• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçsuz evlenmek olmazmış..

bende borçlu evlendim
eşimin ailesi bir iğne bile almadı
ama ben o kadar şükür ediyorum ki eşim çok iyi biri
huzur var para yok çok şükür
Allah huzurunuzu daha da artırsın inşallah,hiçbişey yapmıyolar diyemem ev vercekler sağolsunlar ama nişanlım zor durumda kalsın istemiyorum tadilat yapmayalım o zaman diyorum tadilatsız evlenmem diyo yeni gelin o sanki :)

O konuyu hallettik olmayan maaş kartıma göz dikmesi imkansız :) birbirimizi tamamen yanlış anlamışız yüzyüze konuşunca iyi oldu,eyvallahı olmaması konusunda haklısınız ama iki tarafta vermek istiyo tek fark biri tadilatlı biri tadilatsız nişanlım bizden kesinlikle kabul etmiyor

şimdi evi gonullu verirler
ileride ama biz size ev verdik olur
ben olsam iki taraftan da kabul etmem ya baska eve kiraya çıkarım ya da o evlerden birini seçer o tarafa kira öderim

Benim tarafımda herşeyi ailem yapıcak henüz çalışmaya başlamadım,ama o babasınıda düşünüp herşeyi kendisi yapmaya kalkıyo buda 2-3 yıl borç sıkıntı demek bizim için nasıl olacak bilmiyorum
Canım nişanlını takdir ettim. Bu devirde kalmadı öyle adam. Artık herkes beleş peşinde. Borçsuz evlilik olur olmasına. Bu konuyu büyütme bence. Allah sağlık versin her borç ödenir ki öyle bi kocayla.

Borçsuz evlenilir. Ben zamanında iki iş birden yaptım para biriktirdim. Evlenirken kv kp kısmından hiçbir talebim olmadı. Eşimden bile fazla harcadım :)
Sizin konuya gelince. Eğer nişanlın kendine güveniyorsa borç yapsın tabii ama para yok, yardım istemiyor, gurur var, borç yapacak derken seni de darlığa sürüklemesin. Sen çalışıyor musun?

O konuyu hallettik olmayan maaş kartıma göz dikmesi imkansız :) birbirimizi tamamen yanlış anlamışız yüzyüze konuşunca iyi oldu,eyvallahı olmaması konusunda haklısınız ama iki tarafta vermek istiyo tek fark biri tadilatlı biri tadilatsız nişanlım bizden kesinlikle kabul etmiyor
Sizin babanızın evi Nerede. Nisanlinin ailesinin vereceği ev Nerede eğer babanın vereceği ev senin Ailene yakinsa ve kendi ailesine uzaksa bu sebepten ötürü kabul etmiyor olabilir.

Ya da destek kabul edilecekse illa bir ailenin verdiği evde oturun diğerinin kira yardımı falan olsun size. Eşit şekilde alın yani, yoksa sorun yaşarsınız ilerde.

Benim tarafımda herşeyi ailem yapıcak henüz çalışmaya başlamadım,ama o babasınıda düşünüp herşeyi kendisi yapmaya kalkıyo buda 2-3 yıl borç sıkıntı demek bizim için nasıl olacak bilmiyorum
Tadilatsız eve gecince hep orada mı kalacaksınız
Eger hep orada yasayacaksanız nisanlın tadilatı yaptırsın o eve gecin
Ama tayin durumunuz falan olacaksa senin babanın verecegi evde kalmanız mantıklı olur.

İyi akşamlar hanımlar yaklaşık 6 aydır nişanlıyım ev işleri falan konuşulmaya başlandı,nişanlımın babasının işleri bu sıralar kötü adam baya üzgün, nişanlımda işleri düzelene kadar herşeyi ben yapıcam düzelirse babamda yardım eder diyo,babası bi ev veriyo tadilat 30 bin falan tutarmış nişanlım kaba bi hesap yaptı,e bunun daha mobilyası var beyaz eşyası var..Babamda bize bi ev vermek istiyo içi tadilat gerektirmeyen ama nişanlım bunu kesinlikle kabul etmiyo borçsuz evlenmek yokki bu devirde bunu kabul etmem asla diyor,nişanlımın arabası var ama babamın arabası biraz daha güzel ona göre, düğün arabası onu yapalımmı dedim onuda asla kabul etmiyo kayınpederinin arabasına binmiş dedirtmem kimseye diyo bu kadar gurur fazla değilmi evlenince borç sıkıntısı çekmemek tek amacım..
İyi akşamlar hanımlar yaklaşık 6 aydır nişanlıyım ev işleri falan konuşulmaya başlandı,nişanlımın babasının işleri bu sıralar kötü adam baya üzgün, nişanlımda işleri düzelene kadar herşeyi ben yapıcam düzelirse babamda yardım eder diyo,babası bi ev veriyo tadilat 30 bin falan tutarmış nişanlım kaba bi hesap yaptı,e bunun daha mobilyası var beyaz eşyası var..Babamda bize bi ev vermek istiyo içi tadilat gerektirmeyen ama nişanlım bunu kesinlikle kabul etmiyo borçsuz evlenmek yokki bu devirde bunu kabul etmem asla diyor,nişanlımın arabası var ama babamın arabası biraz daha güzel ona göre, düğün arabası onu yapalımmı dedim onuda asla kabul etmiyo kayınpederinin arabasına binmiş dedirtmem kimseye diyo bu kadar gurur fazla değilmi evlenince borç sıkıntısı çekmemek tek amacım..
babanın size vereceği evi kiraya verin sizde eşinin istediği evde yaşayın hem senin istediğin olur hemonun

Benim babamın değil kendi arabam olduğu halde eşim kabul etmemişti. Kuzeninin arabası gelin arabası olmuştu.
Ev olayını bilemedim bize teklif eden olmadı :KK48: ikisini de kabul eder birini kiraya verirdim herhalde :KK48:

Borçsuz evlenilir. Ben zamanında iki iş birden yaptım para biriktirdim. Evlenirken kv kp kısmından hiçbir talebim olmadı. Eşimden bile fazla harcadım :)
Sizin konuya gelince. Eğer nişanlın kendine güveniyorsa borç yapsın tabii ama para yok, yardım istemiyor, gurur var, borç yapacak derken seni de darlığa sürüklemesin. Sen çalışıyor musun?
Ben çalışmıyorum bu yıl mezun olucam saçmasapan 2 üniversite okudum çok lazımmış gibi keşke çalışmaya başlasaydım,evet darlığa düşmemek tek sorunum haklısınız,bu arada helal olsun size :)

Bizimde evlendigimizde hiç borcumuz yoktu ,eşim gunduz işine gitti aksamlarida ek ise gitti keza bende öyle deli gibi çalışıyordum nisanliniz gereksiz şeylere gurur yapıyor sırf millete herşeyi kendi yaptı dedirtmek için... Sizin babanıza artık babası sayılır 50-60 milyar borçsuz mis gibi ev varken millet ne der diyor garip geldi bana hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Back
X