• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan kadın ve bekar erkek

Benim kuzenim de böyle evlendi. Ama helal olsun adamın annesi ve babası bir şey demedi. Kimseye de söylemedi. İnsanlara söylemezseler bilmezler.
Malesef benim eskiden çalıştığım ilçede yaşıyorlar çevreleride orda evlendiğim kişide orda görev yapmıştı bizi herkes tanıyor er geç akrabalarının kulağına gidecek el aleme ne deriz derdindeler

Erkek arkadaşınız her konuşmayı size yansıtmakla en büyük hatayı yapmış.üzerine çok geliyorlar diye düşünmek istiyorum...

Bekar biriyle evlendirmek istemeleri kendilerince doğru veya yanlış bilemiyorum.ama bazı şeyler başta nasıl olursa sonrdan daha kötü oluyor.
Eşiniz olursa bu konu sizi Huzursuz edecek.Siz iki kişi kafa kafaya verip her söyleneni kulak ardı edebilecek msiniz
İkinci evliliğin biraz daha dikkatli yapılmasında fayda vardır.
Biraz zamana bırakın
Hakkınızda hayırlısı olsun
Evet üzerime çok geliyorlar çoğu şeyi sana anlatamıyorum diyor. Bazen sesi titriyor ayrılmak lafı geçince korkuyor gözleri doluyor. Teşekkür ederim dilekleriniz için

Evlendiğim kişi 8 yıl ağır depresif tedavi görmüş onu öğrendim. Daha önce nişan atmisti ama ben araştırmamistim. Sonra evlendikten sonra tepkilerinden suphelenip eski nişanlısı ile irtibata geçtim benzer şeylerden bahsetti. Narsist kişilik bozukluğu vardı kısacası.

Tanışma süreciniz ne kadardı ?
Ne gibi tepkileri vardı
8 yıl tedavi gördüğünü kendisi mi söyledi

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 yıl önce boşandım. 1 aylık süren bir evliliğim oldu. Bir süredir de görüştüğüm biri var. Bekar ve benden 2 yaş küçük. Sorun şu ki ailesi boşandığım için benimle evlenmesine karşı çıkıyor. İkimizde birbirimizi seviyoruz. Ama ailesinin düşünce yapısı malesef bu. Görüştüğüm kişi ailesini ikna etmeye çalışıyor güzellikle olsun istiyor ama çok katılar. Annesi el alem ne der, insan içine nasıl çıkacağız, neden ayrıldı ya senide yüz üstü bırakırsa seni mahcup ederse, sen kendine yakıştırıyor musun, nasıl kaldıracaksın, hani sen kıskanç adamdın nasıl hazmediyorsun vs gibi bir sürü laf etmiş. Çok ağırıma gitti. Bütün bunlardan sonra zaman zaman habersiz mi evlensek diye düşündük ama annem çok yıkılır kaldıramaz diye bir süre daha ikna etmeye çalışmasına karar verdik. Bide o da kiminle istemeye geleceğim diye mahcubiyette yaşıyor. Bütün bunlar bir kenara ben şuan görüştüğüm kişi arkamda dursa bile ileride nasıl olur diye endişe etmiyor değilim. Zamanla evlendikten sonra etraftan söylenen sözler evliliği etkiler mi yada bu aile ile görüşmemem bizi yıpratır mı bilemiyorum. Çünkü bu sözlerden sonra benimde ailesi ile ilişkilerim normal olmayacak. Hatta görüşmek istemiyorum diye içimden geçiriyorum. Sizce vazgeçmeli miyim? 2. Kez yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Ailem istenmediğimi bilmiyor onları da böyle karşılarında mahcup bırakmak veya olmadığında tekrar üzmekte istemiyorum. Sevsemde mantığımla bir kaç kez bitirmek istedim ama o vazgeçmiyor. Zaten evlenmeden öncede bana karşı sevgisi varmış bir kez konuşmak istedi reddettim 5 yıl önce. O dönemler yaşadığı farklı ekonomik, ailesel sorunlar nedeniyle üstelemeye cesaret edememiş. Benim mesleki statüm atanmış olmam sebebiyle beni istemez gibi de düşünmüş. Toplamda 5 yıl geçtikten sonra imkanlarını toplayıp tekrar yazmış ama şimdide durumlar böyle. Fikirlerinize ihtiyacım var? Teşekkürler şimdiden.
Başınızdan kötü bir deneyim geçmiş evlenseniZde bu tıyniyeti taşıyan bir aile ile mutlu olabilirmisin ?
sonra bdv Ye bitmeyen kaynana görümce konuları açarken bulursun kendini umarım mutlu olursun

şuan dursa bile ilerde durmayabilir. arkadaşım 6 aylık evli kaldıktan sonra , kendi 28 eşi 35 yaşında biriryle evlendi. arkadaşım ben boşandım olmaz dediğinde çok sevdiğini kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz gibi laflar etti.

yıllar sonra , kavga sırasın ben seni dul halinle aldım, anne yaptım diye başına kaktı .
kaçıncı yüzyılda yaşıyoruzdan , dul karı halinle aldım adam ettime döndü.

sizde bu riski alarak evlenin , kötü gününüzü düşünün

Bende bundan endişe ettim sordum anlatıyor musun diye hayır diyor. Bizim özelimizi anlatmam diyor. Bana anlatmasının sebebi destek ol yol göster ne yapacağımı bilmiyorum gibi şeyler
Annem ilişkimizi onaylamıyor demek varken, nasıl hazmedeceksin, nasıl insan içine çıkacaksın gibi buram buram yobazlık kokan cümleleri size olduğu gibi aktarmasının sebebi, sizin bu cümlelere istinaden yol gösterecek olmanız mı? Annem nasıl hazmedeceksin dedi (sanki fuhuş var tövbe tövbe) hadi sevdiğim bana yol göster. yol göstermeyin, yol verin.

Tanışma süreciniz ne kadardı ?
Ne gibi tepkileri vardı
8 yıl tedavi gördüğünü kendisi mi söyledi
6 ay felan ama yoğun çalıştığımız için görüşmeler kısıtlı oluyordu yinede anladım yani yüzük taktıktan sonra. Kendisi söylemedi eski nişanlısı siz onun ağır depresif ilaçlar kullandığını geçmişte bilmiyor muydunuz dedi. Tepkiler işte söylediği yaptığı şeyleri kabul etmiyordu. Hicbirseyi ispat edemiyordum. İspatım olsa başka şekilde siyriliyordu. Kendiside kafasında buna inanıyordu çünkü.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Özellikle kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Sizi istemeyen aileye bulaşmayın. Evlendiniz diyelim bunlar unutulmayacak. Sevgiliniz ailesini silip atmaz. Annesi yavaş yavaş işleyecek, elalem elalem diye kendi düşünceleri söyleyecek. Farklı farklı bir sürü şey. Ben normalde de aile istemiyorsa evlenilmemesi taraftarıyım. Er ya da geç sorun oluyor. Hiçbir sevgi için de bu kadar manevi baskıya değmez. Mutlu olmak için evleniyoruz didisinin didisinin zahmetini, lafını sözünü çekmek için değil. Romantizm boş kandirmacadan ibaret ne yazık ki. Günün sonunda acı gercekler kalıyor.

Annem ilişkimizi onaylamıyor demek varken, nasıl hazmedeceksin, nasıl insan içine çıkacaksın gibi buram buram yobazlık kokan cümleleri size olduğu gibi aktarmasının sebebi, sizin bu cümlelere istinaden yol gösterecek olmanız mı? Annem nasıl hazmedeceksin dedi (sanki fuhuş var tövbe tövbe) hadi sevdiğim bana yol göster. yol göstermeyin, yol verin.
Açıkçası biraz saflık mi desem yani ben de olsam anlatmam karşımdakine ama o benimle herseyi paylaşır hayatındaki diğer detayları da ailesini çok sevmez düşkün değildir onlardan da dert yanar açık acik anlatır yaşadığı sorunları sır saklamayı bilmez. Ben çok yol gösterdim tavrımı koydum görüşmek istemiyorum ailenle evlensek bile dedim kabul etmeyeceksen bitsin ileride lafı geçerse bile biter dedim yani ama yinede bırakmıyor

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 yıl önce boşandım. 1 aylık süren bir evliliğim oldu. Bir süredir de görüştüğüm biri var. Bekar ve benden 2 yaş küçük. Sorun şu ki ailesi boşandığım için benimle evlenmesine karşı çıkıyor. İkimizde birbirimizi seviyoruz. Ama ailesinin düşünce yapısı malesef bu. Görüştüğüm kişi ailesini ikna etmeye çalışıyor güzellikle olsun istiyor ama çok katılar. Annesi el alem ne der, insan içine nasıl çıkacağız, neden ayrıldı ya senide yüz üstü bırakırsa seni mahcup ederse, sen kendine yakıştırıyor musun, nasıl kaldıracaksın, hani sen kıskanç adamdın nasıl hazmediyorsun vs gibi bir sürü laf etmiş. Çok ağırıma gitti. Bütün bunlardan sonra zaman zaman habersiz mi evlensek diye düşündük ama annem çok yıkılır kaldıramaz diye bir süre daha ikna etmeye çalışmasına karar verdik. Bide o da kiminle istemeye geleceğim diye mahcubiyette yaşıyor. Bütün bunlar bir kenara ben şuan görüştüğüm kişi arkamda dursa bile ileride nasıl olur diye endişe etmiyor değilim. Zamanla evlendikten sonra etraftan söylenen sözler evliliği etkiler mi yada bu aile ile görüşmemem bizi yıpratır mı bilemiyorum. Çünkü bu sözlerden sonra benimde ailesi ile ilişkilerim normal olmayacak. Hatta görüşmek istemiyorum diye içimden geçiriyorum. Sizce vazgeçmeli miyim? 2. Kez yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Ailem istenmediğimi bilmiyor onları da böyle karşılarında mahcup bırakmak veya olmadığında tekrar üzmekte istemiyorum. Sevsemde mantığımla bir kaç kez bitirmek istedim ama o vazgeçmiyor. Zaten evlenmeden öncede bana karşı sevgisi varmış bir kez konuşmak istedi reddettim 5 yıl önce. O dönemler yaşadığı farklı ekonomik, ailesel sorunlar nedeniyle üstelemeye cesaret edememiş. Benim mesleki statüm atanmış olmam sebebiyle beni istemez gibi de düşünmüş. Toplamda 5 yıl geçtikten sonra imkanlarını toplayıp tekrar yazmış ama şimdide durumlar böyle. Fikirlerinize ihtiyacım var? Teşekkürler şimdiden.
Ailesinin karşısına geçip ben istiyorum ve olacak diyecek kadar güçlü değilse, onlara söz geçiremiyorsa zorlama. Yalvarıp yakarıp ikna edecekse yarın çok ezilirsin. Dik durmalı sana laf söyletmemeli. izle bekle aileme karşı seni ve beni Mahçup ederlerse aileni elimle kapının önüne koyarım ona göre düşün tavrını belirle de. Gerisi onda.

Allah akıl fikir versin onlara, bu zihniyet yok olmadı gitti

şuan dursa bile ilerde durmayabilir. arkadaşım 6 aylık evli kaldıktan sonra , kendi 28 eşi 35 yaşında biriryle evlendi. arkadaşım ben boşandım olmaz dediğinde çok sevdiğini kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz gibi laflar etti.

yıllar sonra , kavga sırasın ben seni dul halinle aldım, anne yaptım diye başına kaktı .
kaçıncı yüzyılda yaşıyoruzdan , dul karı halinle aldım adam ettime döndü.

sizde bu riski alarak evlenin , kötü gününüzü düşünün
😡

Öyle diyene
“Boşananların medeni hali bekar yazar , benimkinde de bekar yazıyordu , ben dul değil bekardım , dul kocası ölene denir , benim kocam ölmedi keşke ölmüş olsaydı da dul olsaydım” demek lazım

Açıkçası biraz saflık mi desem yani ben de olsam anlatmam karşımdakine ama o benimle herseyi paylaşır hayatındaki diğer detayları da ailesini çok sevmez düşkün değildir onlardan da dert yanar açık acik anlatır yaşadığı sorunları sır saklamayı bilmez. Ben çok yol gösterdim tavrımı koydum görüşmek istemiyorum ailenle evlensek bile dedim kabul etmeyeceksen bitsin ileride lafı geçerse bile biter dedim yani ama yinede bırakmıyor
Ailesini sevmeyen, düşkün olmayan adam annem kalpten gider evlenirsek, dur ben az daha zaman harcayıp ikna etmeye çalışayım der mi? Bence demez. Ailesini eleştirmesi ailesini sevmediği ve sözlerine itibar etmeyeceği anlamına gelmez. Hatta bence evlilikten sonra böylelerine aileleri daha bir kıymetli oluyor, buradaki konulardan gördüğümle bunu söylüyorum. Sevgiliniz laf taşıyarak iki tarafı birbirine coşturuyor. Hoş bence iyi yapmış. Uzaklaşmanız için bir işaret değil de ne derim ben buna.

Safsa zaten sizi koruyamaz

Herşeyi sizinle paylaşan başkasıyla da paylaşır , aynı şekilde hatta daha da fazlasıyla ailesiyle de paylaşıyordur herşeyi muhtemelen .

Ailesini şimdi sevmez , düğün gününden itibaren kıymete biner .

Hiç olumlu hisler alamadım ben bu ilişkiden . Bence uzaklaşın

Ailesini şimdiden 40 yıldır tanımış kadar oldun ishal ağızlı sevgilinin sayesinde. Senin de nelerimi anlatmıştır. Valla bu herifler lafı taşır taşır, birbirinize düşürür, kenardan izler, ihale bil bakalım kime kalır? Tabi ki el kızına, kime olacaktı? 😒

Adamın saflığı senin başına ne dertler açacak.

Ben ne yapacağımı bilmiyorum bana yol göster destek ol diye anlatıyorum diyor. Bide ben soruyorum ne dediler be yaptılar diye aslında doğru değil yani haklısınız ama içinde art niyet yok olanı biteni anlatıyor :/

Siz 31 , erkek arkadaşınız 29 yaşında ; çalışan, yetişkin 2 insansınız.

Hakikaten yazdığınız mesajdakiler mantıklı geliyor mu size ?

İnsan sevdiği , değer verdiği insanı üzmemeye çalışır. İlkokul çocuğu gibi evdekilerin her dediği lafı size taşıması mantıklı mı ?

Ben ne yapacağımı bilmiyorum bana yol göster destek ol diye anlatıyorum diyor. Bide ben soruyorum ne dediler be yaptılar diye aslında doğru değil yani haklısınız ama içinde art niyet yok olanı biteni anlatıyor :/
Bugün ailesi için senden destek isteyen adam yarın ailemle arama girme diye seni tersleyecek. 40 yıllık ailesini ondan iyi mi tanıyacakmışsın da böyle böyle yapalım diyebilecekmişsin?

Siz 31 , erkek arkadaşınız 29 yaşında ; çalışan, yetişkin 2 insansınız.

Hakikaten yazdığınız mesajdakiler mantıklı geliyor mu size ?

İnsan sevdiği , değer verdiği insanı üzmemeye çalışır. İlkokul çocuğu gibi evdekilerin her dediği lafı size taşıması mantıklı mı ?
Haklısınız ben söylesemde bunlar benimde içimi kemiriyor ondan ne yapacağımı bilemedim. Normalde asla kabul etmeyeceğim şeyler resti çeker giderim ama sevgi olduğu için mantıklı düşünemiyorum sanırım.

Back
X