Keşke ölseydim de biraz olsun evlat ne öğrenmiş olsalardıGeçmiş olsun kaza için. Yatak, masa ve bilgisayar aldığınız için, tatile gittiğiniz için linçlenmişsiniz. Başka konulara bakarsak, tatile gitmeyene laf ederler, insanlar bi bilgisayar da mı almasın derler
Kaza olmasa çok bi borcunuz yokmuş ama kazanın ödemesi zorlayacak sizi
Arsızlıksa Arsızlık artık umurumda bile değil. gerçekten çok kırıldım çünkü. Ben onlara ödemeyeceğim demedim. Bin kat el borç teklifi ederken ailemin bana bir kere bile canın sağolsun senden değerli mi dememesi beni çok üzdü.Yaptığınız harcamalar asla lüks değil tatil de dahil olmak üzere. Ancak kaskosuz arabaya binmek büyük cesaret. Zorlanacaksınız belli ki ama borç sizin borcunuz. Ödemem böyle yaparlarsa falan çok korkunç tavırlar. Şımarık kız çocuğu gibi davranıyorsunuz ancak biraz büyüyüp hatalarınızın sorumluluğunu almaya ne dersiniz? Anne babanıza ancak kırılabilirsiniz. O zaman ödemem dediğinizde bu yüzsüzlük ve arsızlık oluyor.
Bunca borç derken borcum yoktu kredi kartı harici maaşım 55 350 tl günlük yemek. gayet istediğimi istediğim zaman alacak gelirdi.masa almak yatak almak lüks degil tabii ki ama her seyin zamani var. malesef ekonomik krizde yasayan bir ulkeyiz, kendini orta direk sanan bile aslinda fakir.
boyle bir ulkede yasarken bunca borcun icinde her ihtiyacini her ay alamazsin. planli programli gitmen, birikim vs yapman gerekir.
nedense bizim okullarda hic isimize yaramayacak tonla bilgi zorunlu egitim kapsaminda senelerce veriliyor cocuklara. ama finansal okul yazarlik hakkinda bir adım bile atılmıyor
Yıllardır part time çalışıp asgari ücretin yarısını kazandığı bir işten kendi alanında iş bulup kendince iyi kazandığı bir döneme geçmiş. 60 bin e yakın geliri var. Yatak masa almanın neden zamanı olmasın. Laptop bozulmş telefon bozulmuş tabi ki alacak. Tatil de 7 bin e kendine hediye vermiş. O kadar çalışmaya başlamış çok mu. O tatil parasını artı yatak mobilya parasını kenara atsa yine kenarda olacağı belki 100 150 bin. Yine yetmiyor ki. Bunları lüx diye yorumlayıp kanıksamanın topluma zarar verdiğini düşünüyorum. Kaskosuz araca binmesi ve bir aracı pert etmesi en büyük sorun olmuş ama tabi ki düşünmeliydi... Kendisi hatta büyük ihtimal annesi babası ödeyecek mecburen…masa almak yatak almak lüks degil tabii ki ama her seyin zamani var. malesef ekonomik krizde yasayan bir ulkeyiz, kendini orta direk sanan bile aslinda fakir.
boyle bir ulkede yasarken bunca borcun icinde her ihtiyacini her ay alamazsin. planli programli gitmen, birikim vs yapman gerekir.
nedense bizim okullarda hic isimize yaramayacak tonla bilgi zorunlu egitim kapsaminda senelerce veriliyor cocuklara. ama finansal okul yazarlik hakkinda bir adım bile atılmıyor
Bu üzülmek kırılmak değil. Gasp. Kusurabakmayın. Nasıl gururunuza yedireceksiniz bilmiyorum.. ama oluyor demek ki öyle şeyler.Arsızlıksa Arsızlık artık umurumda bile değil. gerçekten çok kırıldım çünkü. Ben onlara ödemeyeceğim demedim. Bin kat el borç teklifi ederken ailemin bana bir kere bile canın sağolsun senden değerli mi dememesi beni çok üzdü.
Okurken part bazen full haftada 3 gün sabah 9 akşam 10 çalıştığım oluyordu kazandığımı da yiyordum yeşil pasaport olduğu için işsiz dönemimde yurtdışı gezdim o bu derken kredi kartım 100 bini buldu sonra bir eğitim için 50 bin harcadım. çalıştığımda bunu ödedim. Sonra da odamı değiştirdim 20 senelik çilek odası mobilyası kullanıyordum yatak yayları batıyordu. Sonrasında telefon pc kaza üst üste geldi.Yıllardır part time çalışıp asgari ücretin yarısını kazandığı bir işten kendi alanında iş bulup kendince iyi kazandığı bir döneme geçmiş. 60 bin e yakın geliri var. Yatak masa almanın neden zamanı olmasın. Laptop bozulmş telefon bozulmuş tabi ki alacak. Tatil de 7 bin e kendine hediye vermiş. O kadar çalışmaya başlamış çok mu. O tatil parasını artı yatak mobilya parasını kenara atsa yine kenarda olacağı belki 100 150 bin. Yine yetmiyor ki. Bunları lüx diye yorumlayıp kanıksamanın topluma zarar verdiğini düşünüyorum. Kaskosuz araca binmesi ve bir aracı pert etmesi en büyük sorun olmuş ama tabi ki düşünmeliydi... Kendisi hatta büyük ihtimal annesi babası ödeyecek mecburen…
Siz dönemsel işlere girip para kazanıp birikim yapıp o birikimle dünyayı gezen süper cesur bir kadınsınız. Yani ben sizi öyle biliyorum bu sitede. Yorumunuza o yüzden şaşırdım biraz.
Yapacak bi şey yok aileme evden de gideceğimi söyledim itiraz vs derken belli olur her şey. ben öderim dediğim halde evde adam öldürdüm gibi muamele görüyorum susmuyor annem. Hem onun çenesini çekip hem de para mı vereceğim? Ben ilk zamandan beri ödeyeceğim dedim zaten hatta biraz zaman geçsin arabayı da yenilerim dedimBu üzülmek kırılmak değil. Gasp. Kusurabakmayın. Nasıl gururunuza yedireceksiniz bilmiyorum.. ama oluyor demek ki öyle şeyler.
Evet tek çocuğum...Yatıra falan mı bastın kızım hepsi üst üste gelmişAilen ayıp etmis evet, tek çocuk muydun?
Bu arada ben liseden beri çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum farklı şehirde üniversitedeydim bana yurt çıkmadı beni ikna ettiler istediğim bölüme 50 bursla geçiş yaptım yurdum aylık 1.500 tl okulum 16 17 civarındaydı. Bana gelip canın sağolsun bile demediler o kadar üzüldüm ki
Anneniz sizi tanıdığı için ödeyin diye konuşuyor uzatıyor. Huyunuzu biliyor çünkü. Siz de alakasız bahaneyi bulmuşsunuz zaten. Kırıldım o yüzden ödemeyeceğim ne demek. Tam tersi kırılsanız ağrınıza gider tek kuruş ödetmezsiniz arabayı yaptırır buyrun arabanız der bir daha da asla o arabaya binmezsiniz.Yapacak bi şey yok aileme evden de gideceğimi söyledim itiraz vs derken belli olur her şey. ben öderim dediğim halde evde adam öldürdüm gibi muamele görüyorum susmuyor annem. Hem onun çenesini çekip hem de para mı vereceğim
Ben defalarca gitmeye karar verdim bana ağlayan annemdi bundan sonra gideceğim zaten.çok zor ya, hala ölüp cezalandırma peşinde, madem ailen berbat bir aile evlerinden çık git yatağını da alıp ? zaten liseden beri para kazanıyormuşsun yurtdışında gezmişsin özgür güçlü paralı ayakları yere basan bir kadınsın. çık git evlerinden, git evini tut,döşe mutfak parasını ailene değil kendine harca ? yer mi ; ) yemez ; )
Evet ben ilk andan beri aileme her şey belli olsun borcu ödeyeceğim sizden borç alacağım temmuzda zam var ocakta da. Daha iyi bir iş bulursam bu arabayı da değiştireceğim dedim. Hatta arabayı satın altın alın sonra daha iyisini alacağım ama şuan veremem dedim.İnsan tek evladına( hiçbirine denmez de yani) canın sağolsun yavrum önce tedavini ol , sonrasına bakarız da der demeli yani.
Ben mi bir şey kaçırdım anlamadım ama , siz zaten önce tedavi olayım sonra ödeyeceğim demişsiniz , ne bu ya parayla kafayı yemişler hiç normal değiller bence.
bence de git, 55 bin tl ile prenses gibi yaşarsın ; ) ne güzel 1+ 1 ler 20-30 bin kirası eşyalı, mutfak masrafında sana kalır , borçları da ödersin , araba bile alırsın bir seneyeBen defalarca gitmeye karar verdim bana ağlayan annemdi bundan sonra gideceğim zaten.
Sevgilim var evi var evlenmek istiyor ciddi düşünüyoruz. Gider evlenirim en azından beni seven biriyle olurum.bence de git, 55 bin tl ile prenses gibi yaşarsın ; ) ne güzel 1+ 1 ler 20-30 bin kirası eşyalı, mutfak masrafında sana kalır , borçları da ödersin , araba bile alırsın bir seneye
Ya ben sanki onlara ödemeyeceğim dedim ilk andan beri ödeyeceğim dedim. 55 bin maaşla 55 bin TL'lik yaşıyorum. bilmeden konuşmak çok kolay. Canımı mı satayım yok yani param yok. Ya borç alacağım ya kredi. Her şey netleşsin diyorum car car car tepemdeler. Hastanede bile benimle bunun kavgasını ettilertek çocuğum var 11 yaşında ben o ünv kazandığında kullasın diye alacağım araba için yatırım yapıyorum şimdiden. kaza yapsa, saçmasapan harcamalarla kendini bizi yıpratsa vermeseysin almasaydın adam mı öldürdük , ödemiyorum yapmıyorum işine gelirse derse, anayı görür o zaman. canım kanım tüm malım varım yoğum onun ama nankörlüğe çirkefliğe terbiyesizliğe gelemem. kadında gelememiş. herkes elindeki 20 yıllık arabanın dahi kıymetini bilecek, şımarmayacak, bu ekonomide 55 binlik maaşla 155binlik yaşama sevdasına düşmeyecek. sorsan mühendis derler cennet mahallesi kıvamında cevaplar veriyor. Büyük sözüme tövbeler olsun, Allah sınamasın.
10 senenin uzedinde araca kasko yapilmadigini nerden uydurdunuz gayette yapiliyor .Normal yaşam standartlarında yaşamak bile lüks oldu,tatile gitme,telefon alma,ihtiyaçlarını alma sadece nefes al karnını doyur fazlasını yapıncada kınan,zaten 10 senenin üstündeki araçlara kasko yapılmıyor kimse yenisini alacak kadar zengin değil,benim aracımda kaskosuz cesaret ister demişler amakonu şu kaç milyondu net bir sayı veremicem ama kredi kartı borcunu ödeyemediği için icralık,banka borcu yapılandırmıyor ama her ay gecikme faizini kesiyor,kapatmak için kredi istiyorsunuz vermiyor vermeyince yasal süreç işliyor icra takibe düşüyorsunuz,icraya düşen borcu sadece kredi kartına miktar farketmez 6 taksit yapıyorlar zaten olsa insanlar öder o yüzden yine bankaya gidiyorsunuz,icra takipte olduğunuz için kara listede görünüyorsunuz banka kredi kartı yada kredi vermiyor,hayatınızı av. aramalarıyla banka gecikme faizleriyle,maaşınızdan kesilen yasal miktarla geçiriyorsunuz,borç etmemek elde değil üstüne tatil telefon sizi zorlamış ama trafik kazası istenilerek yapılan bişey değil,konu bu şekilde herkes bu halde yani,etrafımdaki insanların stresi benide çok üzüyor ve çözümü yok inanılır gibi değil resmen çözüm yollarının tamamını kapatıp hadi öde ödesene diye sıkıştırıyorlar çok çok tuhaf,allah herkese yardım etsin.
Sen tek çocuğuna git kredi çek bu arabayı bizden al yaptır der misin peki? Ben nasıl yapayım bunları? Bana çat 700 bin kredi çıkıyor sanki ben almıyorumtek çocuğum var 11 yaşında ben o ünv kazandığında kullasın diye alacağım araba için yatırım yapıyorum şimdiden. kaza yapsa, saçmasapan harcamalarla kendini bizi yıpratsa vermeseysin almasaydın adam mı öldürdük , ödemiyorum yapmıyorum işine gelirse derse, anayı görür o zaman. canım kanım tüm malım varım yoğum onun ama nankörlüğe çirkefliğe terbiyesizliğe gelemem. kadında gelememiş. herkes elindeki 20 yıllık arabanın dahi kıymetini bilecek, şımarmayacak, bu ekonomide 55 binlik maaşla 155binlik yaşama sevdasına düşmeyecek. sorsan mühendis derler cennet mahallesi kıvamında cevaplar veriyor. Büyük sözüme tövbeler olsun, Allah sınamasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?