Boşanan arkadaşlarım beni bilgilendirir misiniz?

Hatta o yine inat etmezdi de ogün bavullarını kapının önüne koydum diye inat ediyor

Ben kimseyi azarlamıyorum.

Sonra bir daha okuyun cevaplarınızı.

Siz şu an kesin boşanmak istiyorsunuz, kocanız özür dilese de, tamam bir şartım yok, ailemle de görüşme dese de boşanmak istiyorsunuz. O zaman yazacak pek bir şey kalmıyor. Şu an için boşanmayı kafanıza koyduğunuzdan, bunun dışındaki yazılan yorumlardan rahatsız oluyor gibi davranıyorsunuz.

O yüzden bence insanlar sadece nafaka, tazminat gibi teknik konularda yazsalar daha iyi olur.

Elbette benim de suçum var o kadar alttan almamalıydım.
Evet fevri davranıyorum ama sırf o kadını bidaha görmemek için dünyanın öbür ucuna kaçasım var.

Ben öyle birşey demedim bana şart koyarak geldiği için boşanmak istiyorum. Siz öyle anlıyorsunuz kimse bana beni azarlama demedi sizin dışınızda.

Kopyalıyorum yazdıklarımızı:

Siz cevap vermediniz.

Bir de bir üyeye şöyle yazdım: “Kocasına “benim haklılığımı kabul edeceksin, yanımda duracaksın, hatalarını telafi edeceksin, kahvaltı falan da hazırlamam” desin madem. Belki adam boşanmak yerine kabul eder. Ama konu sahibi bunu da istemiyor anladığım kadarıyla, kesin boşanmak istiyor. Boşanmaması için çözüm arayanların yorumlarına da “bu çözüm bana uygun değil” diyip kestirip atabilecekken azarlayıcı tarzda cevap veriyor. E boşansın o zaman ne diyelim.”

Siz cevap olarak: “Ben kimseyi azarlamıyorum” yazdınız. Diğer yazdıklarıma itiraz etmediniz. O yüzden kesin boşanmak istediğinizi düşündüm.

Diğerlerine itiraz etmedim çünkü hepsini okumadım sadece azarlıyorsunuz yazdığınız yeri okudum. Neden azarliyim. Ben öyle bişey de beklemiyoeum sadece bana saygı duyulsun annesini görmek istemediğimi anlasın istiyorum. Bundan bikaç ay sonra hadi bayram anneme gidelim diyemesin istiyorum tavrımı o yüzden devam ettiriyorum. Kabul ederse yürür etmezse biter diyorum.

Eşin en son ne dedi?
Yapma etme ya bunun için boşanılmaz..

Eşin en son ne dedi?
Yapma etme ya bunun için boşanılmaz..

Eşim en son tatilden msj çekmişti gelip aliym sana da değişiklik olur diye. Bende istemedim. Başka da bişey demedi yüz yüze konuşalım kafanı dinle dedi.

Sizin şartlarınızı kabul ederse boşanmayacak olmanıza sevindim. Hatasından dönerse ve telafi ederse şansının olması iyi bir şey. Umarım böyle yapar.

Gerçekten insanlar anlayamıyor. Adam ve ailesi resmen seni sindirmeye çalışıyor. Buna istinaden sırf bir pazarlık yapılsın bir karşılıgi olsun senin tarafından bir kazanımmis gibi algılanmasin diye kahvaltı sahur gibi bir karşı taleple geliyor.

Herkes sana evliliğini kurtar diye fikir veriyor ama kocanın kahvaltı talebi hiç bir sekilde görmezden gelinmiyor. Unutulmuyor bile. Kahvalti cok onemli galiba. Millet kahvaltı hazırlama işini yaparsın dimi diye sağlama alma çalışıyor. Çok komik gerçekten.

Kocan çok seviyorsa güzelim senden vazgeçmek istemiyorsa bundan sonra seni annesi ile muhattap etmez. Ayrıca bundan sonra da bir ömür kahvaltıları sahurları kendisi hazırlar. Ailesinin saadetinden sabahları 5 dk erken kalkıp masaya peynir zeytin koymak daha önemli olmamalı diye düşünüyorum.

Sizin şartlarınızı kabul ederse boşanmayacak olmanıza sevindim. Hatasından dönerse ve telafi ederse şansının olması iyi bir şey. Umarım böyle yapar.
Zaten en başından bunu yazıyordum.
Hayırlısı olsun. Geç geldi konuşalım yüz yüze diyor ama gec geliyor ısrarla :) bakalım ne zamana kadar devam edecek.

Aynen ya resmen pazarlık bu.
Hayır bigün sonra dese ki birlikte kahvaltı yapalım amenna. Ama benim de şartım var diyo uyanık.

Elbette benim de suçum var o kadar alttan almamalıydım.
Evet fevri davranıyorum ama sırf o kadını bidaha görmemek için dünyanın öbür ucuna kaçasım var.
Sen yine kaçta, biraz daha düşün öyle kaç :)
Her şey çok yeni.

Eşin için o kadar da degil sadece annesi konusunda böyle demişsin. Bence o da öyle değil.

Eşin biraz ataerkil. Sana hayatını kolaylaştırma açısından yardımcı biri gibi değil.
En basiti bu kadar şey yaşadınız adam kahvaltı talebiyle hala bunu gösteriyor.
Biraz düşünceli biri olsa bebekli ve uykusuz birinden kahvaltı talep etmez. He bir adım da senden bekliyor olabilir her şey bitti kahvaltısı mı kaldı allah aşkına?
O sana hazırlar mı mesela?
Yada annesi yemeğe geldiğinde annesine tabak kaldırmıyor diye kızdın. Kocan bostan korkuluğu muydu? O niye hayatım sen yemekleri yaptın hemde küçük bebekle, bulaşıkları ben hallederim sen dinlen, dokunma demedi?
Eşin iyi biri olabilir, birbirinizi seviyorsunuz da ama seni anlayan ve ihtiyaçlarını gözeten biri mi emin değilim.

Bu yüzden diyorum, profesyonel bir gözle ilişkinize objektif bakan biri olsa sanki daha çok şey çözüme kavuşur..

Hakkında hayırlısı olsun Jameya.
Boş bir inat uğruna boşanma kararı aldığını düşünmüyorum. Derdim binken, adam kahvaltı şartı bilmem ne diyerek olayı basite indirgese, anlamaya çalışmak, bu kadın niçin böyle davranıyor, bi dinlendireyim rahatlatayım demek yerine sürekli abartıyorsun abartıyorsun dese ve koro halinde ailesi de bunu tekrarlayıp dururken sesini çıkarmasa, "Al sana abartma!" diye boşanma yoluna girerim, bu psikolojik şiddettir-kadının duygularını küçümsemektir-pasif yollu bir ezme çabasıdır. Hak veriyorum sana.

Eşim en son tatilden msj çekmişti gelip aliym sana da değişiklik olur diye. Bende istemedim. Başka da bişey demedi yüz yüze konuşalım kafanı dinle dedi.

İyi bekle işte. Yangından mal mı kaçırıyorsun?
Bak bir hiç uğruna bitiriyorsun pişman olman çok büyük bir ihtimal..
Eşin dize gelecek ben inanıyorum.
Bebek olduktan sonra tahammül sınırın düştü anlıyorum. Benim de öyleydi çünkü.
En ufak şey gözümde çözümsüz en büyük problem gibi gelirdi. Hemen parlardım..

6 ay önce ben de saçmasapan bir sebepten ayrılmayı düşündüm mesela.
Üstünden bir kaç gün geçince "ne yapıyorum ben? Bu insanlar için değer mi çocuğumu babasından mahrum etmeye? 2-3 gün abicim abicim diye dolaşacaklar. 4.gün banane benim de ailem evim barkım var diyecekler" dedim..

Artık susma kv yi evine kabul etme bu en doğal hakkın. Ama kafanda kurup durma. Eşinle konuş. Sizin şu anda iletişime ihtiyacınız var..

Yok ya vallahi öyle değil. Hayatımı kolaylaştırmak için uğraşıyor.deli gibi çalışıyor ona rağmen geçen akşam kalkmış biriken bütğn ütüleri yapmış. Ben fırsat bulamıyorum diye evi didik didik temizler.
Geçen kahvaltıya geldiklerinde eşim geldi yardım etmeye yine. Ben bişey yaparken o da yumurta yapar peynir doğrar vs vs. Yani bu konuda hakkını yiyemem o sadece annesiyle benim aramdaki sınırı çizmeyi beceremiyor.

Tamam onun konuşmasını beklicem o zaman duruma göre hareket ederim. Doğru saçma sapan kararlar alıyorum fevri davranıyorum sinirlerime hakim de olamıyorum. Ciddi anlamda psikiatriste ihtiyacım var farkındayım zaten ve en yakın zamanda da gidicem.

Evet ezmeye çabalıyor da beceremiyor.o ilk o şekilde dener sonra da yola gelir eminim. Bana şuan inat etmesinin sebebi o akşam bavullarını kapının önğne koymuştum madem beni savunmadın annene git diye.
Onun grurunu yapıyor.
Ama ne olursa olsun herşey gözünün önünde oldu bana bişey olmamış abartıyormuşum gibi davranamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…