- Konu Sahibi senaysenay
Tabiki kimseyi üzmemek için elimizden geleni yapıcaz ama son çaremiz bu diyo ya offf döverim ben bunu yarın

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağol valla içime su serptin, umutlandım birden![]()
kızlar ya bana bişey diyin kafayı yiycem valla, en sonunda bizimkiler söylüycem gelicekler takk öğreniyormki hiç birikmiş bi şeyi yok, 5 yıldır birlikteyiz bi birikimi yok kızamıyorm çünkü abisinin ve kardeşinin düğününü yaptılar ve borç ödediler, bu ocakta gelmeyi düşünüolar artık bende gelmelerini istiyom, ama nasıl yapcak düğünü offfff acayip içim sıkılıo bende çalışıyorm oda çalışıo ama hepsini düğünü hep borçla yaparssak (ki bide kirada oturcaz) biz bunun altından kalkabilirmiyiz..ayrılmak desem çokkk seviyorm ne o ne ben yapabilirim, gerçi babası sen takma kafana demiş ama onunda hiç bi birkmişi yokmuş emekli adam neyle yapacak, ve artık adınıda koyalım diyorm offfff sizce ne yapmalıyım ya bi akıl... beyaz eşyaları kız alıo bizde bu sorun değil benm açımdan ama nişan düğün eşya derken evlendikten sonra altında kalmaktan korkuom....o mesailerle falan 1200 alıo bende 650 falan bilmiyorm halimiz ne olur babası hep ben borçlara yardım edicem falan diomuş ama, elinde hiç birikmişi olmadan evlenen ve borçlarını bitiren var mı, sizce bu maaşlarla destek olarak birbirimize altından kalkar mıyız.. :84:
canım benım nişanlımda buzamana kadar hep aılesıne bakmış yanı elınde avucunda ne varsa aldıgı maaşı hep onlara vermış hıcbı bırıkımı yok tabıkı ama bız dugune kadar ne kadar bırıktırırsek okadarını bırıktırcez eşyaları zaten taksıtle alcaz yanı borca gırmeden olmuyor hayatımm evlenmek ısteyene allah yardım eder sen bunları duşunme eger bole bı durum olursada evlenmeye kalkan adam bunu duşunur zaten sen takma yaa hayırlısını dıle allahtannn çekıl kenara tatlımm :)
Öyle cnm zaten bu aralar nedense umutluyum, babası ilk düğün yapan siz değilsiniz diyormuş bu kadar takma ben yardım etcem diomuş, o zaman baban bişelere güvenio diyorum bişeyi yok ben biliyorm dio..Artık bi şekilde olacak borçla harçla sürekli hesap yapıodum zaten bu aralar bıraktım...Artık kredi falan çekip ayağımızı yorgana göre uzatıp önümüze bakıcaz..herşeyin hayırlısı olsun herkes için..
önce bu işe girerken başkalarından medet umarak girmeyin. ne kredi ne de akraba
kendinizi aşacak harcamalar yapmayın. gereksiz yere masraf çıkarmayın. lazım olandan fazlasını almayın. bir kere evleneceğim her şeyim tam olmalı dememeli her iki taraf da sonra huzursuzluk çıkmaması adına![]()
ahh be canım dert ettiğiniz şeye bakın. önemli olan birbirinize gerçkete ne kadar destek çıkabileceğiniz. demişsin ya hesap yapıp duruyorum diye eğer bu hesapları beraber yapıyorsanız sorun yok elbet çıkarsınız açığa. bak sana kısaca kendi hikayemi anlatayımda haline sevin canım.
ilk birliktelik yıllarımızda beraber çalışıyorduk hamdolsun çok ta iyi kazanıyorduk.bundan 10 yıl önce yaklaşık 5000 lira geçiyodu elimize ve sürekli kenara koyuyorduk.sonra bi gün ailesi bir borç istedi bizden o aralar sözlüydük. peki dedik borç ya ne kadar birikmişimiz varsa verdik sonra eşim bir ay içinde evden kovuldu ne ayı hatta hafta. o ara bide askere gidecek nişana kalkışalım derken hem beş kuruşsuz hemde ortada kaldı garibim. biz bi şekilde kalktık ayağa askerdi nikahı yaptığımızda geldiği gibide düğüne kalkıştık. ama düğün üzeri yapılan masraflar falan bütün altınları verdik borçlarımızı kapattık birde yeni askerden gelmiş işte bulamadımı benimde o yıl işlerim tersine gittimi Allah seni inandırsın bir hafta salça ekmek yediğimizi bilirim üç öğün boyunca. çünkü yok o ha bire iş arıyo denk getirirse gündelik işler yapıyodu. benim aldığımda anca faturaları karşılıyodu. bir tek şansımız oldu oda annemlerin bıraktığı ev kira ödemedik sadece ama tencerede pişirip kapağında yedik derler ya aynen yaşadık tam bir yıl boyunca. ancak bir seneden sonra o iş buldu benim işlerim biraz düzeldi derken Allah verdi bi kolaylığını çıktık gün yüzüne. çok iyi bilirim biri gelecek diye tellei açmadığımız çok olmuştu ik zamanlarda. evde bir yatak bir buzdolabı gerisi tam takır kuru bakırmisafiri ikimizde çok severiz ama ne oturtcak yer var ne vercek bişey ahhhh ahhhh ama hamdolsun bu gün bi kapımızda eşeğimiz eksik.
sana özelikle yazdım bunları yapılamayacak şey yok göresin diye. ayrıca tüm yeni ev kuracaklarada tavsiyemdir bırakın millet ne derse desin. her şeyinizi kendiniz yavaş yavaş edinin ki hem değerini bilin hemde biribirnize tutunmayı öğrenin. gerçekten bir eşi biribirne bağlayan yegane şey omuz omuza vererek mücadele etmek.yoku bilinki olduğunda yarını düşünebilin. ayrıca o nohut oda bakla sofalar geçmişteydi güzelim. bu günün en iyisi bir göz oda birde huzurla yenen bir kap yemek gerisi inan boş.biliyorum şu an gönlünde neler var hepimizin vardı. ama millet ne der şuyumda eksik kalmasın dersen hem kendini hem ilişkinizi yıpratırsın o yüzden gerçekçi olun planlarını yaparken. sadece kaldırabileceğiniz yükün altına girin. çünkü babası sen merak etme diyor ama öbürlerinin düğünlerini yaparken hala biri yanındaydı anladığım kadarıyla bunu hiç düşünmüyor.bu sebeple birlikte hesabınızı yapıp neyi kaldırabileceğinize önünüze koymadan yola çıkmayın. sanada en büyük örnek biz olalım.
biliyorum biraz uzun oldu ama affet sadece bildiğim gördüğüm doğruları sende gör istedim.
iyikide yazmışsın bu tür örnekleri görmek umut veriyo insana...Allah ağzınız tadını bozmasın
canım herkes evlenirken herşeyin iyisi,güzeli olsun ister ama,imkanlar elvermiyo çoğu zaman.şimdi 5-6 binliraya bütün evini,ufak ayrıntısına kadar döşeyebilceğin mağazalar var.taksitte yapıyolar hem...elbette borcun olacak...yavaş yavaş ödersiniz,huzurunuz,sağlığınız yerinde olduktan sonra...ilerde imkanın oldukça daha güzellerini alırsın![]()