Boşanan Arkadaşlar Yardım

egeesk

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
300
197
323
Merhaba hanımlar

6 senelik evliyim ve 19 aylık bir oğlum var. Evliliğimde başlarda eşimin ailesi yüzünden sıkıntılar yaşadık fakat son 2 yıldır herşey yolunda ve sıkıntımız yoktu. Taki Ekim ayına kadar.

Ekim ayında eşimle bir tartışma yaşadık. Suratı fazlasıyla asıktı ve ben birkaç kez neyin var diye sordum. Sürekli bişey yok dedi. Son sorduğumda senin bu enerjin bize eve yansıyor dememle üzerime saldırması bir oldu. İtiş kakış yaşadık ve sonucunda ben darp raporu aldım. Olaya aileler dahil oldu. Onun ailesini çağırdım oğlunuz bana böyle davrandı diye ki onların yanında da üzerime yürüdü gördüler.

Rapordan sonra özür diledi düzelteceğini herşeyi telafi edeceğini son şans istediğini söyledi. Bende bebeğimiz olduğu için kabul ettim. Aile terapistine gitmeye başladık bize iyi geldi ya da ben öyle sandım. Ekim’den bu yana olan süreçte ailesi beni bir kere bile aramadı kızım nasılsın napıyorsun demedi. Bende görüşmek istemedim ve gitmedim. Durumu da eşime izah ettim. Zaten sonrasında aile terapisine başladık. Bugüne kadar ailesi dışında kavga gürültü olmadı aramızda. Zaten bana saldırma sebebi de 10 gündür ailesine gitmemişiz benim gitmek istemediğimi hissetmiş ondanmış terapide öğrendim.

Dün herşey iyiyken boşanmak istediğini mutlu olmadığını hiçbir şeyin düzelmeyeceğini anlaşmalı boşanmak istediğini söyledi şok oldum. Bugünden için avukatla görüşeceğini söyledi akşamda eşyalarını alıp gidecekmiş. Bugün hiç aramadı. İçim çok acıyor en çok da oğluma.

Gitmek isteyeni engelleyemem biliyorum. Çok farklı hisler içindeyim. Bir diyorum ki mesleğin var ailen arkanda vicdanın rahat kurtarmak için herşeyi yaptın. Sonra hop başka bir his nasıl yapacaksın ufacık bebek babasız büyüyecek yarım kalacak. Güzel günler aklıma geliyor filan

Anladınız siz beni bana bişeyler söyleyin geçecek mi? Su akıp yolunu bulur mu?

Boşanmış değilim ama boşanan çok arkadaşım var, birinin engelli bir evladı olmasına rağmen hayatını kurdu ve mutlu. Hepsi mutlu bu arada.
Sadece biraz zaman, inanın hepsi geçecek. Kolay değil ama en azından boşansam mı ikilemi yaşamıyorsunuz. Sizi istemeyeni siz asla istemeyin, afedersiniz donu hariç her şeyi de isteyin. Boşanmak isteyen o, ödesin bedelini.

Boşanmış değilim ama boşanan çok arkadaşım var, birinin engelli bir evladı olmasına rağmen hayatını kurdu ve mutlu. Hepsi mutlu bu arada.
Sadece biraz zaman, inanın hepsi geçecek. Kolay değil ama en azından boşansam mı ikilemi yaşamıyorsunuz. Sizi istemeyeni siz asla istemeyin, afedersiniz donu hariç her şeyi de isteyin. Boşanmak isteyen o, ödesin bedelini.
Cevabınız için teşekkürler. Boşanma sonrası mutlu olan örneklere o kadar ihtiyacım var ki. Ben gene ar edip çirkeflik olmasın her şey yarıya bölünsün kafasındaydım. Bazen inanamıyorum kendime

Seni bilmem de arkadaşım galiba eşin senden soğumuş.
Terapiyi bile belki düzeliriz diye adım atmışsınız karşılıklı ama maalesef olmamış.
Hayırlısı olsun inşallah.

Seni bilmem de arkadaşım galiba eşin senden soğumuş.
Terapiyi bile belki düzeliriz diye adım atmışsınız karşılıklı ama maalesef olmamış.
Hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkürler amin. Açıkça sordum aslında beni sevmiyor musun soğudun mu benden diye? Sevgi meselesi değil seni seviyorum ama ben kendi içimde mutsuzum size bi faydam olmaz diye bir cevap verdi 🤷‍♀️

nasıl yapacaksın ufacık bebek babasız büyüyecek yarım kalacak.

Bu düşünceyi kafandan atmakla başla.
Çocuk ikinizin. Hayat sadece senin.
Bu hayata bi kere geliyosun. Mutlu olmak senin de hakkın.
Sen ne kadar mutlu olursan bebeğin o kadar mutlu olur.
Mutsuz anne babayla büyüyen çocuk ne kadar mutlu olabilir?

Ailen arkanda emin ol şuan ki hayatından çok daha iyi olacaksın.
Zor olacak ona şüphe yok.
Ama GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDASIN.
Başka şansın yok.

Teşekkürler amin. Açıkça sordum aslında beni sevmiyor musun soğudun mu benden diye? Sevgi meselesi değil seni seviyorum ama ben kendi içimde mutsuzum size bi faydam olmaz diye bir cevap verdi 🤷‍♀️
Olabilir tabii...
İnsan psikolojisi çok karışık malum.
Ama ben kendi yolunu çizmeni öneririm.
Boşuna vakit kaybederek psikolojini bozmalarına izin verme.
Gerekirse terapiye yalnız devam et,o arada evladını ve işini ihmal etme.
Evelallah altından kalkarsın Allahımın izniyle inşallah.

Kesinlikle yalvarmayin onu yaparsaniz hem birsey elde edemezsiniz hemde kendinize kizarsiniz.Madem oyle gururunuzla gidin hic caba gostermeyin ve sessiz kalin.Beni sevmiyormusun diye sorma hatasinda bulunmayin artik.Birakin gitsin dank etsin

Hem darp var hem seviyorum ama kendi içimde mutsuzum diyor ve anlaşmalı boşanalım diyor? Alabileceğiniz ne varsa alın bu adamdan. Donu bile kalmasın ayağında. Nedense başka biri olduğunu düşündüm. Neyin var ne oldu dediğiniz için üzerinize saldıran bir adam(!) var karşınızda. Yarın öbür gün evladınıza da aynı şeyi yapabilir ya da size çok büyük zararlar verebilir. Mesleğiniz varken aileniz arkanızdayken geleceğinizi karartmayın...

Hem darp var hem seviyorum ama kendi içimde mutsuzum diyor ve anlaşmalı boşanalım diyor? Alabileceğiniz ne varsa alın bu adamdan. Donu bile kalmasın ayağında. Nedense başka biri olduğunu düşündüm. Neyin var ne oldu dediğiniz için üzerinize saldıran bir adam(!) var karşınızda. Yarın öbür gün evladınıza da aynı şeyi yapabilir ya da size çok büyük zararlar verebilir. Mesleğiniz varken aileniz arkanızdayken geleceğinizi karartmayın...

Onu da sordum başkası mı var diye. Kesinlikle öyle bişey yok dedi. Haklısınız bu adam için gözyaşı döküyorum ağır geliyor ama geçer inşallah

Bu düşünceyi kafandan atmakla başla.
Çocuk ikinizin. Hayat sadece senin.
Bu hayata bi kere geliyosun. Mutlu olmak senin de hakkın.
Sen ne kadar mutlu olursan bebeğin o kadar mutlu olur.
Mutsuz anne babayla büyüyen çocuk ne kadar mutlu olabilir?

Ailen arkanda emin ol şuan ki hayatından çok daha iyi olacaksın.
Zor olacak ona şüphe yok.
Ama GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDASIN.
Başka şansın yok.
Teşekkürler moral oldunuz 🙏

Olabilir tabii...
İnsan psikolojisi çok karışık malum.
Ama ben kendi yolunu çizmeni öneririm.
Boşuna vakit kaybederek psikolojini bozmalarına izin verme.
Gerekirse terapiye yalnız devam et,o arada evladını ve işini ihmal etme.
Evelallah altından kalkarsın Allahımın izniyle inşallah.

Teşekkürler amin inşallah

Kesinlikle yalvarmayin onu yaparsaniz hem birsey elde edemezsiniz hemde kendinize kizarsiniz.Madem oyle gururunuzla gidin hic caba gostermeyin ve sessiz kalin.Beni sevmiyormusun diye sorma hatasinda bulunmayin artik.Birakin gitsin dank etsin
Haklısınız yalvarmam zaten gitmek isteyeni nasıl tutarsınız ki sadece bu yaşadıklarım ağır geliyor.

Çok şanslısın böyle bir adamdan anlaşmalı boşanacağın için kendi istiyor madem haklarını iste bir bir. Bırak gitsin ne demek aileme gitmedin diye saldırdım. Evladını böyle ortamda büyütme lütfen ilerde oda eşine böyle davranmasın. Üzülme sevgiyle hıç bir gemi yürümüyor. Bende bu durumları yaşadım şuan boşanıyorum. Sadece çocuğum olmadı şükür. Hep karılarına güçleri yetiyor bu illetlerin :sinirli:

Oğlumu düşünüyorum en çok. Gün içinde babasını sorar. İşte diyordum akşam gelecek sana mama getirecek diyordum. Şimdi sorduğunda ne demem gerek. Biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım. Bu yaş aralığındaki bebekler aslında herşeyin farkında oluyorlarmış. O etkilensin istemiyorum. Uyuturken filan hep baba diye sorar baba çoktan uyumuş filan derdim şimdi ne demem gerek

Back
X