Boşananlar ya da boşanma aşamasında olanlar bakabilir mi

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.633
16.056
298
Merhabalar,kafam çok karışık bir konuda ve fikre tecrübeye ihtiyacım var arkadaşlar.
Boşanma davası açtım 2 yaşındaki oğlumun velayeti bana verildi.Sizler mahkeme kararına mi uyuyorsunuz özgür mu bırakıyorsunuz ya da kendinizce bir kural mi koydunuz ikisinin ortası ?
Oğlum her gün illa baba ile ilgili cümleler söylüyor baba gelicek babaya gidecem baba ise gitti ben de ise gideyim gibi gibi.

Pedagog ile ki gorussem bilemiyorum ama doğru olanı yapmak istiyorum.
Fikirleriniz ve tecrübelerininiz nelerdir ?
Teşekkürler

Merhabalar,kafam çok karışık bir konuda ve fikre tecrübeye ihtiyacım var arkadaşlar.
Boşanma davası açtım 2 yaşındaki oğlumun velayeti bana verildi.Sizler mahkeme kararına mi uyuyorsunuz özgür mu bırakıyorsunuz ya da kendinizce bir kural mi koydunuz ikisinin ortası ?
Oğlum her gün illa baba ile ilgili cümleler söylüyor baba gelicek babaya gidecem baba ise gitti ben de ise gideyim gibi gibi.

Teşekkürler
Selamlar canım eğer arkadaşca ayrılmışsanız karşı tarafın da isteği varsa mahkeme kararına bağlı kalmadan da gorusturebilirsin

Çevremde boşananların çoğu baba tehlikeli biri değilse (yani kötü alışkanlıkları yoksa, çocuğuyla aralarında güzel bir bağ varsa, babanın kaçırma gibi bir şüphesi yoksa) mahkemeye bağlı kalmıyor. Teyzem boşandı, kızı istediği zaman babasını görüyor kalıyor.

Ben kendim boşanmadım ama ablam kızı 3 yaşındayken boşandı. Babasından kopmasın diye istedikleri zaman görmesine müsaade etti. Şuan 13 yaşında ve bu on senede istediği gibi gelip gitti bu da şöyle bir sonuç doğurdu çocuk şuanda nerde biraz sıkıya gelse diğer tarafa gidiyor. Mesela ablam kızım dersini çalış dese en basitinden ertesi gün babaya gitmiş ya da baba en ufak bir şey söylese ablama geliyor.
Ve ablam hep şunu söylüyor "keşke en başında sadece mahkemenin izin verdiği ölçüde görüştürseydim". Elbette biz karşı tarafla aynı şehirdeyiz ve karşı tarafın çocuğu anneye karşı doldurması faktörü de var.
Tabiki bir pedegog daha iyi yönlendirir.

Teşekkürler
Mutlaka bir pedagogla görüşün. Hergün görmesi sağlıklı değil bence, kafa karışıklığına neden olur ve aradaki sınırlar ihlale uğrar

Mahkeme kararından dışa çıkma sen bence. O adam bunu fırsata çevirir. Gereksiz muhabbete girer seninle, çocuğun kafasını doldurur, senin alanına destursuz dalma fırsatı olur ona.

Ben kendim boşanmadım ama ablam kızı 3 yaşındayken boşandı. Babasından kopmasın diye istedikleri zaman görmesine müsaade etti. Şuan 13 yaşında ve bu on senede istediği gibi gelip gitti bu da şöyle bir sonuç doğurdu çocuk şuanda nerde biraz sıkıya gelse diğer tarafa gidiyor. Mesela ablam kızım dersini çalış dese en basitinden ertesi gün babaya gitmiş ya da baba en ufak bir şey söylese ablama geliyor.
Ve ablam hep şunu söylüyor "keşke en başında sadece mahkemenin izin verdiği ölçüde görüştürseydim". Elbette biz karşı tarafla aynı şehirdeyiz ve karşı tarafın çocuğu anneye karşı doldurması faktörü de var.
Tabiki bir pedegog daha iyi yönlendirir.
İşte böyle pişman olmaktan korkuyorum ben de

Şu anda eşimden ayrıyım, önümüzdeki hafta boşanma davası açacağım. 4 yaşında bir oğlum var. Şahsi fikrim iyi bir çocuk psikoloğundan fikir almanız. Ancak o bile sadece fikir verecektir. Çocuk için en doğru olanı yine siz bilirsiniz. İlerde bir gün belki hayatınıza biri girecek. O zaman bu serbestlik size zarar verir mi? Bunları da düşünün. Kararı verirken şu ana odaklanmayın, geleceği de düşünün. Benim oğlum eşimle sorun yaşadığımız zamanlardan beri çocuk psikoloğunun gözetiminde ve her adımımı ona danışarak attım. Ancak şahsen oğlumu sadece mahkemenin tayin ettiği gün ve saatlerde görüştürmeyi düşünüyorum. Saatini bile aksatmasına izin vermeyeceğim. Suistimale çok açık bu konu çünkü.

Mutlaka bir pedagogla görüşün. Hergün görmesi sağlıklı değil bence, kafa karışıklığına neden olur ve aradaki sınırlar ihlale uğrar
Evet kendini bir yere aitmiş gibi hissetmez gibime geliyor

Ablam her pazar yollardı kızını. Bazen cumartesi geceden alırdı. Hatta eski eşi yeniden evlendi ondan da çocuk yaptı yine yatılı yollamaya devam etti.

Ama burda babanın durumu da önemli. Ex enişte kalkıp çocuğu doldursaydı mahkeme saatlerine sadık kalırdı

Hem öyle hem de boşandığınızı anlamaz, sadece evle az ilgili bir babam var diye düşünür ve bunu normalleştirmesi de sağlıklı değil
Evet mantıklı,öyle düşünür 👍

Back
X