Borçlu evlenilirmi?

senaysenay

tü tü tü maşallahhhh
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
142
0
46
Diğer
kızlar ya bana bişey diyin kafayı yiycem valla, en sonunda bizimkiler söylüycem gelicekler takk öğreniyormki hiç birikmiş bi şeyi yok, 5 yıldır birlikteyiz bi birikimi yok kızamıyorm çünkü abisinin ve kardeşinin düğününü yaptılar ve borç ödediler, bu ocakta gelmeyi düşünüolar artık bende gelmelerini istiyom, ama nasıl yapcak düğünü offfff acayip içim sıkılıo bende çalışıyorm oda çalışıo ama hepsini düğünü hep borçla yaparssak (ki bide kirada oturcaz) biz bunun altından kalkabilirmiyiz..ayrılmak desem çokkk seviyorm ne o ne ben yapabilirim, gerçi babası sen takma kafana demiş ama onunda hiç bi birkmişi yokmuş emekli adam neyle yapacak, ve artık adınıda koyalım diyorm offfff sizce ne yapmalıyım ya bi akıl... beyaz eşyaları kız alıo bizde bu sorun değil benm açımdan ama nişan düğün eşya derken evlendikten sonra altında kalmaktan korkuom....o mesailerle falan 1200 alıo bende 650 falan bilmiyorm halimiz ne olur babası hep ben borçlara yardım edicem falan diomuş ama, elinde hiç birikmişi olmadan evlenen ve borçlarını bitiren var mı, sizce bu maaşlarla destek olarak birbirimize altından kalkar mıyız.. :84:

Son düzenleme:
şimdi düşünme bunları sen..birikmiş olursa sadece daha kolay olur ama hele bi söz nişan olsun inan herşey kendiliğinden gelio..yavaş yavaş herşey oluyo..nişanlılığı birz uzun tutarsanız borçlarınızı bitiripte evleirsiniz kafayı yicek ne var sakin ol..

Son düzenleme:
yavas yavas bi sekilde yapcaksin
nisani simdi yaparsin dügüne kadar biriktirirsiniz bi sekilde hallolur
ailelerde biraz destek cikarsa olur bence takma kafana
allah yardimciniz olsun

arkadaşım erkek arkadasım askerde daha iş gucu yok...Biz bile nısan söz askerden gelınce dusunuyoruz.Gelin ata binmış ya nasıp demiş...
ALLAh kimseye altından kalkamayacagı yükü vermez sende o da çalısıyorsunuz ayagınızı yorganınıza göre uzatırsınız fazla lükse kacmazsınız paşalar gibi düğünde yaparsınız 1 bilemedin 2 yıla kadar da borç neyim kalmaz

çok dogru soyledin...
nisan, dugun, ev... kisacasi evlilik için az para gerekmiyor ama siz bu donemlerde disinizi sikin, ayaginizi yorganina uzatin ve birikimlerle hersey olur merak etme..
Sunu butun genc evlenecek olanlara soylemek isterim ki, nisan dugun felen fistan birgunluk birsey ve o mutlu gunumuzde herseyin guzl olmasini isteriz tabikii ama sunuda unutmayalim dugun guzel olmasi icin borc'a filen giriniyor ama o borçlari odemek icin de evlendikten sonra eslerin uzerine kaliyor ve cogu zaman evliligin ilk donemlerinde borç yuzunden tatsiz kavgalara neden oluyor...
durumu olan dugunu luks yapiyor fakat durumu az olan sade bir dugun yapsin.
Dugun islerini bukadar yuksek tutmayin cunku omur boyu evliliginizin mutlulugunu huzurunu dugun'un gzl olmasi saglamayacak!!!!
dugun sade olsun ama en azindan evligin ilk donemlerini rahat geçirirsin ve omur boyu mutluluk olsun!!!!

merak etme canım ya yuva kurana Allah yardım eder.siz hele bir nişan yada söz yapın.düğüne kadar biriktirirsiniz bir şeyler.arasınız çok uzatmasanızda o arada yapabildiğiniz kadar birikim yaparsınız.arkadaşların dediği gibi her şeyinde çok aşırısına kaçmaya gerek yok.maksat gönüller bir olsun.elbette böyle durumlarda aileler her şeyin en güzeli olsun ister ama elde o imkan yoksa da sıkıntıya girmenin bir anlamı yok,boşu boşuna onu kafaya takarak evliliğinizin ilk dönemlerinde çok sıkıntı çekersiniz.aileside destek olacağız diyormuş zaten,onlarında katkısı olursa altından kalkarsınız elbet neden kalkmayacaksınız.her şey zamanla olur.ha düğünü hemen yapıp sıkıntıya gireriz diyorsanız düğün zamanını biraz daha ileri atarsınız kısacası hazır olduğunuzda yaparsınız.ama tabi nişan durumlarını çok uzatmakta bazen sıkıntı yaratıyor.siz birbirinize destek olursanız,yapılacaklar, mutlaka yapılacaklar ve sizin yapabileceklerinizi kısacası imkanlarınızı belirlerseniz her şey daha rahat olur.sıkıntı yapma sen inşallah gönlüne göre olur her şey.

Hepinize çok tşk ederim, bi ara oluo yaparız yapanlar nasıl yapıo diyorm, bi arada kendimi bi çıkmazda hissediyorm,herşeyin hayırlısı olsun herkes için

Evet birikimimiz yok. Ama sizin kadar yaşanmışlığımızda yok yeni sayılır ilişkimiz. Gerçekten çok can sıkan bi durum. Sizi çok iyi anlıyorum. Ya baban seni vermezse diye paranoyalar başladı şimdi bizde.

Ay o zaten bizde var hiç sorma bizde bide mezhep farklılığı var, az çok annemi ikna ettim gb işte artık ocakta gelsinler die düşündüm... şimdide işte bu konular canımı sıkıyo, birlikte bunun da üstesinden geliriz die düşünüoz ama işte çokkkk sıkıcı durumlar bunlar valla, bakalım ne olacak :2:

Bizde Haziran gibi gelirler diye planladık ama bilmiyorum. Baban vermezse kaçar mısın bana diye sordu. Kaçarım demek dile kolay bütün ailemi karşıma alamam elimizden geldiğimizce kimseye zarar vermeden halletmemiz lazım bu durumu dedim. Hala tavırlı bana dünden beri. Anlamıyorum bu erkek milletini çok kolay onlar için herşey. Bide ben babamla aynı yerde çalışıyorum kaçsam işimide bırakmak zorunda kalıcam bencillik değil mi bu ?

Bencede sakın kaçma, kimseyi kırmadan hoşgörüyle olsun herşey, zamanla herkes ikna olacaktır mesela annem ilk başlarda pek taraftar değildi şimdi eskisi kadar katı değil, ay valla sorun bitmiyor ki off

kızlar ben 1,5 yıllık evliyim.. eşimin ailesi ilk istemeye geldiğinde babam vermedi biribirimizi sevdiğimizi bilmiyodu kızımın yaşı küçük dedi eşim bunu duyunca onunla kaçacağımı düşündü sanırım!! hangi arabayla kaçacağımızı nerde saklanacağımız felan hep ayarlamış dur bakalım dedim noluyoooo kim kaçıyoo babama önce söyleriz birbirimizi sevdiğimizi ve istediğimizi...babamda anlıcaktır mutlaka dedim haa olaki anlamadı ben senle kaçmam bu işte biter kusura bakma dedim!! nitekim babama durumu açıkladık ve 1,5 yıllık evliyiz... size tavsiyem kimse için helekii bir erkek için ailenizden vazgeçmeyin kızlar!!sakın.... her aşk her sevgi gelip geçici ama aile sevgisi daimi unutmayın..umarım herşey gönlünüzce olsun...bu arada hepinize iyi yıllarr

canım biz eşimle birlikte ödedik tüm boçalrımızı tamam sıkıştık ama ödedik. sonuçta ailesi destek olacakmış bizimkiler borç ödemeyelim diye kavga çıkartmışlardı. birde 18 sene sonra düğün yaptılar düşünsene bir kuruş biriktirmemişler eşim maaşından artanı biriktirdikleriyle ve artı borçla evlendik. ve şimdi hem evimizi aldık hem arabamızı. ikiniz başbaşa verdikten sonra aşamayacağınız bişey yok. herşeyin pahalısına kaçmazsınız olur biter.hem kiradasınız fazla eşya almayın sakın valla benim eşyalarım mahvoldu uygun fiyatlısını almamıza rağmen içim acıdı inan bana.

"her konuda aynı düşüncez aşkı ikimizde aynı ölçülerde yaşıcaz diye bişey yok." dedi ya ona olan aşkımı böyle şeylerle mi ölçüyo çıldırcam ya Allah sabır versin bize arkadaşım bende oynatmaya az kaldı yani.

Bende sana katılıyorm, sizinkiler sevginize inanmış ne güzel Allah mutluluğunuzu arttırsın..

Sağol valla içime su serptin, umutlandım birden

aminnnnnnnnnn..yok ben o yönden şanslıydım erkek arkadşım hep beklerim dio, kaçmamı o da istemz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…