• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan arkadaşlar ümidiniz var mi hayattan?

Bende bosandim 1 yil oldu ayrilali cokkk zor gunler gecirdim saatlerce agladimi bilirim hatta gunlerce ama aglamak care degil sonra ne mi yaptim ise basladim simdi calisiyorum zqten universitede okuyorum sinavlar falan kafami dagitmaya calisiorum millet simdi evleniyor daha ben bosandim ha bu bana agir geliyor tabikide ama yapcak bisey yok

Boşanma nedeni bile etkiler boşanma sonrasını...Herkesin iç dünyası yaşadıkları farklı...Sadece bu illetten kurtulmaya çalışacak.Bu ben değilim diyecek..

Benim meslek de zordur mesela..İş ortamı gergindir hep kurtlar sofrasıdır..Tamam iyiki işim var ama stresli hayat kötü etkiliyor yaşam kalitesini özel sorunlar yaşarken..

Benim meslek de zordur mesela..İş ortamı gergindir hep kurtlar sofrasıdır..Tamam iyiki işim var ama stresli hayat kötü etkiliyor yaşam kalitesini özel sorunlar yaşarken..

kesinlikle katılıyorum bu söylediğinize. siz psikolojik destek aldınız mı?

kesinlikle katılıyorum bu söylediğinize. siz psikolojik destek aldınız mı?
Psikolojik destek alamadım.Psikiyatrisler psikoterapi vermiyor.Özel muayeneye gidiyordum çok pahalıydı sık gitmek için.Psikologa bir kez gittim.O da psikyatri yönledirirse oluyor özel hastanelerde..Uygun pskiyatris bulamadığım için o kaldı...Psikolog bulmak daha zor..Bulsam da bir yararı olacağını sanmıyorum.Bir arkadaş gitmiş gereksiz demişti..Yaşadığım şehirde niyeyse lap diye gidebilecrğim iyi bir psikolog bulamadım..Antidepresana talim..İnsanda azıcık şans olacak ya .Çevre şartları düzgün olacak.Taşıma suyla değirmen zor oluyor..

Sadece iyi vefalı arkadaşlarım dostlarım, sorunsuz ailem olması bile iyileşmenin yarısı olacaktı..Kolay toparlanabilecektim..Çünkü çevre desteği çok önemlidir psikolojide..

Son düzenleme:
Psikolojik destek alamadım.Psikiyatrisler psikoterapi vermiyor.Özel muayeneye gidiyordum çok pahalıydı sık gitmek için.Psikologa bir kez gittim.O da psikyatri yönledirirse oluyor özel hastanelerde..Uygun pskiyatris bulamadığım için o kaldı...Psikolog bulmak daha zor..Bulsam da bir yararı olacağını sanmıyorum.Bir arkadaş gitmiş gereksiz demişti..Yaşadığım şehirde niyeyse lap diye gidebilecrğim iyi bir psikolog bulamadım..Antidepresana talim..İnsanda azıcık şans olacak ya .Çevre şartları düzgün olacak.Taşıma suyla değirmen zor oluyor..

aslında ben de bir yararı olacağını düşünmedim bir de tanımadığım birinin yüzüne hikayemi anlatma fikri hep soğuk geldi. dediğiniz gibi şans önemli ama insanın karar alırken de iyi düşünmesi lazım önünü ardını. zamanı geri alabilmek isterdim.

aslında ben de bir yararı olacağını düşünmedim bir de tanımadığım birinin yüzüne hikayemi anlatma fikri hep soğuk geldi. dediğiniz gibi şans önemli ama insanın karar alırken de iyi düşünmesi lazım önünü ardını. zamanı geri alabilmek isterdim.
Evt ben de isterdim..Ama küçük gibi görünen hataların(aslında kimisi hayli küçüktü) bukadar büyük bedeller ödetmesi beni ayrı üzüyor..Bu kadar hayat affedilmezliği boynumu büküyor biraz..

Evt ben de isterdim..Ama küçük gibi görünen hataların(aslında kimisi hayli küçüktü) bukadar büyük bedeller ödetmesi beni ayrı üzüyor..Bu kadar hayat affedilmezliği boynumu büküyor biraz..

beni de:) zaten en zor kısmı dik durmak herkese karşı. dediğiniz gibi aile arkadaş desteği çok önemli.

Psikolog öneririm.
2 yıl geçip hâla toparlanmadığına göre desteğe ihtiyacın var demek ki.
Ben de boşandım, dibe vurdum, geceler sabaha varmaz, gündüzler akşam olmazdı bana da.
Dualar, psikoloğum, ailem ve arkadaşlarım sayesinde iyileştim.
Şükürler olsun ki muhteşem bir evlilik yaptım sonra.
Aa lalee evlimiydin su an sen
Ne guzel mutlu bi evliligin varmis

Ben 2 yıl önce boşanmama rağmen hala toparlanamadım. Aslında genel olarak iyi olsam da asla eski günlerimdeki yani eski eşimle tanışmadan önceki günlerimdeki gibi mutlu olamadım ve yine kış geliyor ve Akşamlar benim için çok zor geçiyor. Gerçekten artık ümitsizim mutlu olmaya dair. Sizler nasılsınız? Neler önerirsiniz?

Bu dunyada hersey bizler icin kimse bosanmak icin evlenmiyor taktiri ilahi.. Allah öyle uygun gorduyse hamd edip ona gore yasamak gerek. Tabiki esinle yasadiklarni unutman zaman alir ona kimse bisey diyemez ama sende kendine haksizlik etme sunun surasinda ne kadarlik omrumuz kaldiki..

Yaşım 37 .çocuksuzum.Hiç evlenmeyeceksem ,çocuğumun olmuş olmasını, bir tanecik bile olmasını isterdim..Hamile kalmanın zorlaştığı yuurtaların kalitesinin düştüğü yaşlardayım.Bu yaşları çocuksuz veyaçocuk umudu olmadan yalnız geçirmek zormuş...Allah dağına göre kar verirmiş ama ben bu yalnız kalma ve çocuk işinde zorlandım..Yalnızlığı boşverebiliyorum yine de...Eğer yalnız şekilde mennopoza girersem bir oh çekecem ozaman.Şimdi tmm dyecem yapacak birşey yok.....Herşey atlatılır da depresyon illeti olmasa.Ayrılık acıları (severek olunca,eşimden de severek ayrılnıştım)aile iş sorunları eklenince travmalı geçmişin üstüne doğrulamadım pek...Depresyona bulaşmak batırıyor insanı.Şimdi ilacımdan memnunum biraz ..İyi gelişmeler olsa düzelip gidecem ama inadına ters gidiyor..
.Münevvergül de depresyonda. Ona derim ki...İyi bir pskiyatr bul.Güzel bir antidepresan başla...Yaşamını bozacak riskler alma...Olumlu düşünmeyi telkin et..Dua et çok...Ben duada eksiğim ..Maneviyata sarılsam çok iyi olacak halbuki...
Allahım derdi, dileği olanlara kadir isminle deva , depresyon illetine bulaşanlara şafi isminle şifa ver...
İlaç kullanıyorum cnm

Etrafimda birçok insan var. Ve diyorum ki kadınlar çok güçlü... Biri gencecik yaşta zorla evlendirildi. Ama dayanamadı boşandı. Üniversite okudu. Kendi ayakları üstünde durdu. Simdi akademisyen... Biri boşandı. Severek evlenmişti. Üniversite okudu. Öğretmen oldu. İş yeri acti. Tanidigim en mutlu insanlardan. Hayranım ona. Bir başkası boşandı. Ev hanımı. Bir çocuk vardı. İş hayatı nedir bilmezdi. Çalıştı çabaladı. Başta ilaçlar. Sonra imanı onu ayakta tuttu. İl değiştirdi. Çok zorluk çekti. Sukur şimdi mutlu. Başardı. Daha bir suru... Yaşın genç. Eğer çalışmıyorsan iş bul, hobi bul. Kendini gelistir. Unutma kadınlar çok güçlü...
İşim var cnm sağol

Acı cekmeyi seviyorsun bence, biraz gayretin olsaydı su son bir yılda kurtulurdun bu durumdan. Ama hic caban yok ki be güzelim. Hala aynı yerdesin
İnsan çaba sarfetse de olmuyor bazen..Ne yapsam da düzelsem diyr kafa patlatıyor ama düzelemiyor. .Bir çıkış arıyor...

Bosanan onca insan var guzelim bende bosandim evet cok mutsuz gunlerim oldu ama napiyim bosandim diye olelim mi bosver sal yuregini biraz 27 yasindasin genceciksin tekrar evlenir anne olursun yeter ki Rabbim yollarimizi acik etsin hayirlisiyla nasip etain en onemlisi bu

Bosanan onca insan var guzelim bende bosandim evet cok mutsuz gunlerim oldu ama napiyim bosandim diye olelim mi bosver sal yuregini biraz 27 yasindasin genceciksin tekrar evlenir anne olursun yeter ki Rabbim yollarimizi acik etsin hayirlisiyla nasip etain en onemlisi bu
Allah dertlerini yok etsin dertli gelin

Back
X