Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

mrb arkadaşlar
İlsucuğum canım çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm dikkat et kendine arkadaşım sıkıntı biliyorsunki herşeye neden olabiliyor bak arkadaşına yani bana ve adaşıma 2 ay oldu adet bile olmadık sıkıntıdan çok geçmiş olsun
Dilekçiğim canım ne haber nasılsın sanırım bir gelişme yok sende de ben birazdan doktora gideceğim doktor eşimi aramış gelin demiş 2 ay çok uzun süre demiş bir problem olabilir bi bakalım demiş eşimi bekliyorum birazdan gitcez bakalım ne diyecek ben gitmeyi düşünmüyordum ama eşim çok ısrara etti belki doktorla bişey konuştular ama bana söylemedi neyse gidelim ve görelim döndüğümde yazarım sizede
Aysimaa aramıza sende malasef ki hoşgeldin keşke hepimiz hamileleik sayfasında bir araya gelseydik ama kısmet dua ediyorum kendim ve benim durumumnda olan herkes için allahım hayırlısını nasip etsin bize inşallah bi daha aynı şeyleri yaşamak çok zor canım benim kesemde 23 mm kürtaj olduğumda kese boyu 23mm olduğununda bebeğin görünmemesi durumunda alıyorlar yani baz olarak 23mm alınıyor ondan bekletmiştir .gerçi benim bebeğim göründü ve kalbide de attı ama malesef teyzesi yavaş atıyorda yani doğa kanunu zayıfların yaşamaya yeri yok çok acı ama bu bizim bebeklerimizin başına geldi kendini üzme ve güçlü ol arkadaşım bak unutma KADINLAR ZAYIFTIR AMA ANNELER GÜÇLÜ kendine iyi bk

ben bu yaşadığım sorun yüzünden televizyon programlarına bile telefon ve mesajla katıldım,kadın doğum uzmanlarının olduğu programlar,en son derya baykalın programında sormuştum bu sorunumu bir uzmana.hatta internette araştırma yaparken gittiğim doktorumun üniversitede hazırladığı tezi bile bulmuştum tesadüfen,doktoruma söyledim,bu kadar araştırma yapma dedi kafayı yersin dedi,çünkü ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman karşılaşabileceğim sorunları araştırmıştım,boş gebelik,mol gebelik,dış gebelik düşük gibi,tesadüfe bakki onlardan birini yaşıyorum işte,bundan sonra araştırmıycaam,psikolojimi en baştan bozmuşum sanırım ben,yazık bebişim de etkilendi bu kısacık hayatında..

teşekkür ederim iklimsu,sana da çok geçmiş olsun,dualarım seninle inşallah müjdeli haberi verirsin bize,5. kez teyze olmak isterim senin sayende.

adaşımmmmmmmmmmmmmm cnm benim hoşgeldin gülüm benim
yawrus tüm dualarım seninle inşallah kötü hiç bir şey çıkmıcaktır bitanem aman içini ferah tut
dr dan gelir gelmez yaz ne olur ölürüm meraktan ben daha bi meraklıyım çünkü aynı sorunu yaşadığımız için aynı evet 2 ay çok uzun süre benim bugün tam 60 gün sende 4 nisanda olmuştun yalnış hatırlamıyorsam hadi bakalım hayırlı haberlerle gel güzel arkadaşım benim

özlemcim canım benim çok zor biliyorum ama çok üzülüp yıkılmak yok
dediğim gibi ikincisi için çok çok güçlü olmalısın bir de güçlenip ayağa kalkmak için zaman harcama
bizim 1 saatimiz bile değerli diye düşünüyorum kader de yaşanacaktı yaşandı de
bende senin gibi çok araştırıyordum ama çok şey bilmekl de iyi değil benim dr da şoka girmişti bildiklerim karşısında canım benim çok daha zor durumda olanlar var inan bana
sen de söylüyorsun ben de bebeğimi çok hissedemedim yani mide bulantılarım vs falan çok olmadı yani hiç olmadı ya çok daha ileri aylarda bebeğini kaybedenler ne yapsın
bak yine kk da tanıştığım bi arkadaşım var ela gözlüm adında ikinci aşılamasında üçüz bebeklerine hamile kaldı çok çok iyiydi herşey yolundaydı sürekli kontrol altındaydı ama 21.hafta bebeklerini kaybetti ya o ne yapsın bitanem bi de o açıdan bakarsan rahatlarsın belki
daha ne örnekler var burda öğrendiğim ama ela gözlüm bi karşılaşabilirsen görürsün ne kadar da güçlü olduğunu oysaki olay daha çok yeni ama çok çok güçlü yemin ederim ben onun kadar değilim nedeni de ne biliyormusun gelecekteki bebekleri için
ağlamak yok cnm benim kürtajdan da sakın korkma
güçlü olmalısın bitanem üstelik sen bi öğretmensin

ilsu cnm benim yaaa
senin artık bunları aşmış olman gerekiyor biliyorum insanın elinde değil ama yapma ne olur
zorla kendini biras sen güçlü olmalısın ki bebeğinde gücüyle sağlığıyla birlikte en kısa sürede annesine gelsin di mi ama

yaprakcımmmmm nerdesin bitanem yaaa
bi arkadaşım daha oldu
artık 5-6 güzel bayan bundan sonra omuz omuza verip atlatıcaz bu günleri

teşekkür ederim dilekciğim,allah daha zor durumda olanlara yardım etsin,bahsettiğin arkadaşına da çok üzüldüm,bizim bir kere içimiz acırken onun içi 3 kat acımış,düşünmesi bile beni kahrediyor.2 hafta öncesine kadar her yerde ağlıyordum,sınıfta,evde,sokakta,doktor kontrollerinde...burada unutmak çok zor,çünkü her adımda yanından bir hamile bayan geçiyor imrenerek bakıyorum,düşünsene ben bebeğimin gelişiminin durduğunu öğrendiğim vakit ev sahibim 6. bebeğini dünyaya getirdi,üstelik daha 35 yaşında,doktora gittiğimde bir bayanın konuşmasına şahit oldum:11 çocuğu varmış ve 12.den şüphelendiği için kontrole gelmiş,çıldırdım elimde olmadan,ister istemez onların bana ait olması gereken birşeyi benden almışlar gibi geliyor,bu şekilde düşündüğüm için de kendime kızıyorum ama elimde değil inan bana,ben bu sorunlarla uğraşırken doğum yapan ev sahibime ve arkadaşlarıma bebek görmeye gittim elimde hediye paketleriyle,her seferinde evime ağlayarak döndüm ama isyan etmedim hiçbir zaman,bu benim gelecekteki bebeklerime daha sıkı sarılmama sebep olacak biliyorum.sabırla ve dualarla bekliyorum can parelerimi...

aferim sana özlemcim ben de o kadar ağladım ki anlatamam
özellikle de dr da
hatta dr um bile benimle ağladı
ilk defa böyle birini görüyorum demişti
kırsal kesimde olmam senin için çok daha zor anlıyabiliyorum seni
insan ayrımcılığı yapmak istemem ama ne yazıkki benim etrafımda da böyle insanlar (doğu kökenli)
iki tane elinde biri karnında bende çok üzülüyorum onları görünce üstelik dr um tam da karşımdaki bina da oturduğum yerden balkonunu tabelasını görüyorum bir daha ona ne zaman gidicem diye düşünmekten kendimi yedim ama ben çok ümitliyim yaaa
yaz bitmeden ben yine onun kapısına gidicem inş.yani
güçlü olmalıyız özlemcim bizim ağlama gibi bi lüksümüz yok maalesef

Günaydın arkadaşlar
dilekçiğim seni merakta bırktığım için üzgünüm dönüşte eve gelmedik ablama gittik ordan yazamadım
Özlem çok saol canım iyi dileklerin için umarım hepimiz için en iyisi olur
Doktor vajinal muayene etti kızlar yumurta rahim kanallarına düşmüş 48 saat içinde adet olman gerek dedi bide ilaç verdi rahim ağzını genişleten perşembe akşama kadar adet olmazsam o zman rahim tıkanıklığı vardır demek dedi o zman gelin dedi biraz narkozla verip plastik gibi bişeyler rahimin tıkanıklığını giderecekmiş yani ne iyi haber nede kötü ama yumurtalıklar falan temiz rahiimde problem gözükmüyor vücut toparlanmış dedi yarın akşama kadar doğal yoldan bile olmazsam dr yardımı ile adet olacağım dilekçiğim yani ondan sonra çocuk çalışmaları bakalım gerçi hayırlısı ama heycanlandım inşallah doğal yoldan olurumda rahim tıkanıklığı yoktur dua ediyorum

yaprakcımmmmm nerdesin bitanem yaaa
bi arkadaşım daha oldu
artık 5-6 güzel bayan bundan sonra omuz omuza verip atlatıcaz bu günleri

canım arkadaşım, 2 gündür pek giremiyorum. dün bir ara baktım o zaman kimseler yoktu bizim sayfada sonra çıktım. canım pazar gününden beri çok kötüyüm. herkesin bir derdi var. burası dert köşesi gibi oldu ama bizi bezden daha iyi anlayan olmadığı için içimizi döküyoruz. canım bana ilaçlar yan etki yaptı. mide bulantısı, ishal, halsizlik. hiç bir şey yiyemiyorum. 2 kilo verdim şimdiden. yarın tekrar kontrole gideceğim. yumurta gelişimine bakacak doktor. gerçi daha bişey belli olmaz. 10. günden sonra daha netleşir. ama ondan sonra 2-3 günde bir çağırır herhalde. işte böyle canım.

merhaba aysima. öncelikle çok geçmiş olsun. inşallah bu zor günleri de atlatırsın. sana jinekoloji sayfasından da cevap yazmıştım hatırlarsan hatta seni bu sayfaya çağırmıştım. canım üzülme demek bu durumda hafif kalır biliyorum ama elden de birşey gelmiyor işte. senin haftan çok ilerlemiş canım. şimdiye kadar çoktan gözükmeliydi. benim 7 . haftada doktor göremeyince progestanı kesti ve kendiliğinden kanama başladı ve gitti. yani ben kürtaj olmamaıştım. ama senin haftan epey ilerlemiş, sanırım kürtaj olacaksın. moralini bozma yaşın bana ve dileke göre genç. o yüzden senin daha çok çocukların olur inşallah.

iklimsu ve ilsu arkadaşlarım sizlere de çok geçmiş olsun. ilsu sanırım seninki fazla stresten yada alerjik birşey olabilir. iklimsu canım doktor kontrolünde olman iyi olmuş. umarım yakın zamanda adet olursun ve doktorun uygun görürse çalışmalara başlarsın.
cimbom canım senin de epey gecikti adetin, sende bir git istersen doktora da bir an önce ol adetini ve çalışmalara start ver hayatım.

Yapraknil canım çok geçmiş olsun ilaçlara başlayalı 1 hafta olmadı mı sen 1 hafta içinde alışırım demiştin evet burası dert köşesi herkesin bir derdi var işte ne yaparsın allah sevdiği kullarına bilerek çok sınarmış dr sorsan sana yan etki yapmayacak başka bir ilaç verse ne iyi olur aynı değerde başka ilaç yok mu ?
Canım bebeklerimiz için dayanmak zorundayız bak bende yarına kadar adet olmazsam yine kürtaj gibi daha ufak bir operasyon geçireceğim ne yapalım allahım beterinden saklasın sende morelini yüksek tutmaya çalış midenin bulandırmayan tuzlu kraker falan yemeye çalış kendine dikkat et

merhaba
grup buyuyor bende 30 mayista 8 haftalikken bos geeblikten kurtaj oldum. Sizi bulduguma sevienyimmi uzuleyimmi bilemyiorum duygularim yari yariya keske böyle bisi yasamadan yazsisaydik ama her serde bi hayir vardir. Yazilarinizi bastan beri okudum insan oglu nasil bencil dedim kendime bende bi kendim yasiyo bu durumu saniyordum dunya uzerinde kendimede kizdim.
Ben su an hic hamile kalmamisim kurtaj olmamiim gibiyim kanamam az az devam ediyo bakalim ne zaman kesilecek cumayada ilk doktor kontrolum var bakalim ne dicek agrim sizim yok bu gun itibariyle yatmayi biraktim ise verdim kendimi kafam dagilmiyo yoksa. Buradn sizle yazismak isterim hepinizinde guzel haberlerini tez zamanda alirim insallah benim 4,5 yasinda bi oglum oldu zaten cok severdik birbirimizi bu olayda tam yapistik birbirimize ben su an bebek istemiyorum cok korkuyorum gene ayni seyleri yasamak veya normal gidipte sonunda sakat bi cocuk sahibi olmak cok korkutuyor beni. Kaderden kacilamz ama icimdekikorku varken bide biseyde israrci olursam sanki iyi olmuyo gibi geliyo bana. Kismet artik insallah hicbirimiz bidaha kötü bi olay yasamayiz.

canım sağol ya. ilaca başlayalı 1 hafta olmadı cumartesi başladım ama daha önce de kullandığım ilaçlar olduğu için vücut alışmıştır diye düşünüyordum ama bir süre ara verdiğim ve birde araya gebelik, düşük falan girince hormonlar değişti demek. haşlanmış patates, tuzlu kraker falan yiyiyorum ama tam geçmiyor sersem gibiyim anlayacağın.
canım inşallah yarına kadar adet olursun, olamazsan da doktorun çözümü var demiş. doktoruna güven. en azından adet olduktan sonra rahatlarsın canım.

meltem öncelikle çok geçmiş olsun ve aramıza hoş geldin canım. evet bu sebeple tanışıp kaynaşmak tatsız da olsa birbirimize destek olduğumuz için daha kolay atlatmaya çalışıyoruz sanırım. canım bak ne güzel senin 1 tane oğlun varmış. Allah onu sizlere bağışlasın. bizim gibi olmayanlar için bu durum daha acı ama sabretmekten başka elden birşey gelmiyor. canım kendini iyice hazır hissedene kadar bekle, toparlanınca tekrar denersiniz. bir kere bu acıyı yaşadık diye her zaman yaşamayız umarım. Allah hepimizin muardını gerçekleştirsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…