- Konu Sahibi elifelif12
-
canım yanlış anlama ben gez toz anlamında aileden kop demek istemedim. ailenle olmak daha iyi geliyorsa ne mutlu.bazı aileler kız eve dönünce garip bir tutuma giriyor. destek olmaya çalışırken istemeden çok üstüne gidiyorlar olayın. unutturmuyorlar birşeyleri. bu boşanma konusunu fazla konuşma ailenle mesela.özellikle yakın akraba hala dayı yeyze yenge. karışmayı yorum yapmayı laf taşımayı çok seven insanlar çıkacak karşına. olay güncel kaldıkça acı verir.
eşyalar için tabii sen bilirsin senin eşyan sonuçta. ama düğün fotoğrafı gelinlik vbb türü şeyleri en azından gözünün önünden kaldırmanı öneririm. bunları gördükçe geçmişten çıkamazsın. tabii bende boşansam yatak odamı falan alırım babam aldı sonuçta. ama kullanmam o yatağa tek başıma yatmam tekrar. bizde boşanmanın eşiğinde çok gezen bir çiftizde. boşanma avukatlığı yaptım bir süre o sebeple boşanma ile ilgili tecrübem çok diyebilirim. ne kadar hızlı o kadar acısız oluyor. ve emin ol kadın ilk aylar ağlasada sonra hayatına alışıyor. ama erkek aradan yıllar geçsede acısını unutamıyor. hatta tekrar evlendiğinde bile eski eşi yaşadıkları pişmanlıkları önüne geliyor.
alıyım yani o eşyaları sonra bakıp bakıp üzülürmüyüm acaba yaaa
Valla ben kendi adıma konuşayım ben eşyalarımımı kullanıyorumçünkü konumda da yazmıştım herşeyi kendim ve benim ailem aldı maddi anlamda hepsi benim yaşanmışlıkları zaten silmeye çalışıyorum ama senin durumunu bilemem tabi benim eşylarımın hepsinde benim ve ailemin emeği var...
canım benimde bugün 2 ay oldu.. süreç zor ama bişeylerin acısını çeksende sonrasında rahatlıyorsun..
ben mahkemeden sonra ettiğim tek laf şükür araftan kurtuldum oldu..ne cenneti yaşayabiliyosun ne cehennemi..ikisi arasında sıkışmıştım ama mahkemeden sonra önümü daha rahat görebiliyorum..
benim farklıydı durumum gerçi ama boşanma sürecini bende yaşadım sonuçta..yaşıyorsun tatlım yine nefes almaya devam ediyorsun yine gülüyorsun, yiyorsun içiyorsun geziyorsun tozuyorsun ve hatta arkana dönüp baktığında ben bunları da yaşadım ve geride bıraktım dediğinde kendine müthiş güven duyuyorsun..
bu süreçte bir arkadaşımızda demiş Allaha sığın, dua et..bana çok etkisi oldu bunun..çünkü bir ara cidden zor durumdayım hem psikolojik hem beden olarak.. sonra her dua edişimde Allahım sağlığımı elimden alma ne verirsen ver başım üstüne dedim..
etrafına çok kulak asma..naptınız son durum ne, ne olacak, barışsan mı, napacan bu saatten sonra lafları çok gelir kulağına kararlıysan dinleme..
kendinle çok yalnız kalmamaya düşünerek kendini yıpratmamaya çalış..her zaman gez toz demiyorum ama çok güvendiğin bir arkadaşın olsun sana destek olabilecek..bıkmadan sabırla dinleyebilecek..
ailenin evine dönmek şuan sana zor gelebilir..yaşında genç, çocuğunda yokmuş sanmıyorum ailen izin verip ayrı bir eve geçebilesin ama mümkün olduğunca iş ve arkadaşlarınla zaman geçirmeye yönel..
sakın kendini kasma güçlü durcam ağlamıcam yenilmicem falan diye.. yaşamış olduğumuz şey iki insanın birbirinden bedenen ayrılması, hiç görüşmeyecek olmaları değil sadece yani hakim size boşandınız hadi güle güle dediğinde herşey bitmiş olmuyor.. Burada bizim yaşadığımız sıkıntı hayata dair kurduğumuz hayallerin pufff olup uçmasına dair bir kırgınlık..o sebepten kendini rahat bırak..kimseye kendini ispatlamak zorunda değilsin..
herşeyden önemlisi kendini sev.. egosu tavan yapmış insanların kendilerini neden bu kadar övdüklerini hiç anlamamıştım 26 yaşıma kadar halada sevmem ama kendi kendime motivasyon amaçlı yapıyorum bunu ve inanıyorum :)) ben iyi bir insanım ve kendimi seviyorum..ben iyi şeylere layığım bana zarar verecek olan benden uzak dursun gibi cümleler.. güzelim gencim işim var ailem var sağlığım yerinde herkesin bir derdi var benimkide böyle olsun, Allahım beni kendi sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı ile sınama diyorum :)
bunları da göz önünde bulundur canımcım ve inan Allah her zorluğun sabrını da veriyor en çok bunu iste ve buna inan..
Alın bence de eşyalarınızı. Şu an size acı veriyor. Ve haklısınız da bir evlilik bitiriyorsunuz.
Ama bir süre sonra çok da üzülmeyeceksiniz.
Üstelik bu evliliğin bitmesine sebep değilsiniz ki.
Eşiniz çaba göstermedi sizi kaybetmemek için.
Gururu evliliğinizin bitmesine sebep oldu.
Alın eşyalarınızı bir ihtiyacı olana verirsiniz kullanmasanız da.
bende boşandıktan sonra bir daha nası evlenirim die düşünüorum yani ben cocukları cok seviorum cocuğum olsun istiyorum.tekrar evlenip mutlu olmana cok sevindim tabi bu işler birazda kader kısmet
yok ben napiyim ki düşün fotolarını zaten onun fotosunu deil yüzünü bile görmek isytemiorum ama eşyalar konusunda kararsızım dediğim gibi ytani alırsam en azında aşagıda kendi evim olmasada kendi katım olur ama yani sonradan beraber yattık sonuçta biz o yatakta şunu yadık bunu yasadık die üzülürmüyüm ki bilemiyorum kararsız kaldım şimdi
o bana ben hiçbirşey almayacağım dedi kullanamam ben onları dedi istersen hepsini al dedi o kullanamazmıs yani üzülürmüş bende üzülürmüyüm acaba yoksa öle dahamı rahat olurum bilerimiyorum sonnuçta onları almasam aşagıya eşya koyamacagımdan yukarda kalmak zorunda kalıcam
yani yatakodasını falanda benim babam aldı alacaklarımın hepsi babamdan gelenler zaten onun ailesinin aldıklarına dokunmayacağım.
tamamişte daha ne inan onlara ilerde ihtiyacın olacak..
ben senin yerinde olsam evin tüm eşyasını alırım. yatak odası ve koltukları satarım. sonuçta beyaz eşyada da anısı var diye dert edilmez ya. kendime bir yatak, bir dolap 2 koltuk alır aşağı döşerim. hem kendi alanın olur hemde anılardan kurtulmuş olursun.
birde sonradan esyalarıda aldı desinler istemiyorum şimdi böle diolar ama sonra ne düşünürler bilemem
yani öyle tabi ama bilemedim ki şimdi neyse zaten hafta içi alamayacağıma göre hafta sonunu beklemek zorundayım o zamana kadar bi karar veririm elbet
Hangi konuda??
Boşanma mı eşya alma konusunda mı??
eşyalar konusunda
acele etme bişeye karar verirken..bu senin hayatında önemli bir yol ayrımı.. düşünmen gerek elbet..
birde alsam ayıp olur mu? almazsam nolur falan diye düşünme..bu saatten sonra olan olmuş zaten kime ne ayıp olacak..eşyanı sen vakti zamanında emeğinle paranla aldıysan şimdide geri alacaksın mantıklı olanı bu..
ben bana hakları geçmesin diye kendime ait olmayan hiç birşeyi geri istemedim..
nafaka tazminat olayında da anlaşmalı boşandık..hiç bir şeyine minnet duymam kimsenin..benim bu konuda yapım farklı biraz kasaba minnet edene kadar ... kendim keser yerim :))
kimsenin hakkı kalmasın bende, elimden gelenin fazlasını da yapmışım vicdanım rahat olmuyorsa zorlamanın anlamı yok..elbette zorlukları var kolay değil ama bu duruma alışmak, kaybettiklerimizden çok kazanacaklarımızı ve güzel yönlerini düşünmek daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?