• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçsuz evlenmek olmazmış..

bende borçlu evlendim.ama evlenince dünya kadar borç çikarttim:KK70:
eşim ailesine 1000 lira veriyor. elektrik su herşeyi onlar yatırıyor.
kayınpederim bu yaza emekli olucak olunca bi daha vermiycek eşim...
kendimize kalicak..
ev araba borcu ben ödüyorum.. 2000.. evin borcuna 1 sene kaldi.. araba borcuna 2 sene. bitince borç yapmıycam diyorum gene yapıcam galiba:KK70: geri kalani sıkıştıra sıkıştıra harciyoz..:) tasarruf etmeye çalışıyorum bişeylere..
Bikere alışıldımı o öyle gider bence :)))

:KK45:

O konuyu hallettik arkadaşlar olmayan maaşıma göz dikmesi imkansız karşılıklı yanlış anlama olmuş hem konuları takip etmezsiniz hemde konuyu unutmazsınız :))) araba meselesine gelin 1,5 yıldır bu araba bizim kahrımızı çekti güzel anılarımız var o yüzden bunu yapmalıyız bence dedi
Konuya da yorum yaptık onlara cevabın yok maşallah sende laf sokmaya gelince bülbül kesildin
Oldu, zaten dert olarak yakınırsınız sonra kocişim sevgilim iyi niyetinden söyledi dersiniz
E madem öyle kocişiniz ne istiyosa onu yapın, bize sormayın. Bizim niyetimiz kocişinizki kadar saf temiz iyi değil

:KK45:

O konuyu hallettik arkadaşlar olmayan maaşıma göz dikmesi imkansız karşılıklı yanlış anlama olmuş hem konuları takip etmezsiniz hemde konuyu unutmazsınız :))) araba meselesine gelin 1,5 yıldır bu araba bizim kahrımızı çekti güzel anılarımız var o yüzden bunu yapmalıyız bence dedi

Ha evet olmayan maaşınıza göz dikemez ama maaşınız olduğu an göz dikeceğinin sinyalini vermiş :)

bize de aynen sizin eşinizin ailesi gibi boş bi daire verdiler biz içine 45 bin masraf ettik.
eşyalarla falan bizim evlenmemiz 70 bini buldu.
düğünde takılan herşeyi bozduk ödedik bi çoğunu 4-5 aydır da aynen maaşlarımız kalanlara gidiyoru Allahın izniyle 2 aya düzlüğe çıkıyoruz.

borçsuz evlenmez zor bu devirde.
Borçsuz evlenmek için ya sağlam bi birikim olmalı yada aileler yardım etmeli başka türlüsü zor sevindim sizin adınıza Allah hayırlı kazançlar versin

mesele tatlıya bağlanıp hallolduğuna göre dağılabiliriz arkadaşlar:KK53:
Damadın arabası gelin arabası olacakmış, maksat anılarmış
Gökten üç elma düşmüş
Biri iyi niyetli damat ve konu sahibinin başına
Biri kayınpederin lüks ama tenezzül edilmeyen arabasına
Diğeri de biz konular gel bize bazı bazı olmuş diyen kk üyelerinin bir kısmına :)

Konuya da yorum yaptık onlara cevabın yok maşallah sende laf sokmaya gelince bülbül kesildin
Oldu, zaten dert olarak yakınırsınız sonra kocişim sevgilim iyi niyetinden söyledi dersiniz
E madem öyle kocişiniz ne istiyosa onu yapın, bize sormayın. Bizim niyetimiz kocişinizki kadar saf temiz iyi değil
Maddi olarak dertliyim zaten henüz bi çözüm üretemiyoruz kocişim falan değil o kelimeyi kullanacak bi kişi değilim,sadece haksızlığa gelemiyorum hallettik diyorum maaş kartıma göz dikmemiş asıl derdi evi geçindirmekmiş şimdi bile elimi cebime attırmıyo hem çalışmıyorum sadece bi yanlış anlama olmuş diyorum hala devam ediyosunuz konumuz evlenmek ve maddi durum

Damadın arabası gelin arabası olacakmış, maksat anılarmış
Gökten üç elma düşmüş
Biri iyi niyetli damat ve konu sahibinin başına
Biri kayınpederin lüks ama tenezzül edilmeyen arabasına
Diğeri de biz konular gel bize bazı bazı olmuş diyen kk üyelerinin bir kısmına :)
Yoo sadece anılar değil kendisi öyle tercih ediyor öyle istiyor napim peki ben durumda hayır illa babamınkimi olacak diye direteyim nedir çözümünüz?

Öncelkikle nişanlının kendi aracı varsa ferrari yi düğün arabası yapsanız ne olur. Bence bu konuda %100 haklı.

Ev konusunda %70 hak payı verdim nişanlınıza, sebebi bu ülkede özel durumlar hariç damadın kayınpederinin verdiği evde oturması pek normal karşılanmıor. Erkek onurunu kırıcı, kılıbık, iç güveysi durumları oluyor.

Peki ama şuanda size ne yardımcı olur ??

Öncelikle ailelerin vereceği ev alt-üst oturacagınız yer mi ? yoksa apartman dairesi mi ?
Siz kayınpederinizin vereceği evde oturmayı istiyormusunuz ?
Ailenizin size vereceği ev kullanımlıkmı? temelli sizin olmak üzere üstünüze mi olacak?

Demek istediğim şu ki, ailelerinizin verecegi evlerden birini kredi çekme gücü olan birine satış yapıp konut kredisi olarak kredi çekme fikri nasıl olur? (mesela babanız damadına evi satsa ve nişanlınız 70.000-100.000 TL kredi çekse bu parayla tadilatı yapıp, düğünü yapıp, ev eşyalarını alsanız. Tek bir yere yüklü borcunuz olsa, düğünden gelen parayla bu borcun bi kısmını kapatıp, evide kiraya verirsiniz. 1 yıl karı-koca çalışır borcu bitirirsiniz)

* Nişanlınıza bunu söylediğinizde gurur yapması muhtemel, bu durumda 'babama söyleriz eve şerh koydurur, noterden yazı alır. Sen kimseye borclu kalmamış olursun sevgilim' dersen iş çözülür
**Baban sana ev versede bu evi damadın üstüne yapma fikrini kabul etmeyebilir. 'baba zaten oda istemedi, zaten evi borc bitince sana tekrar satış yapar' dersin yada noterden evlilik anlaşmasıyla bu ev bu bayanın hakkıdır diye kağıt alırsınız
Araba konusuna bende takılmıyorum farketmez açıkçası,fikrinizi değişik buldum teşekkür ederim

Back
X