boşandıktan sonra mı başlıyo herşey?

bnce kendine zaman ayır süslen püslen çık dışarı gez dolaş evlenirken iyide boşanırken kötü mü özgüvenin olsun az kndine ben evliyim sorunlarım var boşanma konusu oldumu tırsık durmam ağır ol işe başla kimseye boşandığını söylemek zorunda değilsin gerektiği yerde sert olmasını bil boşansam varya kimse duramaz önümde ezdirmem kendimi kimseye sen kendini bil kendine güven gerisi gelir senden başka değerli önemli şey yok şekerim unutma bunu asla mutlu ol

En büyük kötülüğü siz kendinize yapıyorsunuz.Boşanmayı bir defo bir günah gibi görüyorsunuz.

Kendinizi değersizleştiriyorsunuz.Yaşınız benden çok küçük.Ben şunu öğrendim yıllar içinde o ne de bu ne der

diye düşünmek insanı gitgide aşağıya çekiyor.Doğrusu KİM NE DERSE DESİN. Bunu kendinize yapmayın.

Siz kendinizden sorumlusunuz karşınızdakinin davranışlarından sorumlu değilsiniz verirsiniz ağzının payını

defolur gider.

Şu anda böyle hissetmeni anlıyorum ' ancak bu kısa süreli geçiş dönemi olmalı...Neden mi ? Çok değerli arkadaşım . Ziraa boşanabilen kadınlar 2 kat tecrübeye güce sahiptirler. Çevrenizden çok akrabalarınıza karşı dik bir tutum sergileyin ,söylediklerinin aksine elalem ne der herkes yem olarak görür kadar çirkin bir ifade yoktur , herkes tek geldi tek gidecek bu Dünya dan bu kadar açık ve net tatlım
Nasılsa insanlar bekar evli boşanmış vs kişilerin ayrımını yapmaksızın dedikodusunu yapar .Sen aksine deneyim tecrübe sahibisin sadece adımlarını düşünerek at , onun dışında yalan söylemenin anlamı yok bence .Boşandım veya bekarım kime ne ? Kimse kimseye istemediği sürece çok afedersiniz bu çirkin tabirle sarkamaz... Biz hanımlar bu düşünceleri yıkmak adına saklamamalıyız . Benim saç rengim sarıymış ,boşanmışım koyultmalıymışdım Hayır tabiki de hayır ...Boşanırım sarı saçlada gezerim ,toplum içinede girerim , iş hayatın da da olurum ben her yerdeyim rahatsız olan kompleksli beyinler uzak dursun ezer geçerim lütfen ama
kendine gelmeni istiyorum .Seni seviyor ve öpüyorum kalkkk ve topluma karış.Öpüyorum

Boşanmayı niye bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz ki. yüzlerce insan var aynı durumda olan.. evden çıkın sosyal ortamlara girin. kafanızı dağıtın biraz. üç günlük dünya için inanın hiçbir şey için üzülmeye değmiyor..

Gerçekten o devirde miyiz ?
kaldımı böyle düşünceler ?
ayrılınca ne oluyor Ne yani Bekire olunca herkes bakire mi ?
senin açından düşünce tarzından bakarsın

Eskidenmiş onlar Annem çok küçükken biz Ayrılmak istiyordu etraftan korkuyormuş bana kötü gözle bakarlar diye
Şimdi öyle bir şey yok evli ayrılmış bekar boşanmış çocuklu çocuksuz o kadar çok ki insanlar alıştı artık bu devirde değiliz canım ilk başta sen bu kafadan çık bir kere

Boşananlar gözümde kahraman şu ülkede.. Çok kasıyorsunuz kendinizi gayet normal bnce boşanmak. İnsanların özellikle erkeklerin tepkileri bekar olsaydınız yani hiç evlenmemiş olsaydınız bile aynı olurdu kötü niyet her durumda işlerdi.. Bekaretten çekinen yok ki artık yeterki kadın olsun sarkayım taciz edeyim kafasındalar. Çocuk varsa eğer boşanmış olarak yaşamak psikolojik olarak daha ağır şeyler yaşatır çocuğunuzu düşünmekten ama çocuk yoksa süper kahranmansınız hayatın tadını çıkarın

En bas siz insanlara bu cesareti veriyosunuz bana gore.bosanmis olmak sizi bir uzayli yapmazki.dik durun kimseye ozelinizi anlatmsk zorunda deyilsiniz.bisey diyen erkeklere de haddini bi guzek bildirirsiniz ki kimse cesaret edemez kolay kolay.yasiniz kucuk zannedersem neden kendinizi surekli birilerine anlatma ihtiyaci duyuyorsunuz ki sonucta bosanan erkek dimdik yururken anasi hemen kiz ararken biz kadinlar niye boyle damgali gibi davraniyor.
Evlenmek kadsr bosanmak da helal ve gayet dogal.Allah kimseyi bir evlilige zorlamsz ozaman bosanmak gunah olurdu haram olurdu.birsuru kadin in esleri sehit oldu hepsi dul kaldi cocuklariyla onlari dusunun.esim oldu deyin sizi tanimayan bir ortama girdiginizde.once kendinize saygi duyun koti birsey yapmadiniz bosandiniz.yengeniz cok sacmalamis rahat birakmazlar mis tobe tobe niyeki bosaninca boyle bir hak mi doguyor erkeklere aaaa bu kadin bosanmis.bakis acinizi degistirin ve gicluolun.mutlaka bir ise girin paranizi kazanin birikim yapin kendinizi cok daha iyi hissedeceksiniz.
insanlari umursamayip onunuze bakarsaniz cok mutlu olursunuz tecrubeyle sabit.gerekirse kimseyle muhatap olmayin etraf gereksiz insan dolu agzi olan konusuyor ya bosverin.zaman ne gisterir kimse bilemez kendinizi sevin once kendinize deger verin...

Çevremde o kadar çok boşanmış ve gayet normal hayatına devam eden insan varki, anlatamam. Boşanıp ya ailesi yaşayan, ya da kendi düzenini kuran, 2. ye evlenen bir sürü insan var.

Bence bütün engeller insanın kendi kafasında: Sen izin vermedikten sonra kimse seni rahatsız edemez, ezici konuşamaz. Evli misin diye soran insana, hayır diyeceksin o kadar. O samimiyeti yakalamadığın kimseye özelini açma. Zaten deşmeyede hakları yok. Boşandığını bilseler bile, kimse yüz bulmadan farklı davranmaya cesaret edemez. Ama sen, ben zaten eziğim, 1-0 yeniğim modunda olursan, tabii ki bunu kendince fırsata çevirmek isteyenler olacaktır. Sağlam durun şu hayatta. Bi tane hayatınız var, onu da millete göre, elalem ne diyecek, ne düşünecek diye heba etmeyin.

Acil sosyalleşerek ilk adımı atın diyorum. Severek gideceğiniz bir kurs süper bir fikir.

önce bir kendine güven. sen artık bekarsın. kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin. yeni bir ortama girdiğinde medeni halini sordular diyelim, elbette bekarım dyeceksin. elalemin tanımadığın kişisine evlendm ayrıldım demenin manası yok. ha, zaman geçer, samimi olmuşsundur o zaman lafı yine geçerse bir evlilik yaşadım ayrıldım denebilir. çevremde o kadar çok evlenip ayrılan kız var ki. ben yaşta ya da benden küçük. çok da özgüvenliler. benden on kat bakımlılar mesela. yakın zamanda biri ikinci evliliğini yaptı. önce sen kendinin iyi olduğuna inan. bu arada mutlaka bir işe girmeni tavsiye ediyorum. evde oturmak seni mutsuz etmekten başka işe yaramaz. şu süreçte senin kafanın meşgul olması lazım. mutlaka bir işe gir ve oyalan. sonrası da tıpkı bekarlığındaki gibi akıp gidecek.

Herkesin belirttiği gibi evlenmek kadar boşanmakta normal. Fakat endişeni çok iyi anlıyorum. Bırak boşanmış olmayı, evli kadınlara bile bu tarz yaklaşımları olan insanlar ülkemizde çok çok fazla. Yani demek istediğim artık evliye boşanmışa bakmıyor, adam sapıksa her türlü yapıyor. Önemli olan senin bunlar karşısında duruşun. Sen eğer çizgini ve kaliteni bozmaz, seviyeni aşağı çekmezsen kimse sana bir şey yapamaz. Ha elbette canını sıkacak insanlar olacak; fakat umursamayıp duruşunu bozmayacaksın. Biri sana bir imada bulunduğunda onu orada bozup rezil edip azarlayıp bırakacaksın bak bir daha sana bir şey diyebiliyor mu. Annem 35 yaşında dul kaldı, şuan 52 yaşında. Beraber çok badireler atlattık. Ama kimse huzurumuzu bozamadı, çok mutlu yaşadık bu zamana kadar. Sonuç olarak, önüne bak. Yeni ortamlara gir. Farklı insanlarla tanış. Evli misin sorusuna sadece hayır değilim diyerek cevap verebilirsin. Kimseye geçmişini açıklayıp detay vermek zorunda değilsin boşandığın için asla eziklik yaşama, senin ve bir başkasının arasında hiç bir fark yok. Sen de herkes gibisin, iyisin, güzelsin, böyle düşün.

Yorumları okumadım. Sadece konu sahibinin yazdıklarını okudum.
Ben de boşandım. Sizin korkularınızın hiçbirini yaşamadım. Sanırım kişinin kendisiyle alakalı ya da o kadar boşanan var ki toplum artık boşanmayı kanıksadı. Ya da yaşadığım yerle ilgili bilmiyorum.
Bu arada boşandım demezsiniz de bekarım dersiniz eğer buna çok takılıyorsanız. Kimseye de bir açıklama yapmak zorunda da değilsiniz. Bu kadar korkulacak bir şey de yok.

cevrene göre yasama,bende ilk ayrıldıgım dönemler bunalıma girdim,ve cocuklarımla sonradan cesaretlenıp kımseden 1 lokma ekmege muhtac kalmayacagım dedim ve basladım hayatımın en basından iyi olacak daha iyi

Uzun zamandır böyle cesaretlendirici şeyler okumamıştm kimseden. Çok tşk ederim kalkcam ayağa en kısa zamanda umarım.

Kalk kalkkk simdi daha gizemlisin hatta :) hele de karsina koruyucu bi erkek cikarsa bak nasil sarcak yaralarini. Bu arada nasil konusmussak ruyama bosadgm zevat girdi ayy. Mesaj atiyodum ona bu sefer sende yasadgm sıkıntıları yasamicam diye

Bak ben bi de cinsel istekszlgi olan bi sahistan bosandm. Yillardir acaba bi erkek beni istermi diye psikoljm cokmustu. Evliyken koca pesinde dolanr ya insanin kadini arzu eder ya. Nasil bi duygu meraktan catliyorum. Hayattan silinmstim onun yuzunden. Simdi ohooo bi evlenim de pesimden gelse adam beni istese oturup aglicam dicek bu kadar mi açtın

Aslında işin özü özgüven burada... Haliye yıpranmışsınız. Kendinizi acilen evden dışarı atın biraz hava almak. Dışarıdan bir gözle insanları gözlemlemek bana her zaman iyi gelmiştir. Sizede tavsiye ederim. Bir banka oturun etrafa bakın çocuklara bakın. Kimse durduğu yerde mutlu olamaz. Çabalamamız lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun...

şu insanların boşanmış kadınlara her şeye açık mantığıyla bakmasını anlamıyorum.. başınız dik olsun gönlünüzce girin ortamlara unutmayın siz kötü bir şey yapmadınız... sizin kendinizi koruyacak gücünüz cesaretiniz yok belli ki ama bal gibi de korursunuz.. ne yani size yanaşanlara hayır diyemeyecek misiniz?

Herkes o kadar güzel o kadar cesaretlendirici şeyler yazmışki.. hepinize çook tşk ederim. Sanırım ben biraz fazla hassas düşünüyorum. Ailem beni tanıyanlar akrabalarım bana acıyomuş gibi geliyo sanki ben korunup kollanması gereken biri oldum artk. Sizlerin yazdıklarınızı okudugumdan beri düşünüyorum. Evlilikten öncesini üniversite zamanlarımı, ben kendine güveni olan her ortama uyum sağlayıp insanlarla iletişimi çok kolay olan biriydim. Her girdiğim ortamda zorluk yaşamam kolayca adapte olurdum ama nerdeyse iki aydır evdeyim bikaç kere haricinde hiç çıkmadım sürekli kendimi dinledim.
Böyle olmasıda bana zarar verdi. En kısa zamanda aklımda olan dil kursuna başlıycam. Hatta adreslerine bile baktm bikaç gün içinde gidip görüşcem. Biyerden başlamam gerekiyo. Sonrası da işe başlamakla devam eder inş.
Çok tuhaf bi durum aslında, dışarı çıksam bana bu kadar destek verecek sözleryle rahatlatacak insanların var oldugunu kesnlkle bilmeyecektim. Ama burda insanlar birbirini tanımıyor ve karşısındakini cesaretlendirici sözler söylüyo ona SEN YAPABİLİRSİN diyo. Tekrar benim için uğraşıp kendi tecrübelerinden bahsedip rahatlatıcı yorumlar yazanlara tşk ederim.
Umarım bir dahaki konum iş buldum kursumda çok güzel gidiyor olur :) ama hala kafamda yeni bir ortam korkusu var onu da yaşamadan ev de oturarak öğrenemem zaten.

Konu dışına çıkmak istemezdim ama siz çok güzel iyi kalpli bir insansınız, öyle bir enerji alıyorum yorumlarınızdan. Mutlu olmanıza çok sevindim ömür boyu da mutlu olun inşallah.
Ay canım ya urpererek d uygulanarak okudum ..ne mutlu bana ki o enerjimi karşıya verebilmisim. ..istiyorum ki bu platformda menfaatsiz tek yürek olup kim dustuyse hep beraber kaldıralım. ...Nazik kelimeleriniz için çok teşekkür ediyorum size....Siz o iyi kalbe sahip olmasanız beni de goremezdiniz ki....sevgiler. ..

Ne kadar fazla konuştuysak rüyanıza kadar girmiş aman bende görmeyim rüyamda falan hiç kaldıramam sizin durumda zormuş ama ne güzel bitmiş gitmiş herşey. Çok çok mutlu olun bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…