boşanacağım ancak gelirim yok

kafestekikiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
1.468
2.639
63
34
şu an aktif olan diğer konumu bilenler bilir. eşimle boşanma aşamasındayız çok yakın zamanda inşallah. ailemden destek almayacağım hiçbir şekilde. elime kalan sadece üstüme olan araba satılacak yaklaşık 40-50 bin civarı para geçecek elime. bu parayı yemek istemiyorum, o parayla geçineyim dersem birkaç ay anca götürecek kızımla beni. bir iş kurmak veya herhangi bir girişim yapmak istiyorum ki kimseye muhtaç olmayayım. sizce nasıl bir yol izlemeliyim önerileriniz neler? mesleğim yok, bir yaşında kızım var.

İş kurmanin her eline azicik para gecenin yapabilecegi bir sey oldugunu dusunmuyorum.

Gozden cikarilacak bir para olsa deneyin görün derdim ama destek olanim ve gelirim yok diyorsunuz batarsaniz, tutmazsa ne olacak sonrasi? Ben öyle bir riske girecegime bir işe girer calisirdim.

Bir arkadasim da evlenir evlenmez eline gecen parayla iş kurmuştu iki defa hemde ikisi de yurumedi. Çok şansli olmak veya tecrubeli olmak lazim ya da saglam bir destekci ve tecrubeli baska biri yine de riskli hele şu ortamda millet var olan dukkanlarini işlerini kapatmak zorunda kalmişken...

40-50 bin ile iş kurmaya kalkarsanız ki daha ne iş yapacağınızı bilmiyorsunuz herhangi bir uzmanlığınız da yok garanti batarsınız. Elinizdeki para da gider. Maaşlı iş bakın kendinize derim

Parayi harcama.. bir ise girip calis.. cok sksirsan o pradanda harcarsin ama sadece o parayla zor

O parayı birikim olarak saklayın. Kışa altına yatırırsınız. Siz maaşlı bir işe girin.

Eğitiminiz ve birikiminiz yoksa bişi yapamazsınız gerçekçi olmak gerek. Şu an boş ofis açıp oturuyum deseniz bile nerdeyse 100 bin. O parayla yeni bi düzen kurup asgari ücretle bi yerde işe girebilirsiniz.

işe girip parayı yatırım amaçlı çoğaltmaya bakın öyle iş kurulacak kadar büyük bi meblağ değil

Önce düzenli maaşlı iş bulun.
O para kenarda kalsin.
şöyle bir ihtimal de var babamdan kredi çekmesini isteyebilirim iş konusunda, kosgeb de kadınlara kolaylık sağlıyor belli bir miktar hibe veriyor. babamın bir tanıdığı çiçekçi açtı, hiç işi bilmiyordu ustasını vs tuttu borç harç aldı. birkaç ay kendini döndürdü şu an 10 bin cirosu var

Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

konu sahibi esnaf muafligini araştırın.
internetten satışlarda belli bi miktara kadar devlet vergi de almiyo. ya da evden yemek el işi vs yapıp satmak da esnaf muafligina dahil. evden satış yapabilirsiniz belki.
ben sizin yerinizde olsam boşanmadan bi denerdim. tutarsa ona göre başlarsınız yeni hayata da

Nafaka ne kadar alacaksınız
Ev var mı yasayabileceginiz
Büyük ilde mi yasayacaksiniz
Aileniz arkanızda mi

Babanızın çektiği krediyi ödeyebileceğinizin garantisi var mı? Kosgeb veriyor ama sonrasında geri ödüyorsunuz. Benim eşimin ofisinin tam karşısındaki yılların çiçekçisi de pandemi şartlarına dayanamadı kapattı dükkanı. Çiçeğin en çok gittiği yer hasta ziyareti, düğün, Doğum günü, nişan şimdi hepsi yasak dedi mecbur kapattı. Önümüzde yasakların gelip gelmeyeceği belli değil. İlla kendi işinizi yapacaksanız online alışveriş üzerine bir şeyler düşünün

el işi vs fazla satmıyor diye biliyorum, ama evden satış yapmak çok kafama yatıyor sadece yaratıcı tutacak bir ürün bulamadım henüz
Nafaka ne kadar alacaksınız
Ev var mı yasayabileceginiz
Büyük ilde mi yasayacaksiniz
Aileniz arkanızda mi
nafaka nasıl belirleniyor bilmiyorum, şu anki evimizde kalmaya devam edeceğim. bulunduğum yer gelişmiş bir ilçe. annem boşanmamı istemiyor babamla henüz konuşmadım durumu

online ticaret için fikir var mı verebileceğiniz?

evden poğaça börek sarma manti falan satsaniz olmaz mı acaba

online ticaret için fikir var mı verebileceğiniz?

Sizin bir ilginiz beceriniz var mı asıl soru bu bence. Cumburlop hadi ben ticarete atılıyorum olmaz ki. Online ticaret ile ilgilenen çok arkadaşım var aklıma gelenleri yazayım, bir düşünün. Bir arkadaşım takı satıyor İnstagram üzerinden zaten çok takipçili bir hesabı vardı onu takı hesabına döndürdü. Bir arkadaşımın ablasının İnstagram butiği vardı o da aynı şekilde butik açtı. Bir tanıdığım makrome yapıp satıyor. Biri şeker-çikolata-özel gün tepsisi yapıyor. Bir al sat yapıyor dolap uygulama üzerinden eğitici oyuncak ve çocuk üzerine yine

Allah yardımcıniz olsun... Babanız gerçekten destek çıkarsa dediğiniz gibi bir iş kurabilirsiniz. Ama tabi bu okadar kolay bişey değil iyice araştırıp o şekilde girişmeniz lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…