Bosanacaginizi cocugunuza nasil acikladiniz?

Dünyanın en kötü babası da olsa çocuğunuz bu durumda çok üzülecek ve ona anlatmanız gereken ya da sakıncalı olan şeyleri bir uzmana danışmadan anlatmayın! ......Oğlum 4,5 yaşındaydı, psikolojik olarak çok şiddet yaşatmıştı malum şahıs!ona rağmen kabullenemedi!şimdiki aklım olsa mutlaka uzmanla hallederdim bu durumu!

12 yillik evliyim,8 yasinda bir erkek cocugum var.Siddet, hakaret,kufur, olumle tehdit nedenleriyle yarin bosanma davasi aciyorum.Bu sureci ve sonrasini cocugumun en hafif sekilde atlatmasi icin ona bu durumu nasil anlatmaliyim?Tesekkurler.

annecigim,

bazen anne ve babalar yorulurlar. bu yorgunluk birbirlerini uzmelerine sebebiyet verir. oysa birbirlerini uzmeyecek kadar cok seviyorlardir. bu yuzden artik ayri evlerde yasama karari alirlar. bu, anne babaliktan ayrilmak, iliskilerini devam ettirmemek anlamina gelmez. bu, artik birbirlerinin hayatinda x'in annesi ve babasi olarak var olacaklari anlamina gelir. x'in her onemli aninda iki elini siki siki tutacaklari ama sadece birbirlerinin ellerini tutmayacaklari anlami tasir." diyebilirsiniz ancak muzurtilki muzurtilki arkadasimizin da dedigi gibi,

uzmanlık alanı çocuklar olmayan hiç kimse bu soruya yanıt vermemeli

Annemle babamın evlendikleri andan itibaren sorunları olmuş...Farklı kültürlerle tanışmışlar ve bunlar onları evliliğini daha ilk aşamasından itibaren çıkmaza sokmuş.Buda bana fazlasıyla yansıdı anlamam gerekenden fazlasını anlamıştım ve annemin kızıydım...
Ben 4 5 yaşımdan itibaren hepsini hatırlıyorum mesela ve ben annemi daha haklı bulduğum için ayrılmalarının benim içinde daha iyi olacağını düşündüm.Onayladım.
Babasız bir hayatı o yaşta kabul ettim..Pişman değilim.
Siz farkında olmayan bir çocuğa sahipseniz daha iyi hiç olmazsa babasının kötü yanlarını görüp etkilenmeyecek ve daha iyisi belki hayatında ayrıda olsa babaya yer verebilecek.
O yaşta bile nasıl bir hayat istediğimi biliyordum..Eminim oğlunuzda biliyordur çünkü artık şimdiki çocuklar daha bilinçli..
Hır gür olan evde çocuk zor şartlar altında büyür..
Annemin ekonomik özgürlüğü vardı ve ayrılmak o noktada daha kolay oldu..
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Amin insallah, zor gercekten, onun hayal kirikligina ugramasi, uzulmesi beni bu surecte en cok yaralayan sey olacak

Dünyanın en kötü babası da olsa çocuğunuz bu durumda çok üzülecek ve ona anlatmanız gereken ya da sakıncalı olan şeyleri bir uzmana danışmadan anlatmayın! ......Oğlum 4,5 yaşındaydı, psikolojik olarak çok şiddet yaşatmıştı malum şahıs!ona rağmen kabullenemedi!şimdiki aklım olsa mutlaka uzmanla hallederdim bu durumu!

Suanda kac yasinda, duygulari ne yonde?

12 yillik evliyim,8 yasinda bir erkek cocugum var.Siddet, hakaret,kufur, olumle tehdit nedenleriyle yarin bosanma davasi aciyorum.Bu sureci ve sonrasini cocugumun en hafif sekilde atlatmasi icin ona bu durumu nasil anlatmaliyim?Tesekkurler.
bunu en güzel bir pedegog -psikolog söyler. nasıl yaklaşıp hangi kelimelerle bunu anlatacağınızı size daha güzel anlatır.

sizin söylemenizle pedegogun söylemesi çok farklı olur,siz çocuğunuzla konuşma cesaretini gösterebilecekmisiniz önce kendinize bunu sorun ,çünkü çok duygusal bir süreç olur çocuk için ve psikolojisini ne denli etkiler bilemezsiniz kesinlikle pedogogdan yardım alın.

Arkadaşımın oğlunu doktor eşliğinde söylemek için götürmüşler.doktor daha konuşmaya başlamadan (7yaşında) doktora herşeyin farkında olduğunu boşanmalarının en güzeli olduğunu sürekli kavga etmelerinin onu daha çok üZdüğünü sölemiş.muhtemelen sizinkide herşeyin farkında ama tabikide doktora yardımı alarak anlatmak en doğrusu

En iyi ilac pedagog olacaktir sayet ben bes yasimdaydim babam bana şak diye biz ananla ayriliyoruz deyince resmen şok geçirmiştim

20 yaşında falandım boşanıyoruz dediklerinde yani 3-5 sene önce.

herşeyi görüp şahit olmuş olsamda günlerce atlatamadım inanmak istemedim anneme ayrı babama ayrı yalvardım.

o yüzden arkadaşlara katııyorum bi uzman yardımı alıp oğlunuzun karakterine göre uygun bi dille açıklayın durumu zira hiç bir yaşta insan için kolay kabullenilebilir bişey değil.

Sebepleri soylememek, kotulememek gerekiyor ama beni suclamasindan da korkuyorum, babasi defol git naralari atarken mahkemeyi duyunca geri don demeye basladi ama ben bittim tukendim artik.

Back
X