Boşanan arkadaşlar çok acil

Temyiz merci Yargıtaydır. Olayın tamamını okuyamadım fakat evlilik birliğinden sonra edinilen mallar ortaktır. Siz kendi paranızla aldığınızı ispatlarsanız araba sizde kalır. Darp raporu kesin delil teşkil eder. Tanık ise takdiri delildir hakim dilerse dinler. Şu an temyize değil istinaf yoluna başvurmanız mümkümdür. İstinafta da yeniden yargılama yapılır. Süresinde mahkemeye başvurmanızı tavsiye ederim.
Temyizi istediğim şehirde açabilir miyim dava yine onun istediği yerde görülmek zorunda mı

İstinaf yolu derken en baştan yargılamadan mı bahsediyorsunuz bu sürede hakim boşanma Hakkı vermişti bu Ada'mdan boşanmış olmam o Zaman öyle yani boşanmış olarak yeniden yargılama talep edebilir miyim

İstinaf yolu derken en baştan yargılamadan mı bahsediyorsunuz bu sürede hakim boşanma Hakkı vermişti bu Ada'mdan boşanmış olmam o Zaman öyle yani boşanmış olarak yeniden yargılama talep e
yazı da şu diyor
Dokuz yerde bölge adliye mahkemesi kurulması kabul edilmiş olmasına rağmen, henüz daha mahkeme teşkilâtlanması tamamlanamadığından uygulanmaya başlamamıştır. Şu anda bölge adliye mahkemeleri ile istinaf sistemi hukuken mevcut, ancak fiilen henüz uygulanmayan bir sistemdir. Bu konudaki çalışmalara devam etmektedir.

İstinaf yolu ile temyiz arasındaki fark nedir

Bir de gerekçeli karar yani benim avukatıma bi kağıt gelecekmiş ondan sonra itiraz edebilirmişim o gelmeden avukatımı değiştirsem yeni avukatıma gelir mi ?

yeni avukat hemen vekaletnameyi mahkemeye sunarsa dosyaya onu eklerler ve ona
gelir

kafanızı İstinafla karıştırmayın
daha onu hukukçular bile cozemedi
sizin karar temyiz edilecek
siz öncelikle dosyayı alın ve avukat bulun yeni
İstinaf yeniden yargılamaymış galiba temyizle arasındaki fark ne temyizde hakimin dediği onanırsa başka yolum yok mu demek oluyor

İstinafta yeni bir olay yargılaması yapılır ve hata tesbit edilirse, esas mahkemesi tarafından verilmiş olan ilk hüküm ıslah edilir, fakat temyizdeki kuralbozmadır. Böyle açıklamış kafam iyice dağıldı

İstinaf yürürlüğe girdi ve HMK'da şöyle bir kural var eğer kanun değişirse hangi aşamada kaldıysa ondan itibaren uygulanır. Davanın açılış aşamasındaki usulün bir önemi yok. Şu an istinaf uygulanması gerekir. Hukuki bilgilerinizi gözden geçirmeniz dileğimle...
kafanızı İstinafla karıştırmayın
daha onu hukukçular bile cozemedi
sizin karar temyiz edilecek
siz öncelikle dosyayı alın ve avukat bulun yeni

Eski a

eski avukata gelirse diye korkuyorum o Zaman söylemez o

eski avukatı noterden düzenlenecek azilnameyle azledeceksiniz
sonra o azilnameyle mahkemeye şunu bu kişi artık benim vekilin değildir diye dilekçe yazıp vereceksiniz mahkemeye
sonra da yeni vekaleti sunacak yeni avukat böylece ona gitmez

İstinaf yeniden yargılamaymış galiba temyizle arasındaki fark ne temyizde hakimin dediği onanırsa başka yolum yok mu demek oluyor

siz bunlarla kafanızı karıştırmayın şimdi
önce bir gidip kararı öğrenin

Artık temyize gidebilecek dosyalar kanunda sınırlı sayıdadır. Vekilinizi azledip 2 hafta içerisinde yeni bir vekil bulmalısınız. Gerekçeli kararın size tebliği önemlidir sürenin başlamasında.

bilgilerim gayet yerinde merak etmeyin
şu an kafası karışmış bir konu sahibi var
bizden onun anlayabileceği bir cevap bekliyor
böyle teknik şeylerden bahsedersek kafası iyice karışır ve anlayamaz
bu avukatin nin bilecegi is

Arabayı evlendikten sonra almışlar ama ruhsatı konu sahibinin üzerine boşanırken yarı yarıya olur,fakat konu sahibi arabasını alabilir suan kayıp ihbarı vs.

Tebliğ tarihi önemli süreyi kaçırmaması açısından

Arabayı evlendikten sonra almışlar ama ruhsatı konu sahibinin üzerine boşanırken yarı yarıya olur,fakat konu sahibi arabasını alabilir suan kayıp ihbarı vs.
Arabayı trafiğe çıkarmıyorsa yada tanıdıkları olup hallediyorsa başka şehirlerdeyiz sonuçta

Ayrılalı baya oldu kendimi toplayamıyorum bile psikolojimi Nasıl düzeltip bu Ada'mla savaşılan bilmiyorum tek bildiğim elimden geldiğince mahkemeye gidip savaşıcam aşırı kötü durumdayım benim hayatımı mahvetti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…