Borçlanarak araba almak istiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var

sizinkinin tersi bir bir durmda benim başıma geldi eşimle nişanlandığımda yakın akrabamın magazasında reyon görevlisiydi herkez dalga geçerdi benle...evlenme sakın yokluk çekmeye ne gerek var diye bende hiç umursamadım evlendim eşime verdim takılarımı iş yeri açtı kendine 6 yıl kayınvalidemle yaşadık.eşyamız yoktu sonra eşimin işleri çok iyi gitti,kayınvalidemden ayrıldık evimizi aldık,hatta kayınvalidemin eşyalarınıda yeniledik.arabamızıda aldık,allaha şükür kimseye muhtaç diğiliz,şunu öğrendim ki allahtan ümit kesilmiyor istemesini bilince kalbinde temiz olunca kesinlikle veriyor...bazen eşimle düşünüyoruz nerden nereye kim derdiki buralara gelicez diye,verende allah alanda,sağlıkl sıhat versin acı yaşatmasın da allah gerisi teferruat bence:)

Son düzenleme:

herkese çok teşekkür ederim haklısınız kızlar borçlanıp yine ben ödeyeceğime bir sene hiç borcum olmadan gezip tozayım galiba en iyisi bu ....

hem oda rahatlar bende rahatlarım....

Eğer bir borcunuz yoksa, borçlanarak alabilirsiniz ama şunuda unutmayın arabanında bir hayli masrafı olacak.Hem borçlanıp hemde arabanın masraflarına yetişebilecek misiniz?

Eşinize kredi vermiyorlarsa ailenizden almak mantıklı hem faizsiz ödemiş olursunuz (tabi aileniz bu konuda sıkıntı çıkarmıyacaksa)

Birde arkadaşım eşimle evlenmeseydim demişsiniz, tek sıkıntınız paramı.... eğer buysa biraz forumda dolanınd erim ne sıkıntısı olan arkadaşlar var.Para bulunuyor bir şekilde ama huzur paraylada satın alınmıyor....

borçla araba almakla bitmiyor inan.iilla masrafı oluyor.heleki ilk arabanız olacak gezmek istiiceksiniz benzindi yağıydı sigorta vsss.inan bana borçla olacak iş değil senin durumundaki biri için.allah korusun bide kaza yapsa hem tamir masrafı hemde arabanın değeri düşer.ayrıca faiz olayı inan astarı bezinden pahalı.1 sene daha sık dişini şöle ucuz bi arabada görür işinizi hem önünüzü görürsünüz.sonra her sene yükselir.

otobüslerde gezmek evet gocunacak bieşy değil ancak yaşadığın şehrede bağlı biraz.büyük şehirde araba eziyet küçük şehirde otobüs.yaşadığın yer küçükse araba şart.benim bulunduğum şehirde taksi yok mesela var ama çok az.öyle yoldan geçmiyor.otobüs durakları uzak zaten otobüste zor geçiyor.anlıyorum seni bu nedenle.

en başta eşin çalışıp çabalayıp okadar borcu ödemiş yani sorumluluk sahibi bir insanmış tebrik ediyorum bundan ötesimi var.. zenginlige gelince hayatta hiçbişey dört dörtlük olmaz ozamanda başka sıkıntın olacaktı buna emin ol...

eşiniz içip içip eve gelse, sizi dövse, sizi aç bıraksa, evinizin hiç bir ihtiyacını karşılamasa, sizi aldatsa ben ozaman anlardım keşke evlenmeseydim demenizi, hak da verirdim ama sizin saydığınız sebeplerden dolayı keşke evlenmeseydim demek şımarıklık ve bencillik sanki. ki eminim evlenmeden önce eşinizin kazancını, hangi şartlarda yaşayacağınızı az çok bilirmişsinizdir. Böyle şeyler için bu kadar dolmayın, herkesin geliri gideri farklıdır, hiç kimseyle kıyas da yapmayın. daha çok üzülürsünüz..

Eşiniz bu laflarınızı duysa ne kadar üzülür...Mutluluğunuz yerinde ise gerisi tefarruattır. :/ Siz de çalışın,maddi olarak destek olun eşinize,araba almanız daha kolay olur.Hep erkekten beklemek bencillik oluyor.

canım araba için kendini üzmene değmez inan ki, bende araba için çıldırmıştım ilk ehliyetimi aldığımda babam sağolsun aldı arabamı, o zaman anlamadım vergisini, sigortasını babam ödüyordu, e tabi evlenince arabayı yeniledik şimdi temmuzda vergisi var 700 lira gerekli miydi diye kendimi sorguluyorum :) inan ki arabayı alsan çocuğunun rızkını arabaya yedirmiş olacaksın

bunu okuduktan sonra gerisine gerek yok

ne demeli bilemedim evlisin çocuğun var ve beni ne zenginler istedi niye ben fakirim demişsin falan falan bu ne ya arkadaşım bence sen eşini sevmiyorsun arabada almayıver ne var yani ayıp ya evlenmişsin ve hala gözün zenginlikte

Eşinize üzüldüm. Az'a kaanat etmeyen çoğu bulamaz diye bir söz vardır.
Bence o zengin arkadaşlarınızı kıskanacağınıza halinize şükredin, eşiniz yanınızda aç değilsiniz-açıkta değilsiniz.

insanın en büyük zenginliği sağlığıdır... eşim iyi diyorsun çocuğum var diyorsun bundan öte zenginlikmi olur aç değilsin açıkta değilsin ele muhtaç değilsin haline şükret... kimseylede kıyaslama kendini o durumları iyi dediğini çevrenin ne gibi sıkıntılarla boğuştuğunu biliyormusun... benimde çok şükür herşeyim var ama çocuğum yok mesela keşke bişeyim olasaydıda bi çocuğum olsaydı diyorum.. şükret şükret diyeceğim budur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…