- Konu Sahibi Mavi siyah
-
Temyizi istediğim şehirde açabilir miyim dava yine onun istediği yerde görülmek zorunda mı
yazı da şu diyorTemyiz merci Yargıtaydır. Olayın tamamını okuyamadım fakat evlilik birliğinden sonra edinilen mallar ortaktır. Siz kendi paranızla aldığınızı ispatlarsanız araba sizde kalır. Darp raporu kesin delil teşkil eder. Tanık ise takdiri delildir hakim dilerse dinler. Şu an temyize değil istinaf yoluna başvurmanız mümkümdür. İstinafta da yeniden yargılama yapılır. Süresinde mahkemeye başvurmanızı tavsiye ederim.
İstinaf yolu ile temyiz arasındaki fark nedirTemyiz merci Yargıtaydır. Olayın tamamını okuyamadım fakat evlilik birliğinden sonra edinilen mallar ortaktır. Siz kendi paranızla aldığınızı ispatlarsanız araba sizde kalır. Darp raporu kesin delil teşkil eder. Tanık ise takdiri delildir hakim dilerse dinler. Şu an temyize değil istinaf yoluna başvurmanız mümkümdür. İstinafta da yeniden yargılama yapılır. Süresinde mahkemeye başvurmanızı tavsiye ederim.
Bir de gerekçeli karar yani benim avukatıma bi kağıt gelecekmiş ondan sonra itiraz edebilirmişim o gelmeden avukatımı değiştirsem yeni avukatıma gelir mi ?
İstinaf yolu ile temyiz arasındaki fark nedir
eski avukata gelirse diye korkuyorum o Zaman söylemez oyeni avukat hemen vekaletnameyi mahkemeye sunarsa dosyaya onu eklerler ve ona
gelir
İstinaf yeniden yargılamaymış galiba temyizle arasındaki fark ne temyizde hakimin dediği onanırsa başka yolum yok mu demek oluyorkafanızı İstinafla karıştırmayın
daha onu hukukçular bile cozemedi
sizin karar temyiz edilecek
siz öncelikle dosyayı alın ve avukat bulun yeni
kafanızı İstinafla karıştırmayın
daha onu hukukçular bile cozemedi
sizin karar temyiz edilecek
siz öncelikle dosyayı alın ve avukat bulun yeni
Eski a
eski avukata gelirse diye korkuyorum o Zaman söylemez o
İstinaf yeniden yargılamaymış galiba temyizle arasındaki fark ne temyizde hakimin dediği onanırsa başka yolum yok mu demek oluyor
İstinafta yeni bir olay yargılaması yapılır ve hata tesbit edilirse, esas mahkemesi tarafından verilmiş olan ilk hüküm ıslah edilir, fakat temyizdeki kuralbozmadır. Böyle açıklamış kafam iyice dağıldı
İstinaf yürürlüğe girdi ve HMK'da şöyle bir kural var eğer kanun değişirse hangi aşamada kaldıysa ondan itibaren uygulanır. Davanın açılış aşamasındaki usulün bir önemi yok. Şu an istinaf uygulanması gerekir. Hukuki bilgilerinizi gözden geçirmeniz dileğimle...
Arabayı evlendikten sonra almışlar ama ruhsatı konu sahibinin üzerine boşanırken yarı yarıya olur,fakat konu sahibi arabasını alabilir suan kayıp ihbarı vs.Boşanmadan önce arabanın ruhsatı senin üzerine ise o araba senindir, ne demek ortak? Ben bu kadar akıl almaz hatalar olacağını sanmıyorum açıkçası... Birşeyleri eksik anlatıyorsunuz sanki belki size önemli gelmiyor ama bütünlük yok olaylarda
bilgilerim gayet yerinde merak etmeyin
şu an kafası karışmış bir konu sahibi var
bizden onun anlayabileceği bir cevap bekliyor
böyle teknik şeylerden bahsedersek kafası iyice karışır ve anlayamaz
bu avukatin nin bilecegi is
Arabayı trafiğe çıkarmıyorsa yada tanıdıkları olup hallediyorsa başka şehirlerdeyiz sonuçtaArabayı evlendikten sonra almışlar ama ruhsatı konu sahibinin üzerine boşanırken yarı yarıya olur,fakat konu sahibi arabasını alabilir suan kayıp ihbarı vs.
Tebliğ tarihi önemli süreyi kaçırmaması açısından[/QUOTE Onbeş gün içerisinde mi başvuruyoruz?
Siz yinede basvurun.Arabayı trafiğe çıkarmıyorsa yada tanıdıkları olup hallediyorsa başka şehirlerdeyiz sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?