Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E ne diyorsunuz yani? Cocukken yuksek standartta buyuduyse buyuyunce de mecbur mu aile devam ettirmeye? Bunu anlamiyorum cunku bir sey soylemissiniz ama ne kastettiginiz belli degil. Ailesinin yaptiklari soyledikleri normal degil ama ben olaylarin oncesini bilmedigim icin konu sahibinin tavirlari da eklenince inanmiyorum soylediklerine.

Off gerçekten bayılcam ya nerede yazıyor ileride yapamayacaklarsa çocukkende yapmasınlar dediğim? Çocuğu ne standartta büyütürsen ileride hayattan beklediği o olur diyorum bu kadar basit.
Hani yetişkin oluyorlar, oluyoruz, sorumluluk bilinci falan kazanıyoruz, kendi hayatımızın maddi ve manevi olarak sorumluluğunu alıyoruz ya. Yetişkin olmak böyle bir şey ya hani.

İlk çalışmaya başladığımda hatta ilk evlendiğimde ailemin bana sağladığı standartları yakalayamadım doğal olarak. Yetişkin bir insan olduğum için de gidip ailemin yakasına yapışıp doğurdunuz bakacaksınız demedim. Aksine evlerinde yaşadığım süre boyunca fatura ödemek, market alışverişi yapmak gibi küçük de olsa kendimce destekte bulundum. Yani çocuklarınıza belli standartlar sağlamanız yetişkinlikte de bu standartlara sahip olacaklarını garantilemeniz anlamına gelmez. Yetişkin insan bunun farkında olur zaten.

Konu sahibi afedersiniz eşek kadar kadın olmuş hala keşke ölseydim, doğurdu bakacak falan diyen bir ergen kafasına sahip olduğu için eleştiriliyor olabilir mi?

Bunu garantileriz demedim, bunu beklemeleri hayattan istemeleri normaldir dedim. İlk andan itibaren can hıraş para biriktirmiyo herkes biraz yiyim gezeyim alayım diyor yukardada yazdım bende maaşımın 2 katı pc aldım üstüne böyle kaza bela olsa ödeyemezdim hoş benim ailem yakama yapışmazdı öde diye, destek olurdu.
Ben maddi konuda eleştiriyorum zaten, ilk mesajıma bakabilirsiniz kendisine ne yazmışım şımarıklı ile ilgili, trafik bilgisi ile ilgili. Ben ailesinide aynı şekilde eleştiriyorum. Kaza olmuş yani haybeye gitmemiş o para, insan böyle durumda çocuğuna destek olmayacak ne zaman olacak. Fizik göreyim öyle ödeyim parayı diyor kabul etmiyolar ee ne yapacak, kasko yaptırmamış babası burada babasındada hata var. Annesi desen tek kendine yaptırmış saçma sapan bi iş, tedavi gerekirken onu ertele kredi çek arabayı bizden satın al demek hiç normal gelmiyor bana.
Öyle aileye böyle çocuk

konunun bu kısmını geçmiştik yalnız. Cevabım ailesinin standartlarını bekleyecek olan çocuklar iddianızaydı.

2013 model araç çok eski değil broadway sanki. Acemi de değilim sadece acemiler mi kaza yapıyor? Gayet pratiğim var
Yapmak istediklerinizi durumunuza göre düşünüp yapmaliydiniz. Hiç birşeyi ertelemeden catara patara girişmiş almışsınız. Yaptıklarınızı hesaplasaniz maasinizin kat be kat üstünde olduğunu anlarsınız aslında. Herşeyi sırayla yapin üst üste değil.

konunun bu kısmını geçmiştik yalnız. Cevabım ailesinin standartlarını bekleyecek olan çocuklar iddianızaydı.
Evet, gayette böyle olduğunu düşünüyorum. Nasıl ne şekilde büyüdüysen onun altına düşmek herkesi mutsuz eder. Kimse gecekondudan daireye çıktı diye mutsuz olmaz ama tam tersi olduğunda mutsuz olur. Senede 2-3 tatil kez yapan biri, hiç gidemediğinde mutsuz olurken deniz görmemiş biri bundan etkilenmez.
Bunları aile finanse etmeli demiyorum, hayattan bu istekleri olması gayet normal diyorum.
Yetişkin bir kadın hayatı boyunca marka giyindiyse çocukluktan itibaren, gideyimde lcw alayım, pazardan giyineyim diyemeyebilir- istemeyebilir- eli markaya gider, he bütçesini düşünecek olan yine kendisidir ama tutup bunu istemesi normal mi benim için normal.
Burada keyfi harcama söz konusu olmadığı kaza olduğu için ailenin tutumunu gereksiz sertlikte buldum.

Yetişkinlikten bahsettim o yüzden. Evet sahip olduğumuz standartları arayabiliriz çok normal, elde edemeyince mutsuz da olabiliriz bu da normal. Ama bunun için gidip ailemize ağlamaz ya da sorun çıkartmayız. Daha iyi imkanlara sahip olmak için uğraşırız. Ki hiçbir zaman sahip olduğumuz imkanların garantisi yoktur. O yüzden olabildiğince tasarruflarla, birikimlerle, sigortalarla kendimizi garantiye almaya çalışırız. Yetişkinlik böyle bir şey.

Konu sahibinin ailesi konusunda yorum yapmadım. Çünkü karşı tarafta çok bariz bir sıkıntı görmüyorsam (şiddet gösteren eş ya da aile, aldatılma vs.) onlardan da dinlemediğim konular hakkında tek tarafın anlatımıyla farazi yorumlar yapmaktan hoşlanmıyorum. Burda mesele konu sahibinin 25 yaşında hala yetişkin hayatına adım atamamış, sorumluluk alamamış, bağımlı bir kişilik olarak simbiyotik bir hayat sürmeye çalışan bir insan olması benim için. Ailenin ne yaptığı ile ilgilenmiyorum.

Bu tabloyu özetleyecek bir atasözü var hani şu ayranlı olan

Ay yine hayatında 3 kuruş para kazanmadan onun bunun parasını harcayanlar başkasının kendi kazandığı parayi idare edememesi üstüne yorum yapıyor ya cok komik. Şu kadar yüzsüz olacaksın gerçekten baska da bir şeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…