- Konu Sahibi elifelif12
-
Canım daha çok gençsin mutlu olmak seninde hakkın.İnan evliliklerde böyle baba evine git gel olunca evlilikte laşkalaşıyor.Eşin neden tedavi olmak istemiyor acaba 3 sene olmuş hemde.Uzun bir zaman.Ben kimsenin yuvası dağılsın istemem ama ömür boyu mutsuz olmaktansa bilemiyorum o kelimeyi aslında ağzıma almak istemiyorum ama hayatın bir gerçeği işte...Bende 30 yaşındayım canım 10 ay evli kaldım.Şiddet hakaret herşey vardı.Ve ailem gidip eşyalarımı aldı davamıda açtım.8 aydır ailemleyim.İlk başlarda farklı yatakta uyanmak zor geliyor insan düzenini özlüyor.Senin daha zordur eminim 3 yıl çünkü.Ama inan zamanla alışıyorsun...İçindeki acın bitiyormu 8 ay oldu hala bitmiyor ama eskisi kadarda acımıyor.Alışıyorsun yokluğuna.Biz 8 ay olucak bir kere olsun görüşmedik ne telde nede yüzyüze.Hakkında hayırlısı olsun canım ne diyeyim.Yaşında çok genç.Allahın izniyle uzun bir hayat var önünde.Ama sana tavsiyem boşanma kelimesini her seferinde ağzınıza alıp baba evine dönmek ve sonra barışmak yerine uzunca ayrı kalın ama sağlıklı bir karar verin.Üzülme canım bizlerde yanındayız..
çok teşekkür ederim yorumun için
kimse evlenmek için boşanmıyor ve düzen alışkanlıklar oluyor
onlardan kurtulmak unutmak zor geliyor bana şimdi davayıda biz anlaşmalı boşanma olarak gidip beraber vereceğiz herhalde bu kadar uzun sürmez çunki ne kadar çabuk biterse o kadar çabuk atlatırım herhalde die düşünüyorum ama bilemiyorum
tek bildiğim şey daha 3 gün olmasına rağmen özediğim seyler var(kocam hariç) ben bir an önce bitsin istiyorum ki eşim kesinlikle pişman olucak arıycak beni eminim bende evim yuvam die dönücem belki irademmi zayıf ne girdin bisürece işte dayanda rahat et dimi yani
Pişman olması araması güzel ama sonunda aynı şeyleri yaşıyorsun yine...Düşün bir ömür katlanabilecekmisin...Canım ya sağlıklı otur konuş söz versin sana tedavi olsun ondan sonra evine dön.Bence siz boşanmayacaksınız zaten.Sende evine dönüceksin...
canım benimde bugün 2 ay oldu.. süreç zor ama bişeylerin acısını çeksende sonrasında rahatlıyorsun..
ben mahkemeden sonra ettiğim tek laf şükür araftan kurtuldum oldu..ne cenneti yaşayabiliyosun ne cehennemi..ikisi arasında sıkışmıştım ama mahkemeden sonra önümü daha rahat görebiliyorum..
benim farklıydı durumum gerçi ama boşanma sürecini bende yaşadım sonuçta..yaşıyorsun tatlım yine nefes almaya devam ediyorsun yine gülüyorsun, yiyorsun içiyorsun geziyorsun tozuyorsun ve hatta arkana dönüp baktığında ben bunları da yaşadım ve geride bıraktım dediğinde kendine müthiş güven duyuyorsun..
bu süreçte bir arkadaşımızda demiş Allaha sığın, dua et..bana çok etkisi oldu bunun..çünkü bir ara cidden zor durumdayım hem psikolojik hem beden olarak.. sonra her dua edişimde Allahım sağlığımı elimden alma ne verirsen ver başım üstüne dedim..
etrafına çok kulak asma..naptınız son durum ne, ne olacak, barışsan mı, napacan bu saatten sonra lafları çok gelir kulağına kararlıysan dinleme..
kendinle çok yalnız kalmamaya düşünerek kendini yıpratmamaya çalış..her zaman gez toz demiyorum ama çok güvendiğin bir arkadaşın olsun sana destek olabilecek..bıkmadan sabırla dinleyebilecek..
ailenin evine dönmek şuan sana zor gelebilir..yaşında genç, çocuğunda yokmuş sanmıyorum ailen izin verip ayrı bir eve geçebilesin ama mümkün olduğunca iş ve arkadaşlarınla zaman geçirmeye yönel..
sakın kendini kasma güçlü durcam ağlamıcam yenilmicem falan diye.. yaşamış olduğumuz şey iki insanın birbirinden bedenen ayrılması, hiç görüşmeyecek olmaları değil sadece yani hakim size boşandınız hadi güle güle dediğinde herşey bitmiş olmuyor.. Burada bizim yaşadığımız sıkıntı hayata dair kurduğumuz hayallerin pufff olup uçmasına dair bir kırgınlık..o sebepten kendini rahat bırak..kimseye kendini ispatlamak zorunda değilsin..
herşeyden önemlisi kendini sev.. egosu tavan yapmış insanların kendilerini neden bu kadar övdüklerini hiç anlamamıştım 26 yaşıma kadar halada sevmem ama kendi kendime motivasyon amaçlı yapıyorum bunu ve inanıyorum :)) ben iyi bir insanım ve kendimi seviyorum..ben iyi şeylere layığım bana zarar verecek olan benden uzak dursun gibi cümleler.. güzelim gencim işim var ailem var sağlığım yerinde herkesin bir derdi var benimkide böyle olsun, Allahım beni kendi sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı ile sınama diyorum :)
bunları da göz önünde bulundur canımcım ve inan Allah her zorluğun sabrını da veriyor en çok bunu iste ve buna inan..
canım bak sana bi tavsiye
bir kaç gün önce bende bi konu açmıştım boşandım ama kötü mü yaptım iyi mi diye onu bi oku.
bak onu sormuştum şimdi diyorum ki iyiki boşanmışım ve bu ste sayesinde aştım bazı şeyleri yanındayız.bu dünyada kimse kendimizden değerli değil....
evet bende boşanıyorum
konumu okuyanlar benim sorunlarımı bilirler.cumartesi boşanma kararı aldık.
babamın evine geri döndüm.
sözde dün evimi boşaltıcaktım ama daha ona hazır hissetmediğimi anladım.sorunlarım çok düzelebilecek gibide deil ama
sonuçta bi yuva yıkılıo oda benim yuvam 3 gündür sabah her kalktığımda evimde gibi kalkıorum ama sonra evimde deilim
üzülüorum eşimi hiç özlemedim ama evimi özledim daha ilk günler diemi böle oluo bilmiyorum
kayınbabam aradı biz istemiyoruz boşanmanızı ama siz bilirsiniz die eşimde aradı dün boşanmakta kararlı mısın diye
kararlıysan bu hafta mahkemeye başvuralım dedi.bende evet dedim
ilk günler gelio aklıma heycanla serdiğim çeyizlerim şimdi kaldırıorum zor gelio banada ağır gelio
ben dayanamam o evin bozulmasına dio bana eşim sen al eşyalarını dio
iyide banada zor gelio şimdi
ne zaman kurtulcam ben bu düşüncelerden ne zaman geleceğim hakkında planlar yapma aşamasına gelicem ben
doğru karar verdiğine inanıyosan bundan sonra daha ii olacak ailen yanında olması çok ii onların büyük desteği oluyo her zaman yanındayızbiz ii insanlarız ama bizim değerimizi bilmediler onları değerleriyle başbaşa bırakalım .bundan sonra senin hayatına bi de onun hayatına bak .BAK BAKALIM KİM DAHA ÇOK ÇEKECEK VE ÜZÜLECEK......SENİ SEVİYORUZZ:))))
ya çok çok teşekkür ederim yorumunuz için bundan sonra ne yaşamacağımı bilmediğim için çok kasıyorum kendimi kolaymı atlatıcam zormu bilmiyorum
ben zaten tek başıma yaşamak istemiyorum veya arkadaşlarımla aileme çok çok düşkünüm onların benimle olması bana güç verio
bir an yaşadıklarımı düşünüp iyiki bu kararı verdim diorum 2 saat sonra düzenimi nası bozcam die düşünüorm bi üzülüorum 2 dk sonra gülüorum sonra ağlıorum valla ağlamamak içinde kasmıyorum kendimi iş yerinde hariç yani :) zaten gündüz bi şekilde kendimi oyalıyorum ama gece yatağa yatınca her şey gözümün önüne gelio ama ben bunalıma girip kendime daha çok acı çektirmemek için çaba göstereceğim
herşey istediğimiz gibi olur inşallah
Zor tatlım kolay süreçler değil...Bende yaşadım bunları.3 yıllık evlilik bitti..Ama inan bana hayat devam ediyor..Zorlanıyorsun ama zamanla geçiyor..Benimde çocuğum yoktu iyiki de olmamış.Boşandıktan 2 yıl sonra tekrar evlendim..Şuan allaha şükür çok mutluyum..Sen daha da gençsin....Allah yardımcın olsun..
canımmm çok normal yaşadığın hepimiz yaşadık bunu..bakma mahkeme oldu bitti ama arada yine esiyor bana her günüm güllük gülistanlık değil elbet..geceler zorlar bilirim..
arada kalman acaba iyi mi yaptım kötü mü yaptım demelerin inan ki çok normal..bana bir arkadaşımın nasihati vardı..elinden geleni yap sen iyi niyetini göster bırak karşı taraf anlamıyorsa bu onların sorunu demişti..hakikaten öyleymiş sen kendinle başbaşa kaldığında ben elimden geleni yaptım fedakarlıklarımı gösterdim ama hala düzelmedi diyorsan vicdanın rahat oluyor..
hayatta yaşadığımız herşeyin bir nedeni sonuç ilişkisi olmuyor..sen sevebilirsin fedakarlık yapabilirsin herşey iyi güzel olsun diye uğraşabilirsin ama bazen hayat karşına beklenmedik şeyler çıkarabilir..bu da demektir ki; bu hayatta herşey olabilir, herkesin başına herşey gelebilir o sebepten sen güçlü olursan karşındaki zorlukları kabullenişin bunları aşman hayatına devam etmen daha kolay oluyor..
yaşımız çok değil, seninki 23 benimki 26..bakma her ne kadar kendini çok yaşlanmış yorgun hissetsende daha yeni yeni büyüyor beynimiz, fikirlerimiz..yeni tanıyoruz hayatın zorluklarını..
ben çok mantıkçı yaklaştım yaşadığım duruma..etrafım farkındaydı ama ben sonradan farkettim ne kadar güçlü olduğumu..psikologa gittim adam bile şaşırdı o kadar diyim sana :))
alışkanlıklarımız, duygularımız bizi zorluyor yoksa kimsenin kara kaşı gözü vazgeçilmez değil
biz insanlar alışılmışlıktan vazgeçemiyoruz. seni şuan bunaltan düzeninin değişmesi. ama herşey zamanla rayına oturur. (benim sana önerilerim kesin boşanacağım dediğin için söylüyorum.) öncelikle anlaşmalı boşanman çok iyi tek celsede biter. süreç ne kadar uzarsa o kadar acı veriyor. talebin yoksa karşılıklı boşanma anlaşması imzalayın her avukatda vardır, ve tek celsede bitirin. en kısa sürede eve git ve tüm eşyanı topla. sana evliliğini hatırlatacak eşyaları at sat dağıt gitsin geçmişinden izleri yanında asla taşıma. üzgünsen ağla asla içine atma. bağıra bağıra ağla çok samimi söylüyorum. boşalt içini biriktirmek en risklisi. çalışıyorsun ne güzel. sakın karalar bağlayıp ta yasa bürünme. hayatını normal şekilde yaşa. mümkünse ailenden ayrı ev tutu bir arkadaşınla otur. aile destek olsada zaman zaman boğacak seni. ve kendi düzenini oturtmuş bir insan için tekrar aile yanına dönmek o düzene alışmak hem zor hemde yıpratıcıdır. hayat süprizlerle dolu. yakın bir arlkadaşımın bende 2 ay önce evlenmişti 6 sonra boşandı. 25 kilo verdi çöktü depresyona girdi. tekrar evlenirsin canım daha iyi biri çıkar karşına dediğimde aslaaaaaa diyordu erkeklerle bir daha asla. ama bu hayat öyle ilginç ki 2 sene önce evlendi. hem de şu an ki eşi arkasından 4-5 ay koştu dil döktü razı etti evliliğe. çok mutlular allah bozmasın. diyeceğim emin ol seni çok iyi bir hayat bekliyor ve kimbilir kimler çıkacak karşına. adım at ve devam et gerisi gelecek. dua et yada inancın neyse ona sığın. arkadaşın dediği gibi kendini sev. bu dünyada senden bir tane daha yok. 3 senen gitmiş az değil. ama önümde güzel günlerde seni bekliyor unutma...
Gayet güzel bi düşünce bi yerde okumuştum ilk önce çarşafınızı değiştirin diyodu ben yapacam bunu sana da tavsiyem git güzel bi uyku seti al önce kur yatağını evini huzuruna bak boşver ya bu günler geçecek inan herşey çok daha ii olacak...
benim ailemden ayrı yaşamak gibi bi durumum yok
zaten ben öle çok özgürlüğüne düşkün sabah aksam gezip tozmyı isteyen biride deilim bana suan tek ii gelicek şeyin ailem olduğunu düşünüorum.
yeniden evlilik konusuna gelince başka bi erkekle aynı evi paylaşıp aynı yataga yatma düşünce suan bana korkunc gelio ama bir taraftanda bi daha evlenip cocuk sahibi olamamaktanda korkmuyo deilim
birde ben yatak odamı alımak niyetindeyim babamların evinın en alt katı boş oraya kurmayı düşünüyorum yatagımı dolabımı televizyonumu birde armut koltuklarım falan var sehpasıyla onları ama iyi bi düşüncemi kötümü bilemiyorum
alıyım yani o eşyaları sonra bakıp bakıp üzülürmüyüm acaba yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?