Boşandıktan sonra çocuklar problem oluyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim bipolar hastası ,eski eşi bu durumu fazlası ile kullanmış ilk evlendiklerinde elimi aldatmış boşanmış sonra kübada hamile kalmış çocuğu doğurup gelmiş eşimin karar verme yeteneği doğru olmadığı bir zaman da eşimden imza alıp vekalet almış ve tekrar eşimle evlenip çocuğu da eşimin üzerine evlatlık yapmış gerçek baba ile mahkemelikler geçen sene baba haberlere bile çıktı kanal D de sonra aralarında evlilik ilişkisi olmamasına rağmen eşimi zorla götürüp ikinciyi de tüp bebek yaptırmış sonra ikinci evliliklerinde de eşimi aldatıp yüksek meblada borç ile kapıya koymuş o yüzden bir çocuk aslında eşimin değil
Ne insanlar var Allah yardımcınız olsun.

İyi cesaret, bipolar hastası bir adamla evlendiniz. Çok ciddi bir hastalıktır bu benim ailemde iki kişide var ve çocuklarimda çıkacak diye ödüm kopuyor.
Üstelik bir kızınız var. Zor bir hayat sizi bekliyor konu sahibi. Allah yardımcınız olsun.

Sizin aileniz ile görüşmemenizin eşinizin çocuklarıyla değil eşinizin halden anlamayan ve kusura bakmayın ama öküz olmasıyla ilgisi var. Ne demek izin vermiyor ayrıca neden izin istiyorsunuz ki? Eşiniz tabi ki çocuklarını görmek isteyebilir çocuklarını diyorum çünkü öz veya değil eşiniz kendi çocuğu olarak kabullenmiş ve diğer evladının kardeşi neticede. Siz onunla her hafta sonu gitmek zorunda değilsiniz. Eşiniz araba kullanamıyor mu hamama giren terler demişler otobüse binsin. Eski karısından kıskanmanızı çok saçma buldum. Eşinizi kabul ederken çocukları ve eski karısıyla birlikte kabullenmek durumundasınız. Çocukları için hayatı boyunca görüşmek zorunda kadının sınır bilmemesi ki ben yazdıklarınızda bi sınırsızlık göremedim sizi bağlamaz. Eşiniz gereken cevabı verebilir, sonuçta iş eşinizde bitiyor. Bu kadar güvenmiyorsanız neden evliliğinize devam ediyorsunuz? Sadece kızınıza üzüldüm ama bu durum küçük olduğu için geçerli bence şimdi içerliyor kırılıyor ama ileride anlayacaktır. Eşinizin kızınızın babası gibi olabilir ama direkt babası olamaz ne yazık ki

ben boşanmış olsam eski eşim ve cocugumla yemegede cikarim sinemayada giderim konserede giderim çocuğumun anne ve babasini yan yanan gormeye ihtiyaci varsa esimin cocuklari olsa bol bol görüşmesini isterim hatta anneleriylede görüsmesini isterim bosandi diye cocuklarinida bosamiyor ya insanlar siz kendi cocuklariyla ilgilenmesine ayri bozuluyorsunuz kizinizla ilgilenmemesine ayri bozuluyorsunuz
degil 8 saat 48 saat olsa yine gidilir

Bence bırakın gitsin hafta sonu çocuklarının yanına. Eski eşine döneceği varsa süreç uzamadan neticelenmiş olur. Bipolar olduğu için geri dönme potansiyeli yüksek. Şöyle de bir gerçek var eşinizin eski eşine dönme potansiyeli varsa siz sadece hafta sonları ona eşlik ederek bunu engelleyemezsiniz. Hasta bir eş, sorunlu bir eski eş, eşinizin kıskançlığı vs. koşullar gerçekten kötü görünüyor neden bu şartları bildiğiniz halde evlendiniz ki? Sizin bu evliliği yapmanıza iten sebepler ne oldu?Kızım boşanırsam olumsuz etkilenir diyorsunuz ama durumlar zaten kötü. Şu an da kızınızın ve kendi psikolojiniz mevcut durumdan olumsuz yönde etkileniyor.

Benim de tek istediğim ayda 1 hafta sonu

İstediğiniz şey çok vicdansızca.
15 günde bir deseniz neyse de, ayda bir ne demek yahu.
Siz kendinizi ve kendi çocuğunuzu düşünürken adamın çocuklarını mağdur edemezsiniz.
Bu mesajınıza kadar istediğinizin sadece size zaman ayrılması olduğunu sanıyordum ama siz resmen adamın evlatlarıyla olan ilişkisini kıskanıyorsunuz.
Hiç bir vicdan sahibi ayda bir görsün demez.
Adamın elin çocuğuna babalık yapmasını kınıyorsunuz ama sizin çocuğunuza (yani kendinden olmayan çocuğa) 29 gün babalık yapmasına sesiniz çıkmıyor.
Valla adaletsizlik bu, size ve sizin çocuğunuza 29 gün, kendi çocuklarına 1 gün.

Pesssss.

Eşinizin çocuklarıyla vakit geçirmesi, onlara zaman ayırması, onlar varken TV izlemeyip onlarla ilgilenmesi sizi ilgilendirmez. Gayet de doğru yapıyor. Bütün hafta sizin çocuğunuzla birlikte zaten, kendi çocukları geldiğinde de aman benim kızım üzülüyor diye dert etmeniz aşırı bencillik içeriyor. Alın kızınızı dışarı çıkın anne kız vakit geçirin madem çok rahatsız oluyorsanız.

Bunun dışında size vakit ayırmayıp TV izlemesi ve yorgunum demesi, eşinizle sizin aranızdaki bir problem. Çocuklarla bağlantılı değil. Çocukları hiç karıştırmadan "ben senden bunu bekliyorum" derseniz, insan ise hak verip kendini düzeltir. "çocuklara zaman ayırmayı biliyorsun bana gelince yok" şeklinde ergence bir tutum sergiliyor iseniz, eşinizin yerinde olsam ben de inadına TV izlerim.

Aklınız ve muhakeme yeteneğinizin olduğunu varsayıyorum. Çocukları olan, psikolojik tedavi gören, eski eşi ile irtibat halinde olmak zorunda olan bir adamla evlenirken bunların yaşanacağını tahmin ettiniz muhtemelen.

Çocuklar anne babayı beraber de görmek isteyebilir, değil 3 saat 10 dk görmek için 3 gün bile yol giderim evladım icin.
Haksızsıniz.
Esimin böyle bir durumu olsa, babalığından dolayı gurur duyardım.

Eşim araba kullanamıyor

Hem sınır koymuyor hem de eşim araba kullanamıyor ben götürüp getiriyorum çocuklarla ilgilensin şikayetim o değil bizim hiç hayatımız kalmıyor evli bir çift olarak benim de bir hafta sonu dahi olsa evime misafir çağırma yada benim ailem de şehir dışında benim de bir hafta sonu onları görmeye hakkım yok mu
o gitsin haftasonları çocuklarını görsün , otobüs ile gidip gelsin sizde kızınızla birlikte vakit geçirin gezin tozun eğlenin, arada sizde kendi ailenize gidin ve eşiniz kızınıza babalık yapmak zorunda değil.

1- 2.evliliğiniz ve çocukları vs. bilerek evlemişsiniz
2- eşinizin hastalığını kabul ederek evlenmişsiniz,
3- o çocukların da anneyi babayı bir arada görmeye hakkı var,
sizin kızınızın biyolojik babası ortada yok diye onlar da mı aynı durumu yaşasınlar
4- eşiniz kıskanç sizi tek bir yere ailenizin yanına filan göndermiyor
5- tüm bu kadar sorununuz varken 1 hafta sonunu bana ayırmıyor gibi bir şeyi dert etmeniz
6- anlattıklarınızda tutarsız birçok şey var gibi
son olarak eşinizin maddi durumu iyi galiba
[/QUO
Eşinizin çocuklarıyla vakit geçirmesi, onlara zaman ayırması, onlar varken TV izlemeyip onlarla ilgilenmesi sizi ilgilendirmez. Gayet de doğru yapıyor. Bütün hafta sizin çocuğunuzla birlikte zaten, kendi çocukları geldiğinde de aman benim kızım üzülüyor diye dert etmeniz aşırı bencillik içeriyor. Alın kızınızı dışarı çıkın anne kız vakit geçirin madem çok rahatsız oluyorsanız.

Bunun dışında size vakit ayırmayıp TV izlemesi ve yorgunum demesi, eşinizle sizin aranızdaki bir problem. Çocuklarla bağlantılı değil. Çocukları hiç karıştırmadan "ben senden bunu bekliyorum" derseniz, insan ise hak verip kendini düzeltir. "çocuklara zaman ayırmayı biliyorsun bana gelince yok" şeklinde ergence bir tutum sergiliyor iseniz, eşinizin yerinde olsam ben de inadına TV izlerim.

Aklınız ve muhakeme yeteneğinizin olduğunu varsayıyorum. Çocukları olan, psikolojik tedavi gören, eski eşi ile irtibat halinde olmak zorunda olan bir adamla evlenirken bunların yaşanacağını tahmin ettiniz muhtemelen.
Bunları yaşıyacağımı tahmin etmedim evlenmemize büyükler karar verdi size sorarım biz eşimin işi dolayısı ile ikimizin ailesi den de uzak yaşıyoruz ben oturduğum yerde kimseyi tanımıyorum ve eşimle yaptığımız tek şey haftasonu ankaraya gidip onun çocuklarını görmek benim sorunum çocukları görmesi değil sadece pazar gününü de bana ayırması yada beraber bir şey yapmamız gerçekten ben mi problemliyim bir evlilikte ben hafta içi yorgunum cumartesi çocuklara pazar günü de dinlenmek hakkım demesi normal mi ?

Bence bırakın gitsin hafta sonu çocuklarının yanına. Eski eşine döneceği varsa süreç uzamadan neticelenmiş olur. Bipolar olduğu için geri dönme potansiyeli yüksek. Şöyle de bir gerçek var eşinizin eski eşine dönme potansiyeli varsa siz sadece hafta sonları ona eşlik ederek bunu engelleyemezsiniz. Hasta bir eş, sorunlu bir eski eş, eşinizin kıskançlığı vs. koşullar gerçekten kötü görünüyor neden bu şartları bildiğiniz halde evlendiniz ki? Sizin bu evliliği yapmanıza iten sebepler ne oldu?Kızım boşanırsam olumsuz etkilenir diyorsunuz ama durumlar zaten kötü. Şu an da kızınızın ve kendi psikolojiniz mevcut durumdan olumsuz yönde etkileniyor.
Eşim eski bir aile dostumuzun oğlu zate farklı şehirlerde yaşıyorduk daha çok büyükler istedi olmasını annem kanser hastasıydı hep sen çocukla arkada yalnız kalıcaksın diye üzülüyordu bunların olucağını öngöremedim

Bunları yaşıyacağımı tahmin etmedim evlenmemize büyükler karar verdi size sorarım biz eşimin işi dolayısı ile ikimizin ailesi den de uzak yaşıyoruz ben oturduğum yerde kimseyi tanımıyorum ve eşimle yaptığımız tek şey haftasonu ankaraya gidip onun çocuklarını görmek benim sorunum çocukları görmesi değil sadece pazar gününü de bana ayırması yada beraber bir şey yapmamız gerçekten ben mi problemliyim bir evlilikte ben hafta içi yorgunum cumartesi çocuklara pazar günü de dinlenmek hakkım demesi normal mi ?
ben hafta içi yorgunum cumartesi çocuklara pazar günü de dinlenmek hakkım demesi normal mi ?
kusura bakmayın ama normal gibi
sizin açınızdan bakınca da siz de haklısınız bir hafta sonu da size zaman ayırmalı ama eşinizin size bunu demesi normal görünüyor
bu durumda sizde beklentinizi minimuma mi indirseniz acaba bilemedim

Bir dakika bunlar neden boşanmış ben bunu merak ettim. Hala görüsüyolarsa, evli gibilerse vs... vs... sizinle neden evlenmiş ??

1- 2.evliliğiniz ve çocukları vs. bilerek evlemişsiniz
2- eşinizin hastalığını kabul ederek evlenmişsiniz,
3- o çocukların da anneyi babayı bir arada görmeye hakkı var,
sizin kızınızın biyolojik babası ortada yok diye onlar da mı aynı durumu yaşasınlar
4- eşiniz kıskanç sizi tek bir yere ailenizin yanına filan göndermiyor
5- tüm bu kadar sorununuz varken 1 hafta sonunu bana ayırmıyor gibi bir şeyi dert etmeniz
6- anlattıklarınızda tutarsız birçok şey var gibi
son olarak eşinizin maddi durumu iyi galiba
Benim çocuklar ile derdim yok eşim memur ama ayda maaşının yarısı olan 2000 nafaka ödüyor her hafta ankaraya masraf yapıyoruz ben masraflara ses etmiyorum sonuçta hastalığını da şikayet için söylemedim insan bazı şeyleri önceden kestiremiyor eşim şehir dışındaydı büyükler eskiden tanışıyordu bir haftasonu geldi nişanlandık gitti iki kere geldi 3. De evlendik

Benim çocuklar ile derdim yok eşim memur ama ayda maaşının yarısı olan 2000 nafaka ödüyor her hafta ankaraya masraf yapıyoruz ben masraflara ses etmiyorum sonuçta hastalığını da şikayet için söylemedim insan bazı şeyleri önceden kestiremiyor eşim şehir dışındaydı büyükler eskiden tanışıyordu bir haftasonu geldi nişanlandık gitti iki kere geldi 3. De evlendik
yaa ne kadar üzücü bir durum
bu devirde kaldı mı böyle şeyler ya sizin adınıza üzülüyorum
benimde 2.evliliğim az çok yaşadığınız duyguyu anlayabilirim
boşanmak ilki kadar kolay olmuyor
kuzum ya adamı ve davranışlarını olduğu gibi kabul edeceksiniz
ya da böyle her hafta sonu tartışmaya devam seçim sizin
ama işiniz kolay değil Allah yardımcınız olsun

Derdim görüşmesi değil ki bir hafta sonu da bana ayırsın bizim de evimize misafir gelsin biz de birileri ile görüşelim benim de ailem şehir dışında beni tek yollamıyor aylardır görmüyorum çocukların babalarını görmeye hakkı var kabul ama benim de ailemi görmeye hakkım yok mu?
Ama burada hata sizde o gidecek çocuklarını gorecek siz de gideceksiniz ailenizi goreceksiniz esiniz hic izin vermese hic mi gormeyeceksiniz senelerce??

Eşinizi çocuk gibi niye arabayla şehirlerarası yol yapıp siz götürüp getiriyorsunuz devamlı? Kaç yaşında koca adam, kendi başına gidemiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X