Anladım öyleyse nafakanızı alın mutlakaMaddi boyutu da var tabiki. Yıllarca kredi öde, borç üstüne borç öde. Şimdi dış kapının mandalı ol. Söylediğim gibi işyeri de başkasının adına kayıtlı olunca elim boş kalacak.
Teşekkür ederim.Anladım öyleyse nafakanızı alın mutlaka
Ev ve arabayı zaten verecekmiş
Ev çocuğunuzun ilerde Bir garantisi olur
İşiniz zaten varmış
Sonrası yeni bir hayat olacak size çocuğunuza
Hakkınızda hayırlısı olsun
Eşim boşanma davası açacağını söyledi pazartesi günü. Beni sevmediğini, yüzümü görmek istemediğini ve aynı evde bile kalmak istemediğini söyledi. Son zamanlarda virüsü bahane ederek eve haftada bir geliyordu. Sorunlarımız hep vardı. Evine bağlı birisi olmadı hiç. On yıllık evliyiz. İkimizin de işi gücü var. Ekonomik durumumuz gayet iyi. Bir oğlumuz var. İki yıl önce beni aldattığını öğrendim. Yüzleştik. Kabul etti, senden asla ayrılmam dedi. Kursa bir süre ayrı yaşadık sonra oğlum için boşanmaktan vazgeçtim. O zamandan beri davranışlarında pek bir değişiklik olmadı. Yani evine bağlılığı olmadı. Beni sevdiğini söylemezdi ama ayrılık falan gündeme gelmezdi. Ne var ki adam eve gelmemek için bahaneler üretirdi. Oğlumun da evin de ihtiyaçlarını karşılamada bir sıkıntı yapmazdı. Ama beni hiç sahiplenmezdi. Ben istediğim gibi gezer tozarım, istediğimi giyerim. Adam hiç birime ses çıkarmazdı. Tamam beni sıkmaması güzel ama insan da önemsenmiyor düşüncesine neden oluyor. İki ay önce tamamen koptu benden. Eve daha az gelmeye başladı bahanelerle. En sonunda on gün önce beni sen kendinden soğuttun artık seni sevmiyorum dedi. Ev ve arabam bende kalacak. Ona araba ve iş yeri kalacak. İşim var zaten çalışıyorum. Maddi açıdan sıkıntı yaşamam inşallah diye düşünüyorum. Korkum ve endişem oğlum. Zaten çok ilgili bir baba değildi. Şimdi tamamen bırakıp gidecek. Oğlum çok duygusal onu bu sürece nasıl alıştıracağım bilmiyorum. Şimdilik ilgilenir biraz. Ama sonra başka bir çocuğu falan olursa yavrumu tamamen bırakacak eminim. Babasız kalacak ve psikolojisi etkilenecek diye çok korkuyorum. Kendimde çok üzgünüm ben elbet atlatırım diye düşünüyorum. Ağlarım, üzülürüm yıpranırım ama elbet unuturum insan nelere alışmıyor ki. 16 yıllık geçmişimiz var elbet zor olacak. Ama ya oğlum
İyi olacağını düşünüyorum. Gerçekten hiç umursamıyordu. Bilmiyorum belki de benim çekip gitmem için bekledi. Benden öyle bir adım gelmeyince düşsün yakamdan diye içindekileri döktü.Umursamayan bir baba ile ayni çati altinda yasamaktansa, ayri çati altinda yasamak daha iyi olacaktir oglun için.
Adam bosanmak istiyor, seni zaten aldatmis. Yani halen oglun diye niye tutturuyorsun? Cocuk için yazik degil mi var ama yok olan baba ile büyümek? Annesini mutsuz görmek, evde gerginligi his etmek?
Gerçekten oglunu düsünseydin, yillar önce bosanirdin ve oglun daha az travma yasardi. Neyseki zararin neresinden dönsen kardir. En erken sekilde bosanin.
Oğlum için de kendim içimde düşünüyorum. İnşallah sağlıkla atlatırız. Bugün çocuğu aldırdı yanına. Zorla gönderdim çocuğu. Gitmek istemiyor. Teyzem var evde onunla oynamak istiyorum diyor.Zaten ömür boyu devam etmeyeceği belliymiş allah büyüktür. Oğlunuz için psikolog desteği alın mutlaka. Beraber atlatirsiniz
Birkaç günlüğüne mi aldırdı? Görüp gitseymiş keşke çocuk etkilenmesin bu süreçtenOğlum için de kendim içimde düşünüyorum. İnşallah sağlıkla atlatırız. Bugün çocuğu aldırdı yanına. Zorla gönderdim çocuğu. Gitmek istemiyor. Teyzem var evde onunla oynamak istiyorum diyor.
Affetmezdi. Aldatmada öyle tek gecelik bir aldatma falan da değil. Altı ay kadar süren bir ilişkiydi. Kadınla beni tanıştıran ve arkadaş olmamıza vesile olan da kendisiydi. Evet evet. Kadını tanıyordum. Birlikte zaman geçirdiğimiz oldu. Yani gözümün içine baka baka kandırdılar beni. Dram yapmayın demiş bazı arkadaşlarda dram yapmıyorum ki olanı söylüyorum. Çok iyi niyetli bir insanım. Kime acıdıysam acınacak hala düşen ben oldum.
1-)Bir cocugum icin bosanmadımla daha karşı karşıyayız. Üstelik kadinin maddi gücü de var.sonra oğlum için boşanmaktan vazgeçtim. O gelmemek için bahaneler üretirdi. Oğlumun da evin de ihtiyaçlarını karşılamada bir sıkıntı yapmazdı. Ama beni hiç sahiplenmezdi. Ben istediğim gibi gezer tozarım, istediğimi giyerim.
Benim babam yok vefat etti altı yıl oluyor. Erkek kardeşim şizofreni hastası. Amcası da yok. Diğer dedesi ilgilenir ama o da ne kadar olur bilmiyorum. Zihinsel olarak Ben daha çok rahat edeceğimi düşünüyorum. İnanın artık öyle bir noktaya geldi ki kimle olduğunu bile merak edemez hale geldim. Ne gerek vardı ki. Bir kadın gider diğeri gelirdi. Adam değişmedikten sonra kadının kim olduğunu da bir kenera bıraktım.İlgisiz bir babayla yaşayan biri olarak keşke olmasaymışta annem bunları yaşamasaymış diyen biriyim.
Tabi erkek evlat için başka durum kendine bir örnek arayacaktır.
Dayı,amca,abi yerine koyduğu birisi yada dede farketmez. Öyle biri olursa bocalamayacaktır
Sizde biliyorsunuz zaten adamın boşanınca sadece eşlikten değil babalıktanda boşanacağını.
Oğlunuz içinde psikolog yada daha küçükse pedagog desteği almanızı tavsiye ederim. Az hasarla eminin atlatır. Sizde acaba nerde yine aldatıyormu gibi gereksiz düşüncelerden kurtulursunuz. Zira kesin biri var hayatında
O zaman daha farklı düşünüyordum. Şimdi sevgi yok ama o zaman sevdiğimi düşünüyordum. Benim şu anda yaşadığım karmaşa yılların verdiği alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Sevginin, aşkın çoktan kuş olup uçtuğunu biliyorum. Bir de O zamanlar bana zarar verebilir korkusu daha çok vardı içimde. Şimdi kendisi isteyince tüm taşlar yerine oturdu. Bazen davranışlarla anlatılır ama insan anlamamazlıktan gelir. Ben öyle yaptım. O da dayanamadı daha fazla yüzünü görmek istemiyorum, aynı evde bile yaşamak istemiyorum dedi.Aldatılıp affetme sebebinizi anlamadım hiç keşke o zaman boşansaydınız
Teşekkür ederim. İnşallah.Bunu yaşayan arkadaşlarım elbet oldu. Tüm bunları görmezden gelmek daha çok işime geldi.Bir kere aldatan bir daha yapar bu hep böyleydi böyle de olcak. Allah yardımcıniz olsun oğlunuzla birlikte çok güzel bir hayat yaşayın inşallah.
Doğru bir noktaya değinmişsiniz. Gerçekten özgüvenle ilgili sıkıntılarım olduğunu düşünüyorum. Zira bir parça kendime güvenseydim bunu daha önceden ben yapardım.1-)Bir cocugum icin bosanmadımla daha karşı karşıyayız. Üstelik kadinin maddi gücü de var.
2-)Sizi sıkması önemsediğini değil özgüven eksiliği olduğunu gösterir. Normal olanı karışmaması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?