2013 model yahu kim verir bu parayıPassatsa 1 milyon edebilir, ama boya değişen olmama şartıyla. 600e kadar da düşebilir.
aile kendileri ergenken hiçbişeyleri yokken evlenmiş, mal mülk yapmış ama şans ki çocuk kendilerine göre savurgan çıkmış. eski konusunda herşeyi izah ediyor. memur kafası böyledir bende memur çocuğuyum kendimde memurum , eşimin ekonomik durumu iyi,buna rağmen 40 yaşında geçen aylarda gittim kendime sıfır araba aldım. ama çocuğu özel okula gönderirim. ona yapılan yatırım boşa gitmez zihnimde. hala har vurup harman savuramam. var yemez değilim ama uzun süregelen düşük standart profilinin etkileri. ha doğru mu ideal mi değil ama konu sahibi de az değil. şımartmış kendini, herkes hepimiz en iyisini hakediyor ediyoruz gönül ister ki bu sohbetler olmasın,ekonomi böyle olmasın . ama böyle bir aileye doğduysan bunlarla birlikte büyümüşsündür ,eksi bakiyeyle hayatını devam ettirmezsin.yani tek sorun kaza değil, ne macbook eksik ne iphone alamama siniri, otel beş yıldızlı değil diye bizim ağzımıza etti ; )Arkadaşlar siz dellendiniz mi, hangi aile 15yıllık arabayı kızına 1milyon liraya kazıklar? Çocuğum olsa veririm arabayı kullansın, zaten pek değeri olmayan eski bir araba. Böyle bir şey nasıl normal görünüyorsuz ya hayret. 25lik hayata yeni atılmış bir insana hangi aile araba satar? Saçma, absürd bir konu, rezil ve varyemez bir aile bu ailenin savunulacak hiçbir yanı yok.
Abartttttttt abla abartt ben şımarıksam da kendimi şımarttım. Benim ne savurganlığım var evet seviyorum süslenmeyi gezmeyi tozmayı kazandım gezdim tozdum yedim içtim borç yaptım ödedim. Ailem benden ne bekliyor 700 bin kredi çekip onlardan arabayı almamı. Sen 40 yaşında anca almışsın ben 25 yaşında 1 milyonu nereden bulacağım. Okul anca bitti 4 ayda kendime gelemedimaile kendileri ergenken hiçbişeyleri yokken evlenmiş, mal mülk yapmış ama şans ki çocuk kendilerine göre savurgan çıkmış. eski konusunda herşeyi izah ediyor. memur kafası böyledir bende memur çocuğuyum kendimde memurum , eşimin ekonomik durumu iyi,buna rağmen 40 yaşında geçen aylarda gittim kendime sıfır araba aldım. ama çocuğu özel okula gönderirim. ona yapılan yatırım boşa gitmez zihnimde. hala har vurup harman savuramam. var yemez değilim ama uzun süregelen düşük standart profilinin etkileri. ha doğru mu ideal mi değil ama konu sahibi de az değil. şımartmış kendini, herkes hepimiz en iyisini hakediyor ediyoruz gönül ister ki bu sohbetler olmasın,ekonomi böyle olmasın . ama böyle bir aileye doğduysan bunlarla birlikte büyümüşsündür ,eksi bakiyeyle hayatını devam ettirmezsin.yani tek sorun kaza değil, ne macbook eksik ne iphone alamama siniri, otel beş yıldızlı değil diye bizim ağzımıza etti ; )
iste sen yaptir diyosun, kadin sana uc kurus vermekten imtina eden kadin.Ben anneme şimdilik yaptır karşı tarafın durumu da belli olsun ben kredi çekerim olmazsa senden borç alayım dedim ama arabayı almam onlardan
O zaman yaptırmasın dursun öyle ne yapacağım önceliğim değil bizim araba ben daha karşı tarafın durumu belli değilken çıkarıp 100 bin çekip anneme veremem akıl var mantık var. Öncelik karşı taraf yahuiste sen yaptir diyosun, kadin sana uc kurus vermekten imtina eden kadin.
sen yaptir kazadan olan masrafi. sonucta o kazayi sen yaptin. hala daha satin al su paraya derlerse o paraya sattirmaya calis sonucta ha sen vermissin 800 ha onlar vermiş
Neden işsiz kaldığınızı sormadım, kara büyü her şey başıma geldi vs diye vah vahlanıyorsunuz ama canım istedi diye borç yapmaktan da geri kalmıyorsunuz. O işe giremeseydiniz nasıl ödeyecektiniz? Ailenizi haklı bulmuyorum ama siz de pek aklı selim değilsiniz.Canım istedi bu kadar daha da fazlaydı ödedim geçti yüksek lisans ve bir eğitim ücreti var içinde gerisi de işsizlikten kalma 6 7 ay işsiz kaldım kasiyerlik işi bile bulamadım her işten elendim mühendissin artık bu işi yapamazsın dediler
ben 40 yaşında neden geç aldığımı başka bir durumu izah etmek için anlattım ya,o kafayı anlatmak istedim. aileni anlamak açısından param olmadığından değil.memur kafasını yokluk halinin etkilerini anlattım. sen nasıl mühendissin ya herşeyi 3 kere anlatıyoruzAbartttttttt abla abartt ben şımarıksam da kendimi şımarttım. Benim ne savurganlığım var evet seviyorum süslenmeyi gezmeyi tozmayı kazandım gezdim tozdum yedim içtim borç yaptım ödedim. Ailem benden ne bekliyor 700 bin kredi çekip onlardan arabayı almamı. Sen 40 yaşında anca almışsın ben 25 yaşında 1 milyonu nereden bulacağım. Okul anca bitti 4 ayda kendime gelemedim
Okulum uzadı onu ödedim o bu derken ne yapayım yani siz 25 yaşında ne yaptınız acaba merak konusuNeden işsiz kaldığınızı sormadım, kara büyü her şey başıma geldi vs diye vah vahlanıyorsunuz ama canım istedi diye borç yapmaktan da geri kalmıyorsunuz. O işe giremeseydiniz nasıl ödeyecektiniz? Ailenizi haklı bulmuyorum ama siz de pek aklı selim değilsiniz.
2005 model arabamizin kaskosu var .burada bahsi geçen arac daha genç.uydurmak ne demek hocam o nasıl bir laf hiç hoş değil.
Sen nasıl memursun ya şeyi bile doğru yazamıyorsun. çocuktum elime para geçmiş ailem kısmış allah kısmış gittim hem bilgisayarı hem telefonu yurtdışından aldım o zamanki kafama göre her şeyin en iyisi olmalıydı çünkü. O zamanlar borcum da yoktu okulum uzadı o bu derken borç içinde buldum kendimi. Sen ödemedin ben ödedim 4 aydır her şeyi hesaplaya hesaplaya yaşadım bitti gitti. Kaza yapacağımı bilsem acaba harcar mıydımben 40 yaşında neden geç aldığımı başka bir durumu izah etmek için anlattım ya,o kafayı anlatmak istedim. aileni anlamak açısından param olmadığından değil.memur kafasını yokluk halinin etkilerini anlattım. sen nasıl mühendissin ya herşeyi 3 kere anlatıyoruz
Vallahi hiç de öyle değil. 2014 yılında mevcut işyerimde çalışmaya başladım. Ailem yardım etti bir araba aldım. Herkesin ailesi yardım etmeyebilir, benim ailem etti. Farklı bir şehirde yaşamaya başladım. Maaşım 1750 liraydı. O zaman asgari ücret 1500 liraydı. Çalışmaya başladıktan 3 ay sonra 120 bin liraya ev aldım. O zaman bankalar konut kredisi veriyordu. Başka arkadaşlarım gezerken ben ev kredisi ödedim. İki sene sonra maaş zammı oldu, mevcut arabamı satıp yine üstüne kredi çekip yeni araba aldım. Bu esnada bireysel emekliliğime düzenli para yatırdım her ay. Gezmedim mi, gezdim. Fakat bütün borçlarımı ödedikten sonra, birikimimi de ayırdıktan sonra kalan parayla gezdim. 2024 yılında aldığım evin kredisi bitti. Kiralar 50-60 bin lirayken ben ayda 1400 lira ödeyerek ev sahibi oldum. İlk sene elime kalan 350 lirayla geçindim. İkinci sene, üçüncü sene derken tl değer kaybetti. Ödediğim kredi devede kulak kaldı.Aynen hiç kazanmadım ben para :) senelerdir çalışıyorum 9. Sınıf dahil boş geçen 1 yaz olmadı. Okul zamanı da part ve normal çalıştım. Son senede staj yaptım. Biz bedava kredi çeken ev alan nesilden değiliz evet. Herkesin üniversite mezunu olduğu ve işsizlik yüzünden insanların intihar ettiği bir nesiliz. Eskiler gibi lise mezunu olup pc kullanıyoruz diye memur olmadık bankacı olmadık
Merak ettiniz söyleyeyim, üniversiteden mezun olmuş çalışıyordum. O yılların şartlarında da epey güzel kazanıyordum. Yine de maaşımın 3-4 katı borç yapmadım hiç. Ama bence tüm suç sizde değil ya aileniz de değişik.Okulum uzadı onu ödedim o bu derken ne yapayım yani siz 25 yaşında ne yaptınız acaba merak konusu
aile kendileri ergenken hiçbişeyleri yokken evlenmiş, mal mülk yapmış ama şans ki çocuk kendilerine göre savurgan çıkmış. eski konusunda herşeyi izah ediyor. memur kafası böyledir bende memur çocuğuyum kendimde memurum , eşimin ekonomik durumu iyi,buna rağmen 40 yaşında geçen aylarda gittim kendime sıfır araba aldım. ama çocuğu özel okula gönderirim. ona yapılan yatırım boşa gitmez zihnimde. hala har vurup harman savuramam. var yemez değilim ama uzun süregelen düşük standart profilinin etkileri. ha doğru mu ideal mi değil ama konu sahibi de az değil. şımartmış kendini, herkes hepimiz en iyisini hakediyor ediyoruz gönül ister ki bu sohbetler olmasın,ekonomi böyle olmasın . ama böyle bir aileye doğduysan bunlarla birlikte büyümüşsündür ,eksi bakiyeyle hayatını devam ettirmezsin.yani tek sorun kaza değil, ne macbook eksik ne iphone alamama siniri, otel beş yıldızlı değil diye bizim ağzımıza etti ; )
şimdi bu anlattığının bizim alıntılarla alakası nedir ? forum benim dualarımı yönlendiriyor, üslüba bak, tavıra tarza bak, cennet mahallesinden fırlamış gibisin. Ailen başedememiş ben buradan ne anlatabilirim ki ? sen haklısın varlığın haklılık üzerine kurulmış kazada bile haklısın ; ) ötesi var mı ? Yolun açık olsun, sen en güzelini bilirsin. Bak hayatında harika o yüzden. Kazada ölmeyi düşünecek kadar yolunda.Sen nasıl memursun ya şeyi bile doğru yazamıyorsun. çocuktum elime para geçmiş ailem kısmış allah kısmış gittim hem bilgisayarı hem telefonu yurtdışından aldım o zamanki kafama göre her şeyin en iyisi olmalıydı çünkü. O zamanlar borcum da yoktu okulum uzadı o bu derken borç içinde buldum kendimi. Sen ödemedin ben ödedim 4 aydır her şeyi hesaplaya hesaplaya yaşadım bitti gitti. Kaza yapacağımı bilsem acaba harcar mıydım
Bu kaza olmadan önce ben anneme dedim ki anne borcum bitti bu ay maaşımla da bunlar bitiyor kredi kartını kapatıcam istersen bu arabayı yenileyeyim ben 40 45 taksit öderim ya da ev alalım bunu satalım ben ayrı eve çıkmak istiyorum kiraya veririm olmaz dedi sen bana maaşını ver altın alırım dedi ya da bu apartmanda satılık ev var diğer evi satalım kredi çeksin baban sen 50 50 ödersin dedi evlenince oturursun dedi ben de hayır dedim ben kendi yatırımımı yaparım zaten sevgilim evini aldı mutfağını bile beraber yaptırdık mobilyayı beraber aldık beğendik. 1 hafta geçmeden kaza yaptımVallahi hiç de öyle değil. 2014 yılında mevcut işyerimde çalışmaya başladım. Ailem yardım etti bir araba aldım. Herkesin ailesi yardım etmeyebilir, benim ailem etti. Farklı bir şehirde yaşamaya başladım. Maaşım 1750 liraydı. O zaman asgari ücret 1500 liraydı. Çalışmaya başladıktan 3 ay sonra 120 bin liraya ev aldım. O zaman bankalar konut kredisi veriyordu. Başka arkadaşlarım gezerken ben ev kredisi ödedim. İki sene sonra maaş zammı oldu, mevcut arabamı satıp yine üstüne kredi çekip yeni araba aldım. Bu esnada bireysel emekliliğime düzenli para yatırdım her ay. Gezmedim mi, gezdim. Fakat bütün borçlarımı ödedikten sonra, birikimimi de ayırdıktan sonra kalan parayla gezdim. 2024 yılında aldığım evin kredisi bitti. Kiralar 50-60 bin lirayken ben ayda 1400 lira ödeyerek ev sahibi oldum. İlk sene elime kalan 350 lirayla geçindim. İkinci sene, üçüncü sene derken tl değer kaybetti. Ödediğim kredi devede kulak kaldı.
Bu esnada benimle aynı kazanan, aynı işi yapan arkadaşlarım şimdi 50-60 bin kira ödüyor, ev sahipleriyle başları belada.
Kredim bitince hemen yeni bir kredi çekip yine arabamı değiştirdim.
Çalışma hayatına adım attığım ilk aydan itibaren özel sigortam, bireysel emekliliğim, haricinde döviz veya fon birikimlerim var.
yahu nasıl ha sen vermişssin ha onlar vermişiste sen yaptir diyosun, kadin sana uc kurus vermekten imtina eden kadin.
sen yaptir kazadan olan masrafi. sonucta o kazayi sen yaptin. hala daha satin al su paraya derlerse o paraya sattirmaya calis sonucta ha sen vermissin 800 ha onlar vermiş
Yok telefonuma ve bilgisayarıma kafayı takmışsın ondan söylüyorum. Evet yolunda değil ne yapayım dertleşmek için açtığım konuda bir de senin gibi insanlar var. Tamam hepiniz mükemmelsinizşimdi bu anlattığının bizim alıntılarla alakası nedir ? forum benim dualarımı yönlendiriyor, üslüba bak, tavıra tarza bak, cennet mahallesinden fırlamış gibisin. Ailen başedememiş ben buradan ne anlatabilirim ki ? sen haklısın varlığın haklılık üzerine kurulmış kazada bile haklısın ; ) ötesi var mı ? Yolun açık olsun, sen en güzelini bilirsin. Bak hayatında harika o yüzden. Kazada ölmeyi düşünecek kadar yolunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?