• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçsuz evlenmek olmazmış..

bende borçlu evlendim.ama evlenince dünya kadar borç çikarttim:KK70:
eşim ailesine 1000 lira veriyor. elektrik su herşeyi onlar yatırıyor.
kayınpederim bu yaza emekli olucak olunca bi daha vermiycek eşim...
kendimize kalicak..
ev araba borcu ben ödüyorum.. 2000.. evin borcuna 1 sene kaldi.. araba borcuna 2 sene. bitince borç yapmıycam diyorum gene yapıcam galiba:KK70: geri kalani sıkıştıra sıkıştıra harciyoz..:) tasarruf etmeye çalışıyorum bişeylere..

Ne demek istiyorsunuz anlamadım
zaten zor durumda degılsınız
sızın babanız ev versın oradan kıra gelırı elde edın
kp verdıgı evı dayayın doseyın oturun ne var bunda ?

borçlu evlenenlerdenim ben de, gerçekten evliliğin ilk zamanında çiftleri zorlayan bir durum.
borçsuz evlenmek isterdim ama bir yandan da her şeyi ailelerin yapmasını istemezdim.
özellikle bir ailenin fazladan yükü almasının çiftler için daha büyük imtihan olacağını düşünüyorum.

bence de çiftler kendi yağında kavrulsun, tabi büyük borçlar altına giriliyorsa aileler de ellerini taşın altına koysunlar.

mesela düğün masrafları aileler karşılasın, ama kişiler kendi evlerini kendi alsın gibi.

Biz de gecen sene borcsuz evlendik. Herseyi k.pederim ve babam ödüyor, evimizin kredisini bile. Imkan varken neden borc olsun ki?

Borc sıkıntısı kotu bisey tabi haklisin. Ama seninkide fazla gururlu sanki bu hem iyi bisey hemde zor bisey senin icin. Yarin oburgun buyuk bisey olsun onun gururu yuzunden biseyleri kacirabilursiniz ama insanlar degisir ikna edilebilir bunu dert etme ilerde degisir huyu zamanla fazla gurur yapmanin yersiz oldugunu anlar ama gelin arabasinda ikna et sanki amcanin arabasi degilki o senin babanin arabasi bunda gurur yapicak bisey yok o benim babam falan de.

Yani gelin arabasını ben konu sahibi eşinin gururunu göstermek için yazdı sandım da siz de daha iyi diye babanın arabasına binilsin diyorsunuz

Araba olmasa binilir ama araba varken kızın babasının arabasına sırf daha pahalı diye neden binsinler

Araba kiralasınlar bari

Evlenirken bizim arabamız yoktu babamın vardı ama düğün başka şehirde idi eşimin Abi'sinin de vardı o aynı şehirde idi

Kimseye bize araba olun demek aklımıza gelmedi gittik kiraladık araba sürdü bir tanıdık tamam hatta babam kimin diye sordu kiralık dedim de çay dedi kimseye muhtaç olmadan her işimizi yaptık diye

Teyzemin damadıda güya gururluydu :KK53: Ben asla kayınvalide evinde oturmam, kirada otururum, kimseye kayınvalidesinin evinde oturuyo dedirtmem falan diye naralar atıyordu. Ama ne oldu? Kayınvalidenin evinde oturuyor, karısının bekarken alınan arabasını kullanıyor, düğünden kalan borçlarını ödeyemediği için altındaki arabayı satıp çok daha düşük model olan başka bir araba aldı ve eline kalan parayı yemeye başladılar. Bu arada işten çıktı, kendim iş kuracağım diye, 4 aydır işsiz..

Gurur iyidir bence, eğer sahte gurur değilse ;)

İyi akşamlar hanımlar yaklaşık 6 aydır nişanlıyım ev işleri falan konuşulmaya başlandı,nişanlımın babasının işleri bu sıralar kötü adam baya üzgün, nişanlımda işleri düzelene kadar herşeyi ben yapıcam düzelirse babamda yardım eder diyo,babası bi ev veriyo tadilat 30 bin falan tutarmış nişanlım kaba bi hesap yaptı,e bunun daha mobilyası var beyaz eşyası var..Babamda bize bi ev vermek istiyo içi tadilat gerektirmeyen ama nişanlım bunu kesinlikle kabul etmiyo borçsuz evlenmek yokki bu devirde bunu kabul etmem asla diyor,nişanlımın arabası var ama babamın arabası biraz daha güzel ona göre, düğün arabası onu yapalımmı dedim onuda asla kabul etmiyo kayınpederinin arabasına binmiş dedirtmem kimseye diyo bu kadar gurur fazla değilmi evlenince borç sıkıntısı çekmemek tek amacım..

Bu dedirtmem muhabbetini sevmedim. Yeni evlenenlere hem kız tarafı hem de erkek tarafi destek olur canım. Babanın evi daha güzelse orada oturun. Eşinin taraftan gelen eve kiracı koyun onun parasini alın. Düğün arabasi içinde güzel bir araç kiralayabilirsiniz. Masraf olmasın diyorsan yine babanın arabasını alın. Elalemi de boşverin. Onlar hep konuşur her istediğini söyler. :))

valla sükür et öyle bi nisanlin olduna
herseyi aileden bekleyen sorumsuz bise bilmeyen olsa daha mi iyidi
ayrica babandan olan evi flen kabul etmemesi cok iyi bise bence
neler okuyoruz
nisanlini taktir etim :)
biraz borcdan bise olmaz

Biz de borçla evlendik. Öncesinde kendi ailem babama ait olan masrafsız daireyi vermek istemişti fakat eşim kabul etmedi. eşimin babasının verdiği eve 30-40 bin TL masraf yaptık, dugunumuzu kendimiz yaptık. Borçları ödüyoruz simdi:) ikimiz de calisiyoruz, çok şükür pek bir şikayetimiz yok.

Nişanlınız evlenince maaş erkeğe teslim edilecek diyordu o konuyu hallettiniz mi?
Bu arada biz de borçsuz evlendik.
Borçsuz da evlilik oluyor yani.
Yaa bi de öyle mi diyordu
Kayınpederin arabasına binemez ama kızının maaşına daha evlenmeden el koyacağını söyler maşallah gurur abidesiymiş cidden

Kayınpederin arabasına binemez ama kızının maaşına daha evlenmeden el koyacağını söyler maşallah gurur abidesiymiş cidden

Evet eski konusunda öyle yazmış konu sahibi.
Gerçekten de gurur abidesi mübarek.
Rengini de evlenmeden belli etmiş aslında ama...

İyi akşamlar hanımlar yaklaşık 6 aydır nişanlıyım ev işleri falan konuşulmaya başlandı,nişanlımın babasının işleri bu sıralar kötü adam baya üzgün, nişanlımda işleri düzelene kadar herşeyi ben yapıcam düzelirse babamda yardım eder diyo,babası bi ev veriyo tadilat 30 bin falan tutarmış nişanlım kaba bi hesap yaptı,e bunun daha mobilyası var beyaz eşyası var..Babamda bize bi ev vermek istiyo içi tadilat gerektirmeyen ama nişanlım bunu kesinlikle kabul etmiyo borçsuz evlenmek yokki bu devirde bunu kabul etmem asla diyor,nişanlımın arabası var ama babamın arabası biraz daha güzel ona göre, düğün arabası onu yapalımmı dedim onuda asla kabul etmiyo kayınpederinin arabasına binmiş dedirtmem kimseye diyo bu kadar gurur fazla değilmi evlenince borç sıkıntısı çekmemek tek amacım..

bize de aynen sizin eşinizin ailesi gibi boş bi daire verdiler biz içine 45 bin masraf ettik.
eşyalarla falan bizim evlenmemiz 70 bini buldu.
düğünde takılan herşeyi bozduk ödedik bi çoğunu 4-5 aydır da aynen maaşlarımız kalanlara gidiyoru Allahın izniyle 2 aya düzlüğe çıkıyoruz.

borçsuz evlenmez zor bu devirde.

:KK45:
Nişanlınız evlenince maaş erkeğe teslim edilecek diyordu o konuyu hallettiniz mi?
Bu arada biz de borçsuz evlendik.
Borçsuz da evlilik oluyor yani.

O konuyu hallettik arkadaşlar olmayan maaşıma göz dikmesi imkansız karşılıklı yanlış anlama olmuş hem konuları takip etmezsiniz hemde konuyu unutmazsınız :))) araba meselesine gelin 1,5 yıldır bu araba bizim kahrımızı çekti güzel anılarımız var o yüzden bunu yapmalıyız bence dedi

:KK45:

O konuyu hallettik arkadaşlar olmayan maaşıma göz dikmesi imkansız karşılıklı yanlış anlama olmuş hem konuları takip etmezsiniz hemde konuyu unutmazsınız :))) araba meselesine gelin 1,5 yıldır bu araba bizim kahrımızı çekti güzel anılarımız var o yüzden bunu yapmalıyız bence dedi

Araba mevzu biraz çevir kazı yanmasın gibi olmuş.

Back
X