Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2013 olduğu için aileme sormalı neden kaskosu yoktu diye. 20 senelik olduğu için değişti hesap vereyim mi adım adım? Kaza öncesi maaşım gayet yeterliydi. Orana da itiraz edeceğiz.

Aynı durumlardan geçiyoruz. Tam toparlıyoruz diyoruz pat bi şey... Öyle aşırı bi harcamamız da yok. Millet de nefes almayı bile lüks gibi yazmış. Tövbe tövbee

Geçmiş olsun öncelikle.
Tamam belli bir yaştan sonra aileden beklentiye ben de karşıyım fakat burada durum farklı sanki biraz.

Tek çocuğum kaza yapmış,tedavi görecek kadar fiziki hasar da almışken, git kredi çek nasıl ödersen öde de denmez sanki ya , durumları da varmış.

Bir defaya mahsus yardım edilmeliydi bence.

Niye? Çalışmıyor musun borcun mu var? Telefonum açılmıyor açılsa ben de almazdım
Özel sebeplerden dolayı şuan çalışamıyorum.Birikmişim vardı,ama evdeyim o yüzden gerek duymadım,almaya.Zaten herkes sildim,arayacak kimsem de yok,temiz kafam rahat takılıyorum...

Aynı durumlardan geçiyoruz. Tam toparlıyoruz diyoruz pat bi şey... Öyle aşırı bi harcamamız da yok. Millet de nefes almayı bile lüks gibi yazmış. Tövbe tövbee
Tamam ben çok harcıyorum yalan yok ama işe girdiğimden beri borcumu bitirdim maaşımı aldım başıma geleceğini bilsem yapmazdım hiçbir şey. Hepsi ihtiyaçtı. Aileme de çok kırıldım tek çocuklarıyım canın sağolsun senden önemli demediler ki ben zaten karar vermiştim çıkan borcu ödeyeceğim diye ama onlar böyle yaparsa ben de ödemem.

Ben de mi ödemem??? Hırsızlık gibi bir şey bu. Anneniz babanız haklıymış. Bu nasıl iş… sürekli mağdur olmayı nasıl başarıyorsunuz?

e borc senin borcun degil mi? ödemeyip ne yapacaksin?

Bu arada ben liseden beri çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum farklı şehirde üniversitedeydim bana yurt çıkmadı beni ikna ettiler istediğim bölüme 50 bursla geçiş yaptım yurdum aylık 1.500 tl okulum 16 17 civarındaydı. Bana gelip canın sağolsun bile demediler o kadar üzüldüm ki

Geçmiş olsun kaza için. Yatak, masa ve bilgisayar aldığınız için, tatile gittiğiniz için linçlenmişsiniz. Başka konulara bakarsak, tatile gitmeyene laf ederler, insanlar bi bilgisayar da mı almasın derler
Kaza olmasa çok bi borcunuz yokmuş ama kazanın ödemesi zorlayacak sizi

Tek kızım var benim de. Şu an çok küçük. İlerde kol kanat germeyeceksem niye doğurdum. Hep destek olacağız tabi ki. Sizinkiler de haklı filan değil eğer durumları varsa

Ben de mi ödemem??? Hırsızlık gibi bir şey bu. Anneniz babanız haklıymış. Bu nasıl iş… sürekli mağdur olmayı nasıl başarıyorsunuz?
Vermeseydi o zaman ne yapayım kasko yaptırsaydı. Ben onlara bu ay borcumu ödeyeyim fizik tedaviye gideyim size borcumu ödeyeceğim dedim bu zamana kadar aldığım borçları hep ödedim kredi çek öde derlerse ödemem kırıldım çünkü ben yeterince üzgünüm onlar gelip bana geçmiş olsun kızım senden değerli değil ödersin canından kıymetli mi demedi. Demek ki benden kıymetli malları

ama kazayi sen yaptin
bacim yapma etme, hic ki korkmuyorsun ilahi adaletten? iki kurus icin aileni yapmadigi kazanin borcunu odemeye mecbur birakirsan allah bilir yarin kötü karman seni bulur hepten sakat kalir onlara muhtac olursun. insanin yaptıkları bir yerde onu buluyor. sacma sapan davranma
kk görsün de kimse cocuguna araba falan vermesin. evladimdir diye veriyorsun, kaza yapıyor "bana ne vermeselerdi bana, kasko yaptirsalardi" diyor. valla kizma ama ailen sana iyi bile davraniyor

Yaptığınız harcamalar asla lüks değil tatil de dahil olmak üzere. Ancak kaskosuz arabaya binmek büyük cesaret. Zorlanacaksınız belli ki ama borç sizin borcunuz. Ödemem böyle yaparlarsa falan çok korkunç tavırlar. Şımarık kız çocuğu gibi davranıyorsunuz ancak biraz büyüyüp hatalarınızın sorumluluğunu almaya ne dersiniz? Anne babanıza ancak kırılabilirsiniz. O zaman ödemem dediğinizde bu yüzsüzlük ve arsızlık oluyor.

Ben onlara ödemeyeceğim demedim hiçbir zaman itiraz edelim her şey netleşsin ben de fizik tedavimi olayım sonra size maaşımla ödeyeyim dedim daha ne diyeyim yahu

masa almak yatak almak lüks degil tabii ki ama her seyin zamani var. malesef ekonomik krizde yasayan bir ulkeyiz, kendini orta direk sanan bile aslinda fakir.
boyle bir ulkede yasarken bunca borcun icinde her ihtiyacini her ay alamazsin. planli programli gitmen, birikim vs yapman gerekir.
nedense bizim okullarda hic isimize yaramayacak tonla bilgi zorunlu egitim kapsaminda senelerce veriliyor cocuklara. ama finansal okul yazarlik hakkinda bir adım bile atılmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…