Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

canım üzüldüm ya. evlatlarını çok özlüyorsundur. ama babalarında da olsa onlar senin kuzuların. onları sen dünyaya getirmişsin. ne güzel bu dünyaya 3 mucize, 3 şaheser getirmişsin. inşallah bizlere de nasip olur bu güzel duygular. tabi canım önce hayırlı ve sağlıklı evlatlar diliyoruz. canım doktorun sizi test yaptırmanız için yönlendiriyorsa vakit kaybetmeden yaptırın o zaman. birşey varsa tedavi edilir, bir şey yoktur belki ama için rahat eder.

klava: valla bu gün bu sayfa kadınlar matinesine döndü hanımlar,hep kötü şeylerden bahsetmeyelim biraz da gülelim bunu hakediyoruz sanırım değil mi?mesala ben başlıyayım,bugün film izlerken,filmin karakteri sevgilisini getirmelerini söylüyordu adamlarına,kızımı getirin,kızımı getirin diye bağırıyordu,filmi başından beri izleyen arkadaş ne dese beğenirsiniz: o kız bu adamın kızımıydı diye bir soru yöneltti çıt çıkmayan salonda,gülmekten çatladık...sırnaşık şey sırnaşık şey

aysima hep kötü şeylerden bahsetmeyi bizde istemeyiz tabi. gülmek eğlenmek çok güzel. ama böyle talihsizlikler nedeniyle neşemiz kalmıyor maalesef. bu başlığın adı da zaten boş gebelik canım. bu gebelikler boş dan dolu olunca ve bebeklerimizi kucağımıza alınca o zaman bizden neşelisi olmaz. senin kadar gülmek gelmiyor şu an içimden maalesef ama ne güzel bak sen bunu başarıyorsun. çabuk atlatıyorsun yaşadıklarını ne güzel. herkes senin gibi olamıyor işte.

mrb arkadaşlar
biliyorum herkesin sorunları ayrı ayrı fakat bizi birleştiren tek nokta çocuk özlemi. hepimizin başından kötü deneyimler geçti ama yılmadık yılmayacağız.hamile olduğum günü öğrendiğimizde çok sevinmiştik.dünyalar benim olmuştu havalarda uçuyordum.çok umutlanmadığımız bir zamandı.daha önce 2 aşılama denendi ama tutmadı.daha sonra dr değiştirdim.yeni dr yaram olduğunu(zaten biliyordum) yakmamız gerektiğini söyledi ondan sonra tedaviye başlayacaktı. başka hiç bir sorun yoktu.benim yaramı yaktığı ay ben hamile kaldım. adet bitimiydi 10 ilişki vermedi.10 gün geçti yumurtlamal günlerimdi (13.gün)veee evet hamile kalmıştım bir defada ummadığımız bir anda tam bir mucizeydi benim bebeğim.ama olmadı.herşey iyiydi bthcg yükseliyordu kese normal ama 7 haftalık olmuştu bebeğim yoktu.yok olmuştu.Allahım dayanılmaz birşey ama herşeye alışıyorsun işte.Allah daha kötü acılar yaşatmasın sonra şükretmeye başladık Allah hayatta olanlarımızın acısını göstermesin.işte böyle kızlar benim hikayem kısaca. sizlerle paylaşmak istedim.hepinizi öpüyorum

canım sen de çok zor şeyler atlatmışsın. bir mucize gibi gelmiş bebeğin sana. benim de aynen öyle olmuştu. ama maalesef kucağımıza almak nasip olmadı. ama umudumuzu yitirmeyelim. o mucizeler yine bize gelecek ve bu sefer yüzümüz gülecek inşallah.

yapraknilciğim seni üzdüysem özür dilerim a.s. ama insan hep kötü şeyler düşününce kötü oluyor ben buna inanıyorum,çünkü hamileliğim boyunca hep kötü şeyleri düşündüm ve sonunda oldu,biraz pozitif olmak gerekiyor diye düşünüyorum,yanlışsam beni düzelt,dediğin gibi herkes aynı şekilde atlatamıyor bu sorunlu günleri sana sonuna kadar katılıyorum,ben unutmak için elimden gelen gelmeyen ne varsa yapıyorum,sanırım başarılı da oluyorum bu benim yapımda var,unutamasam da kendime başka meşguliyetler buluyorum,sanırım bunda çalışma hayatım da çok etkili oluyor,inşallah rabbim bizleri güldürür de bu olayları hatırlamayız..Şeniz,ben de atlatamadım geceleri uyuyamıyorum,ama bu hep böyle gitmez diye düşünüyorum,sağlık konusunda psikoloji de çok önemli,keşke verme imkanım olsa da sana da verebilsem bende olan enerjiden...a.s. :çok üzgünüm:

yok canım benim üzüntüm sana değil. okumuşsundur zaten yazdıklarımı. çok talihsizlikler yaşadım gebelik konusu da bunlardan biri ve en önemlisi tabi. o yüzden biraz tahammülsüz oldum sanırım. ama herkesin acıyı yaşama ve üstesinden gelme biçimi ve süresi farklı tabi. ben de neşeli olmayı, bu kötü günlerin biran önce bitmesini çok istiyorum inanki. mesela şimdi bu tedavi olumsuz sonuçlanırsa yine yıkılacağım ama tam tersi olumlu sonuçlanırsa da dünyalar benim olacak tabi. ama sen de haklısın sürekli üzüntü, dert keder nereye kadar. moral çok önemli. işte bizde bu başlıkta hem dertlerimizi paylaşıyoruz hem de birbirimize moral verip destek olmaya çalışıyoruz. özellikle cimbomum bu konuda 1 numara. Allah ondan razı olsun tabi sizlerden de. sizlere küsüp darılmak diye birşey olamaz. sadece senin kadar neşeli olamıyorum keşke olsam demek istemiştim canım.klava:

aysimacım tebrik ederim seni.ne güzel keşke bende senin gibi olabilsem.biran bile kafamdan atamıyorum.bende elimden geldiğince geziyorum dolaşıyorum ama işte. bide çalışma hayatından sonra evde olunca kafanı dağıtmak zor. 6 ay öncesine kadar çalışıyordum bayağı yoğun bir işim vardı.stres yüzünden çocuk olmuyor dedim işten çıktım. sonra oldu ama neyse.........
yaprakçım evet bebeklerimizi çokyakında kucağımıza alıcaz inşaallah şu tedavilerdende yarar görücez.bekle çok yakında sürprizzzzzzzzzzz

canım ağzın bal yesin inşallah. hepimize Allahım en yakın zamanda bu mutluluğu yaşatsın ve kucağımıza almayı nasip etsin. benim de senin gibi çok stresli bir işim vardı ben de bu streste olmaz deyip bırakmıştım. ama işi bıraktığım için hiç pişman değilim. evet evde oturmak sıkıcı belki ama o stresi yaşamaya tercih ederim. bir de milletin dedikoduları cabası. neyse aysimayı iyice kızdırmayalım. gerçekten bugün çok bunalım taklıdım ben ya kız haklı.

cimbomum nerdesin canım ya bir göründün, kayboldun ya. sen kesin aysonu kızlarına gitmişsindir şimdi. kıskanıyorum valla. bizleri de boşlama. çok sosyal bir hatunsun valla. herkesin gözü seni arıyor. ben bugün çok bunalım takıldım canım ya doktorum beni iyice depresif yaptı valla. bu akşam yumurtalarım tavan yapsa da utandırsam şunları. kendimi çok beceriksiz ve işe yaramaz hissetmeye başladım iyice ya.

yaprakçığım inan işi bende hiç özlemiyorum.sadece evde daha çok kendinle başbaşasın ister istemez düşünüyorsun işteyken sıkıysa düşün mümkün değil.ama tekrar çalışmakmı ...istemiyorum.....iş yüzünden zaten bu kadar erteledik. bu arada 5 yıllık evliyim yaşımda 30 şimdiki aklım olsa hemen çocuk yapardım :1hug:

anlaşıldı yaprakcım bgn senin bunalım günün bağışlıyoruz:) aksam yine mi gidiceksin doktora , gün aşırı gidiyossun sanirim. bende calışıyorum ve calışmak bana iyi geliyor arkadaslar evde kendi kendimi yiyorum resmen .kafamı dağıtamıyorum.
:uhm:

evet canım bu akşam tekrar gideceğim. evet biraz bunalımlı günümdeyim. yumurtam var ama henüz istenilen olgunluğa gelmedi, gelirmi bilmem. 18 ve üzeri olması lazımmış. benimki dün 16 idi. işimiz Allah'a kaldı artık ne diyelim.
canım çalışmak güzel tabi. işinden, işyerinden, patron yada amirinden ve mesai arkadaşlarından memnunsan ve orada huzurluysan çok güzel tabi. ama aksi durumda işkence oluyor.

yaprakcığım ben senin yazdıklarında üzülecek birşey göremedim,en doğal,olağan bir tepkiydi,sen benim yaptıklarımı duysan delürmüş bu kıs dersin,doktora her gidişimde karnı burnunda hamilelere çatacak yer arıyordum,onların ne suçu varsa işte,sanırım onların bende uyandırdığı tepkinin sebebi 3-4 çocukla yatinemeyip 9-10 çocuk yapmalarıydı sanırım..
ben şimdi daha rahatım çünkü bu sorunları sadece eşimle yaşadım,ama memlekete gidince herkes tekrar tekrar soracak unutmuşken,ve tekrar aynı şeyleri sil baştan yaşayacağım :a015: zaten bir yıldır bebeğimiz olmuyor,üstelik eşimde problem var ve bu boş gebelik sorunu iice kafalarını karıştırdı onların,boş gebeliğin devam edebileceğini düşünüyorlar her ne kadar anlatsam da olmuyor işte,düşünsene şimdiden saçma sapan çareler aramaya başlamışlar,onlar da bize yardım etmeye çalışıyorlar kendilerince .....
sakın beni üzdüğünü felan düşünme bir de bunu dert etme kafana sonra gerçekten üzülürüm,öptüm seni gül yanaklarından emiiiii Şeniz ,gül yüzün hep gülsün ki bebişin sana geliş biletini erkenden alsın,hem de en kral yerden ok muu* a.s.

ayyy canlarım yaaa çok yoğun bi, gündü maşallah
giremedim ama nasıl aklım sizde anlatamam
yaprakcım sana dıttttt
aşkolsun fıstıkım bu ne karamsarlık yaaaaa
süper olucak sayfamız kızlar
herkes olumlu neşeli ve umutlu olmaya mecburrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
benim çok çok önceki yazılarımı bi okusanız özellikle hamilelikten öncekileri sürekli ağlamaklıydım ben aşırı duygusalım ve en sevdiğim şey ağlamak bende sizler gibi hamile olduğumu öğrendiğim gün uçmuştum resmen şoktaydım ya anlatamam ama sonra bir sürü acı şey falan filan
kızlarrrrrrrrrrr bakın benim yaş hızla ilerliyor adetlerimi zaten zor düzenlemiştim şimdi iste 70 gün oldu adet sökücü içtiğim halde adet olamadım ama
mecburum ve mecburuz pozitif olmaya yoksa ikinci sağlıklı bebeğimiz gelmez
ben buna çok inanıyorum
iyiyi çağır ki iyi gelsin sana
nerdeyse hepimiz tamamen düşünmeyi bıraktığımız anda hamile kalmadık mı
demek ki hepimiz hamile kalabiliyoruz
sadece bir kaç ay ara verdik hepsi bu
şimdi o ilk öğrendiğimiz güzel günü ve sonradan yaşadığımız o berbat günleri düşünmeyin
sadece ve sadece gelecekteki günleri düşünün
ya millet nelr yaşıyor yaaa
öyle hikayeler biliyorum ki
inanın halimize binlerce kez şükür
benim annem 2 tane erkek çocuğunu doğumdan bir kaç saat sonra kaybetmiş
ve sonra ben ve nihal olmuşuz işte
ve daha neler nelerrrr
pozitif olmaya mecburum ve mecburuz
sürekli hareketli parçalar dinliyorum
gülüyorum
çok fazla çocuk düşünmemeye çalışıyorum
dans ediyorum
şarkı söylüyorum(karga sesimle)
hadi hadi hadi
artık karamsarlık yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kızlar merhaba, bunalım arkadaşınız geldi yine kaçııııııııın.
tamam tamam bunalım olmayacağım artık. en azından 2 hafta. sonra bebişim gelirse deymeyin keyfime. gelmezse birkaç gün yine başınızı ağrıtırım, zırlarım bunalım olurum sonra yine yola devam ederim. ben böyleyim işte ne yapayım.
gelelim konumuza ben az önce doktordan geldim. e2 değerim adetin 15. günü 342 olmuş. 3 gün önce 134 tü yazmıştım size. bu yumurtlamayla ilgili bir hormon. yumurta geliştikçe bu değer de artıyor yani. doktorum fena değil iyi falan dedi. sonra ultrasonla kontrol etti. benim yumurta dün 16x15 mm di size de bahsetmiştim sanırım. bugün 21x17 olmuş. bu seferde bizimki 17 ye takıldı. ama tamam artık dedi. yarın sabah çatlatma iğnesi vurulacak. cumartesiden itibaren de gün aşırı çalışma. temmuz 1-2 ye kadar adet olmazsam kanda gebelik testi yaptır dedi. hayırlısı artık. inşallah tutar ve sizlere de müjdeli güzel haberler veririm. bunalım olmak istemiyorum artık ya, çok kötü birşey, sizleri de sıkıyorum. sırf bunalımların takıldığı bir başlık varmı ya, kafayı yemek için oraya geçeyim bari. aman Allah korusun.
kızlar dua edin bana ya, olumlu sonuçlanır inşallah.

slm hanımlar
ben aranıza yeni katıldım.kan pıhtılaşması nedeniyle 2 düşük yaptım.bugün adet görmeme 2 gün vardı ve ben dayanamayıp tahlil yaptım.ve çift çizgi çıktı.hemen hastaneye gittim kandada pozitifti.doktorum usg istedi ve sonuç olarak keseyi gördüler ama içinde bebeği göremediler.doktorum 1 hafta sonra tekrar kan tahlili yaptırmamı ve ultrasonla bebeğin kalp atışlarını dinlemeleri gerektiğini söyledi.1 haftada bebeğim gelişir mi sizce yoksa bende bir boş gebelikmi yaşıyorum.
ne olur bana bişeyler söyleyin tavsiyelerinize ihtiyacım var
sevineyimmi üzüleyimmi şaşırdım kaldım.:bbo::1shok:

aysima ben de senin gibi milletin dediklerini çok kafaya takıyorum. o yüzden kimse bişey sormasın diye ya uzak duruyorum ya da başka konulardan bahsediyorum. ben öyle hamile olanları görünce tepki göstermiyorum sadece iç çekiyorum imreniyorum ve Allah'a dua ediyorum bana da yaşatsın o güzel duyguları diye yani herkesin en doğal hakkı ama tabi bakabilecekleri kadar çocuk yapmaları lazım. yoksa öyle doğurup doğurup sokağa atmak kötü bişey.
bazıları da çok böbürleniyor o tiplere de uyuz olurum. kimisi de çocuğuyla gösteriş yapar. sevmem bile o tiplerin çocuklarını.
canım sen niye söyledinki boş gebelik meselesini. düşük yaptım de çık işin içinden. herkese ayrıntı anlatmak zorunda değilsin ki. hem zaten bu eşini ve seni ilgilendirir.
canım eşine mutlaka keçi boynuzu kürü, fındık, badem, ceviz, kuru incir kuru üzüm yedir. havuç suyu da çok yararlı ama bu mevsimde havuç çok pahalı, sizin oralarda ucuzmu bilmiyorum ama bursada kilosu 4-5 milyon, hemde pazarda. neyse bir de çakşır kökümü ne varmış o da çok faydalıymış, ama ben henüz denemedim. 1 ay bu kürleri dene. 1 ay sonra test yaptırın değerler yükselir büyük ihtimalle. üroloji uzmanına gitmedinizmi benim eşime e vitamini ve çinko vermişti doktor. senin eşine de verir belki. düzelir canım ya. sen de sorun yok sanırım o zaman işin daha kolay. bizim iki taraflı o yüzden ben size göre iki kat sıkıntı yapıyorum. canım boş gebelik büyük ihtimalle tekrarlamıyormuş. inşallah bizler de artık mutlu mesut hamileler sınıfına gireriz. bizler de bebeklerimizi kucağımıza alırız. sen beni üzmedin canım, ben de seni üzmek istemem. biz burada birbirimize destek olmak için varız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…