Borçlu hayat

yesilgri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2017
492
297
53
Merhabalar,
Eşimin normalde çok iyi bu işi vardı çokta iyi kazanıyordu 2016 yılı içinde sadece 70000 dolar kadar kazandı o zaman çok söyledim birikim yapalım diye yapmadı klasik ihtiyaclar dışında hepsini tek başına yedi diyebilirim paranın nereye gittiğini de bilmiyorum benim kendime alışverişm o yıl max 1000 dolar falandır ihtiyaç duyup almamistim.

2017 yılının başlarında çok büyük sıkıntıya girdik nakliye şirketi var eşimin tırların hepsi aynı zamanda bozuldu motorları yandı falan falan yani bı dünya masraf oldu hiç birikim olmadığından haliyle borç alıp tamir yaptırdı ve Türkiye ye çalıştığı için genelde, Türkiye nin de ekonomik durumu malum eskisi gibi işleri yoktu çok azaldı harcadığını karşılamiyordu kazandığı daha bı çekildi dibe.

Yazdan sonra düzeldi çok şükür işleri yavaştan borçlarını da ödemeye başldi o çok zor zamanlarda hiç şikayette bulunmadım herşeyi alttan aldım hiç ona sesimi bile yükseltmedim aslında olmadı gerektiği gibi davrandım hiç bişey istemedim kendime sadece küçük bebeğimin ihtiyaçlarından kismadim kendisi de kendi ihtiyaçlarından kismadi hiç yani ekonomiyi tek ben yaptım şahsıma hiç bişey almadım gezmedim falan. Ama artık dayanamıyorum yaptıklarına o çok kötü zamanları atlattık şükür artık yoluna giriyor herşey ama adam gitgide bozuyor.

Yaptığım hiç biseyi beğenmiyor sürekli bı sinir hali evin içinde ağzımı açamıyorum acaba yine Biseye kızacak mi diye sürekli bı trip bı naz hali gerçekten çok sıkıldım bu beğenmiyor oluşundan nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum çünkü ve artık alttan almakta istemiyorum sizce yanlış mı yaparım yani nasıl davranmalıyım akıl verirseniz sevinirim baya uzun oldu k.bakmayin lütfen

Bence siz de tasarrufu bırakın demmekki parası var harcıyor.
Bizimde bir çok borcumuz var ben eşimin harcamasına göre harcarim mesela geçen çok sinirlendim hiç yapmayacağım birseydi belki de o sinirle gidip 700 liralık pardesü aldım pişman mıyım hayır değilim çünkü beni sinir etmişti normalde olsa sinirli olmasaydim hayatta o parayı vermezdim ama oda anladı biraz sanırım inş en azından

Biz bayanlar kendimizden odun verdik ve kimse bize madalya takmıyor anlayacağın

Bazen diyorum ben niye tasarrufu yapıyorum diye de sonra vicdanım el vermiyo almıyorum almıyorum bişey. Asıl mevzu da o değil zaten anlamsız tripleri herşeyin patlamasını bende yaşaması dışarda güler arkadaşlarına eve gelince surat mahkeme duvarı bı hoşnutsuzluk halı falan

Ben biraz etkiye tepki muhabbetini seviyorum öyle yapana yapacaksın yani

Siz ne kadar vicdan yaparsanız yapın birikim yapmak için geleceğimiz için kendinizden nekadar feragat ederseniz edin . Gün geliyor adi yapmasaydin oluyor eşime söylüyorum mesela düğün zamanımızda seni bunalmak istemedim en minimumunu seçtim diye alsaydın ne yapayım diyor . Yani bırakın akışına naparsa yapsın sizde birikim yapacaksanız şahsi yapın

Simdi esitlik filan diyecekler ama bir tasaruf yapilmasi gerekiyorsa erkek yapmali bunu. Esiniz iyi kazaniyor diye midir nedir sizi eş yerine koymuyor bile niye ugrasiyorsunuz ki? O kadar paradan bit kadar kisisel harcama yapiyorsunuz geri kalan meydanda yok ve bunu bile bilmiyorsunuz.

Vallahi siz de tasarruf yapmayın
Günü gelince ne var yapmasaydin oluyor bütün fedakarlıklar

Ayrica dışarilarda bu kadar çok parayı yemesi size karşı bu kadar sinirli olması başka seyler akla getiriyor
Burna hiç hoş kokular gelmiyor

Senede 70 bin dolar nereye gider
Hadi ise 10 binini harcadı diyelim
Size de bir 10 bini harcadi gerisi
Ancak ev alir araba alir ki o kadari harcasin

Nasıl yani

Sorardım eskiden ne yaptığını ama kendisi hesap vermezmis o yüzden hiç söylemedi bende sormuyorum artık ne kadar kazanıyor nereye harcıyor zaten malı mülkü parası konusunda hep tekil davranır borcumuz demez borcum der şu kadar paramız demez şu kadar param var der ya da gelecekte şunları yapicam şöyle evim arabam olacak der

Haklısınız teşekkür ederim

Ekonomi herhalde ruhsal dengesini de bozmuş . Ticaretle uğraşanlarda oluyor öyle bazen ve eşinizin Sektörü çok alavere dalavereci bir sektör

Edemiyorum ben çok konuştum çok anlattım ama hı hı tamam diyor icraat yok ama

Baktın seni bozuyor sende onu boz adam huy haline getirmiş seni eleştirmeyi
Seninde morele ihtiyacın var

Baktın seni bozuyor sende onu boz adam huy haline getirmiş seni eleştirmeyi
Seninde morele ihtiyacın var
Sanırım bnm bu adamla denemediğim hiç bir yöntem kalmadı baska problelerde var daha önce konu açmıştm yibe. Eleştirince yine kötü oluyorum o yüzden genelde karışmıyorum hiç biseyine artık

Sanırım bnm bu adamla denemediğim hiç bir yöntem kalmadı baska problelerde var daha önce konu açmıştm yibe. Eleştirince yine kötü oluyorum o yüzden genelde karışmıyorum hiç biseyine artık
erkek kısmı paraya endeksli
İşleri iyi ise moreli yerindedir yoksa mutlaka gerginlik yaparlar sanırım eşinde depresyonda var gelecek kaygısı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…