Borcum var tanidik emlakci kuyumcu var mi?

Suresi 3aymis malesef bilmiyorduk, ani kaybettigimiz icin kotu durumdaydik.para mevzularina giremedik
Bulaşmayın bu adamlara. Bakın süre geçtikten sonra da reddi miras koşullu olarak yapılabiliyormuş. Süresi geçtikten sonra miras reddedilebilir mi? | Kayı Hukuk bir avukattan yardım isteyin. Özetle miras borca batıksa hükmen red davası açabiliyorsunuz. Sizin durumunuz da anlattığınız kadarıyla böyle gibi. Tefeciyi emlakçıyı bırakın, avukat bulun. Şirketinizin avukatına bile danışabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yani bir avukata gidip danisma ucreti verseniz, durumunuzu anlatsaniz, sorsaniz, hic bu kadar uzulmeyeceksiniz. Ummadiginiz yardimlari alabilirsiniz. Yanlis biliyorsunuz, tam detayli okumadim ama genel olarak oyle gorunuyor. Tefeci eline duseceksiniz, nasil bir sey oldugunu bilmiyorsunuz. Yapmayin lutfen,

Beni bu noktaya getiren borc 55bin tl. Yoksa ii kotu yaşıyordum ay sonunda hic param olmasa da.
Peki 3 ay sonra nasıl bu parayı tamamen ödeyebiliyor hale geleceksiniz? Yanlış anlamayın ama borç isteyeceğiniz kişiler de bunu size soracaklar.Bir de sizin borcunuz zaten aslında sizin olmayan şahıstan senet karşılığı babanız tarafından alınan bir borç ..neden bu kişilerle oturup anlaşmaya gitmiyorsunuz ?Siz "babamın böyle bir borcu olduğunu sanmıyorum..sahte senet olduğunu düşünüyorum" deyip itiraz etseniz mahkeme sürecine gidilse zaten kaç sene sürer mahkeme..kafasına görede faiz uygulayamaz o zaman.Sonuçta sizi "icraya vermekle " tehdit eden mahkemenin vereceği karara da saygı duyar.

Hapis cezasinin garantisi yokmus, sadece maastan 1/4 kesilse dediginiz gibi yapicam
Sanki acele karar veriyor gbisiniz. Hapis cezası gelmez artık eskidendi o işler...şöyle ki icra dairesine gider yada haciz esnasında bir taahhut verirseniz yani şu tarihte ödeyeceğim gbi...altına imza atıp odemezseniz hapis cezası gelir..onun dsinda haciz işlemi uygulanır..oda ancak elinizde iki adet olan mallara uygulanir...bunun yerine maaşınızı 1/4 unu haczederlerse daha kolay gününde ödenir para...ancak avukatlar bir an önce odensin istediklerinden buna pek yanasmazlar...eğer istiyorsanız gidin icra dairesine maasinizin 1/4 oranında kesinti yapılması için imza verin....
Ama herşeyden önce bir avukat arkadasimdan yardım alın..reddi miras davasının süresi geçerse de açılabilmesi için yasa var. Bu yasayı anca yüzyüze görüştüğünuzde sizin durumunuza uyuyor mu uymuyor mu diye bakarlar..eğer gerekçeleri uyuyorsa direk dava açar hemen icrayi durdururdunuz. Lütfen tefeci gbi karanlık kişilere bulaşmadan önce bir hukukçu arkadaşımızdan yardım alin

Bankalari biz odedik o kadinin hic1seyi yok.annem de diger tarafa borclu gitmesini istemedi. Sahislar suanda gündemde
Durumunuza çok üzüldüm. Borç nereye olursa olsun tefeciden bin kat iyidir. Hiç bir insani duygusu olmayan acımasız tipler tefeci dediğin.

Yazmayayım karışmayayım dedim ama dayanamadım, tüm bunları başınıza saran babanız kadar anneniz Kadın oturup seyretmiş resmen. Kocası bu kadar bela getirmiş eve üstüne yaşına başına bakmadan gidip elin yabancı kadınıyla evlenmiş borcu harcı da çoluk çocuğunun üstüne yıkmış. Anneniz de hala üstüne öbür tarafa borçlu gitmesin diyor. Gidin annenize babamın borcunu ödeyeceğim diye genç yaşımda tefecilerin kucağına düşeceğim deyin. Kocası önemli, borçsuz gitsin ama kızı boşver uğraşsın dağ gibi borçla tefeciyle. Mühendismişsiniz eminim bütün maaşınız birikiminiz bu borç harç işlerine gitmiştir.

55 bin size düşen borç miktarı mı ? Babanızdan kalan mal varlığı yokken ve annenizle resmi nikahlı değilken , babanızın emekli aylığı da varken neden banka borçlarını ödediniz ?
Annesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.

Annesi, babasının öbür tarafa borçlu gitmesini istememiş. Yanlışım varsa düzeltin konu sahibi.

Bunu düşündüm. Bu açıdan bakınca rahmetlinin yakınındaki kişilerden söz veya senetle aldığı borçlara öncelik verilirdi diye düşünüyorum. Cenaze ve diğer işlemlerde bu insanların gelip alacaklı olduklarını söylemeleri ve alacaklarını istemeleri daha yüksek bir ihtimal.

Ancak banka borçlarının sigorta vb korumaları da olabiliyor , oradaki detay önemli.

Resmi kurum, banka vb borçları ödeme aşamasına gelindiyse : bu durumda veraset ve intikal işlemleri de yapılmış olmalı. Orada da varlık kalemleri öncelikli oluyor.

Konu sahibinin anlatmadıkları konuyu tutarsız bir hale getiriyor.

konu sahibinin bu borcu ödemeye çalışmak istemesi bana nedense başka yerlerde daha yüklü malların olduğunu düşündürdü ya da toplu bir para falan gelecek ondan vazgeçmek istemiyor gibi
Vallaha bana da kendisinin daha önce gidip birşekilde borç aldığını ama ödeyemediğini ..ortaya çıkmasın diye de yine borç bulmaya çalıştığını düşündürdü.

Borçtan ikinci eşte sorumlu o zaman
Alacaklılar diğer kadının kapısına dayansın.
Yada siz reddi miras yapın cidden
Sakın bulaşmayın tefeciye şuna buna dolandırırlar, 10 bin verir 100.000 almaya çalışırlar. Banka borcundan zorlanıyorsunuz onu hiç ödeyemezsiniz

En hızlı satacağın şey telefon hangi operatörü kullaniyorsun faturalarını düzenli öduyorsan pahalıyada gelde alabilirsin turkcell turktelekom gibi yerlerden tefecilerden bin kat iyidir
3 ay taksit oluyor onlarda da artık düzgün telefonlar. Ben geçende babama telefon aldım, 3 taksit verdi, sonradan taksitlendirme yaptım kredi kartıma, tablet alırken de 6 yaptı 6 da kartım ekledi. Kredi kartı eksideymiş konu sahibinin. Elden, fazla taksit yapacak bir yere ihtiyacı var. Evkur eskiden öyleydi. Şu an onların taksitleri ne kadar bilgim yok ama operatörlerin iyice düştü.

konu sahibinin bu borcu ödemeye çalışmak istemesi bana nedense başka yerlerde daha yüklü malların olduğunu düşündürdü ya da toplu bir para falan gelecek ondan vazgeçmek istemiyor gibi
Bunu ben de anlamadım. Çünkü bir önceki sayfada bir hukuk bürosunun linkini paylaştım. Tereke borca batıksa süresi geçse dair hükmen reddi miras hakkı olduğuna dair. Ama hiç ilgisini çekmedi. Muhtemelen anlattığının dışında başka bir durum var.

Hapis cezasinin garantisi yokmus, sadece maastan 1/4 kesilse dediginiz gibi yapicam
İcradan hapis cezası gelmesi için uzun bir süre geçmesi gerekiyor takip başladıktan sonra yani sizin maaşınıza haciz koyup hem de hapis istemiyle yargılanmanız mümkün değil tefeciye bulaşmayın boşu boşuna bekleyin icra takibi açılsın takip dosyasının bulunduğu adliyede bir peşin 4 taksit şeklinde de ödeme yapabiliyorsunz zaten

Bir avukatla görüşün miras olarak kalan borca hapis cezası çıkacağına hiç ihtimal vermiyorum. Uzmanlar daha iyi bilir tabi ki

Siz ne kadarlık bir borçtan bahsediyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…