir elinden, Ah ne yaptım dersin...

yani aslında adam senin için herşeyi yapmış... ki bu zor durumunda yani borçlu durumunda bile senin için herşeyi yapıyormuş...
o kadar şeyden sonra bir araba için keşke evlenmeseydim denmez bence... yani tabii ki bir ihtiyaç olabilir ama herşey sabırla olur...
bence eşinin dediği mantıklı almayın o zaman... bu borçlar bitince bir şekilde alırsınız... bence kendini bu kadar üzmene değecek birşey değil bu...
umarım yardımcı olabilmişimdir... ama gerçekten senin için bu kadar şey yapan bir insanı bir araba için üzme yada keşke evlenmeseydim diye düşünme bile derim ben....

bence almalısın bende aldım arabamı kredi alarak ödeniyor gerçi bana babamda yardım etti ama ööle uygun birşey alabilirsiniz .

Çocuğa bakacak birileri varsa işe gir canım.

çocuğu bırakacak kimsem yok ne ailem nede onun ailesi zaten eşimde bu konuda nuh der peygamber demez azla yetin der çalışma der o eski kafalardan ama zaten eşim araba alsa ben ona yarı parasınıı vericem biriktirdiğim takılarım varr

neden birileriyle kıyaslıyorsun ki kendını herkesın gecım duzenı farklı gelırı gıderı farklı sonucta...biraz toparlanın arabanın ne aciliyeti var sırf akranlarımda var dıye kalkısmayın böyle bir işe zararını siz çekersiniz yine

bence almalısın bende aldım arabamı kredi alarak ödeniyor gerçi bana babamda yardım etti ama ööle uygun birşey alabilirsiniz .

EŞİMİ ÇOK SEVİYORUM AMA BAZEN DUYGULARIM DARMA DAĞANIK OLUYOR BAZEN ÖYLE KİN DOLU OLUYORUMKİ BAZENDE CANIMI VERESİM GELİYOR

PSİKOLOJİM BOZULDU EVET DESTEK ALIYORUM BİR YILDIR TEDAVİ OLUYORUM AMA BAZEN AĞLAMA NÖBETİNE GİRİYORUM BİRİKTİ GALİBA HERŞEY İÇİMDE

ÇEVREMDEKİLERİ GÖRDÜKÇE DARALDIM GALİBA BİLMİYORUM İŞTE........

AMA ŞÜKÜRLER OLSUN TABİ SAĞLIKLI SIHHATLİYİZ EVLADIM KOCAM YANIMDA ....AMA BEN GALİBA NE İSTİYORUM BİLMİYORUM

YADA BEN NORMALİM HAYAT BENİ ZORLUYOR

radyologg sanırım öyle olucak artık hayatta o kadar çok şey çektimki anlatmakla bitmez o yüzden dalından kopmuş dal gibiyim rüzgar nereye ben oraya..

Sadece dertleşmek istiyorum buyysa doğrusu almam

Valla canım evlenmeden önce eşinin gelirini biliyordun seni çalıştırmayacağını biliyordun borcunuz olacağını da büyük ihtimal biliyordun dolayısıyla şimdi neden daha fazla gelirin olmadığına şaşırmaman gerek bilerek kabul etmişsin. Çıkış yolu istiyorsan bak benim 22 aylık kızım var çalışıyorum bakıcı bakıyor. Senin maaşın bakıcı parasıyla eşit olsa bile kardasın çünkü ssk yatar ve o da senin emekli maaşı almanı sağlar dolayısıyla bütün maaşın birkaç yıl bakıcıya gitse bile yine kardasın. Yok ben eşimi ikna etmekle uğraşamam hem evde oturmak daha rahat diyorsan o zaman bir zahmet otobüse bin. Ayrıca ben de çalışmıyor olsam biz de zorlanırdık bu zamanda tek maaş kolay değil.

kocaman insansın sonucta dogrusunu yanlısını sen daha iyi bilirsin ben sadece fikrimi söyledim dikkate alırsın almazsın senin bileceğin iş tabi ki

nasıl bir çözüm bekliyorsun eşinden anlamadım.
banka kredi vermiyor,sen ailenden istemem diyorsun,
adam banka mı soysun.

ben senin yerinde olsam araba almaya değil,çalışmana izin vermesine çalışırdım.
madem zengin olmaya bu kadar heveslisin,sende çalış çabala.
oturduğu yerden kimse zengin olmuyor,adamın elinden gelen buysa sende elini taşın altına koymalısın.

fakirlik ne?büyük bir ayıp mı ?

insan fakir olmakla gocunmaz ben gocunmadım tam beş yıldır verdim mücadelesini yeri geldi açda kaldık borçlarımız bitsin diye yeri geldi faturalarımızda yığıldı kesildi...

sonra yavaş yavaş ödedik tüm borçları sıfırladık ama bir baktımki bak ben dolmuşum ...artık herşeyi takmaya ağlamaya başlamışım insanlardan kaçar hale gelmişim kendi kendime etmişim

tamam yaşadıklarınız üzücü ama öyle bir cümle yazmışsınız ki zenginler istedi benı ben bu adamla evlendim gibi o lafınıza kızdım ben ama sonucta evlenmeden öncede biliyorsunuz maasını maddı durumunu öyle değil mi

araba için keşke evlenmeseydim demek biraz saçma geldi. ayrıca durumunuz çok çok kötü olsaydı evinde internette olamazdı. diğer tüm ihtiyaçlarınıza yetişiyormuşsun. hadi araba aldın diyelim, araba suyla çalışmıyor ki... benzini var ... vergisi var.. varda var yani... eksiye düşmüyormuşsunuz. ilk önce bir artıya geçin oda olur ilerde.. belki çocuğun büyür sende çalışırsın. şimdilerde de elinden iş geliyorsa dışarı birşeyler yap sat. üç beş kuruş gelirin olur. sonuçta ayıp değil. tüm imkanları eşinden istemek bencillik olur. sende çabalamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…