• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borcu olanlar kacseneniz var...nekadar borcunuz var..paylasalım

Araba aldık birikimimiz vardı onu kullandık ama üstünü tamamlamak için 4.000 TL işyerinden aldım..patroncuguma borcum var :)) Bu borcu ben ödeyeceğim.

Eşiminde araba alırken yaklaşık 2000 tl civarında masrafı oldu..Toplam sanırım 6.000 TL borcumuz var..

Ben maaşımdan 500 tl kestireceğim her ay 8 ay ediyor aboooww :))

Onun haricinde borcumuz yok ama masrafımız çok :(( Ev kira İstanbul'da yaşıyoruz..Eee şimdi birde arabanın masrafları var..Kızın kreş masrafı..

Elektrik
su
d.gaz
internet
telefon
cebe harçlık
giyim
Mutfak
telefon

yarın tatile çıkıyoruz aha birde bunun masrafı eklendi üstüne...:50:

Bu arada borcum var diyenler üzülmesin..Bundan 3 sene öncesine kadar ciddi bir borc ödedik biz eşimle...Ayaktayız çok şükür...Evlendik evleneli baya bir meblag ödemişiz neredeyse bir ev parası :)) Çocuk olunca masraflar artıyor tabi..ALLAH hepimize ödeme kolaylığı versin hatunlar:31:

Araba aldık birikimimiz vardı onu kullandık ama üstünü tamamlamak için 4.000 TL işyerinden aldım..patroncuguma borcum var :)) Bu borcu ben ödeyeceğim.

Eşiminde araba alırken yaklaşık 2000 tl civarında masrafı oldu..Toplam sanırım 6.000 TL borcumuz var..

Ben maaşımdan 500 tl kestireceğim her ay 8 ay ediyor aboooww :))

Onun haricinde borcumuz yok ama masrafımız çok :(( Ev kira İstanbul'da yaşıyoruz..Eee şimdi birde arabanın masrafları var..Kızın kreş masrafı..

Elektrik
su
d.gaz
internet
telefon
cebe harçlık
giyim
Mutfak
telefon

yarın tatile çıkıyoruz aha birde bunun masrafı eklendi üstüne...:50:

Bu arada borcum var diyenler üzülmesin..Bundan 3 sene öncesine kadar ciddi bir borc ödedik biz eşimle...Ayaktayız çok şükür...Evlendik evleneli baya bir meblag ödemişiz neredeyse bir ev parası :)) Çocuk olunca masraflar artıyor tabi..ALLAH hepimize ödeme kolaylığı versin hatunlar:31:
zaten şu saydığın masraflar olmasa herşey çok daha güzel olacak
bizim aylık 1500 tlden fazla masarfımız çıkıyor.kira,elektirik,su şu bu pofff ne zor iş yaa:52::52:

zaten şu saydığın masraflar olmasa herşey çok daha güzel olacak
bizim aylık 1500 tlden fazla masarfımız çıkıyor.kira,elektirik,su şu bu pofff ne zor iş yaa:52::52:

Benim dediğim gibi bir kızım var ve kreşe gidiyor...Haliyle masraflar artıyor eşim ve benim giderlerimiz dışında kenara atabildigimiz meblaglarla bugün araba sahibi olabildik :31:

Nasıl atabildik bunca gider arasında ben de bilmiyorum...Aylık 1500 tl hemen hemen kenara koyabilme imkanımız oluyordu ama suan borç oldugu için zaten 2 ay içerideyiz şimdiden 2 aydan sonra 6.000 tl ödememiz gerekiyor o da biter inşallah..

Kredi kartlarını kullanmıyoruz pek mesela benim en fazla 100 bilemedin 150 tllik masrafım oluyor..Eşim zaten kullanmıyor pek desem yeridir..Öyle bir markete gidersek anca kullanıyoruz ama artık araba olunca benzini sanırım karttan çektirip öyle ödeyecegiz..

Genelde peşin para ile alışveriş yapıyoruz çünkü k.kartına bir dadandımı insan toparlayamıyor:50:

Benim dediğim gibi bir kızım var ve kreşe gidiyor...Haliyle masraflar artıyor eşim ve benim giderlerimiz dışında kenara atabildigimiz meblaglarla bugün araba sahibi olabildik :31:

Nasıl atabildik bunca gider arasında ben de bilmiyorum...Aylık 1500 tl hemen hemen kenara koyabilme imkanımız oluyordu ama suan borç oldugu için zaten 2 ay içerideyiz şimdiden 2 aydan sonra 6.000 tl ödememiz gerekiyor o da biter inşallah..

Kredi kartlarını kullanmıyoruz pek mesela benim en fazla 100 bilemedin 150 tllik masrafım oluyor..Eşim zaten kullanmıyor pek desem yeridir..Öyle bir markete gidersek anca kullanıyoruz ama artık araba olunca benzini sanırım karttan çektirip öyle ödeyecegiz..

Genelde peşin para ile alışveriş yapıyoruz çünkü k.kartına bir dadandımı insan toparlayamıyor:50:
aynen canım o kredi kartları bizimde az canımızı sıkmadı bu yüzden kullanmıyoruz..
biz geçen ay 1.500 tl biriktirmiştik aslında ama acil bir ödememiz çıktı ve vermek zorunda kaldık..
eşim tutumlu değildir o yüzden ondan gizli para biriktirmeye çalıştığımda oluyor..
mesela ağustosta ki kira,elekt.,su,tel.fatr. sonra mutfak masrafını falan çıkarınca bize 1.500 tl kaldı
bununlada aylık 400 tl olan bir ödememiz var vede eşimin ek hesabı borcu var elde bişey kalmadı..
bayram ikramiyesi verecek iş yerim onu atıcam birikime mesela oda iyi para eder:1::1:
aksilik olmazsa 1.500 tl biriktirebilicez bu ay araba almak istiyoruz bizde:16:

tabi biriktireceğimiz bu parayla ancak 2 senede alabiliriz arabayı:27::27:

tabi biriktireceğimiz bu parayla ancak 2 senede alabiliriz arabayı:27::27:

Olsun canım alırsın..Biz de 2.5 senede anca biriktirip alabildik..Kolay olmuyor maalesef..Kredi işine de eşim girişmek istemedi artık

Krediden canımız yanmıştı çünkü..Arabayı bile alırken eksik kalan miktarı işyerimden aldım birazda eşim arkadaşından aldı...Öyle derken tamamlandı..

Bankaların eline kimseyi düşürmesin Rabbim.

Olsun canım alırsın..Biz de 2.5 senede anca biriktirip alabildik..Kolay olmuyor maalesef..Kredi işine de eşim girişmek istemedi artık

Krediden canımız yanmıştı çünkü..Arabayı bile alırken eksik kalan miktarı işyerimden aldım birazda eşim arkadaşından aldı...Öyle derken tamamlandı..

Bankaların eline kimseyi düşürmesin Rabbim.
amin canım hiç biri değilde şu ev alma işleri çok çetrefilli oluyormuş..
daha çook borç öderiz biz bu gidişle
rabbim evimize huzur versinde borç bu öd:34:enir biter

amin canım hiç biri değilde şu ev alma işleri çok çetrefilli oluyormuş..
daha çook borç öderiz biz bu gidişle
rabbim evimize huzur versinde borç bu öd:34:enir biter

Amin canım amin..Ev işi zor evet bakalım bize ne zaman nasip olacak :)) Uzun seneler sonra belki anca diyebiliyorum 5 yıldan aşagı ev alamam..Nasip tabi..Herşeyin yolunca gitmesi lazım..

200000$ ev borcumuz var esimle ayda 5000$ kazaniyoruz 1500 borca 1500 kenara birikim icin, geri kalanida ev ihtiyaclari vs. hayat burda cok pahali maasimiz cok gibi gozukse bile degil 25 senemiz var o borcu kapatmak icin ama o zamana baska ev alip baska borca gireriz

şükürler olsunki borcum yok ama 6 yıl önce verdiğim 7binliralik altınlar şimdi 30bin oldu hala alamadım keşke ınsanlar borçlarına sağdık olsa :47:

keske memurlarında soyle arada bir ikramiyeleri olsa...memurluk cok sukur guzel ama ucu ucuna geciniyorsunuz..arasıra toplu para gelse insan borcunu kapatır...bende ek hesabımdan cok harcıyorum...oda cok bereketsiz oluyor...birde kredi kartım var onlar nasıl azaltırım bilmiyorum...12 yıllık evliyim...6 yıldır memurum ve calışma hayatım var ..eşimin maası cok dusuk ..asgari ucret sayılır..yemek yol parasıda kendine ait...onceden ben calışmazken kirayı zor veriyoduk birikim bir tarafa dursun....ben işe girince ev aldık...evimiz kucuk ..suan degeri 90bin eder...buda birikim saylırmı sizce...en azından kirada degilim..2 artı bir...90metre kare evimiz....bir oglum var şimdi hamileyim ..iyice ev kucuk gelcek..ama eşim krediye yanasmıyor..suan ev alamayız...birikimde ufak tefek borclarda mumkun degil ..birde bebek olcak..bakalım hayırlısı...sanki hiç aldıgım parayı degerlendiremedim gibi geliyor bana...ama dedigim gibi evde bir birikim sayılır zannedersem...evide kredi cekmeden el borcuyla aldık..ozellikle altın borcumuz belimizi buktu..bir ara altın cok yukslemisti hep iki katı odedik...işte oyuzden kredi kartı ve ekhesabımı kullandım malesef..şimdi onlarıda yavas yavas toparlarsam benden iyisi yok:))

Ev aldik faiziyle birlikte toplam 123 bin borc var 8 senemiz kaldii simdi bebis icin birikim yapiyoruz en azindan 6 aylik ucretsiz izinde odeyecegimiz krediyi biriktirmeye calisiyorz

ne sen sor ne ben söyleyeyim demek geldi içimden
ortalama 100000 lira borcumuz var ev aldıkta
ve tam 10 sene var önümüzde

Arabamizi evlenir evlenmez almistik .
Sonra ev aldik.
Evimizin 1,5 yil borcu kaldi,
biter bitmez satip daha genis bir ev almayi planliyoruz.
Kucuk degil ama kizim da buyuyor ,
cocuklarin odasini ayirmak istiyorum
O nedenle 4 odali bir ev dusunuyoruz.
2 yil once arabamizi yenilemistik .Mayis ayinda 3. kez yeniledik.
Biraz da onun kredisi var .
Bayramdan sonra da eve dogalgaz dosenecek 5000 tl
Allahtan onu pesin verebilecegiz .

Borcsuz mal mulk sahibi olunmuyor bu devirde.
Su mubarek gunde Allah herkese odeme kolayligi versin
(Amin)

keske memurlarında soyle arada bir ikramiyeleri olsa...memurluk cok sukur guzel ama ucu ucuna geciniyorsunuz..arasıra toplu para gelse insan borcunu kapatır...bende ek hesabımdan cok harcıyorum...oda cok bereketsiz oluyor...birde kredi kartım var onlar nasıl azaltırım bilmiyorum...12 yıllık evliyim...6 yıldır memurum ve calışma hayatım var ..eşimin maası cok dusuk ..asgari ucret sayılır..yemek yol parasıda kendine ait...onceden ben calışmazken kirayı zor veriyoduk birikim bir tarafa dursun....ben işe girince ev aldık...evimiz kucuk ..suan degeri 90bin eder...buda birikim saylırmı sizce...en azından kirada degilim..2 artı bir...90metre kare evimiz....bir oglum var şimdi hamileyim ..iyice ev kucuk gelcek..ama eşim krediye yanasmıyor..suan ev alamayız...birikimde ufak tefek borclarda mumkun degil ..birde bebek olcak..bakalım hayırlısı...sanki hiç aldıgım parayı degerlendiremedim gibi geliyor bana...ama dedigim gibi evde bir birikim sayılır zannedersem...evide kredi cekmeden el borcuyla aldık..ozellikle altın borcumuz belimizi buktu..bir ara altın cok yukslemisti hep iki katı odedik...işte oyuzden kredi kartı ve ekhesabımı kullandım malesef..şimdi onlarıda yavas yavas toparlarsam benden iyisi yok:))

ya bazı yönlerden durumumuz benziyor.
ben de evlilik arifesindeyim.
benimkide işte seninki kadar kazanıyor ama yol yemek falan şirketten.
ben de dedim ki biraz kenara birikim yap hiç olmazsa evlendiğimizde kira yerine kredi öderiz.peşinatımız olur.
sanki topkapı sarayına peşinat yap dedim neler saymadı.
yok ya erkekler çok sağlamcı biz biraz daha riskçiyiz.
ama hayatta her şey risk diyorum.
bir yerden başlamak şart inşallah siz de en hayırlı şekilde halledersiniz.

Back
X