Bosandiktan sonra hayat?

öncelikle konuyu sen kapat ki herkes kapatsın. herkesle her gelenle gidenle bu konuyu anlatıp durursan yada ailen anlatıp durursa konu asla kapanmıyor kapanmadıkça da sana zarar geliyor. bak ben şimdi 2. den hem de çocukla ayrılma noktasındayım olabilir deyip önce bunun da evlenmek kadar normal olduğunu ben düşünmeliyim ki herkes benden bu elektriği alıp öyle düşünsün. ağlamak sızlamak yerine bu konuyu açıp onu bunu anlatmak yerine herkese gelecek planlarından aileni ne kadar sevdiğinden son izlediğin filmden son okuduğun kitaptan falan bahset.

ama unutma ben ne kadar modern çalışan dimdik bir kadın dahi olsam biliyorum ki bundan sonra gözler eskisinden daha fazla üstümde olacak. yanlış anlamak için herkes daha fazla bir çaba gösterecek o yüzden yapmamız gereken daha öngörülü daha hassas davranmak daha temkinli olmak. bize bu süreçte destek olan ailemiz için bunu yapmak ta çok bir şey değil

Ailen çarşaflı ve hafızsa daha çok destek olmaları lazım. Bende boşandım bir bebeğim var ve yoluma bakıyorum. Nasıl bir yol dersen dışardan lise okuyorum farzlarımı yerine getirmeye çalışıyorum. Ailendekiler gibi çarşaflıyım çocuğuma bakıyorum onu çok seviyorum. Hafız olmak ve ilahiyat fakültesini bitirmek ilk hedeflerimden.

Yaşadıkların zor ama bir de polyanacilik yapıp farklı yönleri ele al ve mutlu olmaya çalış. Mesela yaşın daha 20. Çocuk yok. Bunlardan bile kendjne bir pay çıkart. Hayatının baharindasin daha. Mutlu ol canım benim ya...

Merhaba arkadaslar. Daha oncede actigim konular niteliginde esimle kesin olarak 2 ay sonra bosanmis olucaz bu karari aldim ve eminim hayatimin daha baharinda oldugumu, 20 yasin daha cok genc oldugunu ve okuyarak universitemi bitirip calismaya baslama hedefimi onume koydum. Evet kimsenin dediklerini takma onune bak durumu cok klasik ama annem tarafi cok mutasip yani nasil anlatiyim hafiz, carsafli ve bazi konularda asiri tepkililer. Tamamen zittida babamin tarafi onlarda cok asiri dindar degiller ama ayni zamanda cok da rahat degiller orta halli. Ben onlarin dediklerini elbette duymamak uzere bu kararimi aldim. Ama henuz daha akrabalarimin haberi yok bosandiktan sonra elbetteki ogreniceklrr yani cevremdeki herkes ogrenicek. Bosanan bayanlardan sadece ogrenmek istiyorum bosandiktan sonra sizi neler bekliyor? Etrafa karsi nasil bir durus sergilemeli? Annem babam belki ne laflar duyucaklar ben onlara nasil destek olucam vs. Yardim istiyorum sadece ama gercekten bosanmis ve bu sureci atlatmis arkadaslardan istiyorum.

insanlara hıcbırsey acıklamak durumunda değilsiniz
anlaşamadık ve bitti bu kadar
ben de bosandım bundan 5 yıl evvel. 30 yasında bosandım
hem de erkek agırlıklı bır fabrıkada calısıyordum
mutsuz olmandan daha kotu bırsey olamaz ve sen cok cok daha gencmıssın
etrafı sakın düşünme , bazen ailen sagdan soldan sacma sapan muhabbetler duyabılır ama hıcbırsey senden daha onemlı deıl bunu unutma

ben bır bucuk yıldır evlıyım ve de çok mutluyum
ve ınsanların hala da sordukları soru şu
2. eşin de senın gbı evlenıp bosanmıs mı dıye sorarlar
şimdiki eşim hiç evlenmemıs ,ilk eşi benim
ve bu cevabı verdiğimde inanın suratlarının ifadesini görmenizi isterim
sanki bana tüh yaaa der gibi bakarlar ve şaşırırlar

Allah ileride karsına daha ıyı bırını muhakkak cıkarır ama sen once bu süreci atlat ve kendı ayakların üzerinde dur.
gerisi zamanla oluyor

2 yıl oldu iki küçük çocukla boşandım.. çalışıyorum sınava hazırlanıyorum dikey geçiş yapacağım.. çocuklarım büyüyor etrafımda konuşan akrabalar duruma alıştı ve ben mutluyum

su akaaaarrrrr yolunu buluuurrrr kardeşşşşşş.. önce hiç geçmeyecek gibi gelir sonra bir bakarsın güneş doğuyor sen bahar kadar tazesin .. hayat çoookkk güzellll:)

dirayetli ol ve dik dur.. vekilin allah olsun derdin huzur olur

bende bosaniyorum,tabi bundan sonra hayat nasil olur bilmiyorum.amma caisacagimi,basaracaksam okuyacakimi,kim ne derse desin aldirmayacami dusunuyorum.hic bir sey dunyanin sonunu getirmiyor.hayatda mucadele etmek gerek.

Ben seni takdir ettim,bi çok kadının yapamadığı şeyi yapmışsın, kendini düşünmüşsün. Daha çok gençsin çok şanslısın, bu yaşta bu kararı alabilme olgunluğunda olman çok güzel. Kendine yepyeni bi hayat kurabilirsin ve doğru hedefler koymuşsun bile kendine :)

Başkalarınun düşüncelerini boşver, belliki güçlü birisin ve altından kalabilirsin. Yeter ki dimdik dur. Başkası ne der diye hayatı ertelemicek kadar akıllısın.

Sorularına cevap veremedim ama bi nebze moral verebildiysem ne mutlu
Tesekkur ederim desteginiz icin inanin moral olarak cok yardimci oldunuz allah razi olsun.

Bende resmiyette 1 ay önce boşandım . 9 ay öncede baba evine döndüm. İlk zamanlarda (1-2 ay gibi süreye tekabül ediyor) etrafımdaki insanların hakkımda ne düşündüklerini kafama takıyordum elimde olmadan ve bu yüzden sinir , stres , agğlama krizleri yaşıyordum haliyle .Zorlu , sancılı bi süreç ama geçiyor inan.

Sonrasında kendime sürekli bir meşgale buldum . Neredeyse boş vaktim bile olmuyordu sadece yaptığım işe odaklanıyordum. Kendi kendime terapi yöntemleriydi bi nevi:). 7 tane 1000 parçalık puzzle bitirdim (çok sabırsız bi insanımdır ) . Geri dönüşüm projeleriyle uğraştm. Bol bol Kitap okudum .

Velhasılkelam sadece kendime vakit ayırdım. 4 ay sonrada işe başladım . Artık Normal eski günlerime döndüm diyebilirm.
Arkadaşım insanları hiçbir zaman memnun edemezsin , Bu çabaya da girme zaten. Bırak istediklerini düşünsünler . Evliliğin yürümedi , bitmesi gerekiyordu ve bitti. Hiçkimseye açıklama yapmak zorunda da değilsin. Evliliğin birliği süresince ne yaşadığını sadece sen biliyorsun. Üzüldüğünde , ağladığında , sızladığında o konuşacak insanlar yoktu senin yanında. Resmiyettede boşandıktan sonra çok daha iyi hissedeceksin kendini emin ol. Omuzlarındaki yükten kurtulacaksın. Hakkında hayırlısı olsun inşh.. güzel, aydınlık, bir gelecek seninle olsun.
Cok tesekkur ederim yazdiklarin icin. Bende oyle tahmin ediyorum 1-2 ay zorlanacagim belki, hatta ailemden biri laf ettiginde keske de diyecegim ama pes etmeyecegim. Yolumda kararli olucam. Cunku bliyorum bu evlilik beni her dakika uzmekten aglatmaktan baska bir ise yaramiyor. Destegin icin cok sagol

Cok te
Kararindan dolayi tebrik etmek istiyorum seni, bu yasinda boyle bir adim atmak zordur kesin.
Ben gecen sene bosandim 27 yasindaydim. Bir kac ay akrabalardan kimse duymadi, ama artik herkes biliyor.

Böyle bir durumda en önemlisi ailenin arkanda durmasi, seni desteklemesi, akrabalarin o zaman bisey söylemeye yüzleri olmaz, ne de olsa ailen desteklemis. Bu yüzden aielene kararirin yerinde olduguna inandir evvela. Hersey senin icin kolaylasir o zaman.
Sonrasinda güclü dur. SakIn ezik ve pismanmisin gibi bir izlenim verme.
Su son bir sene icerisinde bana herkes bosandin güzellestin, gözlerin gülúyor eskisi gibi demeye basladi.

Bizim toplumumuz düseni seyretmeyi sever, o yüzden kuyrugu dik tut canim benim, bakimli ol, mutlu ol güzel ol, en önemlisi güclü ol.
Insanlar sana gecmis olsun demek isteyecekler, ama seni bukadar iyi görünce, kiz hakliymis baksana yüzüne renk gelmis diye düsünüp, sorgulamayacaklar yaptigini.

Unutma. Eskisinden daha güclü görüneceksin, daha güzel olacaksin. Milletin istegi icten ice sana " aaah ah vaaah vah" demek, onlara bu firsati verme. Ben böyle yaptim, herkes gipta ile bakiyor, ex'imin perisan haline bakip, bir de benim durusuma bakan, zaten anliyor herseyi.
Hadi göreyim seni :KK45:
Inshallah bundan sonrasi senin icin cooook cok güzel olur :KK200:
cok tesekkur ederim. Evet haklisin bende kendime bakim yapiyor kendimle ilgileniyorum. Bosanma karari aldigimdan beri yuzum daha cok guluyor. Insallah tek celsede anlasmali bir sekilde kurtulmak tek dilegim. Zor ama imkansiz degil hic birsey. Duygusal olarak icimde firtinalar kopsa bile yzuum hep gulucek tsekkr ederm desteginiz icin

Çocuğunuz yok sanırım.Kendin içi yaşa çocuğunuz olmuş olsaydı bu kadar rahat boşanma kararı veremezdiniz.Aileye gelince belli bi vakit ıllaki zorluklar yaşayacaksın ıllaki laf söz dedikodu olucak ama bi yere kadar daha sonra emin ol herkesin kafası rahatlayacak.Belli bi süre olacaklara katlanmak durumundasin.Herkes bu duruma alışır.Sen hedeflerinden şaşma çok gencsin bu yaşta evlenip ayrılmış bi kadın olmak zor heleki Türkiye şartları altında daha daha çok zor.Allah kolaylik versin

şimdi o insanların bakışı ile yazıyorum ben o görüşte değilim ama

namusun ile evlenip namusun ile boşanmışsın kime ne

seni herhangi bir yerde basmadıklarına göre o akrabalar hakkında konuşmaya hakları yok

daha gençsin; ne olur bunları takma

senin yaşında kızlar daha sevgili bulup tanımaya çalışıyor; bak senin bir sürü tecrüben var

tecrübelerini önüne koy; hatalarından ders al ve yeni hayatına emin adımlarla başla

insanlara çok anlatma; kendini haklı bulduğun yerleri sayma; eşini ve ailesini kötüleme, kapalı kutu ol; hayırlısı de nasip de geç

çok güzel söylemişsin .

Çok gençsin ve yazdıklarından dirayetli biri olduğun anlaşılıyor
Kim sana kötü bir şey derse kibarca cevabını ver, asla söylenileni yutma, alttan alma, konuşmaya alışmasınlar
Sen konuyu kapat ve yoluna bak
Oku, çalış, dünyada olmanın ve sağlığın tadını çıkar, ne mutlu ki ailen yanında
Çok güzel bir hayatın olsun inşallah, kötü bir dönemdi geçip gitti de, Rabbim yolunu açık etsin

Ben bosanmadim ama bosanma yolunda ilerliyorum.
Sana sunu tecrubelerime dayanarak soyleyebilirim ki, ileride keske dememek icin aldigin kararin arkasinda dimdik dur, hedeflerin de varmis onlara sikica saril ve arkana bakmadan ilerle.
Ben sana kendimden ornek vereyim, ben senin annen yasindayim bu arada. Zamaninda ben esim olacak adami istemedim kanim kaynamadi bir turlu. O zaman sezgilerim beni yaniltmamisti, sonradan turlu turlu huylari cikti. Annem basta olmak uzere teyzemle birlikte bana baski yaparak nisani attirmadilar, olacak dedikodulardan cekindiler. Omrumun yarisini hapishanede hatta hucrede gecirdim tabiri caizse... Annem simdi bin pisman ama ne fayda.
Ben o baski altinda bugunlere geldim, nasil geldigimi bir ben bir allah bilir.
Uzun lafin kisasi, kimse senin hayatini yasamiyor annen bile! Sen icine sinmeyen bir evlilikte omrunu curutmektense cok dogru bir karar vererek hayatina baska bir yon vermissin. Birak konusan konussun, elestiren elestirsin, kinayan da kinasin ama senin hayatinla ilgili aldigin kararlari hic kimsenin yargilamasina izin verme. Yoluna tas koymak isteyenlere bir tekme at. Sadece bir tane hayatimiz var yedegi de yok telafisi de.
Allah yolunu acik etsin.

Back
X