Boşandığımı ne zaman söylemeliyim

Arkadaşlar iyi akşamlar 4 yıl önce boşandım şu an 25 yaşındayım 9 ay evli kaldım psikolojik ve fiziksel şiddete ve farklı şeylere maruz kaldığım için boşandım çok zor bir süreçti benim için ve bu 4 yılda da kimseyi hayatıma almadım ilk defa 1.5 ay önce birisiyle konuşmaya başladım şu an her şey çok iyi kendisi geçici süreliğine yurt dışında kasım ayın da Türkiyeye gelecek ve o zaman görüşüceğiz benim fikrim görüştüğümüz de yüz yüze geldiğimizde bu konuyu söylemek ama böyle söylemeden konuşunca vicdanım rahat etmiyor kandırıyormuşum gibi geliyor ama telefonda veya mesajda anlatıp söyleyebileceğim bir şey değil ne yapacağımı bilmiyorum yaşadığım şeylerden ötürüde çok güvensiz birisiyim

Hayal kırıklığı yaşayabilir o kadar büyük bir mesele de değil yani sonradan duyarsa soğuyabilir diye düşünüyorum. Görüntülü konuşun söyleyin mesela.

Şuan sevgili misiniz yoksa tanışma aşaması mı? İş sevgililiğe binmediyse birşeyler o yola girerken söyleyin yani baktınız ilk kez elinizi tutacak veya başka bir temas kuracak ozaman söyleyin, söylerkende mahcup şekilde söylemeyin böylesini uygun gördüm şimdi söyledim şeklinde konuşun.
Görüşmelerimiz daha ileri seviyeye gelmeden senin kendin hakkında bahsetmek istediğin birşeyler var mı diye sorun sonra kendinizden bahsedin.
tanışma aşamaasını geçtiğimizi düşünüyorum ama sevgili de değil zaten bir insanı görmeden nasıl sevgili olunur ilk defa dün telefonda konuştuk bilmiyorum kendimi çok çıkmazda hissediyorum ne kendimin nede karşı tarafı üzmek istemiyorum aklıma buraya yazmak geldi :((

1,5 aydır görüşüyorsunuz bir anlamı olmalı.çoktan söylemeniz gerekirdi.bazi konularda kadin erkek farklı düşüncelerde malesef.
ilk görüşmede degilde,sonrasi devam ediliyorsa bazı şeylerin konuşulması taraftarıyım

Bir tanıdığıma 30 lu yaşında olmasına rağmen (evlenip boşandığı için) 42 yaşındaki oğluna hiç evlenmemiş arayan teyze ve oğlu geldi aklıma.

Bu sebepten bir an önce söyleyin, eğer tanıdığınızı düşündüğünüz gibi değilse üzülmesiniz daha fazla vakit harcamanıza.

Isi stresli yogun mu? Eger oyle ise hic konusmayin simdi. Dondukten sonra bulusun ciddi dusunurseniz begenirseniz adami soyleyin. Once soylemeliydin filan tribine girerse boyle uygun gordum dersiniz.

1,5 aydır tanışıyorsunuz ve yüz yüze bile gelmediniz doğru mu anladım? Adam in mi cin mi, evli mi bekar mı, gerçekten o kişi mi değil mi...Siz şu an eldeki değil daldaki kuşa bakıyorsunuz. Ne münasebet bu kadar kısa zamandır "tanıdığınız" birine oturup hayat hikayenizi anlatasınız ki? Görücü usulü evlilik yapacak olsanız evet ilk günden söylemeniz gerek çünkü evleneceksiniz. Ama yani belki ikinci görüşme bile olmayacak biri için şimdiden söylemeyin. Belki adama kanınız ısınmayacak, ya bu muymuş diyeceksiniz, belki bazı hareketleri size batacak, tavırlarından rahatsız olacaksınız... Hemen ilişkiye başlayacağınızın garantisi mi var?

Bir buçuk ay sonra geleceğine göre internetten tanışıp yuzyuze gorusmediniz. Hiç tanımadığınız birine elbette özel bilgi vermeyin. Internetten tanıştığınız kişilere asla görüşmeden bisey anlatmayın. Hele bir buluşun elektrik olursa söyleyin. Olmazsa devamı gelmeyecekse yine söylemeyin teşekkür edip konuşmayı sonlandirin. Kötü niyetli insan çok ne yalanlar dönüyor internette. Adana güvenip de sorulmadan ozel hayat anlatılmaz. Kaldı ki sormamış. Sorarsa da bunları yuzyuze gelince konuşuruz deyin. Tanıdığınız biri olsaydı gördüğünüz biri söyleyin derdim ama adamın niyeti belli değil zaten. Belki sevgilisi var ondan bile emin olmayın. Benim arkadaşım aylarca konuştu adam nişanlı çıktı. Ben bir kere birinden yüzük aldım bir ay sonra hem de pırlanta evlilik teklifi. Adam evliymis. Yurtdisinda yaşayan insanlar rahat konuşabiliyor geceleri

Arkadaşlar iyi akşamlar 4 yıl önce boşandım şu an 25 yaşındayım 9 ay evli kaldım psikolojik ve fiziksel şiddete ve farklı şeylere maruz kaldığım için boşandım çok zor bir süreçti benim için ve bu 4 yılda da kimseyi hayatıma almadım ilk defa 1.5 ay önce birisiyle konuşmaya başladım şu an her şey çok iyi kendisi geçici süreliğine yurt dışında kasım ayın da Türkiyeye gelecek ve o zaman görüşüceğiz benim fikrim görüştüğümüz de yüz yüze geldiğimizde bu konuyu söylemek ama böyle söylemeden konuşunca vicdanım rahat etmiyor kandırıyormuşum gibi geliyor ama telefonda veya mesajda anlatıp söyleyebileceğim bir şey değil ne yapacağımı bilmiyorum yaşadığım şeylerden ötürüde çok güvensiz birisiyim
Bence hemen söyleyin cünkü uzatmanın anlamı yok

Ben böyle durumlar da ilk gün söylüyorum. Sonuçta adam öldürmedim yada hırsızlık yapmadim sadece boşandım bir çok ilişki gibi bitti. Öyle olay yapmaya,dramaya,yüz yüze görüşmeyi bekleme gibi büyük aksiyonlara gerek yok bana kalırsa, en önemlisi karşı tarafta bunu saklayıp yüz yüze söylerse benim için sıkıntı. Şimdiye kadar çevremde de boşanmis biriyle tanıştığım da ilk gün söylemiştir. Ben bu boşanma olayının çok abartıldığını düşünüyorum. Vicdan yapacak birşey yok ama ortada kötü bir durumda ayıp bir durumda yok. Bir an evvel söyleyin gitsin

Sosyal medyadan tanışmışsiniz zaten bu kadar dert etmeye gerek yok kimbilir o ne yalanlar sıraladı belki de yurt dışına bile gitmemiştir yüzyüze gorusmediginiz sanal bı arkadaşı bu kadar kafanıza takmayın

1,5 ay henüz çok yeni. Daha "ilişki" bile değil, yüzyüze gelmişliğiniz yok.
Böyle şeyler "Biliyo musun ben evlenip boşandım" diye çata küte söylenmez. Aynı şey eski sevgililer için de geçerli. "Biliyo musun benim 3 ilişkim oldu" filan diye mi gireceksiniz konuya, olmaz tabi ki..

Aranızda "eski ilişkiler" konusu açılırsa, "önceki ilişkilerin nasıldı" filan diye sorarsa, "ben de evlenmiştim" dersiniz, üzerine basmaya gerek yok. Üzerine basılacak bir şey de değil..

Ben şahsen görüşmeden önce bilmek isterim ona göre birbirinizin vaktini almazsınız

Normal şartlarda bence söylenmeli.
Ama nette görüştüğünüz, sadece birkere telefonda konuştuğunuz birine söylemeye gerek var mı bilemedim.
Eğer bu karşı taraf için bir sıkıntıysa hiç görüşmeden bitirmekte faydalı olur.

Bence söyleyin. Ben buradaki "sorulmadı" kısmını sağlıklı bulmuyorum. Çoğu zaman flörtlerimize sabıka kaydın var mı, cezaevine girip çıktın mı diye de sormuyoruz ya da belki adam evi ayırmış,çekişmeli boşanmada Uyap aç göster demiyoruz sonuçta. Şimdi ben 1.5 aydır yüz yüze telefon fark etmez konuşurken "ee sormadın ki" dese güvenim sarsılır. Zaten utanılacak bir şey değil, ilişkilerden konu açarsınız arada söylersiniz. Hem saygı duymak lazım, bu tip meselelerde adam ya da kadın sizden çok daha farklı düşünüyor olabilir, belki asla düşünmüyordur boşanmış biri, kriteri vardır. Saygı duymak söylemek lazım.

İlişkiniz şuan hangi aşamada? Sevgiliyseniz söylemeniz lazımdı. Yani yurtdışına gitmeden önce söylemeniz lazımdı hemde. Ama eğer o yurtdışına çıktıktan sonra sevgili olduysaniz gelince yüz yüze söylemek daha iyi olur. Hem ilk duyunca hal ve hareketlerini iyice gözlemlemiş olursunuz.

Back
X