• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanalım tekrar evleniriz diyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşınız 39 ve kullandığınız cümleler çok çocukca dalga geçer gibi herşey den önce sizi nezaketle konuşmaya davet ediyorum Bi kez daha görmüş oldum ki akıl yaşda değil baştaymış

Din, 5 vakit namaz, nikahtan önce elimi tutmadı ibarelerini gördüm ben kaçar. Şu tipler yüzünden dinden imandan soğuduk.
Ülkenin yarısı ateist oldu...

İnsanlara değil , dine imana bakıp kendi beyin süzgeçlerini kullansınlar öyleyse.

Süzgeci olmaya başka insanlara bakıp dediğiniz yolu seçiyor.

Bence de çok mantıklı. Ama boşandıktan sonra araya renk katın aynı adama dönmeden önce. Hazır böyle bir fırsat doğmuşken. Esmer, kumral, sarışın aman sabahlar olmasın ayol. Sonra tabi adam hep ekside kalır o ayrı. Kaslı da olsun, kaslı önemli.
Kaslı mı seviyorsun

Gerçekten neden teklif ettiğini bir söyleyeyim, düşününce çok mantıklı aslında.

Bir daha evleniriz nasılsa umuduyla güzel güzel boşanacaksınız, bu durumda:
1) Düğün altınlarını isteyecek misiniz?
2) Ayrılık için tazminat isteyecek misiniz?
3) Bebek için nafaka isteyecek misiniz?

“Altınlar biraz bende dursun,zaten evleneceğiz”
“Hayır karıcım tazminat da nerden çıktı”
“Bebek için mama parası gönderirim canım boşver nafakayı”

Dava çıkışı sizin telefonu engellemesi bir dakika alır, haklarınızı verdikten sonra geri de alamazsınız. Nafaka için bile oturup tekrar dava açmanız gerek.

Sorunlarınızı tartışmak isteseydi terapist olmadı aile büyüğü ile görüşmek isterdi. Olay “yeniden tanımak” değil “temiz kurtulmak”.

Bu forumda aldatınca tazminat ödememek için pişmanlık taklidi yapıp eşine davayı geri çektiren kocalar çok çıktı, kadın aynı sebeple tekrar dava da açamıyor.

Evliliğin oyuncak olmadığını yardım almak istediğinizi belirtin, niyeti hiç ama hiç hoş değil.

Biraz önce konuştuk.kavga etmedik.gayet sakindi.boşanalım tekrar evleniriz diyor bana.gerekçesi de şuymuş.birbirimizi artı eksi yönlerini bilerek evlenecekmişiz yeniden.yani ilk başta evlenirken çok tanımıyoruz ya birbiirmizi.şimdi tanıyarak evlenmiş olacağız.1 bebeğimiz var ve 3 yıllık evliyim.ne dersiniz?açıklaması bana mantıklı geldi.?

Yapmayın öyle birşey bu şekilde demesi bile dini nikahinizi zedelemis Allah korusun bu şekilde yaparsanız nikahiniz düşerse geri dönüşü olmayan yollara girersiniz bebeniz de varmış şakası bile hoş değil böyle şeylerin

Burada bir yanlış var yalnız. O dediğiniz bir kez değil üç kez aynı adamla boşanınca oluyor.
dinini yaşayan biri dindeki boşandıkdan sonra aynı kişi ile evlenmesi için arada başkası ile evlenmen gerektiğinide biliyordur sanırım:)
Sözlükte "helal kılma" anlamına gelen halle fiilinden türetilen "hülle" kavramı, üç talakla boşanan bir kadının, ayrıldığı kocasına dönebilmesi amacıyla bir başka erkekle evlenmesi anlamına geliyor. Bu işlem tahlîl veya tahlîl-i şer'î tabirleriyle de ifade edilir. Eşin bu durum dinin yaşıyorsa biliyordur.
İyi araştır 3. Kez boşandıktan sonra değil üç defa boş ol dedikten sonra yani boşanmak için o üç kere boş ol diyecek boşanmış olacaksınız tekrar evlenmek için hülle gerekecek internette arastırın zira burda dini konulsrı konuşmak da yasak

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X