boşanacağım ancak gelirim yok

El işlerini hiç önermiyorum.
Yok pahasına satın almak istiyor insanlar
Ama evden yemek yapmak yada bakıcılık gibi işleri öneririm.

Burada birkaç seçeneğiniz var:
1) Eğer tanıdıklarınızdan bir işi yapmayı bilen varsa ona danışıp kredi alabilirsiniz. Ticaret işini yapmak için alan bilgisi gerekiyor arkadaşların dediği gibi.
2) Çocuğunuzu yanınıza alabileceğiniz bir mesleği seçebilirsiniz. Mesela evde çocuk bakabilirsiniz sizin çocuğunuz oyun arkadaşı olur. Veya kreşte çalışabilirsiniz tabi sertifika vb yatırımlar yapmanız gerekebilir.

Tabi anneniz bakmayı kabul etse kısa zamanda para getirebilecek manikür vb alanlara da yönelebilirsiniz.
Miniği kreşe soktuktan sonra rahatlarsınız.

Bu arada boşanma davası sırasında çocuk için tedbir nafakası da isteyebiliyorsunuz, nafaka için illa davanın bitmesine gerek yok haklarınızı araştırın lütfen.

50 bine iş kurulmaz. Evden birşeyler yapar satarım derseniz anca. Şuan işyeri açma, evrakları, muhabesi vs derken 10i uçar gider. Yer kirala, içine masraf et derken elinize ne kalır siz düşünün
Küçük kızınız varmış onunla birlikte sizi kabul edecek çocuk veya hasta bakım işlerine bakın. Eğerki güzel iş yaparsanız ev işini düşün. Çocukla sizi kabul eden illaki bulursunız bi süre, sonra onu kreşe verirsiniz.

takı ben de çok istiyorum aslında elim de yatkındır öyle şeylere. bir de mum var kafamda ama piyasada çok mum yapıp satan var, satışım olur mu bilemedim o yüzden
El işlerini hiç önermiyorum.
Yok pahasına satın almak istiyor insanlar
Ama evden yemek yapmak yada bakıcılık gibi işleri öneririm.
evden yemeği kime ve nasıl satacağım? ne üzerinden? uzun vadeli bir iş gibi geliyor bana

çocuğa bakacak kimse yok maalesef, bakıcılık olabilir evet dediğiniz gibi. nafaka zaten olacak tabiki ama o da neye yetecek bilinmez

çalışırsam bakıcı tutmak zorundayım maaş da ona yetmez

Is kursaniz isi yaparken bebege bakabilecek misiniz ki?

Simdi şevkinizi kirmak istemiyorum ama kendinizin yufka acmak, manti yapmak, dikis dikmek, manikur yapmak gibi bi beceriniz yoksa 50 60 binle is kurup usta tutup vs is cevirmek, kendin bebek bakmak cok kolay degil. Yani oyle olsa o usta neden kendisi is kurmuyor bu dusuk maliyetle?

Personelin maasi, kira, maliyetler, vergiler dusup arti size kâr kalacak bir is bu birikimle gercekten zor.

10 bin ciro iş yeri için çok çok az,aylık ciroysa az tabii günlükse maşallah. Ciro tüm nakit+kart satışların toplamı demek bundan tüm giderleri kira+personel giderleri+yeme içme+mal alım faturaları+vergiler ve gizli giderleri düşerseniz hiç bir şey kalmaz.

Ben olsam evden yapılan işleri kovalardım. O da her iş olmaz, çevreniz varsa ev hanımlarının sattığı ürünleri satabilirsiniz ama çok emek vermeniz lazım. Onun yerine bir yerle anlaşıp evden yürütebileceğiniz bir iş bulmanız lazım, atıyorum nikah şekeri hazırlamak vsvs gibi. Ama yine hali hazırda müşteri potansiyeli olan bir yerle anlaşıp yapmanız lazım.

takı ben de çok istiyorum aslında elim de yatkındır öyle şeylere. bir de mum var kafamda ama piyasada çok mum yapıp satan var, satışım olur mu bilemedim o yüzden

Takıyı arkadaşım kendisi yapmıyor. Toptancıdan alıp satıyor. Mumun satılacağını ben de sanmıyorum açıkçası

yanlış söyledim sanırım, bütün giderler çıktıktan sonra kendine kalan para 10 bin
Takıyı arkadaşım kendisi yapmıyor. Toptancıdan alıp satıyor. Mumun satılacağını ben de sanmıyorum açıkçası
ben de toptancıdan almayı düşünüyorum eğer tutunabilirsem elimdeki parayı katlarım bile. reklam vs ne öneriyorsunuz nasıl tanıtırım ürünlerimi?

Paranız çok az batarsınız olan da gider.

Arkadaşım butik kreşte çalıştı. Yemek ve temizlik yaptı. Kendi kızını da yanında götürdü çocuk için bir miktar parayı düştüler tabi maaşından. Bana çok mantıklı gelmişti.

Evde bakıcılık yapan birinin kendi bebeğini yanında istemez kimse. Kreş çok daha uygun. Bence öncelikle kreşler soruşturun.

Eliniz lezzetli becerikliyseniz o iş gider. Burda vardı ev yemekleri yapan bir yer ama görseniz apartman dairesinin salonu sadece. Bütün memur esnaf öğlen oraya gelirdi. Kadın kapatmak zorunda kaldı, üzüldüm. Eve paketle alıyordum çünkü. Evden yapıp sadece paket satacağım dedi, ses seda yok. Başka da yer yok. Rahat ediyordum açıkçası. Böyle işler yürüyor

çocuğa bakacak kimse yok maalesef, bakıcılık olabilir evet dediğiniz gibi. nafaka zaten olacak tabiki ama o da neye yetecek bilinmez
Nafakayı bakıcıya / kreşe vereceksiniz. Üstünü de çalışıp tamamlayacaksınız.
Bence artık takı falan işinin suyu çıktı. Bilindik markalar bile batıyor. Ya da trendyoldan falan yok parasına satacaksınız.

kızım çok küçük ama onu da oyalayan uyutan biri olması lazım, çok verimli olamam diye düşünüyorum

Paranın bir kısmını altına yatırabilirsiniz ya da faizi sorun etmiyorsanız faize yatırırsınız. Diğer kısmı ile de bir süre geçinip iş aramaya bakın, nafaka talebinde kesinlikle bulunun evdeki eşyaları da almanızı tavsiye ediyorum. Bırakın sıfırdan siz değil eski eş başlasın. Kızınızın okul yaşı yeterliyse okula verin mutlaka. Çocuk için nafakanızı da alın ihmal etmeyin haklarınızı sonuna kadar kullanın. Bu süreçte iş kurmak baya sıkıntılı ama ben illa iş kuracağım diyorsanız. Kadın girişimcilere özel devlet desteği mevcut Şöyle bir yazı buldum bunları araştırın. Ama bence kurmak istediğiniz iş alanında bir süre eleman olarak çalışıp işi öğrenin.

evde ben kalacağım zaten eşyalarla. kızım küçük maalesef 1 yaşında.

çalışırsam bakıcı tutmak zorundayım maaş da ona yetmez
Bu Arada yoruma şunu da eklemek istiyorum (yapabilir misiniz bilmiyorum ama) iş bulamazsanız bir süre evde çocuk bakabilirsiniz ama evde de bir bebeğiniz var bunu kabul edecek birleri bulunur mu bilmiyorum.

Bu Arada yoruma şunu da eklemek istiyorum (yapabilir misiniz bilmiyorum ama) iş bulamazsanız bir süre evde çocuk bakabilirsiniz ama evde de bir bebeğiniz var bunu kabul edecek birleri bulunur mu bilmiyorum.
bu benim aklımdan çok geçti ama böyle bir şeyi kabul edecek biri olacağını sanmıyorum

bu benim aklımdan çok geçti ama böyle bir şeyi kabul edecek biri olacağını sanmıyorum
Yani insanlar bazen çok zor durumda kaldıkları için kabul edebiliyorlar. Hakkıyla yapabileceğinizi düşünüyorsanız internet sitelerinde ilanlar oluyor (sosyal medyada da bazen aileler ilan veriyor) oralara bakıp ilanlara başvurup durumunuzu anlatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…