boşandıktan sonra mı başlıyo herşey?

Maşallah size. Hep mutlu olun ne güzel. Her zorluğun bi güzelliği oluyo demekki. O gücü bende yakalayablrm umarım..

Aslında evimizin tam karşısında çocuk esirgeme yurdu var. Pencereden her baktıkça aklıma geliyodu biliyomusunuz. Ama asıl sorun yapacak şey bulmakta değil o isteği yakalamakta. Evin karşısına geçmek bile zor geliyo bana. İlk başta bi heycanla aklıma bişeyler geliyo snra amaam boşver böyle iyiysin sen tek başına sessiz diyorum kalıyo.

Önceden güçlü kendine güveni olan biriydim. Şimdi tam tersi şeyler hissediyorum. Bi çıkabilsem dışarı herşey düzelcek aslında..

Bakın boşanmış olmak suç değil günah değil. Abartmayın durumu. Boşanmayı saklamak bana aşağılayıcı geliyor. Eşinizi mi aldattınız, hırsızlık mı yaptınız, birini öldürdünüz? Neden saklıyorsunuz boşandığınızı?

İnsanlar konuşur, bunu engelleyemezsiniz. Ama insanların size verdikleri tepkileri durdurmak kendi elinizde. Laubali tiplere yaklaşmayın. Zorunlu hallerde siz diye hitap edin. Anormal davranışlarda sadece sözle ya da vücut dilinizle haddini bil demeyi öğrenin. Sakın korktuğunuzu, üzüldüğünüzü belli etmeyin. Sakın ola ki ağlamayın. Ürkek davranmayın. Sert çıkın, gerekirse olay çıkarın. Bir iki vukuattan sonra arıza bu kadın diye yapılır dedikodunuz. En çok da evinde mutsuz olu sizin yaptığınızı yapamayan kadınlar konuşur. Bırakınız konuşsunlar.

Başınız dik, alnınız açık yolunuza devam edin
.

Ya bana biraz uzak kalıyor esirgeme kurumu. Yakın olsa var ya, hiç düşünmem giderim c.tesi günleri. Bence bi kere ziyaretçi olarak git o zaman karar verirsin zaten isteyip istemediğine

evli misin diye sorulduğunda 'hayır boşandım' kadar saçma bi cevap olamaz. kendinizi böyle bi sıkıntıysa sokmayın derim.
-evli misin?
+ hayır değilim.

bu kdar basit.

olurda hayatınıza biri girerse ona anlatırsınız.

Abınız ıle yengenız cesaretını kırmıs, ne demek size rahat vermeyecekler.. Eeee yengenızde bu durumda yanında esı olmayan savunmasız bı kadın.. Siz kendiniz dik durun.. Medeni durumunuzu kimseye açıklamak durumunda değilsiniz ki.. Hayatınızda biri olur ha o zaman ayrı..

Merhaba; ben de 4 yıl önce boşandım. Psikolojik olarak nasılsın diye sorarsan hala atlattım, çok iyiyim diyemem. Ama senin düşüncelerin de bana biraz tuhaf geldi. İşe giricem herkes bana kötü niyetle yaklaşacak gibi düşünmen hiç doğru değil. Bak ben evliyken de çalışıyordum, boşandım hala aynı yerde çalışıyorum. İnsanlar benim yüzüme karşı hiç bir zaman kötü konuşmadılar, konuşamazlar da zaten. Açıkçası arkamdan da konuşulan ciddi bir şey duymadım. Ki zaten konuşsalar da üzülürüm ama çok da umursamam. Boşandıysam boşandım. Namussuzluk mu yaptım, hırsızlık mı yaptım. Çünkü insanların ağzı torba değilki büzesin. Herkes kendine yakışanı yapar.

Kötü niyetli erkekler yok mu? Tabi ki varlar. Fakat bunları senin duruşun engelleyecektir zaten. Baktın ki bir adam tutarsız ve kalitesiz davranışlar içerisinde bu iş arkadaşın bile olsa dik dur tavrını koy. Zaten o yaklaşamaz. Unutma hiç evlenmemiş kadınlara da kötü gözle bakıyor aynı adamlar.

Son olarak bu süreç çok zor bir süreç. Ben bile kaç yıl geçmesine rağmen gelecekten çok ümitli değilim. Karşıma düzgün bir adam çıkmadı. Fakat hiçkimseden de korkmadım. Ne münasebet ya. Sakın korkma ve böyle insanlara pirim verme. Yolun açık olsun.

Nasıl bi yerde yaşıyorsunuz ki Kime ne sizin evlenmenizden kime ne sizin ayrılmanızdan ... İnsanların bunu bilip bilmemesi neyi değiştirecek ki , gayet normal şeyler bunlar. Çok fazla büyütüyosunuz normal olmayan bi şekilde. Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Yani hayat sizin ne yapmak isterseniz onu yaparsınız kimseyi de ilgilendirmez.

yaşadıklarınız çok normal
duygularınız da normal ve gececek emın olun
boşanmıs olmak bır ayıp değil, bence gurur duyacagınız bır davranış
bu cesaretı herkes gosteremıyor
ben de boşandım benzer duyguları yasadım
cevreye saga sola takılmayın
hersey zamanla yoluna gırecek
bakın ben ıkıncı evlılıgımı yaptım ve cok mutluyum

zaman gecınce yasadıklarınız aklınıza bıle gelmeyecek

Ben boşanmadım böyle bi tecrübem yok. Ama kuzenim 4 aylık sorunlu bir evlilikten sonra boşanmıştı. Ona destek olmaya çalıştık uzun süre o yüzden yaşadığın duygulara çok yabancı değilim. Öncelikle psikoloğu bırakmak iyi bir fikir olmamış. Çünkü herkeste psikoloğa gidicem ve hemen düzelicem diye saçma bir beklenti var. Bir psikoloğun yazdığı ilacın etkisi bile 20 gün sonra başlıyor. Bıçak değil ki bu kesip atsın hemen. Bunlarla yalnız mücadele etmek hiç kolay değil kesinlikle psikolojik desteğe devam et. Toplum içinde bi eziklik korkusu başlamış bile ve sosyal fobiye gidebilir. O zaman toparlamak daha da zorlaşır.
Kuzenim boşandığında 22 yaşındaydı. Yeni tanıştığı insanlarda saklıyordu durumunu, kendisine ilgi duyan erkeklerden sakladı, utandı,ezildi falan filan... Toplumumuzda hala böyle yoz erkekler var. Onun boşandığını öğrenince arkasına bakmadan kaçanlar, neden boşandığını irdeleyenler... O sürec kuzenimi asırı hırpaladı.
Sonra sosyal hayatını canlandırdı. Ne bileyim ehliyet kursuna gitti, bol arkadaş yaptı, çalışmayı ihmal etmedi.. Ama psikoloğa hep gitti... Ve atlattı.
Şimdi 5 aylık evli.. Ve iyiki de ilkinden boşanmışım diye şükür namazları kılıyor. Nasıl mutluysa artık.. Dalga geçiyorum şu fotoğraflarda dişlerini ört kız biraz diyorum. Biz ona gıptayla bakıyoruz inanır mısın.. Çok ama çok mutlu, ayakları yere basmıyo adeta. Darısı inşallah sana canım

Bu tamamen senin evliliğe yüklediğin statüyle ilgili en başta kendin gözünde büyütme kendine acıma kendini sev başkalarının ne düşündüğü umrunda bile olmaz seni değerli kılan sadece evlilik miydi ? Dünya yıkılmış sen altında kalmış sın sanki çok çıkamıyorsan psikiyatriste git ilaç beyninin kimyasını düzeltsin biraz sen istemedikten sonra kimse sana yardımcı olamaz sen izin vermedikten sonra kimse seni ezemez

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben 22 yaşında boşandım.İllaki farklı niyetle yaklaşmaya çalışan,densiz yorumlar yapan insanlar olacaktır.Onlara kulak tıkayın,hayatınıza bakın.Doyasıya yaşayın acınızı,ağlayın,bağırın.Sonra sonra toparlanırsınız.Bu yeni bir sayfa diye düşünün.Hayatınızda kolaylıklar dilerim.

Canım geçmiş olsun, hakkında hayırlısı olsun bundan sonrası için. Bende boşandım. Evet benimde zor oldu boşandıktan sonra tekrar sokağa çıkmak. uzun bi süre hala sorana alışkanlıkla eski eşimin soyadını söylüyordum. benim üstelik birde kızım var. çok ahhlar vahhlar dinledim. işe girdiğimde müdürümden başka kimseye söylememiştim ayrıldığımı, yüzük takardım. yavaş yavaş duyuldu sonradan ayrıldığım, herkes bi değişti, asyamasyaa hanımdan asyamasyaacıma döndü. her gelen tatlı tatlı laf soktu yamandı. bende dayanamadım çıktım. bela çekme makinası gibiyim. abim dediğim insanlardan bile çocuk eline yakışıo bi tane daha yapman lazım gibi laflar duydum. oluyo yani böyle şeyleer. bırak sana suratsız desinler, sen herkese mesafeni koy. alnında boşandım yazmıyo. kimseye anlatmak zorunda değilsin durumunu. güvenince söylersin. Allah yardımcın olsun. çık odandan insan içine çık.

Evlenmekte hak boşanmakta.Önce siz kadınlar boşanmanın bir utanç,bir yük,bir kambur olduğunu düşünmekten vazgeçin.Boşandım acaba bana şu gözle bakarlar mı,boşandım acaba işyerinde şöyle olur mu?
Erkek için evli dul bekar farketmiyor.Yeter ki karşıdan bi ışık görsün.Herkese herkes asılabilir.Senin tavrın duruşun,insanlarla mesafen önemli.Yoksa burda biri işyerindeki bi olayı yazınca hemen kendi hayatını aynı şekilde analiz etme.Yeni boşanmışsın.Boşanmak insana büyük bir mutluluk vermez zaten kendi istemiş olsa da boşanmayı.Psikoloğu bırakmamalıydın.Herşeyin hemen düzelmesini bekleme.Biraz zaman.Ve senin dimdik durman lazım.İnsan utanç duyduğu şeyi gizler.Boşanmış olmak utanç duyulacak bir şey değil.

Kusura bakmayın da en yakın arkadaşınız saçmalamış. Boşanınca herkes bana kötü gözle bakacak herkes beni kullanmak isteyecek düşüncesinden sıyrılın, her insan bir değil. Dünyada iyi niyetli insan da var kötü niyetli olan da ve bu sizin boşanmış olmanızdan bağımsız bir durum. Boşanmış olmak iyi bir şeydir, cesaret ister herkes yapamaz. Ömür boyu eziyet çekmeyi kabullenmediniz bir çok insan bunu yapamıyor. Boşanmış olmanızı sorun edecek adam zaten gelmesin size neden kafanıza takıyorsunuz ki. O zihniyetteki biriyle ilk evliliğinizde de yapamazdınız değer vermez ki öyle adamlar.

Bence bir işe girin hem para biriktirirsiniz hem de bu düşünceleri dağıtırsınız.

Konu dışına çıkmak istemezdim ama siz çok güzel iyi kalpli bir insansınız, öyle bir enerji alıyorum yorumlarınızdan. Mutlu olmanıza çok sevindim ömür boyu da mutlu olun inşallah.

Çalışmayı istiyorum aslında ama o içimdeki korkular geçmiyo. Toparlayamadık kendimi daha tam olark sanırım o yüzden bu kendime güvensizliğim. Tşk ederim fikirleriniz için
Korkmayın.. kimseyi ilgilendirmez medeni durumunuz. İstemediğiniz şekilde yaklaşan olursa verin ağzının payını bitsin gitsin. Önemli olan sizsiniz,milletin ne düşündüğü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…