Boşandıktan sonra çocuklar problem oluyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mihrimah_istanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2018
45
33
38
41
Eşimle iki sene önce evlendik.Biri eski eşinin biri kendinin eski evliliğinden iki tane çocuğu var benim de ilk evliliğimden bir çocuğum var çocukları Ankarada yaşıyor eskiden bizde Ankaraya 2,5 saatlik mesafede oturuyorduk her hafta cumartesi Ankarada çocuklarla vakit geçirip pazar kendimize vakit ayırıyorduk şimdi 4 saatlik mesafedeyiz ve Ankaraya gittiğimizde çocukların hafta sonu spor kursları oluyor 8 saat yol çekip 3 saat görüşüyoruz ve pazar günü eşim yorgunum değip bütün gün yatıyor ayrıca 15 tatil ve yazın bütün izninde çocuklar bizimle kalıyor eşim çocukları görünce beni unutuyor onların kuklası gibi normalde televizyon karşısından kalkmazken çocuklar gelince devamlı onlarla oynuyor benim kızom da onlar yaşlarında ve eşime baba diyor kendi babası yok denilebilir normalde kızımla ilgilenmediği ve çocuklar gelince onlara aşırı ilgi gösterdiği için kızımda üzülüyor her çocuklarla görüştüğümüzde kavga çıkıyor ben mi abartıyorum yoksa 3 saat görüşme için 8 saat yol gitmek mantıklı mı ?Eşimi tek gönderemiyorum çünkü eski eşi hala evlilermiş gibi davranıyor ben olmadığım zaman eşimle o da dışarı çıkıyor hatta eski eşinin ailesi eşimin ve benim her hafta sonu onlarda kalıp çocuklarla daha fazla vakit geçirmemizi falan söylüyor be yapıcam bilemiyorum

Ne münasebet? Siz evlenirken eşinizin çocukları olduğunu biliyordunuz. Bir baba olarak tabiki çocuklarıyla ilgilenecek. Uzun mesafe gitmekten çok rahatsızsanız siz gitmeyin eşiniz gitsin. Eski eşiyle arasına mesafe koymayı da bilsin . Ayrıca sizin çocuğunuz eşinize baba diyor olabilir, vicdanen baba olma yükümlülüğü olsa da sizin istediğiniz nitelikte davranmak zorunda değil. Bence sorun sizde

Son düzenleme:
Şu kısmı anlayamadım. Eşinizin eski evliliğinden 1, sizden 1 olarak 2 çocuğu mu var?

Kendinin deyince tuhaf bir anlam çıkıyor. Eski evliliğinden de olsa çocuk onun çocuğu sonuçta.
Çocuğu için çekiversin o kadar yolu incileri dökülmez.
Evlenirken nasılsa ilgilenmez diye mi düşündünüz?

Eski eşi hala evli gibi davranıyorsa eşiniz set çeksin "sen nereye?" diye. Ayrıca ayrılsalar da çocukları var onun için biraraya gelmeleri çok normal..

Bence eşinizin çocuklarıyla bu kadar ilgilenmesi çok güzel.
Aksine mutlu olmanız lazım ben iyi bir babayla evlendim diye resmen sikayet etmissiniz adami.
Zaten çocuklarıyla sadece haftada bigun ilgileniyor kalan 5 6 gün kızınızla birlikte.
Kızınızın bu durumu kabullenmesi lazım sizinde tabi.
Rahat edemiyorsanız siz gitmeyin eşinizin eski eşine sınır koyması lazım o konuda hak verdim ama size.

Şu kısmı anlayamadım. Eşinizin eski evliliğinden 1, sizden 1 olarak 2 çocuğu mu var?

Kendinin deyince tuhaf bir anlam çıkıyor. Eski evliliğinden de olsa çocuk onun çocuğu sonuçta.
Çocuğu için çekiversin o kadar yolu incileri dökülmez.
Evlenirken nasılsa ilgilenmez diye mi düşündünüz?

Eski eşi hala evli gibi davranıyorsa eşiniz set çeksin "sen nereye?" diye. Ayrıca ayrılsalar da çocukları var onun için biraraya gelmeleri çok normal..
Eşim bipolar hastası ,eski eşi bu durumu fazlası ile kullanmış ilk evlendiklerinde elimi aldatmış boşanmış sonra kübada hamile kalmış çocuğu doğurup gelmiş eşimin karar verme yeteneği doğru olmadığı bir zaman da eşimden imza alıp vekalet almış ve tekrar eşimle evlenip çocuğu da eşimin üzerine evlatlık yapmış gerçek baba ile mahkemelikler geçen sene baba haberlere bile çıktı kanal D de sonra aralarında evlilik ilişkisi olmamasına rağmen eşimi zorla götürüp ikinciyi de tüp bebek yaptırmış sonra ikinci evliliklerinde de eşimi aldatıp yüksek meblada borç ile kapıya koymuş o yüzden bir çocuk aslında eşimin değil

Biri eski eşinden bir kendinin iki çocuk nasıl oluyor?

O çocuklar adamın çocukları, tabi ki görecek ilgilenecek. Kendi çocuklarını atıp kızınıza babalık yapmasını mi istiyorsunuz, ne istiyorsunuz anlamadım ben?

e napsın? çocuklarını mı görmesin? yapacak bir şey yok. ya yolu çekeceksiniz ya da tek göndereceksiniz... bence eşiniz çocukları ile ilgileniyor diye sevinin. merhametli ve şefkatli bir baba demek ki..

Eşim bipolar hastası ,eski eşi bu durumu fazlası ile kullanmış ilk evlendiklerinde elimi aldatmış boşanmış sonra kübada hamile kalmış çocuğu doğurup gelmiş eşimin karar verme yeteneği doğru olmadığı bir zaman da eşimden imza alıp vekalet almış ve tekrar eşimle evlenip çocuğu da eşimin üzerine evlatlık yapmış gerçek baba ile mahkemelikler geçen sene baba haberlere bile çıktı kanal D de sonra aralarında evlilik ilişkisi olmamasına rağmen eşimi zorla götürüp ikinciyi de tüp bebek yaptırmış sonra ikinci evliliklerinde de eşimi aldatıp yüksek meblada borç ile kapıya koymuş o yüzden bir çocuk aslında eşimin değil

siz bipolar olduğunu, eski eşinin bu denli psikopat olduğunu (bence kadın tam bir ruh hastası) biliyor muydunuz?
çünkü zor bi hayatı bilerek seçmişsiniz gibi geldi bana:KK14:

Eşim araba kullanamıyor
Bence eşinizin çocuklarıyla bu kadar ilgilenmesi çok güzel.
Aksine mutlu olmanız lazım ben iyi bir babayla evlendim diye resmen sikayet etmissiniz adami.
Zaten çocuklarıyla sadece haftada bigun ilgileniyor kalan 5 6 gün kızınızla birlikte.
Kızınızın bu durumu kabullenmesi lazım sizinde tabi.
Rahat edemiyorsanız siz gitmeyin eşinizin eski eşine sınır koyması lazım o konuda hak verdim ama size.
Hem sınır koymuyor hem de eşim araba kullanamıyor ben götürüp getiriyorum çocuklarla ilgilensin şikayetim o değil bizim hiç hayatımız kalmıyor evli bir çift olarak benim de bir hafta sonu dahi olsa evime misafir çağırma yada benim ailem de şehir dışında benim de bir hafta sonu onları görmeye hakkım yok mu

Keşke sizin eski eşiniz de kızınız için yapsaydı bunları. Gözünüzün önünde kendi kızınızı görmenize rağmen eşinizin çocuklarıyla vakit geçirmesini sorun ediyorsunuz. Bu işin normali budur. Eşten boşanılıyor cocuktan degil.

Bir baba çocuğuyla vakit geçirmek için çok daha uzun yolculuklar yapabilir, ona karşı sorumluluğu var . Yapmak zorunda.
Kızınızın eşinzi babası gibi görmesi ve diğer çocuklara daha fazla ilgi göstermesine üzülmesi tabi o küçük çocuk açısından çok üzücü ama malesef ki hayatın gerçeği. O eşinizin evladı ve yeri tabiki apayrıdır . Hem de haftada bir görüyor tabiki gününü ona ayırcak.
Siz eşinizi eski eşten kıskanıyorsunuz ve kıskançlık nedeniyle taa oralara onunla gidiyorsunuz,gerek olmadığı halde. Sonra da çok uzak değil mi diyorsunuz.
Bence gitmemelisiniz. Gidip çocuğunu görüp gelebilir siz de o günü tamamen kızınıza ayırın. Daha iyi olmaz mı? (Araba kullanamasa da başka bi şekilde gidebilir. Siz olmasanız çocğuna gitmeyecek mi?)
Siz başından ayrıldığınız an sizi aldatacakmış gibi hissederek kendinizi boğuyorsunuz sanırım

Çocukları ile ilgilenmesin mi adam siz varsınız diye? Kukla ne demek? Çocuğunuzun babası hayatta mi? Eger hayatta ve ilgilenmiyorsa ondan sorun ediyorsunuz. Yani çok kiskancsiniz. Adam sizin cocugunuzla yaşamayı kabul etmiş. Sizin yaptiginiza bakın.

Esinizin davranislarinda bir anormallik goremedim ben. Siz gitmek zorunda degilsiniz,onlar artik kari koca olmasalar da ortak cocuklari var,beraber disari cikmalari da normal. Her beraber disari ciktigimiza kocamiz gibi davranmis olmuyoruz abartmayin
Siz öyle davranabilirsiniz sınırlarınızı bilirsiniz ama bizim durum farklı eski eşi iki kere aldatmasına rağmen şu an eşime canım hayatım diye bile mesaj atabiliyor maaşının yarısını onlara veriyor biz kirada oturuyoruz onlar eşimin evinde oturuyor bunlara lafım yok tek lafım bir hafta sonunu da bana ayırsın ben de evime bir misafir çağıra bileyim hastalanınca bile hasta hasta gitmeyelim

benim ailem de şehir dışında benim de bir hafta sonu onları görmeye hakkım yok mu
Tabikide var. Eşiniz araba kullanamıyorsa bırakın gitmenin yolunu kendi bulsun. Sizde ailenize gidin.
Sırf eski eşle yalnız kalmasın diye kendi hayatınızdan vazgeçmeyin. Bile bile evlenmişsiniz sonuçta.
Ortak çocuklar olduğu sürece ömür boyu görüşmeye devam edecekler. Bazı eski eşler bu durumu kullanıyor maalesef.
Madem eşinizde sınır koymuyor kadına ya kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.

Konu
yabancı bir erkek sizin kızınıza baba olamaz,olmamalı da.daha da önemlisi de siz bir babanın çocukları ile görüşmesini engellememelisiniz.evlenirken çocukları olduğunu biliyordunuz değil mi?
Tmm görüşsün peki 2 yılda bir kere benim evime misafir çağırma hakkım olmasın mı benim ailem de şehir dışında beni yalnız yollamıyor benim de bir hafta sonu anneme gidelim deme hakkım olmasın mı hastalanma hakkım bile yok apar topar aneliyata aldılar beni eşim hafta içi olsaydın çocukalara gidemiyecez dedi bu denli olması normal mi

Tabikide var. Eşiniz araba kullanamıyorsa bırakın gitmenin yolunu kendi bulsun. Sizde ailenize gidin.
Sırf eski eşle yalnız kalmasın diye kendi hayatınızdan vazgeçmeyin. Bile bile evlenmişsiniz sonuçta.
Ortak çocuklar olduğu sürece ömür boyu görüşmeye devam edecekler. Bazı eski eşler bu durumu kullanıyor maalesef.
Göndermiyor ki benitek bir yere yaz tatilinde hafta içi 5 gün gideyim diyorum ona bile izin vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X