- 24 Eylül 2010
- 6.167
- 20.175
- 548
Bulaşmayın bu adamlara. Bakın süre geçtikten sonra da reddi miras koşullu olarak yapılabiliyormuş. Süresi geçtikten sonra miras reddedilebilir mi? | Kayı Hukuk bir avukattan yardım isteyin. Özetle miras borca batıksa hükmen red davası açabiliyorsunuz. Sizin durumunuz da anlattığınız kadarıyla böyle gibi. Tefeciyi emlakçıyı bırakın, avukat bulun. Şirketinizin avukatına bile danışabilirsiniz.Suresi 3aymis malesef bilmiyorduk, ani kaybettigimiz icin kotu durumdaydik.para mevzularina giremedik
Peki 3 ay sonra nasıl bu parayı tamamen ödeyebiliyor hale geleceksiniz? Yanlış anlamayın ama borç isteyeceğiniz kişiler de bunu size soracaklar.Bir de sizin borcunuz zaten aslında sizin olmayan şahıstan senet karşılığı babanız tarafından alınan bir borç ..neden bu kişilerle oturup anlaşmaya gitmiyorsunuz ?Siz "babamın böyle bir borcu olduğunu sanmıyorum..sahte senet olduğunu düşünüyorum" deyip itiraz etseniz mahkeme sürecine gidilse zaten kaç sene sürer mahkeme..kafasına görede faiz uygulayamaz o zaman.Sonuçta sizi "icraya vermekle " tehdit eden mahkemenin vereceği karara da saygı duyar.Beni bu noktaya getiren borc 55bin tl. Yoksa ii kotu yaşıyordum ay sonunda hic param olmasa da.
Sanki acele karar veriyor gbisiniz. Hapis cezası gelmez artık eskidendi o işler...şöyle ki icra dairesine gider yada haciz esnasında bir taahhut verirseniz yani şu tarihte ödeyeceğim gbi...altına imza atıp odemezseniz hapis cezası gelir..onun dsinda haciz işlemi uygulanır..oda ancak elinizde iki adet olan mallara uygulanir...bunun yerine maaşınızı 1/4 unu haczederlerse daha kolay gününde ödenir para...ancak avukatlar bir an önce odensin istediklerinden buna pek yanasmazlar...eğer istiyorsanız gidin icra dairesine maasinizin 1/4 oranında kesinti yapılması için imza verin....Hapis cezasinin garantisi yokmus, sadece maastan 1/4 kesilse dediginiz gibi yapicam
Durumunuza çok üzüldüm. Borç nereye olursa olsun tefeciden bin kat iyidir. Hiç bir insani duygusu olmayan acımasız tipler tefeci dediğin.Bankalari biz odedik o kadinin hic1seyi yok.annem de diger tarafa borclu gitmesini istemedi. Sahislar suanda gündemde
Annesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.55 bin size düşen borç miktarı mı ? Babanızdan kalan mal varlığı yokken ve annenizle resmi nikahlı değilken , babanızın emekli aylığı da varken neden banka borçlarını ödediniz ?
Evet malesef cok merhametli. Bu konulari da ona yansitmadan halletmeye calisiyorum. Sonucta yasli bisuru hastaligi var.Annesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.
Annesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.
Gitse ne olur kiAnnesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.
Vallaha bana da kendisinin daha önce gidip birşekilde borç aldığını ama ödeyemediğini ..ortaya çıkmasın diye de yine borç bulmaya çalıştığını düşündürdü.konu sahibinin bu borcu ödemeye çalışmak istemesi bana nedense başka yerlerde daha yüklü malların olduğunu düşündürdü ya da toplu bir para falan gelecek ondan vazgeçmek istemiyor gibi
Borçtan ikinci eşte sorumlu o zamanBabamla annem ayriydi malesef. Tanimadigim 2.eşine kaldi.Annemde ve kardesimde zaten kredi var.onlar onu ödüyor ve hepimiz kendi icimizde birbirimize borcluyuz. Ama cekirdek ailemizde sorun yok.akrabalar ve arkadaslar sknti. Kimse para vermek zorunda degil tabiki ama oyle bir duruma dustumki bundan sonra sevmedigim biri olsa bile zor durumda kaldiginda ilk yardim edecek ve o borcu sorgulayamayacak kisi benim.
3 ay taksit oluyor onlarda da artık düzgün telefonlar. Ben geçende babama telefon aldım, 3 taksit verdi, sonradan taksitlendirme yaptım kredi kartıma, tablet alırken de 6 yaptı 6 da kartım ekledi. Kredi kartı eksideymiş konu sahibinin. Elden, fazla taksit yapacak bir yere ihtiyacı var. Evkur eskiden öyleydi. Şu an onların taksitleri ne kadar bilgim yok ama operatörlerin iyice düştü.En hızlı satacağın şey telefon hangi operatörü kullaniyorsun faturalarını düzenli öduyorsan pahalıyada gelde alabilirsin turkcell turktelekom gibi yerlerden tefecilerden bin kat iyidir
Bunu ben de anlamadım. Çünkü bir önceki sayfada bir hukuk bürosunun linkini paylaştım. Tereke borca batıksa süresi geçse dair hükmen reddi miras hakkı olduğuna dair. Ama hiç ilgisini çekmedi. Muhtemelen anlattığının dışında başka bir durum var.konu sahibinin bu borcu ödemeye çalışmak istemesi bana nedense başka yerlerde daha yüklü malların olduğunu düşündürdü ya da toplu bir para falan gelecek ondan vazgeçmek istemiyor gibi
İcradan hapis cezası gelmesi için uzun bir süre geçmesi gerekiyor takip başladıktan sonra yani sizin maaşınıza haciz koyup hem de hapis istemiyle yargılanmanız mümkün değil tefeciye bulaşmayın boşu boşuna bekleyin icra takibi açılsın takip dosyasının bulunduğu adliyede bir peşin 4 taksit şeklinde de ödeme yapabiliyorsunz zatenHapis cezasinin garantisi yokmus, sadece maastan 1/4 kesilse dediginiz gibi yapicam
Bir avukatla görüşün miras olarak kalan borca hapis cezası çıkacağına hiç ihtimal vermiyorum. Uzmanlar daha iyi bilir tabi kiHapis cezasinin garantisi yokmus, sadece maastan 1/4 kesilse dediginiz gibi yapicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?