bosananlar yardimlasalim mi?

hicbuyumiycem

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
273
11
318
52
- Yurtdışı
Merhaba, 18 yillik iliskiden sonra (13 yili evlilik) bosaniyoruz. esim bile diyemiyorum igreniyorum resmen, neyse esimin bir suru aldatmalari maddi sorumsuzluklari oldu. kumar ve kadin ilgisi hic bitmedi. ben onu afedersiniz kicinda donu yoktu parasizdi sevdigimde. ayni isi yapiyoruz. simdi o oldukca iyi duruma geldi ve ilk isi beni birakmak oldu. yillardir sorunlar yasiyorduk fakat ben hep alttan aldikca o simardi. benim de sucum var. her hatasinda yuzune cok vurdum. aldim cantami terk ettim. ama ozur dilediginde hemen baristim. neyse simdi bosanma arefesindeyiz. ben haklarimi istedim. biz maddi manevi ayri yasiyoruz. ayrildiktan itibaren aldigi arsa var. bu arsayi hic hesaba katmadim ve olan mal varligindan haklarimi istedim. bu arada arsayi annesinin uzerine yapmis galiba. once paylasmaya yanasmadi. simdi ise kendi gelip tamam uzlasalim diyor. ben de tatsizlik olmasin diye 3-5 aramadim ve sonucta karar verip paylasmayi sagladik. suan neden bilmiyorum mahkemeden korkuyor gibi. cunku benim elimde inanilmaz deliller var. artik bundan mi yoksa varligini dusundugum bir kadin oldugundan mi bilemiyorum. anladigim kadariyla bu kadin icin mahkemeyi hizlandirmak istiyor. cunku anlasma olmayinca dava uzuyor da uzuyor...
bosanan arkadaslar yeni hayatiniza basladiginizda neler yasadiniz? beni neler bekliyor. hem icim aciyor hem de korkuyorum aslinda. sonra da nasil bir karakter oldugunu dusunuyorum ve yok bu adamla daha fazla olmaz diyorum. eskiden istemiyordu ama o da artik bosanmayi istiyor. dedigim gibi baska kadin etkisidir.
Bosanan arkadaslar dedigim gibi dertlesip yardimlasabilir miyiz? yalniz birakmazsak birbirimizi daha kolay atlatiriz.
Allah kimsenin basina bosanma derdi vermesin. Allah kimsenin basina bosanacak evlilik vermesin.

Benim cevremde bir cok tanidigim kadin var bosanmis, kisminin cocuklari var,
Kiminin yok. Hepside valla mutlu huzurlu yasiyo. Tabiki hersey oturana kadar biraz sikinti oluyo, is, ev bulma,
Cocuklarin kabullenmesi..

Ama sonucta, bitmis bir evliligi, ite kaka sürdürmektense, huzurlu birsekilde yasamak Lazim.

İlk önce Allah kolaylik versin tez zamanda kurtarsın. Güvenilir ve sağlam bir avukata ihtiyacınız var. Hemen davayı açın. Maddi manevi tazminatı ve nafakanızi talep edin. Evlilik esnasında edinilmiş mallar ortaktır hakkınız olanı isteyin. Bu kadar aldatma karşılığında anlaşmalı boşanmayla onu rahata ulaştırmayın. Çekişmeli dava açarak olayı akışına bırakın. Zamanında o güldü siz ağladınız, şimdi ağlama sırası onda. Devran dönsün. Çocuklarınız varsa onlar içinde nafaka talep edin. Davayı açtığınız gün itibarıyla istirak nafakaniz başlar. Unutmayın deliller sizde ve avukatınızı siz yönlendireceksiniz. Anlaşmalı boşanarak ekmeğine yağ sürmeyin. Sonra böyle bir kişiden kurtulduğunuz için şükredin.

bende boşandım 3 yıl oldu ewt ilk zamanlar zordu şimdi alıştım iyiyim çok şükür zamanla hersey geçiyo

Bende bosanma asamasindayim cekismeli cnm henuz durusmam filan olmadi ama aynen senin dusundugun gibi bende esim gibi bir adamla olsa ne olur olmasa ne olur diyorum bu saatten sonra. Hakkin neyse hepsini al yanina kar birakma bu yaptiklarini birak birazda kendisi SIKINTIYA girsin. Unutma Allah'in adaleti cok buyuk bol bol dua. Maalesef hep biz kadinlar eziliyoruz ama taviz vermeyeceksin guclu olmaya calis !!! kendi yaptiklarinda bogulsun elindede delil varsa hic bir seyden cekinme. Allah yardimcimiz olsun bu bir intiham

sizin ispatınız deliliniz varken neden anlaşmalı boşanıyorsunuz ki??

iyi bir avukat bul çekişmeli aç davanı sizin çektiğiniz sıkıntıların üzüntülerin gözyaşlarının hesabını versin anlaşarak onun ekmeğine yağ sürmeyin bence, üstelik hayatında başka bir kadın varsa neden sizin emeklerinizi altın tepsiyle kadına sunuyorsunuz ki ??

bende boşandım ikizlerime rağmen hayatta yaşamam dediğim herşeyi evliliğimde yaşadım acıların dibini yaşadım, boşandım huzara erdim, mutluluğu buldum...

Ben de sizin gibi zorlu bir aldatma dönemimden sonra boşandım .Çocuklarınız var mı bilmiyoum ama benim ıkı tane var .Zor bir dönemdi ama atlattım hatta ıkıncı evliliğimi yaptım .Yine de izler kalıyor kolay değil .

Ikinci evliliginizde cocuklarinizin tepkisi ne oldu? Esinizinde cocugu varmi?

1 yil once bosandim.cocugum yok.ilk aylar cok zorluk cektim.simdi ise benden rahati yok.
evliligim boyunca hergun "acaba bugun neyin kavgasini edecegiz" diye icim bogulurdu.simdi ise "acaba bugun nereye gitsem,gezsem" diye dusunuyorum. ohh iyi ki bosanmisim :)
herseyine eyvallah ettim ama aldattigini ogrendigim gun yol verdim.anlasmali bosandim cunku benim yuzunu gorecek tahammulum yoktu.herseyi ona biraktim,ceketimle ciktim o evden.ne kendisinin ne de o esyalarin hayrini gormemistim zaten.

Son düzenleme:
Ikinci evliliginizde cocuklarinizin tepkisi ne oldu? Esinizinde cocugu varmi?

Çocuklarım çok kolay kabullendi çünkü eşim onlara karşı çok ilgili,güleryüzlü ..Banyolarından ,gezmelerine yemeklerine kadar bana yardımcı olur evde ..Onun da iki kızı var yaşları benimkilerden daha büyük,başka şehirde anneleriyle beraber yaşıyorlar .

ben de aynen o adamın yüzünü görmeye tahammül edemediğim için anlaşmalı boşandım boşandığım andan itibaren de ne acı ne pişmanlık asla yaşamadım hatta sanki düğün günümmüş gibi heyecanlıydım, çünkü yeni, huzurlu ve çok güzel bir hayatın beni beklediğini biliyordum iğrendiğim o adamdan ve ailesinden kurtulmuş olmak çok mutlu etti beni. bütün haklarımdan vazgeçerek boşandım düğündeki takılar, taşınmazlar... istesem hepsini alır maddi manevi tazminat da alırdım. boşandığım andan itibaren de çok mutlu ve huzurluyum

Bence en doğru olan bu.Aynını yaptım,hiç uğraşmadım tek gayem bir an önce boşanmak ve kurtulmak oldu.Çekişmeli olmasının sebebi karşı tarafın boşanmayı istememesiydi.
Bana ait,kendi paramla aldıklarım bile onda kaldı.Babam s.çmışım malına mülküne benzin dök yak gel demişti Allah rahmet eylesin..
Zaten babaevine döndükten sonra içinizde bir huzur,rahatlık oluyorsa kocaevinde zerre mutlu olamamışsınız demektir.
Boşanmayla alakalı tereddüt yaşayan kadınlar en başta bunu düşünmeli; "Ben nerede daha mutluyum?"

aslında yaptıkları yanına kar kalmış gibi hissettiğim anlar oluyor onca haksızlığa uğramama rağmen kılına bile zarar vermeden sessizce çıktım o adamın hayatından aslında yaptığım çok asil bir davranıştı ama onu anlayabilecek kapasitede biri olmadığı için bazen diyorum ki keşke tüm haklarımı alıp ayrılsaydım ama o zaman da her seferinde o adamın yüzünü görerek muhatap olarak ben yıpranacaktım.

Boşanınca daha güzel bir hayata kavuşan ve daha mutlu olan o kadar çok insan var ki. Sadece ümidinizi kaybetmeyin.

Hepinize tek tek tesekkur ederim.

aslinda ben de gercek almam gerekenleri almak icin sabirla davalarimizi bekleyebiliridim ama 3un 5in hesabini yapmak istemiyorum. bir de madem uzlasmaya girdik omur boyunca tatsizlik yasamamak icin sesimi cikarmiyorum. ama yok daha fazlasinda aklim kalsa huzursuzluk bitmeyecek hatta isin sonu cok kotu durumlara bile gidecek. tek amacim tatsizlik bitsin bu kadar aldiklarima raziyim.

aslinda ara sira duygusala baglayip oturup agladigim oluyor hala. ama sonra mantikli dusunup tekrar duzeliyorum. hersey bitince daha iyi olacagima inaniyorum. kendimi sartliyorum biliyorum ama baska da alternatifim yok.

bundan sonra basima neler gelecek Allah hepimiz icin hayirlisini etsin arkadaslar.

bosanma asamasinda ve bosandiktan sonra bilmem gereken / yapmam gerekenler neler olmali arkadaslar?

Bende umarım yakında boşanan bir kadın olarak burada olacağım. beni nelerin beklediğini düşünmüyorum, düşünmek dahi istemiyorum. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

Bu yili da sayarsak 12 yillik evliyim. Bosanma davasi devam ediyor. Evi terk etmesiyle basladi olaylar. (Oncesinde de vardi sorular aslida). Neyse gitmeden hersey ayarlanmis zaten. Planli bir gidisti. Kendine ev tutmus. Maasini SGK da dusurmus.... hersey kilifina uydurulmus. Bana da dusunecegim demisti. Otelde orda burda kaliyorum diye yalan soyledi. Aylarca oglumla doner diye bekledik. Cok mutluydu. Hic aramadi bile. Aylar sonra konusalim diye aradiginda ilk cumlesi cekisecekmiyiz anlasacakmiyiz oldu. Israrla anlasalim digeri uzun suruyor dedi. Belli ki beraber oldugu hatun evlenmek icin baski yapiyordu. Hic birsey soylemedim. Bir hafta sonra avukatina hazirlattigi anlasmayi mail yoluyla imzalamam icin gonderdi. Icinde adimin dahi gecmedigi herseyi kendine birakan bir anlasma. Kabul etmek mumkun degildi. Ben dava acinca o da benden bosanmak icin dava acti. Benden yuklu bir tazminat isteyerek. Bir suru yalan gerekcelerle. Ben onun gercek yuzunu bosanirken gordum. Vicdan ve merhamet olmayan, cocugunu bile dusunmeyen biri icin 11 yilimi harcadigimi anladim. Dava devam ediyor. Isleri kendi bu hale getirdi. Ortada bir cocuk var ve biz birbirimizin omur boyu yuzune bakmak zorundayiz ama maalesef oturacak minder bile birakmadi. Bosanmak hic de kolay degilmis. Cok yipratici. Tum yaptiklarina ragmen sakinligimi koruyorum. Tum baglantilarimi kestim onunla. Bu evre cok zor. Bosandiktan sonrasi nasil olur bilmiyorum, onu da yasayip gorecegim artik.

size bu kadar nankörlük eden insandan boşandığınız an inanın o kadar hafiflemiş hissedeceksiniz ki kendinizi, sizi güzel bir hayatın güzel başlangıçların beklediğini düşünün, herşey gönlünüzce olsun.

Teşekkür ederim. Ben hiç tanıyamamışım onu, bunu anladım. Hala olabildiğince çirkefleşiyor. Dua etmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Kanunlar da her ne kadar kadını koruyor gözükse de aslında nerdeyse 10 kadını daha boşayabilecek kadar komik rakamlar dönüyor.
Umarım hepimize hayat güzelliklerini sunar. Dilerim hepimiz çok mutlu oluruz. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Herkese moral olsun :)
Ben de 3 bucuk yıl evvel boşandım .
Severek ayrıldım.
Şuanda 2 aydır nişanlıyım. O kadar mutluyum ki anlatamam .
Nişanlım benim canım herseyim yasamadığım duyguları yasıyorum.
Allah boşanan herkesin yardımcısı olsun ve daha da buyuk mutluluklara kavustursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…