Boşanan kadın ve bekar erkek

İlk olarak erkek arkadaşınızın bir duruşu bir netliği yok bence onu bir belirteyim; size "sözde" ailesinden getirdiği lafların alt metninde aslında "midelerin almayacağı bir insansın ama ben sevdiğim için seni kabul ediyorum" var. Ve siz evlenseniz bile, evlilik içinde bu "kusurunuz(!)" bir şekilde sık sık yüzünüze vurulacak ve kendinizi ezik hissetmeniz, sinmeniz sağlanacak.

İkinci olarak da madem ki bu aile sizin evinize giremeyecek çıkamayacak vs. o zaman neden izinleri gerekiyor evlilik için? Tam olarak amaç ne burada?

Bunlar benim değil ailemin düşüncesi vs diyor ama tabiki ben kesin öyledir demem. Ben herkesten herseyi beklerim.
Kendince annemin emeği var onu yıkıp geçmeyelim. Ailemde seni tanımıyor tanisinlar aranız iyi olsun modunda. Ama haftaya evlenelim illa desem onada kaybetmemek için tamam diyor. Ben temkinli davranıyorum

O mesajı ailenin attığı ne malum ? Ya aile sağlam arıza ya da ortada bir sürü yalan var
Haklısınız bende emin değilim. Ama ben görür görmez türlü hakaretlerle gönderdim. Haftalarca yemin etti ailesine özür diletip yüzleşirmek istedi felan tanıştığımda zaten ilk soracağım bu olur tabi tanışma gibi bir aşamaya gelirsem

bu kadar lafa dağ olsa yıkılır. boşverin o pısırık adami. kendinize gelin
Bu lafları bende hazmetmis değilim ağzıma geleni sayıyorum ailen şeytan gibi bu saatten sonra benden insanlık beklemesinler sende bekleme modundayim. Başka türlü hayalin varsa sonradan düzelir diye ustelersen ilerde senide boşarım hiç sorun değil diyorum :) ama o aşamaya gelmek yerine huzurlu bir evlilik tercihim o yüzden burda fikirlerinize başvuruyorum. Teşekkür ederim

Bunlar benim değil ailemin düşüncesi vs diyor ama tabiki ben kesin öyledir demem. Ben herkesten herseyi beklerim.
Kendince annemin emeği var onu yıkıp geçmeyelim. Ailemde seni tanımıyor tanisinlar aranız iyi olsun modunda. Ama haftaya evlenelim illa desem onada kaybetmemek için tamam diyor. Ben temkinli davranıyorum
Ailesinin düşüncesi olabilir ama kendisi de içten içe buna katılıyor olmasa gelip size anlatmazdı. Saflık falan hikaye, bu kadar safsa zaten (bu kadarına salaklık denir çünkü) hiç işiniz olmamalı öyle bir adamla.

Ailen benim evime girip çıkamaz dedikten sonra da nasıl aranız iyi olacak? Tabiki baskıyla,zorlamayla,bezdirerek kabul ettirmeye çalışmayla. Ha olmadı mı? O zaman da ailemle görüşmüyorsan boşanalımla sonlanacak bir evlilik görüyorum.

Unutmayın daha 7 aylık ilişkiniz var cicim ayları vs. ama evlilik öyle birşey değil, bunun 7 yılı var... 70 yılı var ;) Hakkınızda hayırlısı olsun.

1-) sen neden daha önce kabul etmediğin erkeği şimdi kabul ediyorsun. Boşandığın için mi? Yani sana göre daha önce boşandığın için eskiden görüşmediğin beğenmediğin kişilerle şuan görüşülmesi mi gerekiyor? Bu kafa yapısından çıkmazsan sana hep böyle boşandığını yüzüne vuran erkekler gelir

2-) erkek arkadaşın seni manipüle ediyor. Ailesi öyle dese bile insan olan bunları sana taşımaz. Sözüm ona seni, onu daha önce kabul etmeyip evlendiğin için cezalandırıyor.

3-) bir sebeple daha önce kabul etmediğiniz kişilerle şimdi çıkmaya çalışmayın. Size zarar verecek kişileri 6. Hissiniz biliyor o yüzden istemiyor. Şekil a

4-) çocuğunuz yok normalde erkek arkadaşınız ailesine boşandığınızı bile söylemeyebilir. Öyle evlenen tanıdıklarım var.Hadi küçük şehir biri duyurdu ne söylerlerse söylesin erkek adam kadınını ailesine ezdirmez.

5-) genelde ailem istemiyor diye kaos yaratan erkeklerin kendileri boşanmış kadınla takılmak istiyor evlenmek istemiyor ( zihniyetleri böyle boşanmışla takılayım 0 km kızla evleneyim-çok yanlış bana göre ) boşanmış kadın da benimle oynama diyince de ‘ ailem kabul etmiyor ühü’ diyorlar.sevgilinizin kafa yapısı bu.Sizinle evlenmek istemiyor. Evlenmeyin de böyle sünepe biriyle evlenirseniz 2. kez boşanırsınız.

Bu arada ben de zamanında boşanmış bir erkekle görüştüm ailem daha önce boşandığını öğrendi ( öğrenmeseler ben söylemezdim ikimiz bilsek yeter 3. Kişileri ilgilendirmez ) adam hakkında çok şey dediler ‘sen kendine yakıştırıyor musun? Seni de yüz üstü bırakır? Buldu bekar kızı millete hava atacak!’ diye telaşlandılar.

Ben naptım sizin o çok karakterli(!) erkek arkadaşınız gibi bunları gidip söylemedim, ki ben kadınım duygusalım. Söylesem de bi erkeğin söylemesiyle bir olmaz. Ama söylemedim çünkü karşı tarafın üzülmesini istemem. Bu sebeple değil başka bir sebeple ayrıldık, asla aileden dolayı değil,Anlayın o boşanınca kabul ettiğiniz Aslında bekar olsanız kabul etmeyeceğiniz hayatınızdaki erkeğin karakterini 😏
Öncelikle teşekkür ederim zaman ayırıp uzun uzun yazmışsınız. İyi niyetle yönlendirmek istemişsiniz. Bu benim için kıymetli. Fakat bazı noktalarda önyargı oluşmuş. İlk başta kabul etmedim çünkü o beni tanıyordu çalıştığım muhitte oturduğu için ama ben onu tanımıyordum. İlk atandığım yıllardı etrafımda bir çok kişi vardı. Aklımda düşündüğüm başka kişi. Sosyal medyadan gelen tanışma mesajlarını çok kaale almazdım da tanımak bile istemeden hayır demiştim. Yakından görsem yine hoşlanırdım. 5 yıl sonra içinde ukte kalması ile ilgili yazdığı uzun metin dikkatimi çekti ve görüştüğüm gün beğendim ne yalan söyleyim yakışıklı cocuktu:) Asla boşandığım için kendimi görüşmek zorunda hissetmiyorum. Kendim gibi boşanan çocuksuz statüleri yüksek kişilerde oldu. Şuanki görüştüğüm kişi bir çoğundan daha alt seviye maaş meslek vs olarak.
Birde sürekli olarak benide boşamazsin değil mi diye korkularını dile getiriyor emin olun dik duruyorum diye bu korkular. Aciz olsam böyle bir algı alsa durup durup sormaz bu soruyu. Kaldıki boşarım bal gibi. Ailesine söylemese olmaz çünkü mesela düğünde benim boşbogaz akrabalarım söyler veya çalıştığım kurumda bu kişinin akrabaları var illa duyar bilmesini bende istedim ailesinin. Kabul eder veya etmez bu benim gerçeğim saklayacak utanacak durumum yokki ben buyum yani. Ailen gibi düşünüyorsan defol git demiş biriyim. Bu düşüncede bir erkekle zaten yapamam. Ama bunu ilk buluşmada söyleyince bile görüştüğüm kişi ben Bi düşüneyim demedi tereddüt bile etmedi Bi şaşkınlık yaşadı bir bardak soğuk su içip aynı tavırla 1 saniye bile zerre soğukluk olmadan devam etti. Birde teyzesi akrabaları herkes biliyor ve teyzesi annesine karşı beni destekliyor.

Ailesinin düşüncesi olabilir ama kendisi de içten içe buna katılıyor olmasa gelip size anlatmazdı. Saflık falan hikaye, bu kadar safsa zaten (bu kadarına salaklık denir çünkü) hiç işiniz olmamalı öyle bir adamla.

Ailen benim evime girip çıkamaz dedikten sonra da nasıl aranız iyi olacak? Tabiki baskıyla,zorlamayla,bezdirerek kabul ettirmeye çalışmayla. Ha olmadı mı? O zaman da ailemle görüşmüyorsan boşanalımla sonlanacak bir evlilik görüyorum.

Unutmayın daha 7 aylık ilişkiniz var cicim ayları vs. ama evlilik öyle birşey değil, bunun 7 yılı var... 70 yılı var :KK66: Hakkınızda hayırlısı olsun.
Size hak veriyorum aile ile görüşmediğim zaman bana tavır almasa bile mutsuz bir adamla evlilik yapmış olacağım. Etkilenecek mi? Belki. Yada kendi kurduğu aileye adapte olacak bir yerden sonra. Bu yüzden 7 ay çok erken. Yani buraya yazdıktan sonra yine sordum burda yazılanları. Söylediği şey ailemi saklasam ne olacak er geç ne olduğunu göreceksin sonra bana hani böyleydi deme benim ailem böyle dar kafalı işte ama seni tanımıyorlar tanısalar çok severler gibi içinde belki saçma bir umut var sanırım. Zamanla kabul edecekler mecbur vs. diyor. Annesi bu konulardan sebep şekeri tavan yapınca 1 hafta hastanede yattı ama annesi hastaneye yattığı gün yine benimle buluşmak istedi yanıma geldi. Hastaneye eşya felan götüreceklerdi 3 saat bekletti bunları. Kardeşleri bozuldu telefonda tavir yaptılar hastaneye gideceğiz yemek yiyoruz sen nerdesin niye gelmedin. Bu tip yaklaşımları olmasa çoktan çıkarmıştım hayatımdan ama net emin olamıyorum

Ailen gibi düşünüyorsan defol git demiş biriyim. Bu düşüncede bir erkekle zaten yapamam. Ama bunu ilk buluşmada söyleyince bile görüştüğüm kişi ben Bi düşüneyim demedi tereddüt bile etmedi Bi şaşkınlık yaşadı bir bardak soğuk su içip aynı tavırla 1 saniye bile zerre soğukluk olmadan devam etti.
Şunu biraz açar mısın? Soğuk suyu nasıl içti? Niye içti? Neden şaşırdı?

Zamanla kabul edecekler mecbur vs. diyor.
Senin durumun kabul edilecek bir şey değil. Şu kelimeye illet oluyorum artık. Seni kabul edecekler, ne olacak sanıyorsun ki? Evlenince kapını falan kapatabileceğini sanmıyorsun inşallah, seni kabul edecekler çünkü, seni kabul eden otorite o lüksü verir mi sana?

Zaten erkeğin ( adam diyemiyecem) derdi takılmak, aile bahane. Ayrıca yıllardır ailesini tanıyor, boşanmış kadını kabul etmeyeceklerini de bilir başlamaz hiç, iyi yemiş konu sahibesi bu yalanları 🥲
:) Biliyordu evet ama vazgeçemiyorum seviyorum kabul edecekler birsekilde modunda. Bile bile devam etti çünkü vazgecemedi. İçinde ukte kalmıştım.

Size hak veriyorum aile ile görüşmediğim zaman bana tavır almasa bile mutsuz bir adamla evlilik yapmış olacağım. Etkilenecek mi? Belki. Yada kendi kurduğu aileye adapte olacak bir yerden sonra. Bu yüzden 7 ay çok erken. Yani buraya yazdıktan sonra yine sordum burda yazılanları. Söylediği şey ailemi saklasam ne olacak er geç ne olduğunu göreceksin sonra bana hani böyleydi deme benim ailem böyle dar kafalı işte ama seni tanımıyorlar tanısalar çok severler gibi içinde belki saçma bir umut var sanırım. Zamanla kabul edecekler mecbur vs. diyor. Annesi bu konulardan sebep şekeri tavan yapınca 1 hafta hastanede yattı ama annesi hastaneye yattığı gün yine benimle buluşmak istedi yanıma geldi. Hastaneye eşya felan götüreceklerdi 3 saat bekletti bunları. Kardeşleri bozuldu telefonda tavir yaptılar hastaneye gideceğiz yemek yiyoruz sen nerdesin niye gelmedin. Bu tip yaklaşımları olmasa çoktan çıkarmıştım hayatımdan ama net emin olamıyorum
Anlıyorum belli ki seviyorsunuz ayrılmak istemiyorsunuz ama ben hala söylediklerinde ve bakış açısında tutarsızlık görüyorum. Hem ailem seni sevecek kabul edecek diyor. Hem de bunları söylemesem sen zaten görecektin diyor??? Madem kabul edecekler, sevecekler o zaman o anın gelmesini beklemeliydi. Size de sadece ailem istemiyor anlaşamazsın vs diyor biraz bkleyelim ikna edeceğim diyebilirdi, o iğrenç cümleleri size aktarmayabilirdi. Ya da madem gerçek yüzlerini göreceğiniz için söyledi, o zaman sizin aranızın iyi olması gibi hayaller neden kuruyor? Neden ve neyi bekliyorsunuz? Kısacası açıklamalar bana tutarsız ve yetersiz görünüyor. Yine de siz bilirsiniz.

Şunu biraz açar mısın? Soğuk suyu nasıl içti? Niye içti? Neden şaşırdı?
Evlendiğini hiç duymadım işte sosyal medyadan soyadını degismedin fotoğraf koymadın sürekli bakıyordum hergun çok şaşırdım dedi duyunca. Soğuk suyu ben istedim espri olsun diye oda icti🤣 ama inanın 1 saniye bile uzak davranmadı aynı şekilde davranmaya bakmaya gülümsemeye devam etti. Ben bi düşüneyim bilmiyordum demedi biz söylediğim saniyeden itibaren o şaşkınlık süresi dışında birşey yokmuş gibi devam ettik. Güldük eğlendik

Anlıyorum belli ki seviyorsunuz ayrılmak istemiyorsunuz ama ben hala söylediklerinde ve bakış açısında tutarsızlık görüyorum. Hem ailem seni sevecek kabul edecek diyor. Hem de bunları söylemesem sen zaten görecektin diyor??? Madem kabul edecekler, sevecekler o zaman o anın gelmesini beklemeliydi. Size de sadece ailem istemiyor anlaşamazsın vs diyor biraz bkleyelim ikna edeceğim diyebilirdi, o iğrenç cümleleri size aktarmayabilirdi. Ya da madem gerçek yüzlerini göreceğiniz için söyledi, o zaman sizin aranızın iyi olması gibi hayaller neden kuruyor? Neden ve neyi bekliyorsunuz? Kısacası açıklamalar bana tutarsız ve yetersiz görünüyor. Yine de siz bilirsiniz.
Yani dar kafalılar ilk bakış açıları da bu yüzden sert ama seni severler kabullenirler demek istiyor sanırım ama bende tutarsizliklar görüyorum yani haklısınız o yüzden. Ailesine net tavır koyup koymayacağı konusunu bekliyorum. Ailesi ile tartışmaları oluyor sert ama ipleri koparma niyeti yok bir süre daha ama diretirlerse nasıl bir yaklaşım içinde olacak bilemiyorum. Zaten uzun zaman vermiyorum bu konuda bu ilişkiye.

Senin durumun kabul edilecek bir şey değil. Şu kelimeye illet oluyorum artık. Seni kabul edecekler, ne olacak sanıyorsun ki? Evlenince kapını falan kapatabileceğini sanmıyorsun inşallah, seni kabul edecekler çünkü, seni kabul eden otorite o lüksü verir mi sana?
Bu kelimeye bende illet oluyorum niye kullanıyorsam bilmiyorum 🤣hatta bu yüzden en sert tartışmayi yapmıştım. Neyi kabul ediyorlar ne yaptın beni kötü yoldan mi çekip aldın. Kendinizi ne sanıyorsunuz da beni kabul ediyorsunuz vs diyorum. Bizim evlenecegimiz fikrini kabul edecekler anlamında kullanıyorum ben burada yoksa onun ağzına alması bile ortalığın yıkılma sebebi

Evlendiğini hiç duymadım işte sosyal medyadan soyadını degismedin fotoğraf koymadın sürekli bakıyordum hergun çok şaşırdım dedi duyunca. Soğuk suyu ben istedim espri olsun diye oda icti🤣 ama inanın 1 saniye bile uzak davranmadı aynı şekilde davranmaya bakmaya gülümsemeye devam etti. Ben bi düşüneyim bilmiyordum demedi biz söylediğim saniyeden itibaren o şaşkınlık süresi dışında birşey yokmuş gibi devam ettik. Güldük eğlendik

Adam iyi toparlamış 👽
Bu kelimeye bende illet oluyorum niye kullanıyorsam bilmiyorum 🤣hatta bu yüzden en sert tartışmayi yapmıştım. Neyi kabul ediyorlar ne yaptın beni kötü yoldan mi çekip aldın. Kendinizi ne sanıyorsunuz da beni kabul ediyorsunuz vs diyorum. Bizim evlenecegimiz fikrini kabul edecekler anlamında kullanıyorum ben burada yoksa onun ağzına alması bile ortalığın yıkılma sebebi
Asıl ben seni kötü yoldan çekip aldım de :D Senin marifetlerini aileme anlatırsam beni rüyanda falan görürsün de. Bi aile onunki değil.

Adam iyi toparlamış 👽

Asıl ben seni kötü yoldan çekip aldım de :KK70: Senin marifetlerini aileme anlatırsam beni rüyanda falan görürsün de. Bi aile onunki değil.
Aynen öyle diyorum 🤣 ben saklıyorum ama bilseler zaten hiç şansın kalmaz vs. O da kendini biliyor sesi çıkmıyor ama anne işte benim bunlari bildiğimi bilmediği için başı dik gururlu ama çok zorlarsa zaten bende dökerim ortaya yüzü kalmaz :)

:) Biliyordu evet ama vazgeçemiyorum seviyorum kabul edecekler birsekilde modunda. Bile bile devam etti çünkü vazgecemedi. İçinde ukte kalmıştım.
Canım yine de kabul edecekler vs demez. Seni manipüle ediyor. Boşanan kadınlarla evlenen bi sürü bekar adam var, sevgilin karaktersiz inanma.

Adam sanki sen kötü yola düşmüşsün gibi davranıyor. Mutlu etmez bu seni

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 yıl önce boşandım. 1 aylık süren bir evliliğim oldu. Bir süredir de görüştüğüm biri var. Bekar ve benden 2 yaş küçük. Sorun şu ki ailesi boşandığım için benimle evlenmesine karşı çıkıyor. İkimizde birbirimizi seviyoruz. Ama ailesinin düşünce yapısı malesef bu. Görüştüğüm kişi ailesini ikna etmeye çalışıyor güzellikle olsun istiyor ama çok katılar. Annesi el alem ne der, insan içine nasıl çıkacağız, neden ayrıldı ya senide yüz üstü bırakırsa seni mahcup ederse, sen kendine yakıştırıyor musun, nasıl kaldıracaksın, hani sen kıskanç adamdın nasıl hazmediyorsun vs gibi bir sürü laf etmiş. Çok ağırıma gitti. Bütün bunlardan sonra zaman zaman habersiz mi evlensek diye düşündük ama annem çok yıkılır kaldıramaz diye bir süre daha ikna etmeye çalışmasına karar verdik. Bide o da kiminle istemeye geleceğim diye mahcubiyette yaşıyor. Bütün bunlar bir kenara ben şuan görüştüğüm kişi arkamda dursa bile ileride nasıl olur diye endişe etmiyor değilim. Zamanla evlendikten sonra etraftan söylenen sözler evliliği etkiler mi yada bu aile ile görüşmemem bizi yıpratır mı bilemiyorum. Çünkü bu sözlerden sonra benimde ailesi ile ilişkilerim normal olmayacak. Hatta görüşmek istemiyorum diye içimden geçiriyorum. Sizce vazgeçmeli miyim? 2. Kez yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Ailem istenmediğimi bilmiyor onları da böyle karşılarında mahcup bırakmak veya olmadığında tekrar üzmekte istemiyorum. Sevsemde mantığımla bir kaç kez bitirmek istedim ama o vazgeçmiyor. Zaten evlenmeden öncede bana karşı sevgisi varmış bir kez konuşmak istedi reddettim 5 yıl önce. O dönemler yaşadığı farklı ekonomik, ailesel sorunlar nedeniyle üstelemeye cesaret edememiş. Benim mesleki statüm atanmış olmam sebebiyle beni istemez gibi de düşünmüş. Toplamda 5 yıl geçtikten sonra imkanlarını toplayıp tekrar yazmış ama şimdide durumlar böyle. Fikirlerinize ihtiyacım var? Teşekkürler şimdiden.
Ailesi ile neden sizi yüz göz ediyor annesinin size karşı söyledikleri düşüncesi zaten yanlış ama sevgiliniz iyilikle olsun istiyor olsa idi sizi üzmemek adına ilerisini düşünerek bu tarz konuşmaları olduğu gibi aktarmazdi

Tüm yazdıklarınızı geçtim de keşke bilip bilmeden düşmüştür diye bir yorum yazmasaydınız. Gözünüzle mi gördünüz? Aramızda cinsel bir birliktelik yaşanmadı çünkü söylediğiniz ihtimal en başından beri benimde aklımda ya öyleyse diyerek asla böyle bir şeye müsade etmem. Bu sebeple hangi kadın bağlanır bilmiyorum ama ben öyle olsa eski eşimi 1 ayda boşamazdım. Bu kadar zayıf bir iradem yok. Cinsellik benim için bağlılık sebebi değil yani. Kaldıki 7 aydır görüşüyoruz bunca zaman içinde sırf bu niyetle görüşüyor olsaydı çoktan gitmişti. Çünkü aradığını bulamamış olurdu.
Mesaj konusuna gelince aklımda benimde hala acaba o mu attı şüpheleri var ama mesaj ayrı olduğumuz hafta içinde yazıldığı için ve kardeşlerine bu konu yüzünden benden özür diletecegini tanıştıktan sonra söylediği için şimdilik hali altına süpürdüm ama asla unutmadım. Yani mutlaka emin olmadan evliliğe adım atmayacağım. Yinede teşekkür ederim yorumunuz için

Mesajı o attı canım buna emin ol özür diletmesi fln hikaye. Ne olacak olmadı diletir yalandan. Da bu herif bi değişik bence yola çıkma. Seni ailesine kırdırıyor onları sana kırdırıyor. Tek önemli kendiyse demek ki. Narsist bir kişiliği var. Kaos yaratmaya çalışıyor durduk yere.

Kendini daha fazla ezdirtme bas tekmeyi değiştir numaranı unutur gider bi süre sonra

Yoksa bu işin sonu hüsran, adam adam değil.

Böyle aileyi ikna ede ede mi evleneceksiniz ? Evlilikler pürüzsüz başlamalı. Sizinki çok pütürlü, asla mutlu olamazsın

Aynen öyle diyorum 🤣 ben saklıyorum ama bilseler zaten hiç şansın kalmaz vs. O da kendini biliyor sesi çıkmıyor ama anne işte benim bunlari bildiğimi bilmediği için başı dik gururlu ama çok zorlarsa zaten bende dökerim ortaya yüzü kalmaz :)
Sen de başın dik ve gururlu ol zaten, ne münasebet. Böyle olman için bir sebebe gerek yok, yaşadığın hiçbir şeyin yargılayıcısı onlar olamaz, öyle bir haddi yok kimsenin.

Siz bu adama cidden çok bağlanmış siniz. Korkarım cinsellik yaşadığınız için. Yani adamin elle tutulur yani yok. Bile bile ateşe yürümek bu

Back
X