Boşanan arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sahi mi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
333
719
53
Arkadaşlar bu hafta için galiba avukat talebimin sonucu belli olacak, boşanırken nelere dikkat etmem lazım, edindiğiniz tecrübelerden öğrendikleriniz nelerdir. Ben şöyle yaptım yap yada yapma dediğiniz neler var... aradım form da ama bulamadım böyle bir konu...

Ben boşandım,
şöyle diyebilirim ki sadece mahkemede dik dur boşandıktan sonrası ilk zamanlar kötü geçecek kendine acaba yanlış mı yaptım kötü mü yaptım yalnızım diye düşünebilirsin, insanlar sana saçma sapan yaklaşacak lar ailen bile
bazen seni belki herkes farkında olmadan kıracak ama üzülme, sonra öyle güzel olacak ki her şey Sadece biraz zamana ihtiyacın olduğunu hiçbir zaman unutma
umarım çok mutlu olursun :KK68:

Mahkemede gayet net ol.
Çıktıktan sonra ne istiyorsan yaparsın ağlıyor musun gülüyor musun istediğini yap :D
Ama hakimin ve eşinin karşısında dik ve kararlı dur.
Suçlayıcı hiçbir şey söyleme, avukatın senin yerine konuşacaktır umarım iyi bir avukattır.
Sana hakim sordukça konuşursun onun haricinde konuşmanı gerektirecek bir durum yok.

Mal var mı ? anlaşmalı mı protokol falan hazırladı mı ?
Bizim protokol olmasına rağmen 2 mahkemede sonuçlandı

Çok teşekkür ederim, inşaallah öyle olacaktır....zor bir süreç olacak buna hazirim peki çekişmeli mi oldu

Mahkemede gayet net ol.
Çıktıktan sonra ne istiyorsan yaparsın ağlıyor musun gülüyor musun istediğini yap :KK70:
Ama hakimin ve eşinin karşısında dik ve kararlı dur.
Suçlayıcı hiçbir şey söyleme, avukatın senin yerine konuşacaktır umarım iyi bir avukattır.
Sana hakim sordukça konuşursun onun haricinde konuşmanı gerektirecek bir durum yok.

Mal var mı ? anlaşmalı mı protokol falan hazırladı mı ?
Bizim protokol olmasına rağmen 2 mahkemede sonuçlandı
Mal yok mehrimi alıp harcamıştı eş kişisi, o yüzden onu isteme düşüncesindeyim, birde 3 çocuk var artık velayet de olacak, birde darp sonucu dava var galiba hepsi bir görülecek... Çekişmeli olacak

Mal yok mehrimi alıp harcamıştı eş kişisi, o yüzden onu isteme düşüncesindeyim, birde 3 çocuk var artık velayet de olacak, birde darp sonucu dava var galiba hepsi bir görülecek... Çekişmeli olacak
Mehr mahkemenin yapabileceği bir şey değil zaten, o işin dini yönü. Verip vermemek onun vicdanı ile ilgili bir durum, umarım alabilirsiniz.
Velayet cocukların yaşı küçükse sizde olur yüksek ihtimal çalışıyorsanız bakabilecek gücünüz vs var ise.
Bizde çocuk yoktu cok bilemiyorum ama, cocuklara nafaka bağlanır.
Çekişmeli ise işiniz zor, Rabbim yardımcınız olsun. Dediğim gibi inşallah avukatınız işinin ehlidir.

Mehr mahkemenin yapabileceği bir şey değil zaten, o işin dini yönü. Verip vermemek onun vicdanı ile ilgili bir durum, umarım alabilirsiniz.
Velayet cocukların yaşı küçükse sizde olur yüksek ihtimal çalışıyorsanız bakabilecek gücünüz vs var ise.
Bizde çocuk yoktu cok bilemiyorum ama, cocuklara nafaka bağlanır.
Çekişmeli ise işiniz zor, Rabbim yardımcınız olsun. Dediğim gibi inşallah avukatınız işinin ehlidir.
Evet zor olacak çocuklar küçük çalışmıyorum ama çocukları almak için çalışmam gerekirse çalışırım okuyorum çünkü duruma göre bakacağım artik. Rabbim kolay eylesin, yoksa zor olacak biliyorum

Konunun takipçisiyim benimde 7 Ocakta ilk mahkemem olacak ...
Heyecanlıyım
Duruş olarak zaten hep dikim çok şükür
Duruşma günü o bütün ailesini yığacaktır muhtemelen
Ben Tek başıma gideceğim.Bu da ona kapak olur.:KK76:

Mahkemede sordular nafaka istiyor musun diye.
Eski esim enistesi ile gelmisti.
Oglunuz kendine bakamiyor, ne nafakasi. Ama ben sadaka veririm dedim :)

Yolda babam ve amcam cikolata parcacikli kestaneli pasta aldi. 2 dilim yedim. Agladim. Sonra yine 1 dilim daha yedim. Acimadi ki acimadi ki.

Benden önce evlendi iskeletor. Evlendigi kiz da iki kati.

Ihihihi bosanmak guzeldi. Rahatladim. Nefes aldim. Ayaklarimi uzatip film izledim. Bana aciyanlara da cevabini verdigim icin agresif oldum.

Yemisim evliligi. 2.kez evlendim de ne oldu. Yine yerden çorap topluyorum. Ondan da sıkıldım zaten.

Evet zor olacak çocuklar küçük çalışmıyorum ama çocukları almak için çalışmam gerekirse çalışırım okuyorum çünkü duruma göre bakacağım artik. Rabbim kolay eylesin, yoksa zor olacak biliyorum

Medeni kanunda da mehr size ait diye biliyorum. Yanlis biliyor olabilirim. Kayinvalidem dugunde ailemin taktigi altinlari bile vermemisti..Amaan giden altin para olsun. Allah cikartti onlardan.

Konunun takipçisiyim benimde 7 Ocakta ilk mahkemem olacak ...
Heyecanlıyım
Duruş olarak zaten hep dikim çok şükür
Duruşma günü o bütün ailesini yığacaktır muhtemelen
Ben Tek başıma gideceğim.Bu da ona kapak olur.:KK76:
Tek başınıza himm iyi cesaret, bence de onun kimsesi olmayacak bende cümbür cemaat gitme düşüncesinde idim😀

Yolda babam ve amcam cikolata parcacikli kestaneli pasta aldi. 2 dilim yedim. Agladim. Sonra yine 1 dilim daha yedim. Acimadi ki acimadi ki.

Ihihihi bosanmak guzeldi. Rahatladim. Nefes aldim. Ayaklarimi uzatip film izledim. Bana aciyanlara da cevabini verdigim icin agresif oldum.

Yemisim evliligi. 2.kez evlendim de ne oldu. Yine yerden çorap topluyorum. Ondan da sıkıldım zaten.
Ayy çok güldüm 👏👏👏👏😀😀😀 tebrik ediyorum sizi, benim 3 çocuk var nafakayı ben kendim için istemiyorum ama çocuklara verilecek herhalde, benimde böyle bir şok edecek cümleye ihtiyacım var bulmam lazım😀

Medeni kanunda da mehr size ait diye biliyorum. Yanlis biliyor olabilirim. Kayinvalidem dugunde ailemin taktigi altinlari bile vermemisti..Amaan giden altin para olsun. Allah cikartti onlardan.
Elimde mehir senedi filan var ama bu hukuk karşısında işe yaramaz galiba neyse hayırlısı, bana zaten döner o, bnmdi çünkü o

2. evliliği neden yaptınız ve niye sıkıldınız?

Konuyu bölüyorsam özür...

Ben de boşandım konu sahibi, anlaşmalı boşandık, altınlar kasadaydı avukatla görüştüm senin hakkın dedi, protokol yazdırdık ve bitti tek celsede.

Çocuk falan varsa bence tüm haklarını al, söke söke. Sonradan insanın içi biraz rahatlıyor, hele ki maddi olarak cimri tiplerse oh olsun parasını aldım diyorsun, ben kayınvalidemin bana taktığı altınları bozdurdum, yurtdışında çatır çatır harcayacağım, ihtiyacım yok ama olsun, biliyorum iyi bir düşünce değil ama o aile benim nelerimi çaldı ben de en çok önem verdiklerini paralarını yiyorum, hem de hiç gidemediği yerlerde derim inşallah :) Sonra da bu düşüncemden pişmanlık duyarım ama olsun:) Alemin safı hep ben olmayayım.

2. evliliği neden yaptınız ve niye sıkıldınız?

Konuyu bölüyorsam özür...

Ben de boşandım konu sahibi, anlaşmalı boşandık, altınlar kasadaydı avukatla görüştüm senin hakkın dedi, protokol yazdırdık ve bitti tek celsede.

Çocuk falan varsa bence tüm haklarını al, söke söke. Sonradan insanın içi biraz rahatlıyor, hele ki maddi olarak cimri tiplerse oh olsun parasını aldım diyorsun, ben kayınvalidemin bana taktığı altınları bozdurdum, yurtdışında çatır çatır harcayacağım, ihtiyacım yok ama olsun, biliyorum iyi bir düşünce değil ama o aile benim nelerimi çaldı ben de en çok önem verdiklerini paralarını yiyorum, hem de hiç gidemediği yerlerde derim inşallah :) Sonra da bu düşüncemden pişmanlık duyarım ama olsun:) Alemin safı hep ben olmayayım.
Bende acaba şimdi sırf ondan kurtulmak için herşeye boşver deyip, sonra da pişman olurmuyum diyorum. Ben maddi manevi bir sürü şey talep edeyim zaten vereceği bir kısım hakimin, sonra pişman olmamak adına, aslında mal mülk de yok,3 çocuk var dediğin hesap ben isteyeyim 😀

Bende acaba şimdi sırf ondan kurtulmak için herşeye boşver deyip, sonra da pişman olurmuyum diyorum. Ben maddi manevi bir sürü şey talep edeyim zaten vereceği bir kısım hakimin, sonra pişman olmamak adına, aslında mal mülk de yok,3 çocuk var dediğin hesap ben isteyeyim 😀

Bence olursun, çünkü sonradan okudum 3 çocuğun varmış onları tek başına dünyaya getirmedin, ki boşandıktan sonra zaten ağır yük gene annenin üzerinde olacak, hakkın neyse iste.

Davadan sonra ayrılırsınız zaten ama biraz sürer davan tahminim 1-2 yıl gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X