Borçlanarak araba almak istiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var

kalbini bozma arkadaşım böyle düşüncelerle.
dünya malı dünyada kalıyor.
sen evinde kocanla çocuğunla mutluysan sağlıklıysan gerisi boş.
eşine elinden geleni yapmış daha ne yapsın ki.
kredi vermiyorlarmış ailelerinde yardımı yok.
nerden para bulacak ki adam.
sen maaşınızdan biriktir.
altın al döviz al.
peşinat olarak verirsiniz.
geri kalanını araba şirketleri sıfır faizle 2 yıl gibi bir süre için veriyorlar.
fiatın var mesela şuan.
FIAT - fiat.com.tr
başka firmalarda yapar zamanla.

hiç birinize kızmıyorum tam tersi iyi oluyor akıl akıldan üstün çalışmaktan asla gocunmam asla hemde ....evlenmeden önce çalışıyordum gül gibi..

eşimin borcunu ise hayır bilmiyordum herşeyi halletmiş işte yapmış etmiş bana demeden bana ailem yardım ediyor demişti ama öyle değilmiş

şimdi çocuğumu bende bırakırım çalışırım ssk yatar evet bende bunu biliyorum çalışmaktan kaçmam asla ama eşim izin vermiyor

çek diyor işte çlışıcaksanda boşan diyor böyle şimdi ne yapim ben para için çocuğumdanmı ayrılim eşime banka soy demiyorum ama eşinden dostundan bu zamana kadar borç almış şimdide benim için alsın ödeyelim diyorum haksızmıyım

arkadaşım ben, lüks sınıf araba parası döktüm çocuk yollarına. Şimdi ise miniğim için özel dr. olsun başka şey istemem , ben çorba içerim modundayım. Sen parayla pulla elde edilemeyecek birşeyi elde etmişsin, boşver gerini herşey yavaş yavaş olur.

Arabam var ama trafik öyle bezdirici ki otobüs , metrobüse daha işime geliyor. Hele de duraktan binip oturuyorsam oh mis gibi. İyi yönlerini gör bence yaşamın. Hazır borçlarınız bitmiş, azıcık oh deyin. Borca girmeyin hemen.

Başkalarıyla kıyaslamışsın ya hayatını
Hayattaki değer yargıları parayla arabayla ve zenginlikle ölçülmez.
Sen bunlarla yani sahip olduklarınla mutluluğu veya iyi bi eşi satın alabilir misin?
Hani diyorsun ya arkadaşlarım öyle böyle. insanlar nelerle cebelleşiyo dünyada.borç gırtlaktayken arabanın lafını yapmayın.
Ne olacak yani otobüslerde sürünüyorsan?
Ben araba yüzü görmeyen ne insanlar tanıyorum senelerini otobüslerde yolculuk ederek geçirmiş
Buna bende dahilim.
Arabam yok diye insanlığım mı ucuzladı yoksa değerim mi düştü mutluluğum mu azaldı?
Ne arabayla mutlu olabilir bi insan ne de diğer somut varlıklarla..
Eğer mutluluğu isitiyorsan önce elindekilerle yetinmeyi ve şükretmeyi bilmelisin
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış.
Lütfen bu düşüncelerini değiştir önce çünkü hiç bir değeri yok bunların.
Bi derdin olduğunda araba mutlu etmicek seni. Veya aldığın araba ödemicek kapıda bekleyen borçlarını..
Çok ünlü bi yabancı gurubun solistinin müslüman oluşunu anlatan bi video izlemiştim diyorki;
"Müslüman olmadan önce hayatta yapmadığım şey kalmadı mutluluğu aradım durdum yani para pul evler arabalar vs.."
En son bi tane araba almış kendine ama öle böle bi araba değil tabi bilmem kaç trilyonluk..
Bunu alınca artık mutluluğu yakalıycam demiş ama sonuç?
Yine fos..
Sonra müslümanlıkla tanışıyo arabanın dolduramadığı o boşluğu dolduruyo..
Yani şunu demek istiyorum bugün bu zihniyette devam edersen arabayı aldıktan sonra yarın ev olur kafanda öbür gün 2 araba bi ev olur sonraki gün yatlar katlar olur..
Ve bitmek bilmeyen nefis istekleri..
Sonu yokki bunun..
Hayatta ölçülemez şeyler vardır sevgi gibi saygı gibi.
Bırak arabanın olmadığı yaşamında bunlar kalsın seninle..

Son düzenleme:
sakın ha..araba bir yatırım aracı değildir.kapınızda dursa dahi her ay mutlaka farklı masrafları olan 2.çocuk gibidir.evlendikten 1 ay sonra aldık arabayı sürekli masrafı çıkıyor ve hiç son bulmuyor..bence 3/5 kuruş köşeye atmak en mantıklısı

bir şey daha söylemek istiyorum eşine bu konuda baskı yaparsan o eş herşeyi yapabilir...

yoo radyolog ben sana kızmadım asla ilkten insan anlamıyor konuştukça açılıyor herşey yo az öncede dedim ben varya safmışım safın önde gideni hemde bana hep ailem dedi durdu ailem yardım ediyor yok ne ailesi hep borç yapmış evlendim 1 ay sonra tüm takılarım alındı elimden

kısmende olsa biraz borç ödendiama diğerlerini yine gizliden gizliye askerilerini ödemiş aklı sıra bana demiyor

neyse gel zaman git zaman borçlar şimdi bitti çok ıskıntılar çektik ailem çok destek oldu

onun aileside toparlanmamız için ellerinden geleni yaptı bitti borçlar

şimdi sıkıntı öyle basıyorki bana nefes alamıyorum adeta kendimi dışarı atıyorum

anladımki içime ata ata içime işlemiş

çalışayımm diyorum çocuğa bakılsın diyorum hayır diyor boşan o zaman diyor çook kavgasını ettik..

dayan diyor ilaç tedavisi görüyorum ama bilmiyorum artık ben çok acılar yaşadım dargınlıklar küslükler

hep arkadaşlarından almıştı bu zamana kadar borç şimdide al diyorum

biriktirdiğim param var al işte diyorum yarısını karşılar yok diyor arkadaşlarından olmazmış ya SORUN ARABADA DEĞİL ARTIK SIKILDIM GİTMEK UZAKLAŞMAK GEZMEK KAFA DAĞITMAK İSTİYORUM

ne güzeel yazmışsınız içim rahatladı inanın evet doğru bu sıkıntılar nefisten geliyor galiba tam rahatladım borçlar bitti derken tekrar sıkıntıya gir diye uğraşıyorum hem kendim de mutsuz oluyorum

ama eşim eve gelince yine bu düşünceler yiyip bitiriyor beni ben ne yapıcam onu görünce bazen öldüresim geliyor bazen severek ölmek anlatamıyorum kinmi nefretmi aşkmı nefismi

borçla alınan araba senin ruh halini düzeltecek mi.
3 sene daha borç ödemeye uğraşacaksınız,arabaya benzin koyacak para bulamayacaksınız,vergisi,kaskosu,bakımı derken iyice bunalacaksınız.

kendine bir meşgale bulmanı öneririm ben.
hiçbirşey yapmana izin vermiyorsa açıköğretime kayıt yaptır,bir üniversite daha bitir.
veya halk eğitimin kurslarına git.
evde küçük çocukla kafanda kurdukça kuruyorsun bence sen.

Zengin biriyle evlenseydiniz ozaman,bu kadar paraciysaniz?? Siz fakirlik gormemissiniz.. Her gun karniniz doyuyormu ? Evlerine ekmek alamayan yada bayat ekmekleri az bir paraya alan insanlar var!!!
Sözde sükür ediyorsunuz,Lakin ..Kalbinizi arindirin kiskancliktan..Baskalariyla kiyaslamayin kendinizi.Elinizde olanlarla yetinmeyi bilin.! Elinizde avcunuzda yoksa,sizin deyiminizle fakirseniz,Binmeyiverin ozel arabaya-
Otobus neyinize yetmiyor..? Esinizi sevdiginizide sanmiyorum bu cumlenizden sonra, Bence bosanin zengin bir koca bulmaya calisin!! Yazik adamada.Kendin diyorsun,herseyimizi tam yapiyor,kismiyor bizden,gercekten yazik adama ,boyle bir karisi oldugu icin acidim!

Son düzenleme:

aklıma geldi ilan verip evde çocuk ta bakabilirsin belki.

electra sağol kardeşim haklısın ne güzel açıklamışşsın allah razı olsun ben varya 2. El onbinlik araba alalım yeter diyorum ki yarısınıda ben biriktirdim

Canım bence hiç bulaşma bidaha borca. Bizim arabamız var daha doğrusu eşim bekarken alınmış babasının üstüne ama biz kullanıyoruz baya eski bi araba ama yeniside eskiside bir hiç derdi bitmiyo vergisi muayenesi orasının burasının bozulması yakıtı bi araba parası yemiştir şu 3 yıllık evliliğimde inanki olmasın daha iyi ama eşim alışmış işide uzakta arabasız kalamaz doğrusu bende alıştım şimdi bebekte gelcek gereksiz bişey diyemem ama para yoksa borçla alıncak bişey değil.
Ben sobalı evde oturuyorum yüzüne bakılmıcak kadar çirkin arkadaşlarım dahi öyle iyi durumda insanlara gittilerki özenmemek mümkün değil ama olsun diyorum benimde eşim iyi huyu suyu iyi diyorum kimse kimsenin evinin içini bilemez çok rahatta görünen insanların içlerinde ne acılar var kimbilir önemli olan geçinmek anlaşmak hepsi boş. Seninde bebeğin zor olmuş benimde öyle ve şimdi diyorumki hiçbişeyim olmasın ama yavruma sağlıkla kavuşayım sağlıktan huzurdan başkası boş çünkü.
Zamanla herşey yoluna giriyor borçlarınızdan kurtulmuşsunuz şimdi tekrar sıkıntıya sokma bence kendini ilerde bi yerden para gelir eşinin maaşı yükselir veya sende çalışmaya başlarsın (tüm sayfaları okumadım çalışmıyosun diye anladım) o zaman kenara koyabilcek durumunuz olur alırsınız şimdi inanki borcunun yanında bi dünya masrafı olcak pişman olcaksın.
Öncedende yazmıştım bi konuda evlenirken eşim asgari ücretle başladı babası herşeyi ben yapcam yardımcı olcam derken bi kısım borcu bize yıkıp hakkımız olan ev kirasınıda hiö bize göstermedi 3 yıldır hiçbi yardımını görmedik kendi babamın evinde oturuyorum evlenirken evin içini görseniz neresini tutsam elimde kalıyodu 1 sene sonra babamın yardımıyla eşiminde biriktirmesiyle evi bi güzel düzenledim geçen gün boyacı çağırdım doğumdan önce boya yaptırcam adam "kaç tane eve gidiyorum böyle güzel ev görmedim" dedi soba yakıyorum gerçi ama güzelde oldu evim. Düğünden altınlarımız vs duruyo hep tüp bebek yapmak zorunda kalırız diye sakladım zaten satmak yok burda aileler karışır ancak ev falan alırken satılır ama araba için bozdurmayı hiç düşünmedim çünkü değmez yarın öbürgün daha önemli bişeye lazım olur. Ailen destek olsun demem olmasın isteme boyun eğme benim babamın durumu çok iyi eşimi çok seviyolar ve ben tek çocuklarıyım onlarıda bırakıp gitmeyince destek oldu sağolsun ama hiç istemedim küçük altınlarımı bozdurcam yaptırcam dedim babamda bana sat dedi ona sattım ama sonra onlar sizin istediğiniz yere harcayın deyip yine geri verdi. Şimdi eşimin annesine miras kaldı kendisi demiş abisiyle ikisine bölcekmiş verirse allah razı olsun vermezse canı sağolsun ancak o zaman arabayı yenileriz kısmetse haydan gelen huya gider yani ama başka türlü gerçekten gereksiz hele borca girerek araba almak bana çok saçma geliyo bi kaza olsa allah korusun gitti bütün para zaten ne kadar binip gezceksinki anca haftasonları. Sen etrafındakilere bakma herkesin aile desteği farklı maaşı yaşantısı farklı sen ailenle mutlu huzurlu yaşamaya bak alsan 1-2 gün aa araba almışlar derler öbürgün unutulur zaten borçla harçla çok iyi bi marka alamazsınız o zamanda güzellerde gözün kalır boşver...

Kusura bakma ama en sinirime dokunan insan tipisin sanırım konu sahibi.. Çevremde aynı böyle bir arkadaşım var.. Elde avuçta yok, günah sürekli nişanlısını borca sokmaya çalışıyor.. Uyuz oluyorum.. Yahu bu duruma denmez mi, "Ayranı Yok İçmeye...................." Diye.... Kendini kimseyle kıyaslama...! Zira herkes NASİBİNİ yaşar... Senin nasibin de bu.. İsyan ediyorsun aşikar.. Allah'ın gücüne gitmez mi.... Varsın olmasın araban ne olacak kıyamet mi kopacak?! Şuan da anladığım kadarıyla sıkıntıdasın, araba alınca daha çok sıkıntıya girmene değecek mi.. Ödeyemeyip belki de satacaksın geri.. Düze çık, sabret sonra tuttur araba diye.. Biz de neler neler istiyoruz ... Ama olmuyor.. Elindekiyle yetinmelisin.... Zira hiç hoş bir görüntü değil dışarıdan yaptığın...

araba demek masraf demek tamam borçlanarak araba aldınız sonra ne olacak kapının önünde yattıktan sonra size ne faydası olacak
hem eşinin durumunu biliyordun daha önce
evlendikten sonra işi bıraktığına göre fikirleri de sonra değişmedi
eski sizi isteyen zenginlerden bahsettiğinize göre sizi borçlar çok bunaltmış belli ki
eşinizin çalışmasına karşı oluşu,başka geliriniz olmayışı göz önünde bulundurursak yapacak birşey yok ailenizle mutlu olmaya bakacaksınız

açıkçası şaşırdım ve konunuzu iki kez okudum.çünkü genelde kadınlar tam tersini söyler.'borcumuz yeni bitti biraz nefes almak yerine eşim borçlanarak araba alalım diyor' . ben böyle mi acaba dedim ve tersiymiş.

bugüne kadar arkadaşlarından borç almış şimdide alsın haksızmıyım demişsiniz.evet haksızsınız.biraz durun,nefes alın,rahatlayın.
ne bu acele.borçtan bıkmış bir insanın söyleyeceği şey mi bu.borçlar değil mi sizi sıkıntıya sokan,borçlar değilmi psikolojinizi bu hale getiren.yapmayın lütfen bu kadar sığ düşünmeyin.
ben bekarım,çalışıyorum,bakmakla yükümlü olduğum kimsem yok,ehliyetim var ama kusura bakmayında sizin kadar cesaretli değilim.arabam falan yok.

herkes iyi yaşamak ister.param olsun,evim,arabam olsun.isteklerin sonu yok,olmayacakta.bırakın kim nasıl yaşıyorsa yaşasın.Allah sağlıkla sınamasın kimseyi.değil mi ki kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsunuz işte sizden daha zengini yok.

hani evlenirken iyi gunde kotu gunde diyoruz ya, Konu sahibi kotu gunde,nerden evlendim ben bu adamla,ne zenginler vardi diyor,hem sinirlendim hem guluyorum vallah
adam hemen napmali etmeli araba almali,yoksa bosar vallah adami!herkesinn arabasi var bizim niye yukkk????Bos ol ..

çok çok teşekkür ederim arkadaşım ne güzel anlatmışsın inşallah herşey güzel olur ...

Evet yahu .. İnsanoğlunu anlamak zor.. Korkarım ki daha sonra neden bu model diyecek

Ben de senla aynı durumdayım canım. Biz de evlenırsek herseyı esımle bırlıkte yaptık ben Ankaradakı ısımden ayrıldım cunku esım Istanbula atanmıstı ben 1 sene ıs bulamadım cok sıkıntı cektık altınların hepsı gıttı 1 bılezık dahı kalmadı. Bu arada kardesı askerdeydı ona da para gonderdık. Sonra ben ıs buldum her ay maasımın hepsıyle onden onden kredılerı odedık. Maasım ıyı Allahtan muhendısım yoksa o borc bıtmezdı. 2013de bıtecek borcu erken bıtırdık. Ama bız de bır çöp dahı alamadık evımıze. Kredı borcu bıtınce esımın ıcınde kalan led ekran tv aldık. Bir kaç eksıgımızı tamamladık. Sımdı kpss ıcın ben ısten ayrıldım cunku gece 10lara kadar calısıyorum özelde. Tek maasa kaldık baktık gelen para gıdıyo aılesının durumu da kötü babası ayda 700tl maas alıyo ama sureklı ıcıyo e annesı de kadın ac mı kalsın pazar yapacak parası yok onlara da yardım edıyoruz gene. Bu sefer de en kucuk kardesı askerde. Biz de gıttık kredıyle ıkıncı el ama temız bı araba aldık. Ben de annemlerden ıstıyemedım sadece 4000tl borc alabıldım annemlerden o da daha sonra ödemek üzere. Sımdı gene borclandık ama ben sınavdan sonra tekrar ıse gırıcem o zaman kapatırız gene onden onden borcu dıyoruz.

Senın sanssızlıgın banka kredı vermıyor. Bence sen gene annenlerde konus sızın yerınıze kredı ceksınler sız odeyın her ay kredıyı. Yapcak bısey yok elnızde bı arabanız olur hıc olmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…