Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 yıl önce boşandım. 1 aylık süren bir evliliğim oldu. Bir süredir de görüştüğüm biri var. Bekar ve benden 2 yaş küçük. Sorun şu ki ailesi boşandığım için benimle evlenmesine karşı çıkıyor. İkimizde birbirimizi seviyoruz. Ama ailesinin düşünce yapısı malesef bu. Görüştüğüm kişi ailesini ikna etmeye çalışıyor güzellikle olsun istiyor ama çok katılar. Annesi el alem ne der, insan içine nasıl çıkacağız, neden ayrıldı ya senide yüz üstü bırakırsa seni mahcup ederse, sen kendine yakıştırıyor musun, nasıl kaldıracaksın, hani sen kıskanç adamdın nasıl hazmediyorsun vs gibi bir sürü laf etmiş. Çok ağırıma gitti. Bütün bunlardan sonra zaman zaman habersiz mi evlensek diye düşündük ama annem çok yıkılır kaldıramaz diye bir süre daha ikna etmeye çalışmasına karar verdik. Bide o da kiminle istemeye geleceğim diye mahcubiyette yaşıyor. Bütün bunlar bir kenara ben şuan görüştüğüm kişi arkamda dursa bile ileride nasıl olur diye endişe etmiyor değilim. Zamanla evlendikten sonra etraftan söylenen sözler evliliği etkiler mi yada bu aile ile görüşmemem bizi yıpratır mı bilemiyorum. Çünkü bu sözlerden sonra benimde ailesi ile ilişkilerim normal olmayacak. Hatta görüşmek istemiyorum diye içimden geçiriyorum. Sizce vazgeçmeli miyim? 2. Kez yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Ailem istenmediğimi bilmiyor onları da böyle karşılarında mahcup bırakmak veya olmadığında tekrar üzmekte istemiyorum. Sevsemde mantığımla bir kaç kez bitirmek istedim ama o vazgeçmiyor. Zaten evlenmeden öncede bana karşı sevgisi varmış bir kez konuşmak istedi reddettim 5 yıl önce. O dönemler yaşadığı farklı ekonomik, ailesel sorunlar nedeniyle üstelemeye cesaret edememiş. Benim mesleki statüm atanmış olmam sebebiyle beni istemez gibi de düşünmüş. Toplamda 5 yıl geçtikten sonra imkanlarını toplayıp tekrar yazmış ama şimdide durumlar böyle. Fikirlerinize ihtiyacım var? Teşekkürler şimdiden.