- 16 Eylül 2017
- 7.708
- 13.954
- 248
- 29
Hicbir sey icin geç değildir. Daha boşanıpta keske bosanmasaydım diyen tek bir kadın dahi yoktur. Adım gibi eminim. Siz yeter ki kendinize güvenin ilk adımı atın gerisi corap söküğü gibiDoğru bir noktaya değinmişsiniz. Gerçekten özgüvenle ilgili sıkıntılarım olduğunu düşünüyorum. Zira bir parça kendime güvenseydim bunu daha önceden ben yapardım.
Daha iyiyim. Gerçekten ama. Bu hayatta benim durumumda olup da kendi ayaklarının üzerinde duran binlerce kadın var. Ben de onlardan biri olacağım. Güçlü ve kendine güvenen.Nasılsınız konu sahibi?
Öyle bir şey yok o nerden çıktı. Ben de boşandım. Hiç böyle bir toplum baskısı yaşamadım. Anladığım kadarıyla siz de köyde yaşamıyorsunuz. Sanmıyorum böyle bir baskıyla karşılaşacağınızı. Rahat olun, o konuda insanların tepkisi sizin duruşunuzla alakalı. Siz ezik durursaniz evet insanlar böyle konusmalar yapabilir. Bunları düşünmeyin yeni hayatiniza odaklanın ve terapi alın bence. Ozguven eksikliği yaşıyorsunuz sanırım.Ben galiba aslında ayrılık sonrası kendimi düşündüm çoğu zaman. Bı durumda ne hissederim, yalnızlık, toplum baskısı... bunlar beni öyle çok düşündürdü ki. Toplumu biliyorsunuz. Evlilik yürümeyince kadın etiketleniyor. Neden idare edemedi, kocasına sahip çıkamadı, evi yürütemedi....
Geç olsun ama güç olmasın.Kendinize her daim değer verin.İlerde keşke daha önce yapsaymışım bunu diyeceksiniz inanın bana.Eşinizden yana da midem bulandı ne kadar iğrenç biriymiş.Daha iyiyim. Gerçekten ama. Bu hayatta benim durumumda olup da kendi ayaklarının üzerinde duran binlerce kadın var. Ben de onlardan biri olacağım. Güçlü ve kendine güvenen.
Bizim dönüşümüz yok. Olsa bile sonu yine buraya gelecek.Öncelikle çok geçmiş olsun
Aldatmayı affetmek ancak koma devresini uzatıyor maalesef.
Oğlunuzun babanın aldattığından haberi var mı?
Baba zaten ilgisiz, buradaki en büyük risk babanın ilgisizliğinden çocuğun kendisini sorumlu tutması, çocuklarda kendini suçlama dürtüsü var. Muhtemelen eşiniz boşanınca metresini ortaya çıkaracak.
Pedagog ile kendiniz hemen görüşün. Aldatma /boşanma nasıl söylenecek yaklaşım nasıl olmalı profesyonel tavsiye alın. Şu anda çocuk zaten nerdeyse babasız, boşanma çok da farkettirmez, en azından kafasında olaylar oturmuş olur.
Maddi bakımdan işyerinin değeri ne? Evin değerine yakınsa anlaşıp kurtulun derim. Yoksa taze kanıt bulup tazminat istersiniz. 2 yıl önce affetmiş olmanızın bu hakkınızda etkisi yok.
Benim babam yok vefat etti altı yıl oluyor. Erkek kardeşim şizofreni hastası. Amcası da yok. Diğer dedesi ilgilenir ama o da ne kadar olur bilmiyorum. Zihinsel olarak Ben daha çok rahat edeceğimi düşünüyorum. İnanın artık öyle bir noktaya geldi ki kimle olduğunu bile merak edemez hale geldim. Ne gerek vardı ki. Bir kadın gider diğeri gelirdi. Adam değişmedikten sonra kadının kim olduğunu da bir kenera bıraktım.
İnşallah. Teşekkür ederim.Bu dünyada sınavınız baya çetinmiş. Allah yardımcınız olsun. Umarım evlattan yana gülsün kaderiniz. Çok hayırlı bir evlat olsun size
Çocuğu aldırdı yine. Boşanma davası açacağım deyince Çocukla ilgilen ihmal etme deyince senin söylemene gerek yok demişti. Onu göstermeye çalışıyor galiba. Onun ilgilenmesi nasıldır ben gayet iyi biliyorum aslında. Eline telefon çocuk bir köşede oynar o da ilgilendim olur. Baba oğul Baş başa tek bir oyunlarını görmedim.İnşallah. Teşekkür ederim.
Bu etiketleyenler nerde gerçekten, benim annem ve kayınvalidem eşlerinin aldatması nedeniyle yıllar önce ayrılmış kadınlar, hiç bir etiketleri yok ONUR ve GURUR larından başka, iş arkadaşlarımda okul arkadaşlarımda da var boşanan ve onlara da kimse idare edemedi, sahip çıkamadı demiyor. Zaten bunca şeye iyi bile dayandı diyorlar. Bunlar hep bahane kandırnayın kendiniziŞu anda kim için terk ettiğini bilmiyorum. Biri olduğunu hep düşünüyorum ama. Tüm bu yaşananlardan sonra sağlam bir psikolojim olmayabilir elbette. Hep düşündüm destek almayı. Belki yakın zamanda bir terapi düşünebilirim. Sizin hayretler içinde okuduklarınız benim yıllardır içinde olduğum şeyler. Bazen tv de gördüklerimize ya da okuduklarımıza kurgu diyoruz ya. Aslında çoğu gerçek demek ki. Benim yaşadığım acının tarifi yok. Başlarda böyle yazan birisini görsem ben de aynı tepkileri verirdim. Ya ne çekiyorsun bırak derdim. Ama tüm olayların içinde olmak öyle farklı bir durum ki. Ben galiba aslında ayrılık sonrası kendimi düşündüm çoğu zaman. Bı durumda ne hissederim, yalnızlık, toplum baskısı... bunlar beni öyle çok düşündürdü ki. Toplumu biliyorsunuz. Evlilik yürümeyince kadın etiketleniyor. Neden idare edemedi, kocasına sahip çıkamadı, evi yürütemedi....
Kandırmıyorum aslında. Her şeyin benim dik durmama bağlı olduğunu biliyorum. Oğlumun iyiliği de benden geçiyor. Ben iyi ve sağlıklı olursam oğlum da iyi olacak.Bu etiketleyenler nerde gerçekten, benim annem ve kayınvalidem eşlerinin aldatması nedeniyle yıllar önce ayrılmış kadınlar, hiç bir etiketleri yok ONUR ve GURUR larından başka, iş arkadaşlarımda okul arkadaşlarımda da var boşanan ve onlara da kimse idare edemedi, sahip çıkamadı demiyor. Zaten bunca şeye iyi bile dayandı diyorlar. Bunlar hep bahane kandırnayın kendinizi
O zaman Beni aldattığı kadın kendinden on yaş büyüktü. Ben o kadar çirkin bir kadın değilim. Kendime dikkat etmeye çalışırım. Modayı takip ederim elimden geldiğince. Ama adamın gözü dışarda olunca ne yapsam beni görmedi.Geç olsun ama güç olmasın.Kendinize her daim değer verin.İlerde keşke daha önce yapsaymışım bunu diyeceksiniz inanın bana.Eşinizden yana da midem bulandı ne kadar iğrenç biriymiş.
Sorun yaş güzellik değil ki.Evlenirken birbirinizi gördünüz beğenmediniz mi sonuçta? Adam sadakatsiz tek sorun bu.Siz suçu yıllarca kendinizde mi aradınız yoksa? Yapmayın lütfen.O zaman Beni aldattığı kadın kendinden on yaş büyüktü. Ben o kadar çirkin bir kadın değilim. Kendime dikkat etmeye çalışırım. Modayı takip ederim elimden geldiğince. Ama adamın gözü dışarda olunca ne yapsam beni görmedi.
Kendimde aramadım belki düzelir diye bekledim. Evine, bana, çocuğumuza bağlanır diye düşündüm. O tam tersini yaptı bizden daha da uzaklaştı.Sorun yaş güzellik değil ki.Evlenirken birbirinizi gördünüz beğenmediniz mi sonuçta? Adam sadakatsiz tek sorun bu.Siz suçu yıllarca kendinizde mi aradınız yoksa? Yapmayın lütfen.
Bir yapan bir daha yapar.Aksini düşünmek yanlış olmuş.Keşke başta kurtulsaymışsınız.Kendimde aramadım belki düzelir diye bekledim. Evine, bana, çocuğumuza bağlanır diye düşündüm. O tam tersini yaptı bizden daha da uzaklaştı.
Geri dönmesini beklemiyorum. İstemiyorum da. Düzene girse şimdiye kadar girerdi. Bu kadar zaman ayırdığım, sabrettiğim yeter. Önüme bakacağım.Ve siz buna rağmen eşinizi affettiniz. Sonrasında yine size karşı soğuk olup, eve dahi gelmemesine rağmen boşanma davasını açan da kendisi.
İyi niyetten başka bir şeye giriyor bu.
Bundan sonrası için böyle davranmayın en azından. Eşiniz vazgeçtim deyip eve geri gelse memnun olacak bir haliniz var. Kendinize de acıyin biraz.
Kız kardeşi dava açma, yuvanı yıkma demiş o da kardeşine silah çekmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?