Yaptırmadılar işte dedim yaptırın yaptırmadılar ben de o zaman ödemiyorum 10 yaş sonrası yok dediler durdularİlk arabamı 2008’de aldım, 98 modeldi 2 sene kullandım bir gün bile kaskosuz kullanmadım. 2010’da 2002 model aldım 3 sene kullandım yine bir gün bile kaskosuz kullanmadım. 2013’te sıfır aldım 11 sene boyunca bir gün bile kaskosuz kullanmadım. Geçen sene yine sıfırladım 1 gün bile kaskosuz kullanmadım. Bu 17 senede çok şükür hiç kazam yok, umarım da olmaz ama kaskosuz arabanın kapısını açmam.
Perte çıktı evet arkadan bana çarptı benim araç perte çıkmadı 90 civarı masrafı var ama bana çarpan pertöffff karşı tarafın araç perte çıktı o zaman o nasıl bir hasar,1 milyonluk aracın 500 binden fazla hasarı nasıl olabilir birde değer kaybı var onun içinde mahkemelik olursunuz bu çok uç geldi bana cidden olması imkansız birşey,bütün parçaları orjinali ile değişse bile arabanın sıfır fiyatına denk gelir neredeyse bu fiyat
O zaman benden de evlatlık beklemesinler tek çocuğum insan canın sağolsun der sıfır endişeAile haklı, konu kilit
Valla ben giderim bunları yapmamış olsaydım da kaza olacaktı yine param olmayacaktı. sanki 5 yıldızlı otele gittim. Kurbanda sadece 7 bin tl harcadım tatile. Yine kaza olmasa eşyalar dert olmayacaktıKaskosuz trafiğe çıkılmaz.
Borçlarınız bitmeden hem eşyaları değiştirip hem tatile de gidilmez.
Her şeyi aynı anda yapmaya kalkarsanız, aksi bir durumla karşılaştığınızda bunları yaşamanız normal.
Onların zor zamanı yok ben de yemek paramı eve harcıyorum ayrıca. Evlatları değil miyim el miyim benAyağını yorganına göre uzatmayan sonra ana babaya hadi borçlarımi öde diyen biri daha.Geeçekten ebeveyn olmak maddi manevi zorlaştı.Çocukların beklentileri hiç bitmiyor.Biz de anamıza babamıza faydamız olur mu acaba diye yanıp tutuşurduk.
Sizin onların zor zamanında desteğiniz oldu mu hiç?
Şu yazdıklarınızın hepsinin tek suçlusu sizsiniz. Ben cidden sıkıldım şu sitede kendi dışında herkesi suçlayan insanlardan ya. Borcunuz varsa neden tatile gidiyorsunuz, yatak değişiyorsunuz mesela? Trafiğe çıkıyorsunuz ama belli ki iyi de bir sürücü değilsiniz. Kaza yapıyorsunuz, keşke ölseydim diyorsunuz. Kaskonuz yoksa paşa paşa ödeyin.Merhaba ben daha önce de konu açmıştım hayatımı bir türlü toparlayamıyorum diye. Sürekli borç içindeyim. Tam hayatı toplamıştım borcum 25 civarı kalmıştı. İş için bilgisayar almam gerekiyordu masa üstü sistem topladım. Yatağımı değiştirdim masamı değiştirdim. Kurban bayramında arkadaşımla tatile gittik.
Bir şekilde devam ediyordu maaşıma göre. Pat telefonum bozuldu yıllardır iPhone kullanmama rağmen 14 pro max varken gidip Samsung aldım uygun fiyatlı bir telefon.
hep borç hep borç olmasın dedim taksitle bilezik aldım çünkü ödeyecek imkan vardı. Sonra ne oldu laptop bozuldu. Mecburen almak zorundayım ofise gidince kullanıyorum ve güçlü bir bilgisayar lazım. yine bir şekilde ilerleyecek durumdaydım ve pat Trafik kazası. 75 olarak kusurluyum. benim araç eski kasko yok karşı tarafta da yok ve onun araç pert. Neredeyse 200e yakın herhalde cebimden çıkacak. Üstüne kemer yüzünden hasar aldım ve devlette fizik tedaviye sıra bulamıyorum. Özel sigortam yok. Sanki kara büyü yapılmış gibi ilerliyor hayatım. Ve ailem hiçbir şekilde destek değil. Keşke kazada ölseydim. Kredi çek diyorlar borçların için. ama benim puanım düşük. İşte de sıkıntıdayım 4 ay olmadan 1 ay rapor almak zorundayım fizik tedavi için. Bi insan çocuğuna bunu nasıl layık görür? SEVGİLİM bile soruyor arkadaşlarım yardımcı olayım diyorlar en yakın arkadaşım evli ve düğün bilezikleri teklif etti kabul etmedim benim ailem ne diyor sen ödeyeceksin hatta bu arabayı da alacaksın. Bıktım artık
Tatile sadece 7 bin tl ödedim ayrıca yine gidiyorum. Ben kendi kendimi geçindirecek durumdaydım telefon ve laptop bozulacak kaza yapacağımı bilsem gidip yatak almazdım. 20 senelik yatak artık yayları batıyordu hala çilek odası kullanıyordum çocuk odası gibi. Ben de heves ettim indirim vardı gittim 2 kişilik yatak aldım masa aldım her şey sonra olduZaten kendinizi zar zor toparlamışken, artıya geçmeden yatak, masa,tatil gibi şu an içinde bulunduğunuz şartlarda lüks olacak masraflar yapmak hâlâ içinde bulunduğunuz durumu kavrayamamaktan kaynaklanıyor.O kaza olacaktı belki ama diğer şeyleri yapmamış olsaydınız şu an bu kadar sıkışmayacak az eksiyle bu durumdan kurtulacaktınız.....
Size belli bir yaşa kadar bakmadılar mı? Okutmadılar mı? Meslek sahibi yapmadılar mı? Ömür boyu size mi çalışacak bu insanlar?Onların zor zamanı yok ben de yemek paramı eve harcıyorum ayrıca. Evlatları değil miyim el miyim ben
Cebimde para olmadığı nereden çıktı acaba herkes 25 yaşında 1 milyon tl mi birikim yapıyor işsizliğim uzun sürdü sadece o dönemden borcum vardı. İşe girdim maaşım gayet güzeldi. Öncesinde de çalıştım aldım. Son model takıntım olsa gider alırdım. Borcum var diye gittim en uygununu aldım. e araba beniö üstüme bile değil tüm borç babamaŞu yazdıklarınızın hepsinin tek suçlusu sizsiniz. Ben cidden sıkıldım şu sitede kendi dışında herkesi suçlayan insanlardan ya. Borcunuz varsa neden tatile gidiyorsunuz, yatak değişiyorsunuz mesela? Trafiğe çıkıyorsunuz ama belli ki iyi de bir sürücü değilsiniz. Kaza yapıyorsunuz, keşke ölseydim diyorsunuz. Kaskonuz yoksa paşa paşa ödeyin.
Sigorta yok, kasko yok ama iphonedan samsunga "düşüldü" diye moraller bozuk. Ben bu cebinde parası olmayan insanların da son model iphone takıntısını anlamadım gitti.
Aileniz belki ders alın istiyordur. Paranızı yönetmeyi bilmiyorsanız bu borcu bugün kapasalar yarın yine borç yapıp tepelerine çıkacaksınız
Hayır ama sadece canından kıymetli değil beraber öderiz üstesinden geliriz demelerini beklerdim. Zaten araba babamın üstüne. Annem nasıl ödeyeceksin dedi ben de bana borç ver bir sonraki ay maaşımla diğer borçları ödeyeceğim fizik tedaviye gideyim sonra sana borcumu yapayım her ay dedim. Kredi çek öde umurumda değil dedi. Tamam öderim dedim. Sonra çevredekilerin desteğini görünce üzüldümSize belli bir yaşa kadar bakmadılar mı? Okutmadılar mı? Meslek sahibi yapmadılar mı? Ömür boyu size mi çalışacak bu insanlar?
Ailenizin kim bilir ne emeklerle aldığı arabayı gidip çarptınız, üstüne de hem borcumu ödeyin hem arabayı da unutun dediniz yani? Ben anlamıyorum bu ne yüzsüzlük ya. Ailemin arabasını pert etsem geceleri uyuyamazdım herhalde, siz borçlarımı ödesinler diye cırlıyorsunuz. Evlat mısınız parazit mi belli değil ya. Ne zamana kadar sömüreceksiniz adamları.Cebimde para olmadığı nereden çıktı acaba herkes 25 yaşında 1 milyon tl mi birikim yapıyor işsizliğim uzun sürdü sadece o dönemden borcum vardı. İşe girdim maaşım gayet güzeldi. Öncesinde de çalıştım aldım. Son model takıntım olsa gider alırdım. Borcum var diye gittim en uygununu aldım. e araba beniö üstüme bile değil tüm borç babama
Yine gidiyorum tatile bu sefer sevgilim ödüyor tabii ama normalde gidip 5 yıldızlı otelde kalmıyorum sanki çalışırken çok fırsat var her şeye. Ben gidip 5 yıldızlı otelde elimi viskiyle yıkarken yapmadım bu borçları. Telefon almazsam ne olacak laptop bunlar ihtiyaç. Bunları alırken de borcum yoktuSon dönemde tatil olayı çıktı herkeste.keske hepimiz her sene hatta senede bı kaç defa tatile gitsek.bizim millet çevremde de var borç harcın içinde mutlaka tatile gidiyor.gunuz şartlarında tatil ihtiyaç değil artık hele de sizin gibi borcun içindeyse.buyumussunuz aileniz niye yardım etsinki.
Ben mi çarptım? Ne yapayım sanki ben isterdim kaza yapmak trafikte sıkıştıran araba yüzünden sinyal verip şerit değiştirdim arkadan gelen araba hızlı çarptı benim tek suçum çarpmamak için şerit değiştirmek. bizim araba da pert değil. Onlar bana agresif yaklaştı ben de bana ne dedim. Bana ne ceza da babama gelecek. Yeterince dert ettim dedim ki anne borç alarak kabul et ben fizik tedavimi olayım bu maaşımı alınca borçları ödeyip size ödeyeceğim dedim. Bana kredi çek diyen onlar çekememAilenizin kim bilir ne emeklerle aldığı arabayı gidip çarptınız, üstüne de hem borcumu ödeyin hem arabayı da unutun dediniz yani? Ben anlamıyorum bu ne yüzsüzlük ya. Ailemin arabasını pert etsem geceleri uyuyamazdım herhalde, siz borçlarımı ödesinler diye cırlıyorsunuz. Evlat mısınız parazit mi belli değil ya. Ne zamana kadar sömüreceksiniz adamları.
Önce hatanızı kabul edin. Bu borç da ödenmeyecek bir borç değil. Gidin çalışın kendi borcunuzu kendiniz ödeyin 1 yıldan az sürede ödenir o para eğer kendinizi sıkarsanız
İstedin de kaza yaptın demiyor kimse. 75 kusurlu çıkmışsın, hatan var demek ki. O senin suçun değil bu senin suçun değil. Ailenle de böyle konuşuyorsan iyi dayanıyorlar sana vallaBen mi çarptım? Ne yapayım sanki ben isterdim kaza yapmak trafikte sıkıştıran araba yüzünden sinyal verip şerit değiştirdim arkadan gelen araba hızlı çarptı benim tek suçum çarpmamak için şerit değiştirmek. bizim araba da pert değil
75 kusurlu olduğunuza göre böyle bir savunma yapmanıza gerek yok. Her sinyal veren pat diye şerit değiştirseydi ortalık trafik kazasından geçilmezdi. Neden kaskosu yoktu arabanın? Kaskosuz araba kullanacak cesaretiniz varsa borçları ödeyecek totonuz da olacak demiş bir üyemiz. Çok doğru söylemiş.Ben mi çarptım? Ne yapayım sanki ben isterdim kaza yapmak trafikte sıkıştıran araba yüzünden sinyal verip şerit değiştirdim arkadan gelen araba hızlı çarptı benim tek suçum çarpmamak için şerit değiştirmek. bizim araba da pert değil
İtiraz edeceğiz orana.İstedin de kaza yaptın demiyor kimse. 75 kusurlu çıkmışsın, hatan var demek ki. O senin suçun değil bu senin suçun değil. Ailenle de böyle konuşuyorsan iyi dayanıyorlar sana valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?