Borçlu evlenilirmi?

kızlar ya bana bişey diyin kafayı yiycem valla, en sonunda bizimkiler söylüycem gelicekler takk öğreniyormki hiç birikmiş bi şeyi yok, 5 yıldır birlikteyiz bi birikimi yok kızamıyorm çünkü abisinin ve kardeşinin düğününü yaptılar ve borç ödediler, bu ocakta gelmeyi düşünüolar artık bende gelmelerini istiyom, ama nasıl yapcak düğünü offfff acayip içim sıkılıo bende çalışıyorm oda çalışıo ama hepsini düğünü hep borçla yaparssak (ki bide kirada oturcaz) biz bunun altından kalkabilirmiyiz..ayrılmak desem çokkk seviyorm ne o ne ben yapabilirim, gerçi babası sen takma kafana demiş ama onunda hiç bi birkmişi yokmuş emekli adam neyle yapacak, ve artık adınıda koyalım diyorm offfff sizce ne yapmalıyım ya bi akıl... beyaz eşyaları kız alıo bizde bu sorun değil benm açımdan ama nişan düğün eşya derken evlendikten sonra altında kalmaktan korkuom....o mesailerle falan 1200 alıo bende 650 falan bilmiyorm halimiz ne olur babası hep ben borçlara yardım edicem falan diomuş ama, elinde hiç birikmişi olmadan evlenen ve borçlarını bitiren var mı, sizce bu maaşlarla destek olarak birbirimize altından kalkar mıyız.. :84:

Bir an önce söz takmak iyi olur, en azından para biriktirme mesuliyeti hisseder. Hem kendisi, hem ailesi..
Düğünü, eşyaları ve takı konusunu mütevazi hallederseniz hiç problem olmaz.
İlla ki her eşya evlenmeden önce alınacak diye kural yok, evlendikten sonra da ihtiyaca göre sırayla alınır.

valla borçsuz evlenen var mı acabayapacağınız en güzel şey ya tarihi uzatıp ozamana kadar bişiler almak ya da kesenize uygun hareket etmek.bizde kredi çekip evlendik hem de kira ödüyoruz.hem de eşimin eskiden yaptığı borçları bi de üstüne.olur herşey takma kafanı herkes bi parça taksite girse tamam.

ben borçsuz evlenen 2 kişi tanıyorum sadece, düşünün yani o kadarcık... onlardan biri de çok zengin ailelerin çocukları(olsun o kadar), diğeri de borçsuz evlendi güya ama evlendikten sonra evdi arabaydı bir sürü borç altına girdiler. sonuç olarak borçsuz evlenen neredeyse yok, ayrıca da borç sahibi olmadan da bişeye sahip olunmuyor. Allah yuva kurana yardım eder, derler içiniz rahat olsun. ocakta bişeyler düşünüyoruz demişsiniz, ne yaptınzı peki?

ben borçsuz evlenen 2 kişi tanıyorum sadece, düşünün yani o kadarcık... onlardan biri de çok zengin ailelerin çocukları(olsun o kadar), diğeri de borçsuz evlendi güya ama evlendikten sonra evdi arabaydı bir sürü borç altına girdiler. sonuç olarak borçsuz evlenen neredeyse yok, ayrıca da borç sahibi olmadan da bişeye sahip olunmuyor. Allah yuva kurana yardım eder, derler içiniz rahat olsun. ocakta bişeyler düşünüyoruz demişsiniz, ne yaptınzı peki?

Yok daha bişey yapamadık, bizim bi akraba vefat etti erteledik bakalım bi aksilik çıkmazsa hayırlısıyla isteme olacak gibi

canımm bizim kenarda tek kuruşumuz bile yoktu eşyalarımızı beyaz eşyalarda dahil mobilya filan hep kendimiz aldık birtek ufak tefek mutfak eşyaları fırındı tost makinesiydi ütüydü tanıdıklardan geldi diğer herşeyimizi perdeler halılar sıfırdan kendimiz aldık ama hepsini en uygun fiyatlarla bulmaya çalıştık ben 1400 filan alıyorum eşimde 600 alıyo maaşımızla ödemeye çalıştık kredi çektik düğünde takılanlardan geldi bileziklerimi filan hep bozdurdum borç ödemek için çok şükür geçiniyoruz birde bunun üzerine eşimin ailesi düğün yaptığı için 10 milayrıda istediler onuda ödüyoruz eşyalarımızı bitirince tekrardan kredi çekip kendimize millete inat sıfır araba aldık eşimin ailesi filan bize tavır aldı ama aldık yinede onalrın borsu varmış millete biz araba alıyomuşuz ben bunca yıl onlar için okuyup çalışmadım desemde 5 milyar ödedik ve bi beş daha ödeyecez düşün düğündede çoğu şeyimi kendim yaptım kuaförmdü düğün fotolarımdı ama napıyım eşimi seviyorum ve çok şükür mutluyum vee bunca borca rağmen dimdik ayaktayız ve birbirimize destek veriyoruz oda benim herzaman arkamda borç biter ppara bul herzaman bulunur ama sevgi aşk seven biri bulunmazz

bnm annemle babam en ufak yardım almadan ev kurmuşlar şimdi 2 evimiz 1 arabamz var ve gerçkten iyi şartlarda yaşıyoruz Allaha bin kere şükür
Ev kuranın Rabbim yanında olur canım hiç düşünme kocanla elele vern en güzeli..

Back
X