- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
- 133
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
Ama öyle bi toplumda yaşıyoruz ki. Yıl olmuş 2016 hala boşanmış kadınlara öcü gibi bakan insanlar var. Bana yakın arkadaşım söyledi bundan snra boşandıgını duyan en yakın arkadaşım diye düşündüğün erkekler bile sana farklı yaklaşmak isteyecektir diye. Bana nasılsın nasıl hissediyosun kendini diye soran arkadaşlarıma bile şüpheyle bakar oldum acabamı diye. Ve bu gerçekten çok kötü bi düşünceBir duş alıp kendine gelmeni ardından dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapmani tavsiye ederim . göreceksin ki kimse seni yemeyecek :)
Boşanmak ayıp değil günah değil . sen yanlış bir şey yapmadin, kimseye kendini ifade etmek zorunda hissetme .
Bekar bir kadinsin, bu kadar . .
Söylediklerinizi en kısa zamanda yapmaya çalışcam. O gücü kendimde göremiyorum bitürlü. Zamanamı ihtiyacım var yoksa benmi çok arabeske bağladm kendimi bilmiyorum.Bence öyle değil canım. Yaranı deşmek istemiyorlar ki bu çok doğal, sen şimdi kendine acıdığın için herkesin sana acıdığını düşünüyorsun.
Kimseyi inandırma çaban olmasın. Acını yaşamadan atamazsın, maskeyle dolaşarak içinde daha büyük yaralar açarsın.
Arada çıkıp arkadaşlarınla dolaş, ağlamak istediğinde dostunun omzunda ağla, arada eline bi kağıt al, içinden geleni yaz çiz istersen o sırada müzik aç, gerekirse yine ağla, sonra o kağıdı yırt ya da yak...
Ağlamaktan da insanlardan da kaçma ama sürekli bunalım da takılma. Birazcık zaman tanı kendine
Zamana ihtiyacın var. Aslında yaptığın şey anormal değil ama çok uzatmamaya çalış.Söylediklerinizi en kısa zamanda yapmaya çalışcam. O gücü kendimde göremiyorum bitürlü. Zamanamı ihtiyacım var yoksa benmi çok arabeske bağladm kendimi bilmiyorum.
Yengemle aynı şehirde değiliz malesefZamana ihtiyacın var. Aslında yaptığın şey anormal değil ama çok uzatmamaya çalış.
Sürekli böyle olursan yaraların hiç geçmez ve psikolojin çok bozulur.
Kursa beraber gidebileceğin bi arkadaşın var mı ya da yengen de gelir mi seninle?
Tabii beraber gitseniz bile insanlarla da muhatap olun. Bu arada ne mezunusun canım bir önerim olacak?
O kadar iyi gelirki aynı durumda olan arkadaşlarla konuşmak. Çünkü kendi arkadaşlarımdan kuzenlerimden soyutladım kendimi. Beni anlayamadıklarını düşünüyorum. Herkesin bana söylediği yaa neden boşandınız bizimde aşka inancımız kalmadı artık kim istedi ayrılmayı sorun neydi neden düzeltemediniz vsvs. Bu sorularla boğuşmakta çok zor tek tek derdimi anlatmaya çalışmakta.. herkesi ayrılmamamın gerekli oldugunu ikna etmehe çalışır gibiyim sanki.sevişmeyi bu kadar gözünüzde büyütmeyin. ister sevişir ister sevişmezsiniz. başkalarına da bu kararınız karşısında susup oturmaktan başka hiçbir şey düşmez
size sırf boşandığınız için bu amaçla yaklaşan biri olursa (ki böyle şeyler olduğunu okudukça şaşırıyorum, nasıl bir kafa yapısı bu?) valla boşverin. o tıynetteki adam sizden uzak olsun daha iyi.
işe başladığınız zaman da soran olursa bekarım deyin. yalan değil bir şey değil bu. bekarsınız çünkü. dul değilsiniz. ilerde bu durumu sindirdiğiniz zaman canınız anlatmak isterse arkadaşlarınıza anlatırsınız, istemezseniz hala sizi hiç evlenmemiş bilirler. hayatınızdaki insan dışında kimseye özel hayatınızı anlatmak zorunda değilsiniz
ben bu konuyu okuyunca gerçekten çok üzüldüm. lütfen silkelenip kendinize gelinevde oturdukça insanın evden çıkası katiyyen gelmiyor, kısır bir döngü bu. kırmaya çalışın bu döngüyü
ben ne evlendim ne boşandım, tuzum kuru bir şekilde rahat rahat yazdım bunları aslında. ama burda boşanmış bir sürü hanımefendi var. kendinizi yalnız hissettiğinizde o arkadaşlarla konuşmaktan çekinmeyin bence. yalnız olmadığınızı bilmek iyi hissettirir. hatta burada boşanma aşamasında olanlar diye bir topik bile vardı
Özel ders versen?Yengemle aynı şehirde değiliz malesefiktisat mezunuyum ben ama ücretli öğretmenlik yapıyodum evliyken. Şehir değiştrdm şimdi yinr başvurdum ama boş okul bulabilirmiyim bilmiyorum olsa bile çalışmakta zor geliyo zaten.
Ne güzel yazmışsınız.. ağzınıza sağlık. Böyle şeyleri okumak daha çok rahatlatıyo beni. Beni daha çok düşündüren hayatıma birinin girmesinden çok yeni ortamlarda nasıl tepkilerle karşılacağım. Yoksa hayatıma bir girme düşüncesi bile şuan çok uzak bana. Umuyorum herkes iyi insanlarla karşılaşsınEvlenmek de boşanmak da hayatın içindeki bir gerçek. Aslında bu kaygılarınla boşanmış kadınlara yönelik o tutumu ilk sergileyen kişi sen oluyorsun.
Zoru basarmissin mutsuzlugu çıkarıp atmissin hayatından bana göre en zoru bu mesela. Şimdi toplanıp mutlu olma vakti sen kendine fırsat tanımıyorsun.
Evet bu dünyada dediğin gibi pis kurtlar da çıkacak karşına ama güzel insanlar da çıkacak kötülerden korunmak için iyilere de kapını kapalı tutmak mantıklı mi sence?
Yoksa hayatına güzel dokunuşları olacak insanları tanımak için o kurtlarla savaşmaya değer mi?
Bunlari iyi düşün..
Gelecek için hiç bişeyler yapma düşüncesine girmedimki. Yapabilecegim çok şey var aslında. Yükseklisans yapabilirim ki bunu bekarken çok istiyodum ama evliyken olmadı farklı nedenlerden. Formasyon alıp kpssye hazırlanabilirim bi dil kursuna gidebilirim. Seçenek çok bunlrı yapma gücü yok ve hangisi daha doğru olur benim için onun kararı yok..Özel ders versen?
Ya da şirketlerde farklı pozisyonlarda iş arasan?
Ne güzel yazmışsınız.. ağzınıza sağlık. Böyle şeyleri okumak daha çok rahatlatıyo beni. Beni daha çok düşündüren hayatıma birinin girmesinden çok yeni ortamlarda nasıl tepkilerle karşılacağım. Yoksa hayatıma bir girme düşüncesi bile şuan çok uzak bana. Umuyorum herkes iyi insanlarla karşılaşsın
Çıkıcam :) çook tşk ederim destek dolu mesajlarınız içinEvli değilim hayır gibi kısa cevaplarla tanıt kendini. Özelini açmak zorunda değilsin.
Bir gün samimiyetine inandığın kisilere seçerek acabilirsin kendini.
O zamana çoğu kaygın bitmiş olur aksi durumlarla daha kolay olur baş etmen. .
O odadan hatta evden çık :)
Mutluluklar dilerim. .
Kpss'yi ben de diyecektim. Bu sene biraz zor ama seneye girsen bir de formasyon alsan diye ama önce kendini toplaman lazımGelecek için hiç bişeyler yapma düşüncesine girmedimki. Yapabilecegim çok şey var aslında. Yükseklisans yapabilirim ki bunu bekarken çok istiyodum ama evliyken olmadı farklı nedenlerden. Formasyon alıp kpssye hazırlanabilirim bi dil kursuna gidebilirim. Seçenek çok bunlrı yapma gücü yok ve hangisi daha doğru olur benim için onun kararı yok..
Çevreden boşanmış gelmiş diyenler o kadar fazla oluyoki bizim toplumumuzda. Allahtan akrabalarımın oldugu şehirde yaşamıyoruz. Ben ve sadece annem babam aynı şehirdeyiz. Eğer memleketimizde olsaydık çok daha fazla laf duyardım. Yaşadıgımız şehir büyük şehir ki zaten bizi kimse tanımıyo. Ne kadr güzel cümleler yazmışsınız çok içten.. sizin içinde kolay olmamış bazı şeyler. Umarım şuan çok çok iyisinizdir. En kısa zamanda bende toparlanmak artık dışarı çıkıp rahat rahat gezmek istiyorum. İlk olarak bi iş bulmakla başlamalıyım.Canım benim ya inan duyguların içimi sizlatti. ..haklısın aile korudugunu sanıyor ama aslında kanatlarini kırıyor. ...ben 9 yıl evvel ilk eşimi kaybettim anevrizma sonucu...kızım üç yaşındaydı ve kendi memleketime döndüm o acıyla derhal. ..ki üniversite den sonra evlenmistim...uzun zaman olmuştu yani...ben çalıştığım işyerinde Eşim öldü demek istemedim insanlar aciyarak bakmasinlar diye ama mecbur kalıp söyleyince bile bir süre sonra;Kesin boşanmış gelmiş böyle diyor !demişler ve kendim de duydum. ..olum belgesi denen kağıdı yemek yedikleri masaya açtım. ..yani yazık ki sen be yasarsan yaşa ne yaparsan yap herkes Görmek Istedigini görür! 7 yıl yalnız yaşamış bir bayan olarak TEK SECENEGIN VAR;ÇOK GÜÇLÜ OLUP SANA AY CANIIIIM DEYIP YAKLAŞAN CAKALLARA karşı dimdik durmak!En azından yaraların iyileşmesini bekle....ama çık dışarı. ..Derhal çık. ..kursa git ise git...ben Rahmetli eşimin vefatından bir hafta sonra ise başladım ve iyi ki baslamissin. ..SANA neyin IYI geleceğini SADECE SEN BILIRSIN. ..AILEN BILE DEGIL. ..ISTEDIGINDE MESAJ ATABILIRSIN ABLACIM. ..SEVGILER
O süreçler o kadar zor geliyoki şu an bana. Sanki yıllar yıllar geçmiş herşeyi tüketmişim yaşlanmışım gibi. Kendimi böyle hissetmem çok yanlış farkındayım ama çevremde beni motive edecek cesaretlendircek hiç arkadaşım tanıdıgm yok. Bana çok yakın diye düşündüğüm kişilerin gerçek yüzlerinide bu zamanlarda öğrendim zaten. Hepsini toplayınca işte benimki gibi bi psikoloji çıkıyo ortaya malesef..Kpss'yi ben de diyecektim. Bu sene biraz zor ama seneye girsen bir de formasyon alsan diye ama önce kendini toplaman lazım
Evet şu an artık çok iyiyim. ...fotoğraf ra gördüğün eşimle evliyim kızıma baba bana es arkadas oldu....iki yıl tanıdım evleneli de iki yıl oldu ki tekrar bebek bile istiyoruz!Iste hayatın iniş çıkışları. ...yaşam bu ...dusersin yedi kez Kalkarsin sekiz kez!Çevreden boşanmış gelmiş diyenler o kadar fazla oluyoki bizim toplumumuzda. Allahtan akrabalarımın oldugu şehirde yaşamıyoruz. Ben ve sadece annem babam aynı şehirdeyiz. Eğer memleketimizde olsaydık çok daha fazla laf duyardım. Yaşadıgımız şehir büyük şehir ki zaten bizi kimse tanımıyo. Ne kadr güzel cümleler yazmışsınız çok içten.. sizin içinde kolay olmamış bazı şeyler. Umarım şuan çok çok iyisinizdir. En kısa zamanda bende toparlanmak artık dışarı çıkıp rahat rahat gezmek istiyorum. İlk olarak bi iş bulmakla başlamalıyım.
Canım bu arada gönüllü öğretmenlik yapsan? Aynı zamanda başka bir işte çalışsan?O süreçler o kadar zor geliyoki şu an bana. Sanki yıllar yıllar geçmiş herşeyi tüketmişim yaşlanmışım gibi. Kendimi böyle hissetmem çok yanlış farkındayım ama çevremde beni motive edecek cesaretlendircek hiç arkadaşım tanıdıgm yok. Bana çok yakın diye düşündüğüm kişilerin gerçek yüzlerinide bu zamanlarda öğrendim zaten. Hepsini toplayınca işte benimki gibi bi psikoloji çıkıyo ortaya malesef..
Ne güzel...Evet şu an artık çok iyiyim. ...fotoğraf ra gördüğün eşimle evliyim kızıma baba bana es arkadas oldu....iki yıl tanıdım evleneli de iki yıl oldu ki tekrar bebek bile istiyoruz!Iste hayatın iniş çıkışları. ...yaşam bu ...dusersin yedi kez Kalkarsin sekiz kez!
Bur duvar yazısı okumuştum;
TEK DÜSMANIN KENDINSIN diye...çok eski bir felsefe cinin sözü idi...bence kendine Arka çık ve dışarı çık ablacim...ben bu kadar mutlu olacağım günlerin de olacağını hayatta tahmin edemezdim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?