Borçlanarak araba almak istiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var

tatlım bence borcun bittiyse az daha sık dişini biraz daha durumunu toparla,birikim yapmaya devam et derim ben...hayat pahalı kimseyi kendine örnek alma kimsenin hayatını gerçek manada bilemezssin,ailelerden yardım vardır ikisi birlikte çalışıyordur,senden artı birseyler vardır mutlaka:)arabayı almışssın yakıt parası bir dünya masraf...aldıktan sonra borcun bitene kadar yine gezmene tozmana ara vermek zorunda değilmisin...bozçlu olmaktansa ömür boyu otobüse binmeyi tercih ederim açıkcası:)kafam rahat olsun eşim yanımda gülebilsin yeter...BORÇ DEMEK EVDE HUZURSUZLUK DEMEK bunu hiç unutma derim....

kendini başkalarıyla kıyaslama bu çok büyük bir hata olur sonuçta herkesin gelir gider dengesi bütçesi farklıdır.kaldı ki asıl önemli olan sağlık ve huzur eğer bunlar varsa maddiyat için çok hayıflanma canım.sen yeter ki şükretmeyi bil gözün yükseklerde olmasın Allah elbet verir.evinde olur arabanda ama asla keşke evlenmeseydim deyip isyan etmeanladığım kadarıyla eşin iyi bir insan asıl zenginlik bu bence gerisi teferruat zamanla hepsi olur

çok sağolun arkadaşlarım inanın o kadar karmakarışık duygular içindeyimki
fesatmıyım kıskançmı nefismi haklımıyım haksızmı eşimin yıllarca borç saklamasımı onları bitirmek için uğraşlarımmı bilmiyorum benden gizleyip bu kadar borç yapan bir adam işte benimkisi sonra kamufle etmek için herşeyimi yerine getiren biri...

şimdide benim için istiyorum anladınızmı bir fedakarlıkk

En büyük zenginlik sağlık huzur mutluluktur diye düşünüyorum ... ''BİR TATİLMİŞ BİR GEZMEYMİŞ BİLMEDİM KEŞKE EŞİMLE EVLENMESEYDİM DİYORUM .....'' bide şöyle düsün derim eşin zengin olsaydı araban villan herşeyin olsaydıı.. ama mutlu olmasaydın dahamı iyi olurdu yada seni aldatsaydı hergün dövseydı yada kayınvalıdenden çekseydın....forumdakılerı okuyup halıne şükretmelısın bence arabanız yok dıye keşke eşimle evlenmeseydım fln demen çok kırıcı bişeyyy ..
'

attığın özel mesajı aldım canım tamam ...

olur bazen böyle anlamadan bilmeden konuşmak benim içinde geçerli :)))

ben kimseye değil eşime kızıyorum bana demeden parası varmış gibi borca girmiş ailesinden alıyormuş gibi kandırdı...

evlenince gizlediği ortaya çıkmasın diye herşeyimizi dört dörtlük yaptı peki sonuç herşey ortaya çıktı tüm paralar takılar gitti o kadar ailem destek oldu kapatmak için bankalar düşün daha para vermiyor bize 60 milyar benim bildiğim ailem ben şoka girdik nasıl kapatıcaz diye

neler yaşadım ben neler....

madem bu kadar kandırıldım ben şimdide benim için yapsın bir fedakarlık gitsin sevgili arkadaşlarından çeksin borç alsın bir araba.... nasıl olsa düze çıktı bitti borçları ....

yarı parasınıda ben vericem yine .....ailemin verdiklerini biriktirdim

ama bilmiyorum artık kıskançmıyım fesatmıyım nefistenmi vurdumduymazlıkmı nankörlükmü adını ben bile koymadım açıkcası....

Son düzenleme:
bana kızmayın ama sizi biraz nankör buldum .. kendiniz demişsiniz benm için her şeyi yaptı aç açıkta koymadı die... şimdi diğer arkadaşlarınız sizden maddi olarak daha üst seviyede die keşke eşimle evlenmeseydm diyorsunuz .. çok yazık eşinize çok üzüldüm ... hanfendi kimsenn hayatı dört dörtlük gitmiyor .. kimsede sakıp sabancı deil ...başka bi problenmleriniz var mı bilmiyorum bahsetmemişsiniz ama sayet sırf otabüse binmemek bi araba için keşke evlenmeseydim diyebiliyorsanız sizi şiddetle kınıyorum ...

senin kendi ailene güvenipte araba almak olurmu.. sakın öyle bir şeye girmeyin... ödemelerde zorluk yaşarsanız ailenizle eşinizin arası bozulabilir, siz onun ailesinden borç alarak araba almayı teklif etseydiniz,onun kardeşlerinden borç almasını söyleyin, bakalım o ne diyecek ( blöf yapın)
ayrıca sıfır nakit parayla, sadece borçlanarak araba alırsanız cok zorlanırsınız gerçi arabanın fiyatına göre değişir ama yinede kasar yani..

yok hayır aslında konu sırf araba almamak değil daha önceki konuları okursan anlarsın yılların birikimi desem daha doğru olucakk

canım araba alınca para bırıkıcek mı sanıyosun kaskosu vergisi trafık sigortası benzını bakımı derken
astarı yüzünden pahalıya gelecek ki zaten yok elinizde ??? Eger kenara ıkı uc lıtra koyabılıyosan altın yap
euro yap bişey yap arabaya sakın ha sakın yatırma arabay yatırım yapılmaz sana söyleyım.....

Ayrıca ben 3 yıllık evliyim evlenrıken su esya bu esya aman abartı yapmadık eşime orta yoluu evımızı duzduk
1 yıllıke evlıyken ev aldık banka kredısıyle....şimdi kredımızı ödüyoruz 2 sene 7 aydır ödüyoruz çok şükür

kendi evımızdeyız ınsanların bıseylerı oluyrosa özel hastanelerde surada burada para harcayarak olmuyo sor bakalım bana
neler yasadın diye...eşim memur ama ben özel sektorde çalışıyorum ışten cıktıgım zamanlar oldu kredı kartına yukleıdk
maalesf yavas yavas onu oduoduk sonra bitti evlenırken aldıgım ayakkabıgı gıyıyordum hala daha yenı ustume başıma
bişeyler almaya başladım...ilk kez ay sonu dusunmeden bişeyler almaya basladık esımle ah ah kolay mı o kadar

minibüs parasını dahı biriktiriyorum düşün olsun canım dıyorum peynır 1 lira ucuzsa ordan alıyrosun
zor durumda kalınca öle para sacarak bişeylere ulaşmıyo hıckımse hııc kusura bakma evet yerı geldı bazı seylerden
mahrum olduk ama zahmet olmadan rahmet olmuyo allah ın izniyle bi süre sonra benım çalışmama da gerek kalmıycak

ama hem ev hem iş hamılelık sürdürdüm 3 kere bebegımı kaybettım gene de ıse devam ettım çalışmam gerekıodu cunku
ah üzgünüm çalışamam demedim öle bi lüksüm yoktu cunku az sık dişini sakın ha araba alma kenara koyabılıosan
3-5 kurus biriktir....annem hep der kızım erkek seldir kadın göldür...sen tutucaksın sunu yapalım diip yapmasını bekelmıceksın
sunu al deınce almıcaksın hemen bakıcaksın nası oluyo uygun düşüyo mu mantıklı mı öle davrancan der

Son düzenleme:

işte varmak istediğim yer burası ailem zaten onun borcunu kapatmak için uğraştı şimdi o yine ailemden alıcak ya ödeyemezse bende git ailenden al arkadaşlarından al diyorum ama yok ailesinin durumu iyi değil kiradalar....

Devamlı olarak durumu senden iyi olanlara bakarsan bunun sonu gelmez.

Ara sıra maddi durumu senden kötü olanlara da bakmalısın.

Ayrıca iş araba almakla bitmiyor bunun yıllık vergisi var benzini-mazotu var.

Zaten bu aralar akaryakıta devamlı zam geliyor.

Ailenden alıp ödeyemeyeceğini düşünüyorsun da kredi çekip bankaya ödeyemeyeceğini neden düşünmüyorsun canım.. Ailesinin durumu da iyi değilmiş, banka da eşine kredi vermiyormuş, neyle alacaksınız arabayı.. Bence şimdilik bu araba mevzusunu askıya al sonra biraz rahata çıkınca az çok para biriktirince rahat rahat çokta sıkıntı yapmadan alırsınız..

yok hayır aslında konu sırf araba almamak değil daha önceki konuları okursan anlarsın yılların birikimi desem daha doğru olucakk

ewt daha önceki konularınızıda okudum .. ama öle keşke evlenmeseydim diyecek kadar bişi bulamadım açıkcası ... her evli çift kavga edebilir bir birine kırılabilir .. maddi problemlerle karsı karsıyada gelebilir ....önemli olan bunları seviyesizleşmeden aşmaya çalışmaktır... kaldı ki diğer konularınızda seviyesiz bi koca anlattığınızı okumadım .. günlük sıradan alalade olabilecek aşılabilecek sürtüşmeler sizinki...kaldı ki bankaya faiz vermektense eşiniz sayet borcuna sadık bi insansa evet ailenizden borç almanız daha mantıklısı ...hıııı yok ben ailemi karıştırmak istemiyorum derseniz bir yıl boyunca her ay köşeye koyun araba parasını bir yıl sonraya birikmiş olur bütçenize göre alın bi araba ... bu konuda kocanıza sıkıntı vermektense destek olmanızı tavsiye ediyorum ... evlenirken ii günde kötü günde die ewt diyoruz ... kaldı ki düğün borcu vs beni kandırdı demişsiniz... ben kandırdığını deil de gururuna yedirip ailemin parası yok yada ailem benm arkamda destekci deil die size söylemekten çekindiğini düşündüm .. malum erkekler genelde para mevzusunu gurura döker ....

Son düzenleme:
borca girmeden hiçbişey sahip olunmuyor, ama eşiniz borçlanmak istemiyorsa hiç borç para falan istemeyin, biriktirdiğiniz takılarınız varmış biraz daha birikim yapın borçsuz alın arabayı şimdi her bütçeye göre araba var

canım ben seni az çok anladım sanırım.
eşine kızmışsın vakti zamanında ama içine atmışsın.
şimdide senin için birşeyler yapmasını istiyorsun.
madem o zaman borç aldı şimdide benim için alsın diyorsun.
ama eşin bunu senin için yapsa bile sıkıntısını yine sen çekeceksin.
o borcu ödemek için yine kendini kısıtlayacaksın.
yine kendini mahrum edeceksin birşylerden.
boşver hiç gerek yok gerçekten.
sen paranı biriktir.
bir yandanda çık gez toz.
borç öderken içinde kalıpta yapamadıklarını yap.
yaz geliyor mesela
gidin güzel bir tatil yapın.
biraz için açılır.

Anlatacaklarım sana bir ışık olur ve belki bakışın değişebilir...

Eşimle evlendiğimde, fabrikası vardı 250 kişi çalışıyordu üretim kısmında.. Anlayacağın durumu gayet iyiydi..
Nişanlıyken bana söylemişti durum iyiye gitmiyor bir an önce evlenelim bir kaç ay içinde iş kalmayacak! Zor günler geçireceğiz.
Umurumda olmadı tamam dedim... hemen evlendik.. Evlendiğimizin ikinci günü 1 tane küçük altın bile kalmadı elimde bütün altınları verdim..umursamadım..
ve 6 ay sonra iflas..

Her şey gitti..Çok lüks bir semtte otururken 6 ay sonunda daha farklı bir yere kiraya taşınmak zorunda kaldık (umursamadım)
Cebimizdeki 1 tl ler öyle değerliydi ki ekmek alabiliyorduk çünkü ( hiç kimseye bu derece zorlukta olduğumuzu belli etmedik)

Zamanla (2-3 yıl kadar sonra) tekrar iş kurdu aynı şekilde iyi duruma geldi...
Artık para var işler tıkırında ama o varlık içinde bir tuhaflık vardı ben varlığı yaşayamıyordum.
Evet "yaşayamıyordum". Ev alabilecek durumdayken almıyordu. Kirada oturuyorduk.
Maaşla çalışıp geçinen arkadaşlarım bile benden daha iyi durumdaydı.. Onlara imreniyordum. huzurlarına..mutluluklarına...
son üç yıl..;
Kayınvalidemin evinde yaşadım 1 yıl..
1 yıl onun üst katında hiç eşya olmayan bir evde yerde yatarak, sobalı evde yaşadım.
1 yıl sadece 2 çekyatı olan evde yaşadım..

Bunları yaşarken, aslında yaşayabileceğim lüksü anlatmam gerekirse, boğazda ufak çapta da olsa bir yalı alabilecek durumdaydık.

Anlatmak istediğim şu..
eğer senin rızkın yoksa, araba alırsınız ama binemezsin..
Zengin olursun ama sefanı süremezsin...
Bu hayatta her şey nasip kısmet..
Böyle bak yaşadıklarına... Elbette şartlarını değiştirmek için çaba göster ama "keşke daha zengin biriyle evlenseydim" deme lütfen..
Kendi iyiliğin için deme..
Bir gün istediğin yaşam koşullarına ulaşırsın, ama huzurun eşinle muhabbetin kalmaz.. her şeyi yakmak yıkmak istersin...

Hayat bütün çabalarımıza rağmen, eğer istediğimizi vermiyorsa, şartları kabul edip şükretmeyi öğrenmek gerekiyor...
O hayatın içinde öğrenmemiz gereken şeyler var ki yaşıyoruz...

Unutma, HAYATTA HER ŞEYİN BEDELİ VAR... O şartlarda biriyle evlenseydin, çok farklı sıkıntılar yaşıyor olurdun emin ol...
Durumu iyi olan insanların, altlarında süper lüks arabalar olan insanların çok mutlu olduklarını mı zannediyorsun?
Ben o hayatı biliyorum arkadaşım... İnan bana özenilecek hiç bir tarafı yok...
Gece uykuları kaçıyor o insanların.. etraflarına huzur veremiyorlar çünkü her gün başka bir dert...
Misal, Eşim gecelerce uyuyamıyor, evin içinde deli dana gibi oradan oraya koşturuyordu... sebep ( 750 bin tl ödeme)

Şimdi eşimden ayrıyım.. 14 yıllık evliliğin içinde elimden ne paralar geçti..ama sadece geçti..
şimdi ise bir hafta sonra ne olacak bilmiyorum...
Ama şükürler olsun ki huzurum ve umudum var..

Eşin seni mutlu ediyorsa, seni anlıyorsa, sen de onu anlamaya çalış.. Para pul, araba, ev her şey gelip geçer...

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

neden bu fakirlik beni bulduki...

Hep zenginler isterdi beni durumları iyi olanlar nasıl oldu ne olduda ben eşimle evlendim şimşek hızı gibi hala anlayamadım o zamanlar böyle durmuyordu olaylar..
Ben çok yadırgadım şu yazdığınızı şimdi.Bu forumda onlarca bayanın derdini okuduk,eşlerinden olmadık şeyler görmüşler.Siz, size değer veren,el üstünde tutan bir eş bulmuşsunuz;paradan yana şu serzenişi yapıyorsunuz.Çalışın o zaman,eliniz bollaşır istediklerinizi alırsınız.Borçlanarak araba almak mantık işi mi?Araba durduğu yerde bir aile üyesi kadar masraf açıyor.Borcunu zorla öderken benzinine vergisine nasıl para yetiştirecek eşiniz bunu düşünmüyor musunuz?

Son düzenleme:
araba da bir çocuk gibi masraflıdır.

yakıtı, yağı, muayenesi, vergisi, sigortası, bakımı derken öder durursun yine...

yani bence şimdilik araba almayın... borçsuz bir yıl geçirip nefes almaya bakın...

biz öyle yapıyoruz.

Son düzenleme:

tatlım sen en başta kendini yanlış ifade ettin bence aldığın tepkinin nedenide bu malesef:)kimse senin ne yaşadığını bilemez,seninde isteklerinin olması çok normal insanız neticete istiyoruz,ama öderken en az eşin kadar sende yıpranıcaksın,,,vardır yinede bir bildiğin diyorum ben ama ödeyebiliceğinide düşünüyorsan,bende fedakarlık yaparım bazı şeylerden diyorsan en iyisini sen ve eşin bilir...birlikte düşünerek almanız gereken bir karar bu bence,sevgilerr gönlünce olsun herşey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…