Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya ortanız yok mu sizin ? ben size saygı duyup açıklaöa yaptım, verdiğiniz cevaba bak. 9 sayfa yazanlar aptal saptal bir siz akıllısınız. ben kızıma kısmadım, benim ailem çoluğum çocuğum nerden geldi gündeme. ona yetebilmek adına 2. dahi yapmadım. en iyisini yer en iyisini giyer sağlık eğitim kendime dair tüm şartların en iyisini sağlarım. ben size o kafayı izah ettim, ailesi böyle ne yapsın öldürsün mü ailesini ? anlamadım ki seçemiyoruz annebabamızı , ben önerimi ilettim 55 bin lik maaşınla çek git zaten liseden beri çalışıyormuşsun dedim. bence ekonomiden haberi olmayan sizsiniz kızımın okulu bu yıl 650 bin( neyse ki burslu ) bugün 3 kozmetik aldı 3 bin, markete gittim 2 bin tuttu, soda o bu, şort aldı 1400 tl di galiba, charm aldı 1000 tl tuttunbişeyler ekletti. bunlar bugün oldu ? işte gerçek ekonomi bu, 11 yaşına bu çocuk. Bu kız nasıl okudu etti acaba bu cimri aile ile ? o kadar cimriler ki istediği bölüm olsun diye özele göndermişler. yapmayın Allah aşkına ergenlik cidden 30 dan önce bitmiyor bu konuyla anladım.

İyi de sence bu yazdığın cümlelerde annen haklı mı, sen haklı mısın? Karşılıklı bir saçmalık silsilesi söz konusu. Orası ayrı,

55 bin kazanıp ayda 40-45 bin nasıl taksit ödeyeceksin? İşte finansal zeka derken bundan bahsediyordum. Yanlışsam düzelt rakamlar konusunda.

Yok telefonuma ve bilgisayarıma kafayı takmışsın ondan söylüyorum. Evet yolunda değil ne yapayım dertleşmek için açtığım konuda bir de senin gibi insanlar var. Tamam hepiniz mükemmelsiniz
yahu ailen cimri ? senin maaş az ? tamam mıyız ? bu şartlar altında oyun bilgsayarı alınır mı ? alınmaz, ya macbook tamiratı çok pahalı,biliyor musunuz samsung kullanıyorum ühüüü draması yapılır mı yapılmaz. al aileni karşına buraya artist artis yazdığın gibi konuş, onlar seni ciddiye dahi almıyorlar ki öyle değil mi ? önce bir saygınlık oluşturmak gerekiyor. tak borcu git, ödesin ailen değil mi, git sevgilinle evlen, zehir gibi kızsın, ölünce de mirası alırsın al sana ideal yorum.

Kira derdim yok başka derdim yok hem temmuzda hem ocakta zam alacağım. 10 bin ticket var. 20 bin gayet yetecek 1 sene sadece ödeyeceğim krediyi arabada. Ödeyecektim yani

Sen öyle anlıyorsun daha da cevap yok sana.

Kira derdim yok başka derdim yok hem temmuzda hem ocakta zam alacağım. 10 bin ticket var. 20 bin gayet yetecek 1 sene sadece ödeyeceğim krediyi arabada. Ödeyecektim yani
Maaş yönetimi konusunda 50/30/20 yöntemini araştırmanı öneririm. Rakamsal olarak değil, oransal olarak ilerlemelisin. Bugünün 20 bini yarının 15 bini. Bu ülkede enflasyon var. Bugün 100 liraya aldığın tişört yarın 150 lira. Umarım anlatabilmişimdir.

50/30/20 yönteminde maaşının %50sini temel ihtiyaçlara ayırırsın. Kredi, kira gibi ödemeler de bu kısma dahil edilir. %30unu kişisel bakım, sosyal aktivite gibi şeylere ayırırsın. Kira derdin de yoksa gayet makul bir oran bu. Kalan %20si ile de birikim yaparsın. Bireysel emeklilik, döviz, altın artık her ne makul ise.

Biliyorum ama benim durumumda kira kredi yok ailem dediğimi kabul etseydi 45 ödeyecektim olmadı sonra kafamda her ay kira öder gibi yatırım yapmak vardı biraz borsa biraz altın nasip olmadı işte

Konu sahibini haklı buldum. Aile dediğimiz kavram, kendi ailesinde olgunlaşmamış. Benim ailemde de benzer bir durum oldu, kimse kimseye 1 kelime kırıcı söz dahi söylemedi, söylenmez de...
Ailenizdeki para hırsı beni yordu şahsen.
Giderleriniz de bana normal geldi, anormal bir şey yok, olsa bile ödeyemeyecek bir durumda değilsiniz.
Ailenizle mantıklı konuşma yapıp bu konuya set çekmeniz gerekiyor zira anladığım kadarıyla 7/24 söylenme potansiyelleri var. Allah yardımcınız olsun.

Biliyorum ama benim durumumda kira kredi yok ailem dediğimi kabul etseydi 45 ödeyecektim olmadı sonra kafamda her ay kira öder gibi yatırım yapmak vardı biraz borsa biraz altın nasip olmadı işte
O zaman şu an tek sorun ailenin sana arabayı satmak istemesi doğru mu?

Bana ne ya ne yapayım konsluk mu? Ben onlara ödeyeceğim dedim bir kuruş ödemem etmem kredi çek vs diyen onlar. 3 gündür üstüme üstüme geliniyor
Yaptığın şeyin sorumluluğunu almanı istiyorlar çünkü. Konuşmalarını okudum belli ki sorumsuz ve şımarık birisin. Ayağını yorganına göre uzatmayı bilmiyorsun. 2 para görünce birikim bile yapmadan gereksiz harcamalar yapmışsın. Küçükte değilsin 25 yaşındasın ne bu mağdur edebiyatı..

ama kizin alacak durumu yok. 55 bin maasla 800 binlik arabayi nasil alabilir ki?
ailesi ille para istiyorsa kiz yaptirsin arabayi kaza ederini satsinlar olsun bitsin.
bu kiz arabayi ailesinden alsa ruhsat devri yapsa sonra "istedim sattim" diyebilir mesela. satildiktan sonra ne karisirlar ki. onu yapasiya ailesi satsa madem . yani nasil alacak ki kiz o arabayi, 14 ay bedava ailesine mi calisacak?
cok sacma davraniyorlar.
ailesi kizi simartmamis aslinda ya dengesiz bir aile. hep boylelermis. kucukken de kolu kirilmis "abartma" diyip hastaneye goturmemisler. kizi simartacak bir aile degil.
ama tabii yine de ozelde okutmuslar, altina araba vermisler. pek cok imkan summuslar aslinda kiza. ama arabayi alırken umursamayan kiz is ödemeyece gelince "bana ne vermeselermis" diyor. birkac ay onceki actigi konuda 25 yasinda koca kadinin keyfi harcamalarini ailesi kapatmadigi icin "bana ne bakamayacaklarsa doğurmasalarmis" demisti, ozel okul icin "kendileri istedi o okula gecis yapmami, bana ne istemeselerdi" diyor...
hayatinin her alaninda böyle olan bir çocugu kaza yapan insanlar biliyordur ki yapsa da sonra "bana ne yapmasaydın" diyecek :)
yapip kötü olacaklarina yapmayıp kötü olmuşlar

Babama başında dedim ki itiraz ettim sigortaya da edeceğim arabayı yaptırmak istiyorsan yaptır ama şuan ben ödeyemem başımı tutamıyorum zonkluyor boynuma darbe aldım kulaklarım ağrıyor midem bulanıyor gerçekten çok kötü durumdayım. Bu maaşımla borcumu öderim diğer maaşımla da fizik tedaviye giderim. Sonra kredi çekerim ya da borç alırım dedim babam da zaten borç bana gelecek dedi. Nasıl dikkat etmezsin 1 sn şöyle böyle diye diye beynime etti. Sonra erkek arkadaşımın ailesi beni ziyarete eve geldi. sordum 16 saat yol geldiler ben çıkacağım dedim eve gelmek istiyorlar dedim numaranı atacağım dedim at dedi. Eve geldiler geçmiş olsun etsin çok durmadan gittiler. Onun öncesinde de annem bu arabaya ben 5 bilezik verdim bu arabaya ben bu kadar sene çalıştım demeye başladı. Ben de keşke ölüp gitseydim anne belki tazminat alırdın kazadan arabadan olmazdın dedim. Orda bir tartışma yaşadık. Sonra sen alacaksın dedi 700 kredi çek elime say al sonra arabayı yaptır dedi. Ben de alamam dedim satın altın alın ben borcum bitince alırım ama şuan alamam dedim ne yapayım o mu olayım sana 700 bini 1 milyonu nasıl bulacağım dedim. Pazartesiden beri annemle uğraşıyorum. Evlenmeden o zaman öde diyor. Ben çalıştım maaşımı babama saydım diyor. Ama ben eve bir şey alınca babam ödüyor direkt. Dengesizlik evet

İnanmıyorlar da anlatıyorum bana böyle yaptınız kolum kırıldı köyden gitmediniz kırık değildi çıkıktı diyor sonra da sanki doktor farklı bir şey yaptı kendi kendine geçecekti diyor beni okul gezisine yollamadınız 1 kere bile okula gelmediniz pikniğe gitmedim diyorum ben erkektim diyor annem çalışıyordum ev hanımı mıydım kaza oluyordu bana şiddet uyguladın dövdün diyorum ben sana el kaldırmadım diyor yarın da ben mal kaygısına düşmedim benim kaç evladım var ki der. Her tartışmada zaten olay bu e benim kaç evladım var e ben kime uğraşıyorum

Bir de sinyal verince istediğim gibi şerit değiştirim kafasındasınız.Ben de trafikte kim bunlar diyorum ,biri sizmişsiniz.

Ailene haksizlik ediyorsun o kadar umursamaz olsalar altına araba vermezlerdi. Evet onlar canın sağ olsun dememiş ama sen de hiç mahcup olmamışsın. Bıkmıslar bence.

peki şu anda 11 yaşında 3 kozmetiğine 3 bin (buna aşırı şaşırdım gerçekten)
bir şortuna 1400 charmnına 1000 TL verilen kızınız

tıp vs. kazanmaz standart bir bölüm okursa ve maaşı 50-60 bin lira olursa

sizce de ileride bunalıma girmeyecek mi ?

siz ona daha 11 yaşında ayda herhalde 30-40 bin harcıyorsunuz (aslında okula da katarsak sadece okul 50 bin filan sanrım) bu kız şu anda çalışıyor olsa kendine (temel gider hariç) atıyorum 30 bin kalacak bir maaşı olacak mı? bunun ne garantisi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…