Kızlar selam
Eğer hayırlı haber alırsam bu konuyu sizle paylaşmayı düşünmüştüm çok şükür bugün aldım.
1 ekim Çarşamba günü 6+5ken Perinatolog tarafından kesin olarak boş gebelik geçirdiğim söylendi hazır olduğunda kürtaj yapalım dedi. 3 kere çok zorlu kürtaj yaşamış biri olarak asla hazır hissetmedim ve kendim düşürmek istedim.
Cuma günü lekelenmem başladı hastaneye bunu söyledim pazartesi gel kürtaj yapalım dediler ama ben beklemek istedim.
Haftasonu spor yaptım, temizlik yaptım, yürüyüş yaptım, baya hareket ettim.
Pazartesi çok yoğun pıhtılı kanamam başladı ki bu da rahmin kasıldığını keseyi atabileceğimi gösteriyor.
Salı günü doktoruma pıhtılı kanama yaşadığımı söyledim yine bana bugün acil gel parça kalmış mı bakalım dediler ki kanama devam ederken tabi ki rahmi dolu görüp kürtaja alacaklardı.
Çarşamba da gel yapalım dedikleri halde gitmedim kanamanın bitmesini beklemeye karar verdim.
Bu sırada ateşimi, ped değiştirme sıklığımı, kanama miktarımı kendi sağlığım açısından hep kontrol ettim.
Cuma öğlen kanamam lekelenmeye döndü ve cumartesi tamamen bitti.
Şimdi bugün yani Salı günü başka bi doktora kontrole gittim hiçbir parça kalmamış rahim tamamen temizlenmiş ve kalınlığı 6 mm ile toparlanmaya başlamış bile.
Kanamam devam ederken gel kürtaj yapalım dediklerinde neden bitmesini beklemiyoruz belki atacam diye nerdeyse kavga edecektim.
Doktorlar “amaan 5 dklık iş alıveririz” diyorlar bizim ne psikolojimizi düşüyorlar ne cebimizden çıkacak parayı.
Tabi ki herkes için süreç farklı kanama başlamazsa ya da düşük sağlıklı ilerlemezse tabi ki doktor kontrolü gerekiyor ama benim durumumdaki kişiler kesinlikle kanama bitmesini beklemeden bi işlemin içine girmesinler.